Únik esence z boilie

Zdravím všechny kapraře. Mám takový problém že když uvařím boilie tak není cítit žádnou esenci. ať použíju jakoukoliv esenci, tak těsto jde tím cítit ale po uvaření jako by esence vyprchala. neví někdo kde může být chyba?
Autor diskuse: obok - Profil , 19.1.2013 kaprařina - nástrahy, návnady

Martík - Profil | Čt 31.1.2013 21:36:41

S tím se netrap. každé mé domácí boilie smrdí po uvaření jak vařené maso. Jak pak prosychá, tak tam ta esence jde čím dál víc cítit.
Stačí když pořádně necháš promísit složky "aminokompeltu". Třeba než se promísí tekutá játa, olej, nějaké ppc amino nebo krill a esence, co je na glycerolovém základu ještě třebas se sladidlem, docela to trvá. Já tohle řeším tak,že si ty složky sleju do lahvičky a mám je tu v bytě, zavřené v pokojové teplotě(normálně mám suroviny ve sklepě,kde je teď 5st.). Občas s tím zaštěrchám a ono se to krásně promíchá.
Třeba jeden dip, co sem si dělal, kde sou taky játra, olej, rr olej od nikla, krill, butyric a formid voněl úplně jinak po smíchání, úplně jinak 3. den a úplně jinak teď(2. týdny).
Tedy - když dobře promícháš jednotlivé složky a esenci nadávkuješ tak jak máš, tak se není čeho bát.

mannice - Profil | Čt 31.1.2013 21:28:33

don Ferrari >> Tak to jo, v tom případě posloužej dobře.

don Ferrari - Profil | Čt 31.1.2013 21:06:18

mannice >> já jsem chtěl sáčky jen na zavaření, ale vždy jsem našel pouze slabé, tyhle jsou silnější,

mannice - Profil | Čt 31.1.2013 21:03:41

don Ferrari >> jj, tyhle folie nakoupíš všude možně, já se taky napálil. mám za 20,- z globu několik fólii ..

don Ferrari - Profil | Čt 31.1.2013 20:57:11

mannice >> jsou to sáčky na vakuování, ale obě stěny jsou stejné, tak proto asi ta cena, mě stačí, mám to pouze na uzavření hotovek

mannice - Profil | Čt 31.1.2013 20:55:29

don Ferrari >> Tak jak si uspěl s těma sáčkama ? :)

kukac - Profil | Po 28.1.2013 19:07:50

podľa všetkého nám ryby nechytajú vone ale chemické zloženie tej-ktorej vone.Všetko je chémia
http://cs.wikipedia.org/wiki/Estery
http://www.komenskeho66.cz/materialy/chemie/WEB-CHE​MIE9/estery.html

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 20:12:15

don Ferrari >> Se s tim poštovnym snad zbláznili :)).
Ten první odkaz co sem posílal,tak tam prodávaj rukáv 6m šířka 30cm za 280,- myslim. To neni tak hrozná cena.

don Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 20:09:08

don Ferrari >> ještě tady je lepší cena i s dopravou
http://aukro.cz/vakuovaci-sacky-15-x-25-cm-unold-48​01001-i2959038481.html

don Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 20:03:50

mannice >> jak jsem koukal, tak poštovné má 180,- Kč PPL ještě, že to mám vedle :-)

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 20:01:04

don Ferrari >>Ok, dej pak vědět. Dištak si je taky objednám jestli má rozumný poštovný.

don Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 19:49:56

mannice >> zítra si pro ně jedu, tak dám vědět

edit: chci je více méně pouze na uzavření hotovek

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:47:23

PYTLAKS >> jasan

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:47:02

don Ferrari >> Sáčky u těch vakuovaček musej být z jedný strany mřížkovaný. Bacha na to.
Můžou to bejt sáčky na profesionální vakuovačky a ty nic takovýho nepotřebujou,to znamená sou ti pak k ničemu.

PYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2013 19:43:34

mannice >> dík

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:40:42

PYTLAKS >> Záleží kdy se ho chystáš spotřebovat. Zpravidla ti vakuování zpomalý proces kažení. Ale nezastaví. Jestli si dobře pamatuju tak to je hlavně z důvodu že díky minimálnímu množství vzduchu (asi kyslíku) se ti zpomalí proces. Víc si pročti třeba tady.

Koule by měli být vysušený, já to budu dělat asi tak,že 7dní po vysušení boilies je nadipuju druhou dávkou tek.složek a přitom zároveň zavakuuju.
Když sou koule hodně měkký,tak se ti zdeformujou.

http://www.vakuove-balicky.cz/m-doba-uchovani-zavak​uovanych-potravin

don Ferrari - Profil | Ne 20.1.2013 19:25:01

PYTLAKS >> tady máš taky nějaké sáčky za přijatelnější ceny: http://www.vt-votrubec.cz/vyhledavani/

PYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2013 19:22:30

mannice >> jo,dík moc,ještě jeden takový dotaz,když zavakuuješ syrové maso,musí být v mražáku nebo stačí uchovávat při teplotě cca15 stupních,bojlí uvařené musí být vysušené před vakuováním?

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 19:15:10

PYTLAKS >> To je výhoda, doma se to dá vysvětlit jak další důležitá věc v kuchyni pro zdraví :)). Jinak sáčky jsou celkem problém, člověk si musí dobře promyslet kolik jich bude brát a potřebovat.
Poštovný maj totiž podle mě dost drahý.

http://www.packservis.cz/index.php?a=catalog&i=11

PYTLAKS - Profil | Ne 20.1.2013 19:11:36

mannice >> kolik potom stojí ty sáčky a takový ten rukáv,určitě se to v domácnosti hodí takový stroj

devro - Profil | Ne 20.1.2013 19:00:17

Díky zkusím

MichalU - Profil | Ne 20.1.2013 18:57:07

devro >> par kulicek behem pareni rozpul a uvidis kolik potrebuje to tvoje a taky zalezi jak moc vre voda a kolik tam mas kulicek ale pocitej ze tech 10minkut urcite spis vic.

Straspytlik69 - Profil | Ne 20.1.2013 18:46:22

devro >> já 10min,boilie 16mm

devro - Profil | Ne 20.1.2013 18:40:19

Ahoj jak dlouho na páře vaříte je to určitě pomalejší nežli voda díky

obok - Profil | Ne 20.1.2013 18:33:15

tak na vakuovačku se podívám. jinak dneska cca 4 kg boilie dělané na páře a je to nezkutečný rozdíl akorát se mi vypařila voda tak bylo trosku smradu. takže teď jen na páře.

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 18:28:44

Obrfišlař >> Neni za co, třeba ti to pomůže. :)

Obrfišlař - Profil | Ne 20.1.2013 18:14:13

mannice >> díky moc. jdu studovat:-)

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 17:09:21

Pvl >> Nooo, dalo by se to tak říct :)).

Pvl - Profil | Ne 20.1.2013 16:57:56

mannice >> Takže potřebuješ aby to frčelo na pětku .o§)

mannice - Profil | Ne 20.1.2013 16:57:22

Obrfišlař >> Klasická vakuovačka běžně dostupná. Mrkni na video.



Já sem zatim vakuoval jen složky do boilies včetně essencí atd. Letos teprve budu testovat.
Tady máš diskuzi o vakuování,moc tam toho ale neni
http://www.mrk.cz/diskuse.php?id=637934&kw=vakuov%E​1n%ED