Úživná voda - nástrahy a taktika

Jaké máte odzkoušeny možnosti taktiky lovu na půldenní vycházky na úživných vodách. Voda s množstvím patentek v bahně + hmyz z popadaných stromů a taky řasy a zelená složka ve vodě. Stará regulačka. Osvědšilo se vám více krmení ve větším nebo máte uspěch s dobře umístěnou nástrahou. Ryby se ukazujou jak v hlavním proudu tak pod břehama. Sporadicky mám uspech s dobře mířeným nahozem do hejna s peletou. Ale to to hejno musím být na místě. Běžné krmení a masnák zklamaly, kukučice taky fiasko. Záběrý vzhledem k množství ryb jsou málo.Nástrahy?
Autor diskuse: Urbo - Profil , 29.7.2012 kaprařina - techniky lovu

RadekZa - Profil | Po 6.8.2012 11:07:11

Pokud jsou tam patenkty tak bych doporučil obyčejný BRAMBOR! Mám to vyzkoušené ;))

Urbo - Profil | St 1.8.2012 15:57:29

Darcy >> Vytahl ale jen zamotanou do přivěsu. V okolí moc s patentkama vod není.

Urbo - Profil | St 1.8.2012 15:55:37

Jen dodám ,že o tenkých návazcích nemúže být řeč. Překážky jsou všude doslova na každým metru nedaleko břehu pod vodou. Na 0,22 vlascu sem dostal na břeh jednoho 70, jeden zajel do stromu a jednoho sem před stromem otočil na sílu, tak pro změnu zajem po proudu kousek do další překážky. :) S medium feedrem na 0,16 jsem na nahodu udolal kapra 46, ale totálně na hraně síly vlasce. Na výšku měl poctivých 30cm. Hrbáč.
Taktiku deseti pelet kolem mista jsem zkoušel a nic. Když byly záběry, tak bez prokrmení, když jsem se trefil do hejna stojícího za stromama.

Darcy - Profil | St 1.8.2012 15:52:32

Urbo >> Ještě jsi nevytáhl patentku nalepenou na nějaké nástraze? Je to sice náhoda, protože když to vytahuješ tak se většinou pustí. Staří rybáři kdysi chytali patentky do hrachoviny, což je ta rostlina na které roste hrách. Rozdrcenou ji ponořili do vody. Jo, jo, teď je to samá reklama, kasein, protein, albumin...:-)))

bremic - Profil | St 1.8.2012 15:51:39

Krmím den předem a to spíše jen kvašenou pšenicí max 1 kg (kyblík od jogobelly). Pšenice je projímavá tak to ryby trošku povzbudí k činnosti. No a potom samozřejmě záleží na teplotě, jestli použiji při chytání nějaký fujtajbl smradlavej nebo univerzální scopex (pstruhový vody) nebo žížala(červ, hnoják) pro mimopstruhový.

Urbo - Profil | St 1.8.2012 15:49:52

mipa >> No zkoušel jsem toho dost , krmení pčirozenou je složitější. Jak chceš nakrmit třeba rousnicema na 2 a pul metrech v tažné vodě. Proto plavačka taky nepřichází ke slovu. Pouze heavy feeder. Na rousnice se zatim řada nedostala, tak uvidíme.

Urbo - Profil | St 1.8.2012 15:46:31

Rubi Spito >> Je to tak jak popisuješ, jsou období, kdy jsem neměl šanci a to ani chytit pidiplotičky s masnakem, kterých tam je požehnaně a jinak jdou spolehlivě. Když plavaly po hladině kila květu z vrb nebo když lehká větší voda zvedla hladinu a šly různý dobroty s vodou. Proto ta otázka jestli někdo nezná nějakou spolehlivou natrahu při těchto situacích.

Urbo - Profil | St 1.8.2012 15:36:19

Darcy >> To vyzkouším, sem zvedavej jak moc dou patentky po bramboře. To jsem ještě neslyšel.

smaljoni - Profil | Út 31.7.2012 23:17:07

ahoj Na takových vodách se výplatí méně krmit třeba jenom 10 až 20 kuličkami. Chytám na 3 hektarovém s velkým množstvím bahna. Boilies používám bud dipované nebo obalené v testě a funguje to na 1. Zítra jedu na dost podobnou vodu jak tady píšeš tak se uvídí.

NICKLOTERS - Profil | Út 31.7.2012 14:13:06

Urbo - >> Přiznám se že tyhle vody mám rád a dá říct že je velmi často vyhledávám............V oblasti kam jezdím jsou hned dvě a já si na nich rád zkouším jak přelstít v takto velmi hodně zarybněné vodě i rybu větší...............Každý máme jiné zkušenosti a tak je potřeba využít své zkušenosti........Místo kde chytám vůbec nazakrmuji žádnou směsí ani bílými červi nebo ptentkami......to vyjde na zmar...malé ryby se sjedou a jako pyraně místo vyluxují a větší rybu k nástraze nepustí......Chytám těsně u břehu maximálně do dvou metrů od něj a v malé hloubce ......jako nástrahu jedině a to pouze rákosníka......je to atraktivní nástraha je poměrně větší nežli bílý červ a tak si velmi malé ryby na ní netroufnou.....Mám vyzkoušeno na těhle vodách se větší kusy zkrývají právě v mělčinách a na volnou vodu jdou až když se setmí....A tak prochytávám partie podél břehů....Bez zakrmování s velmi jemným nádobíčkem ale splehlivým jelikož právě tento druh rybolovu vás může překvapit i větší rybou..................................

mipa - Profil | Po 30.7.2012 9:24:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Urbo - >> pokud je voda takto plná přirozených dobrot, tak se snažím použít opět jen "přirozenou" ... a ne boilí, pelety ... zlehka prokrmit, protože všude je toho dost a s použitím co nejjemnější sestavy co v danou situaci lze použít lovím - feeder, plavačka :-)))
vynikající, sic v dnešní době opomíjená nástraha v takových to vodách je vařený brambor ! ... mám stejnou zkušenost jako Darcy ... funguje to ... :-))))))

Rubi Spito - Profil | Po 30.7.2012 0:30:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Moje zkušenost vychází z menšího revíru kde se vyskytují raci mušle a vůbec úživnost vody je vysoká.
Ale přes to se ryba dá chytat podle období a počasí.Jsou však momenty kdy ryba naprosto netečně nezabere na moje nástrahy ať dělám cokoli. Postupem čas a průběhu let jsem vypozoroval že tyhle naprosto mrtvé období se týkají když se kulí pulci nebo mladé žabky migrují přes vodu nebo období kdy do vody začnou ve velkém padat žaludy a několik dalších případů kdy příroda rybám vytváří rozprostřený stůl a naše zákusky byť od sebe lepšího výrobce jsou nám k ničemu. Jedním z případu za všechny je voda kousek od slapské přehrady kdy v největších parnech rybáři znalí situace místo koulí nebo kuku dávají pod háček malé rybky a bez problému loví kapry. Můj závěr mi naznačuje že pokud ryba má dostatek a nadbytek své přirozené potravy tak naše nástrahy jsou jen okrajovým jídelníčkem.

nofish - Profil | Ne 29.7.2012 23:22:25

Urbo - >> žížala, rohlík...... je to blbé, ale je to tak...... :-)

Daddo - Profil | Ne 29.7.2012 22:48:31

Neviem či chytáš pre nejakú firmu, ale ak nie, odporúčam chytačky od Michala Kučeru- patentka. Cˇo sa týka kŕmenia, skús iba PVA pančuchu s malými peletkami alebo Methodom. Mne sa taktiež osvedčila prevarená kukurica s repkou, do toho nakrájané boiliesi na štvrtinky, polky a pár celých kúskov. To všetko zatraktívniť buď thaumatinom B alebo boosterom, rozkr´miť asoň 10-15 metrový úseke pozdĺž brehu. Čo sa týka nadväzca-musíš brať do úvahy aká je voda. Ak je čistá, priezračná, použi fluorocarbon. Ak je zkalená, skús zvliekačku, avšak sprav to len obratlík, háčik a pred háčik olovko pre lepšiu ritáciu háčika. Nič iné. Nadväzec sprac cirka 20-25 cm. Prečo? pre nános bahna, alebo ešte pre jeden faktor, a síce nech rybu nevyplaší olovo. ak som dobre pochopil, ryba je tam ostražitá. skús toto dodržať a úspech máš na dosah.

Delwin - Profil | Ne 29.7.2012 18:47:12

v prvé řadě bych zkoušel na takové vodě rousnici nebo hnojáčky ve větším počtu na háček,zkus pokud možno co nejtenčí silon,možná to není tím že by to nechtěly žrát ale tím že vidí vlasec.druhá varianta je pokusit se je naučit na rohlík z hladiny.hlavně bych preferoval splávek než položenou.

Darcy - Profil | Ne 29.7.2012 18:42:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Urbo - >> Když už jsi ten chudý student, tak tě moje rada vyjde levně. Mírně pokrmit většími kousky uvařené brambory, na háček větší kousek polosyrového bramboru. Fígl je v tom, že patentky mají rády škrob a ten brambor doslova obalí.