Tekutá játra domácí výroba

Vyrábíte tekutá játra,,jakým postupem ?Používáte tekutá játra k výrobě pelet a jak se vám osvědčila?
Autor diskuse: touša - Profil , 15.1.2012 kaprařina - nástrahy, návnady

Smrtak - Profil | Pá 27.3.2015 19:22:56

Dendy036 >> ako sa vyrába pečen lisovaním? teda, aký je podla teba technologický psotup výroby? staci hrubo nacrtnut.

jetam - Profil | Pá 27.3.2015 19:18:10

Já spíš vyrábím tuhá-kamenní játra a jde to docela snadno.

Dendy036 - Profil | Pá 27.3.2015 19:15:24

niekedy som používal klasicke čerstve rozmixované pečienky.Jak kuracie,tak bravčové.Pokial ich človek nespracuje do dvoch dní,tak začnú kvasiť!Slabý vábiaci efekt.Nepoužíval som konzervanty.Predávané tekuté pečene sú prevažne pripravované lisovaním.To znamená že sú vyrabané v ovela vyššej koncentrácii.Pokial chce rybár naozaj kvalitnú pečen,tak je ju najlepšie kúpit hotovú.To je ale iba moj názor a moje skúsenosti.Čaute

Smrtak - Profil | Pá 27.3.2015 19:12:32

hanyking >> to iste minule rozpraval jeden vyrobca o svojej fantastickej novej rade guli, velmi atraktivna, pritom super selektivna. :)

pecen a slezina? zaujimave

hanyking - Profil | Pá 27.3.2015 18:56:43

U nich jsem našel na netu tuhle větu

"Tímto způsobem připravené návnady a nástrahy vykazují jedinečnou atraktivitu, ale zároveň je patrná výborná selektivita. "

Tohle jim asi vymyslela chytrá Horákyně :-D já bych to nekoupil

Nick 24 - Profil | Pá 27.3.2015 18:48:56

Cloud >> imperial baits byl to presne carppack luquid. Ale vym ze se vyrabi z hov. Jater a sleziny. No nakupuju podle toho co mi chyta a tohle fakt chyta. A pecka na obalovaci testo.

Cloud - Profil | Pá 27.3.2015 17:55:08

Nick 24 >> A kde byli kupovaný ty co udělali tři vrstvy? Jaká firma?

A jaký hlavní parametry by dle tebe měli mít super ,,tekutý játra,,?
Dle čeho vybíráš?

Nick 24 - Profil | Pá 27.3.2015 17:47:58

Zdravym, taky jsem se trapil myslenkami jak na tekuta jatra, csl, dip aj. V domacich podminkach jsem tak nejak udelal neudelal jak tekuta jatra tak csl. A muj poznatek jatra po tepelny uprave 68stupnu. Byly vysrazeny a hrudkovaty. Hruza. Ale pak se mi jednou podarilo diky spatnemu skladovani ,ze se mi kupovany tekuty jatra srazily a oddelili se na tri ruzne kapaliny. Nahore byl olej, pak asi neco jako voda a pak jatrova kase.

Cloud - Profil | Pá 27.3.2015 17:22:43

hanyking >> ale jestli myslíš,že bez mixování,ti enzymy udělají tekutej stav,tak to bude dobrej matroš!

Cloud - Profil | Pá 27.3.2015 17:10:27

hanyking >> Enzimatické,je taky jena z dalších možností,jestli jde o ně,tak to navštiv lékárnu,tam už se ženeš vše potřebné,ale výsledek bude stejný!

hanyking - Profil | Pá 27.3.2015 17:04:35

Cloud >> myslím, že tím dostaneš namixovaná játra ale ne tekutá. Tekutá játra zřejmě se dostanou nějakým enzymatickým štěpením.

Cloud - Profil | Pá 27.3.2015 15:36:07

Hombros >> Udělat tekutá játra,není problém!
Záleží jaký chceš,nejlepší jsou hovězí,skopoví,vepřoví a na konec drůbeží.

Játra je potřeba odblanit,pořádně omýt,rozkrájet,a pomlýt a řádně rozmixovat!

Vzniklou hmotu,je možné naředit převařenou vodou do požadované konzistence.

Nejlepší stabilizaci získáš zavařením,třeba do sklenic,při 70 stupních,max plus,mínus jeden stupeň né více!

Játra si jen takhle zachovají nejvíce aminokyselin a minerálú,v nejlepší kvalitě!

Pvl - Profil | Pá 27.3.2015 14:12:55

Maxi Sob >> Nzc .

Maxi Sob - Profil | Pá 27.3.2015 14:11:35

Pvl >> Tak ti dík :-))

Pvl - Profil | Pá 27.3.2015 14:07:37

Maxi Sob >> Nevím , jak to bude, nebo nebude .. ? Jedno je mi jasné , můj problém to není :o§))

Maxi Sob - Profil | Pá 27.3.2015 14:03:21

Pvl >> A nakonec tu budu za hňupa to sem to dopracoval .

Maxi Sob - Profil | Pá 27.3.2015 14:00:15

katův šleh >> Jo a těsně vedle regálu s ozonovou dírou.

Maxi Sob - Profil | Pá 27.3.2015 13:59:10

ladik57 >> Ty jó ale já vyděl vodu v kostkách tak proč né v prášku?

Pvl - Profil | Pá 27.3.2015 13:56:55

ladik57 >> Podobné, jako když mne v době učednické , poslali pro bublinu do vodováhy :o§))))

katův šleh - Profil | Pá 27.3.2015 13:55:48

Maxi Sob >> Většinou jí mívají v drogerii hned vedle rovnáku na ohybák a bublinek do vodováhy

ladik57 - Profil | Pá 27.3.2015 13:55:01

Maxi Sob >> dělá si z tebe pi?u a ty mu to žereš

Maxi Sob - Profil | Pá 27.3.2015 13:47:24

teoretik >> Kde se to koupí nikde jsem ji neviděl .

teoretik - Profil | Pá 27.3.2015 13:41:24

Jde to udělat v domácích podmínkách, jen se na to musí použít detilovaná voda v prášku.

Pstruh27 - Profil | Pá 27.3.2015 13:33:29

otázka vcelku zaujímavá ale v domácich podmienkach by som to neskúšal

D-Carp - Profil | Čt 26.3.2015 23:31:06

Co rozmixovat játra a smíchat s lososákem,třeba to ten olej podrží

hanyking - Profil | Čt 26.3.2015 22:57:38

Firmy to sice vyrábí ale taky mě zajímá jak ta játra enzymaticky štěpit. Úplnej masakr by bylo nechat to fermentovat ale z toho smradu by se poblily i škeble kilometr od zakrmeného místa.

Chosé 2 - Profil | Čt 26.3.2015 22:42:19

Hombros >> Konzervantem. Nejjednodušší je sůl, cukr, dále kyselina citronová, benzoová, oxid siřičitý...

Hombros - Profil | Čt 26.3.2015 22:02:20

Máte někdo zkušenost s domácí výrobou posilovače z jater?
Teda Rozmixovat játra , ale čím to stabilizovat?

Karásek22 - Profil | Ne 15.1.2012 14:00:04

Hermis_s >> dobrý nápad :-)

Hermis_s - Profil | Ne 15.1.2012 13:53:48

Rozmixovat,zalit tim koule,nebo pelety,zaprasit boilie mixem,den nechaz zaschnout adruhy den krmit:) a chytat.

Mex - Profil | Ne 15.1.2012 13:52:54

hrubdo >> Ralf1997 - 15.1.2012 13:50:22 >> Na toto už bolo dosť diskusií na mrk,inač v pohode to žeru.

Ralf1997 - Profil | Ne 15.1.2012 13:50:22

Taky jsem nad tím přemýšlel...Asi zkus rozmixovat játra ale nevím jak to budou žrát ryby :-D

Mex - Profil | Ne 15.1.2012 13:48:15

Sory ale do takejto veci by som sa už nepuštál,mnoho firiem ich ponúka vo vybornej kvalite. Inak stačí keď jatra pomelieš,pomiešaš s krvou,ak ju máš čerstvu,ale nemusíš a hotovo. Tekute játra sú vlastne vytažky z jater a to v domacích podmienkach nevirobíš.