Recept - mohlo by to v tomto rocnom obdobi fungovat?

Vážení pani, chcel by som Vas poprosit o recenziu jedneho receptiku, ktorý hodlam použit zaciatkom júla. Teplota vody je 19 °C. Tu je receptik: Sucha zlozka:
300g rybia mucka
140g mleta repka
140g mlete konope
140g mlete Musli
70g glutenu
70g mlete susienky (sladke)
70g kasein vapenaty
70g sojova muka
Tekuta zlozka: 200ml mletej pecene
15ml rybi olej
3 struciky cesnaku
5 vajec a 1kl soli
Poprosil by som Vas bud o opravu receptu podla vasho uvazenia, alebo doplnenie. Velmi pekne dakujem
Autor diskuse: meďo1 - Profil , 22.6.2011 kaprařina - nástrahy, návnady

meďo1 - Profil | St 12.9.2012 21:14:08

Kobrik >> od 28.08.2012 som bol na tyzden to testnut a trosku som ho pritunil a ulovky nie moc velke, ale potesili mocno. 17 ks kaprov od 2,5kg -- 6kg. Takze som velmi, ale velmi spokojny

Kobrik - Profil | St 12.9.2012 17:11:17

meďo1 - >> Jak jsi to nakonec vymyslel? Fungovalo to? Na něčem podobném jsem začínal a strašně rychle se mi to rozpadalo...... Toho partiklu bylo prostě moc. Bohatě postačí do 100g + nějaký ptáčák. Ale jestli jsi tam dal ty játra jak chlapi radili, tak by to nemuselo být tak hrozné.

vanuz - Profil | St 12.9.2012 16:44:42

to snad jedine upiect a tie boile ochutnat, ci to sa da urobit nazor bez ochutnavky? to kto je taky koperfild?

kospi - Profil | St 12.9.2012 16:40:48

Zdravím je to trochu mimo téma ale nevíte jak zamezit vzlínání mléčného proteinu na povrch boilie?

kukac - Profil | Čt 19.4.2012 13:14:14

meďo1 >>pol roka hore-dole.. a? ako si vtedy dopadol s tým koreneným receptom,v ten studený týžden som bol tiež.

Zdendahat - Profil | St 21.12.2011 21:23:44

Já bych vyhodil sušenky a Musli a prdnul bych tam místo toho kapek melasy

meďo1 - Profil | Pá 1.7.2011 12:29:59

Prchlajs >> Diky moc za rady, skusil som to podla teba a vysledok, som prekvapeny, ako ten Robin Red v tej zmesi urobil vonu a farbu, Inac nemal som susenu cibulu tak som namiesto nej dal 50 g palivej papriky, tak uvidime. Dnes sa ide na vec, 5 dni to isti, tak som zvedavy ako dopadnem. Trosku viac sa zmenilo pocasie, fuka, ochladilo sa, tak kaprose by mohli mat apetit.

meďo1 - Profil | Pá 1.7.2011 12:27:03

vcera som robil tento recept a vonia bozsky. Som zvedavy ako budu nan reagovat kaprose .

Prchlajs - Profil | Pá 24.6.2011 13:31:39

Já to koření dávkoval jako robin red min.100g na 1kg suchýho mixu.Do studený vody pak 200g na 1 kg.

Maxxx - Profil | Pá 24.6.2011 12:39:37

Já to vařím na indukčním vařiči a když se dává rozumné množství a vařič v momentě vkládání nastavím na max.výkon také var neustává.Koule pak vyplavou za 1,5-2 min.Dělám ale i kule které nenechávám vařit až do vyplavání.

Arsenal - Profil | Pá 24.6.2011 12:28:09

Slavíček >> OK si to vyriešil.Nech Ti to kúše.. :-)

Slavíček - Profil | Pá 24.6.2011 12:21:47

Arsenal >> Tohle jsem vyřešil vařím to buď ve friťáku nebo mám udělaný plynový vařič s výkonem jaký se používá v restauracích . Vařím to po 150 kuličkách a po v hození se voda nepřestane vařit .

Arsenal - Profil | Pá 24.6.2011 11:11:18

Slavíček >> Hneď ako ich vhodíš do horúcej vody ti vyplavú?Keď som to robil vo vode,určité množstvo mi vždy vodu schladilo pod bod varu a opať to časovo trvalo,pokiaĺ to začalo variť a guličky sa vyplavili na hladinu.Niekedy som bol svedkom jedného výrobcu,ktorý to vyrába vo veľkom,v kotly a spočítal som si čas,v ktorom tie guličky sú.Čas,pokiaľ sa to začalo variť bol skoro 15 minút.Od tej doby robím na pare...

rover - Profil | Pá 24.6.2011 10:59:26

Arsenal >>
Tak ať se zadaří, ...min. 1,5 metrovej by určitě syna potěšil :-) Ahoj

Slavíček - Profil | Pá 24.6.2011 10:54:37

Arsenal >> Nevím nemůžu posoudit s čeho máš směsi ale mě koule plavou do 1.5 minuty od v hození do vody . Nikdy jsem nepoužíval komerční směsi všechny si mícham sám .

Arsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:48:23

rover >> Díky Pavle za přání.Kuchtění mne baví :-D Chystám věci na 48-hodinovku.Mladej chce zkusit sumce,nemůžu si spomenout,kde jsem uschoval nafuk.člun.Ach,ach.Někde bude. :-D Ahoj...

rover - Profil | Pá 24.6.2011 10:38:14

Arsenal >>
Ahoj Honzo, koukám, že jsi málem kulinářský mistr, ...jinak letí gratulace k svátku :-)

Arsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:37:40

meďo1 >> Zlepia!Nerobil som to tak...

Arsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:36:32

don Ferrari >> Rovnaký názor :-)

Arsenal - Profil | Pá 24.6.2011 10:33:27

Slavíček >> Už som spomínal.Doba procesu na pare zaleží na množstve,ktoré tam dáš.Keď si vyrábam chytačky,dám do sita max.dve vrstvy,guličky rozných veľkostí a podľa tlaku pary v hrnci to robím tak 3-5 min.Boilies pekne nabobtná.Po zchladnutí sa dostene do povodnej veľkosti.Zmesy si vyrábám sám.Používam niekoľko vlastných receptov s enzym múkami.
Vo vodě,keď dávaš do horúcej vody a vysypeš guľky,zmeraj si čas,než sa ti to začne variť a potom vyplaví na hladinu.Je to viacej ako 1 1/2 min.Priemerne okolo 5 minút.Časovo v tepelnej úprave sme na stejnej úrovni.Pro každej tepelnej úprave dochádza k určitej strate.S tým musíme počítať.Priemerne do desatich minút je občas nutné to takto robiť.Keď dávam naráz vačšie množstvo do sita, to chvíľu trvá,aby to nebolo vo vnútri surové.Tento proces výroby je v domácich podmienkách...

don Ferrari - Profil | Pá 24.6.2011 10:29:26

meďo1 - >> vaření boilies v páře je šetrné a nezničí žádné hodnotné prvky, rybí moučky se suší někde kolem 90-100°C, do 80°C se suší výběrové moučky ale o poznání delší dobu, dříve jsem vařil v parním hrnci ale teď to vařím ve vysokém hrnci kde nad vodou mám pařák cca 20 cm, tedy né přímo nad vodou, na 20 mm boilies mi stačí 6 min. a jsou v pohodě.

meďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 9:55:20

Arsenal >> Inac skusim to v tom sacku, ale asi urobil rovno gulky a tie dam do sacku, zviazem a uvarm, len neviem ci sa mi nezlepia

meďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 9:49:03

Arsenal >> pomylil som sa sacky na tlacenku :-)

meďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 9:37:25

Prchlajs >> kolko toho korenia na 1kg zmesi by som mal pridat? staci 100g?

meďo1 - Profil | Pá 24.6.2011 8:05:17

chalani velmi pekne dakujem za rady