Jak do PVA kukuřici

Ahoj, Chci se Vás prosim zeptat,jak se dá do PVA punčochy dávat kukuřice-bonduelka.Na jednom videu jsem viděl,že ji prosypali solí a potom se PVA nerozpustí.Máte s tím nějaký zkušenosti.Dá se to ještě odvodnit něčím jiným?Díky za vaše reakce.Petruv zdar

rybarcenie.sk - Profil | Čt 7.10.2010 11:07:41

Tak o tom s cukrom som sa dozvedel teraz prvý krát a určite to vyskúšam. Ďakujem za radu.

meteor - Profil | Čt 7.10.2010 10:32:16

Mirek M. - >> jak už tu kdosi psal, stačí být středně rychlý a nemáš problém :-) PVA co používám se rozpouští plus minus 2 minuty, což bohatě stačí. Jen to tam nesmíš "valit" i s nálevem (ale to je jasné). Případně můžeš použít PVA sáčky, ale je to krapet dražší...

FILKO - Profil | Čt 7.10.2010 10:00:06

Jak už se řeklo sůl nebo cukr a hurá do vody.

Hromy - Profil | Pá 4.6.2010 22:32:34

Presne tak do kukurice dej CURK jak uz jsem psal!

jarda 2004 - Profil | Pá 4.6.2010 22:30:55

Mirek M. - >> Pocukrovat dostatečně necha nasáknout cukrem a šup do punčochy.

CT Lhotka(Tomas) - Profil | Pá 4.6.2010 21:43:17

Jednoduchá rada. Kukuřici nasyp bokem do kelímku, přidej cukr, aby vsákl vodu, chvilku počkej a můžeš s tím do PVA. Myslím že to ukazují kluci tady na videu:

http://www.mrk.cz/rybarska-videa.php?id=17290

fred41 - Profil | Pá 4.6.2010 21:38:44

z timto nemam zkusenost ale dal bych to tam a at se PVA puncoha rozpusti a kukuřice vypadne

Hromy - Profil | Čt 3.6.2010 19:29:08

Ahoj videl jsem ve videu ze do kukuruce prida cukr zamicha a pak to vpohode da bo PVA puncochy!

Mirek M. - Profil | Čt 3.6.2010 19:24:36

Dobrý poznatky.V sobotu to hned vyzkouším.Moc věci se mě k vodě tahat nechce,takže to prubnu s tím šrotem-ten mam sebou vždycky.Nebo ju prostě nechám vysušit dopředu.Dělal jsem z toho vědu a ono je to celkem jednoduchý!! S PVA chytám první rok,tak su hold opatrnej.DÍKY VŠEM Petruv zdar

yvana - Profil | Čt 3.6.2010 19:01:51

Mirek M. - >> Jak tady píšou kluci,já používám normál cukr,když chci kukuřici suchou,ale stačí doma vyndat,okapat,osušit,taky stačí přesátá strouhanka a do strouhanky dát třeba badián a uvidíš,že bude pěkně suchá a voňavá.

:-)vydrák - Profil | Čt 3.6.2010 18:55:47

Mirek M. - >> To nebyla sůl ale cukr!

foxxx - Profil | Čt 3.6.2010 18:53:01

Mirek M. - >> Ahoj,já nechávám bonduelku normálně uschnout doma v sítku,než jdu na ryby a pak v kombinaci s kukuřičnýma peletama používám do PVA (zrovna teď o víkendu jsem takhle chytal).
Sice i tak zůstane trochu vlhká,ale PVA punčochu rozpustit před nahozením nestačí...
Ten cukr ani sůl jsem nezkoušel,nevěděl jsem ani o tom,viděl jsem to poprvé až na tom videu.

mexik - Profil | Čt 3.6.2010 17:31:30

Mirek M. - >> jak bylo na videu u Mirase..buď solí nebo cukrem..nebo můžeš vzít ručník..a kukuřici vysušit v něm..;o))

Ládin - Profil | Čt 3.6.2010 17:26:47

Mirek M. - >> ještě třeba cukrem, ale to je asi taky v tom videu, co jsi viděl. Nejde o vysušení kukuřice, ale o nasycení roztoku, který pak už v sobě dál nic nerozpouští.

BobPaar - Profil | Čt 3.6.2010 17:25:10

Ja som bonduelku nepouzival. Mal som Taku polovlhku a tu som pred PVAckom nasypal na chvilu do sucheho srotu. Srot vlhkost vytiahol a PVA sa do dopadu nerozpadla. Pri Bonduelke, ktora je priamo z nalevu si niesom isty.