Polamane pruty Dragon

Nedavno som na rybach pri zaseku polamal Team Dragon 275cm 7-21g MF a v predbeznom vyjadreni od p. Prochazku z RSP-Fishing (odkial som ten prut kupoval a kam poslal foto s dotazom ako postupovat) na zaklade foto mi bola predbezna reklamacia zamietnuta - s nasledujucim odovodnenim:

(neuplny email - vybrata citacia)
###################################################

Prut jste zakoupil někdy před 1,5 rokem a na rukojeti prutu je patrné, že byl již dříve používán, což jste i telefonicky potvrdil. Těchto prutů jsme prodali celkem velké množství a nikdo ze zákazníků neměl, pokud si pamatuji, žádný problém a už vůbec ne ten, který se přihodil Vám. V každém případě bez toho, abych prut viděl, vylučuji výrobní vadu a i možné poškození prutu, například při přepravě k Vám.

Pokud by byl prut vadný, závada by se projevila již při prvním použití a ne za 1,5 roku, nehledě na to, že veškeré zboží kontrolujeme a pruty před odesláním vystavujeme vibracím a zatěžkávací zkoušce a to opravdu až na hranici jejich únosnosti.

Síla stěny blanku v místě lomu je, myslím, snad i 3mm a vše je ještě zpevněno omotávkou a zalakováno. V podstatě není možné, aby při běžném rybolovu a v souladu s návodem k použití došlo k takovéto devastaci prutu. Samozřejmě jsem u toho nebyl, když jste prut zlomil, ale byl jsem u jiných případů, kdy k takové zlomenině došlo a to také u uznávané značky (bohužel ji nemohu jmenovat, ale říká se, že pruty této značky jsou v podstatě nezlomitelné) a vždy to bylo způsobeno přetížením prutu při snaze osvobodit háček z vázky (použití neúměrné síly).

###################################################

Ako p. Prochazka tvrdi, ze "Těchto prutů jsme prodali celkem velké množství a nikdo ze zákazníků neměl, pokud si pamatuji, žádný problém a už vůbec ne ten, který se přihodil Vám.", tak ma zaujima, ci aj niekto iny polamal takto nejaky prut Dragon. Nemusi to byt zrovna Team Dragon a nemusi to byt presne takyto typ zlomeniny, ale privital by som foto + popis za akych okolnosti sa prut polamal.

Co sa tyka mojho prutu - bol polamany pri zaseku, v tej chvili bolo chytane na cca 7cm twistra s 12-15g hlavickou (15g je naozaj maximum co tam moho byt), so snurkou PP 8lb (3.6kg) na navijaku Daiwa Tierra s riadne nastavenou brzdou dost pod hranicu nosnosti snurky.

Opakujem, vkladajte len prispevky o prutoch Dragon.
Autor diskuse: placew - Profil , 1.6.2010 všeobecné - náčiní, doplňky

placew - Profil | Čt 12.1.2012 16:28:33

azmi >> To je od teba cestne, ze si nic na neho neskusal. To by som si ani ja nikdy nedovolil, akurat ze u mna boli vtedy na lodi dalsi dvaja ludia, ktori videli ako sa to stalo. Takze by som necestny nemobol byt ani keby som chcel :)

placew - Profil | Čt 12.1.2012 16:26:03

Carchy >> aj pri dnesnom oslabeni eura je 3000kc (Současná cena celého nového prutu - myslím tím, kdybych ho měl nyní koupit a prodat, vychází na 2948,-Kč po slevě.- ako napisal p. Prochazka) - po prepocte komercnym kurzom 25.35 stale 118 Eur. postovne na SVK + poplatok za platbu na poste dokopy urobilo cca 140e.
Asi ano, Dragony boli tak drahe - v roku 2009. Neviem ako teraz, nepatria do mojej zaujmovej kategorie.

donald5 - Profil | Čt 12.1.2012 16:11:22

Carchy >> OK .-)

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 15:27:13

placew >> Dragony jsou tak drahý?

;-)

Necháme to bejt....každej máme svůj názor na to co je ok a co ne.

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 15:25:15

donald5 >>Jsem nejstrašnější hekr v ČR,ale nech si to pro sebe.

azmi - Profil | Čt 12.1.2012 15:17:49

placew >> Mě se podařilo na podzim zlomit fishmaker 2-12 g 245cm,vlastní hloupostí,protože jsem rozložený prut chtěl pákou zvednout za horní díl.Samozřejmě,že se zlomil.Vůbec jsem nezkoušel na p.Procházku nějaké ofuky o záseku.

donald5 - Profil | Čt 12.1.2012 15:15:18

Carchy >> hele, tak kde jsi sehnal ten mail v celém znění? To jsi se jako naboural do pc placewovi, nebo snad dokonce Procházkovi? Nevím jak si to jinak vysvětlit než tím, že je tu možná slabá nitka mezi RSP a tebou , a nebo jsi hekr. Nemyslím si, že by ti placew postoupil svoji komunikaci s firmou RSP a pokud jo, tak se předem omlouvám.

placew - Profil | Čt 12.1.2012 15:03:32

ivanv 25,59 >> ponukal cely prut, ale kedze som si nebol vedomy zeby som zlomil prut svojou vinou (koniec koncov si pri tom bol), tak som nemal pocit, ze si chcem taky prut druhykrat kupit aj ked len za polovicnu cenu. Dakujem, neprosim.
To vsak nebola otazka v tejto diskusii.

placew - Profil | Čt 12.1.2012 15:02:04

Carchy >> ale prosim ta, netrep. Stale si mi neukazal kde som klamal, nebodaj pozmenil email p.Prochazku. Dokonca je v zadani otazky napisane: (neuplny email - vybrata citacia). Co myslis, preco to tam bolo?
Keby bol napisal, polamali ste, poslite to, uvidime, prosim. Ale nie, napisal: "Těchto prutů jsme prodali celkem velké množství a nikdo ze zákazníků neměl, pokud si pamatuji, žádný problém a už vůbec ne ten, který se přihodil Vám.". Ako sa vravi, doveruj ale preveruj - tak ma zaujimalo ci aj niekto iny polamal takto nejaky prut Dragon. A vida, nebolo to zrovna tak ako p. Prochazka pisal.
Co ti na tom znie ako klamstvo? Myslim, ze by ani na sude s tymto nepochodil a je si tym vedomy (aj ked by to bol zjavne malicherny spor ohrdnutej nevesty).

Ako som uz pisal, kazdy prut sa moze zlomit. Zalezi ale od pristupu predajcu a vyrobcu. Tu ma sklamali a vyjadril som to. Tomu sa hovori slobodne vyjadrit svoj nazor. Btw., 140e nepovazujem za par korun, tak dobre zase na tom nie som (tolko to vtedy stalo).

ivanv 25,59 - Profil | Čt 12.1.2012 14:53:20

Knapík >> nie som si isty, ale placovi ponukal za polovicnu cenu celeho prutu asi len cely novy 1 diel, nie cely prut. ale mozem sa mylit. nechce sa mi tu luskat tuto diskusiu. je to uz jedno. aj tak sa nezachoval spravne, lebo som bol pri zlomeni pruta a to sa jednoducho bez vady materialu neda tak zlomit

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 12:52:38

poldeci >> To nemůžu posoudit.Jiná diskuze o polámanejch prutech jinýho výrobce tu neni...

Knapík - Profil | Čt 12.1.2012 12:52:06

Kámoš zlomil letos špičku u Destinky (vlastní blbostí) a stejně tak jako nabízel p.Procházka Placewovi, dostal za poloviční cenu celý nový prut a na tuto variantu přistoupil ...

poldeci - Profil | Čt 12.1.2012 12:40:07

Carchy >>" Furt tady někdo brečí."... tak to niečo napovedá alebo nie?

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 12:35:34

poldeci >>Otázka byla v zapomění?Tak se koukni na datumy zápisů...

Furt tady někdo brečí.

Ochránce nejsem,ale přijde mi to minimálně nefér.

poldeci - Profil | Čt 12.1.2012 12:28:33

Carchy >> otázka bola dávno v zabudnutí a teraz tú firmu poškodzuješ ty ,ja byť p. P TAK TI TEN BUBLÁŠ v ktorom pokračuješ neprejde a pojdeš sedieť natvrdo :)))


"(pro info : Nejsem uživatel prutů Dragon a nai nemám s RSP nic společnýho)Jenom mě zaráží,co skrz prut za pár korun dokážete udělat za blamáž.".... Takže ty si vlastne ochranca nespravodlivo ukrivdených? ani placew ani pán P nie sú dokonalí a možno by aspoň jeden z nich po 2 r urobil niečo inak-tomu ver

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 12:15:09

ivanv 25,59 >> Vůbec mě nezajímá s kým a čím tvůj krajan chytá...

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 12:12:56

placew >> Jinak teda já bejt Procházka,tak si to co tady bubláš líbit nenechám.Přijde mi to jako jasnej pokus o poškození firmy a to se mi zdá ,že se asi nesmí ne?(beru to selskym rozumem,právnickej termín nebudu hledat)

Všimnul jsem si,že už hodně lidí tady napsalo,že si teda Dragon nekoupí,když se tak lámou.Takže jestli byl účel týhle debaty prasit firmu RSP,tak se ti to povedlo

(pro info : Nejsem uživatel prutů Dragon a ani nemám s RSP nic společnýho)Jenom mě zaráží,co skrz prut za pár korun dokážete udělat za blamáž.

edit :Zajímalo by mě,kdyby se ti zlomil Sportex za 250 euro jako mě a na reklamaci si čekal měsíc,než v Německu rozhodnou,jestli máš na reklamaci vůbec nárok.Co bys dělal za kampaň?Pálil bys německý vlajky a přestal jezdit v německejch autech ne....

ivanv 25,59 - Profil | Čt 12.1.2012 12:09:05

poldeci >> bacha na neho, lebo ti da facku, ked sa dozvie s cim chytas z bely boatu :-)

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 12:03:22

poldeci >>A proč tady ta diskuze pořád existuje a jede?

Co takhle založit kampaň proti firmě Sportex?Taky se mi jeden ze Sportexů zlomil.Asi najdu pár přitakávačů a budem Sportex na netu prasit a nadávat na jeho prodejce atd...

Pak budem všichni společně brečet,že nám obchodník nevyhoví podle našeho gusta.

poldeci - Profil | Čt 12.1.2012 11:43:55

Carchy >> aký má význam vyťahovať pomaly dvojročnú vec?...kde si bol keď sa to aktuálne riešilo-že sa ty cez zimu nudíš?

Carchy - Profil | Čt 12.1.2012 10:50:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

placew >> Flip - ® [Poslat soukromou zprávu.] St 2.6.2010 11:48:20
To all-takže panstvo abych učinil přítrž všem nejapným pomluvám Firmy RSP-fishing uvedu trochu věci na pravou míru-poškozený se jak už to bývá vytrhl z kontextu (Mailu z RSP) věci,které se mu hodili do krámu a v jejichž světle vypaqdá Petr Procházka jako gauner což v žádném případě není a se zákazníky jedná narozdíl od jiných firem nanejvýše seriozně.
Je jasné že při takové vědomé manipulaci je jasné že to vrhá špatný stín na jeho firmu.Takže buďte tak hodní a když na jmenovanou firmu budete házet další špínu a odsuzovat pana Procházku,tak si na tuto kausu vzpomeňte.Dík
Zde je celé znění e mailu z něhož vám byla nabídnuta část.

Dobrý den pane Hudačín,

ještě jednou se omlouvám - odpověď na Váš e-mail jsem měl připravenu již v minulém týdnu, ale někdo mi ji omylem“smázl“ a nyní nevím, kde dříve skočit, proto i to prodlení.



Prut jste zakoupil někdy před 1,5 rokem a na rukojeti prutu je patrné, že byl již dříve používán, což jste i telefonicky potvrdil. Těchto prutů jsme prodali celkem velké množství a nikdo ze zákazníků neměl, pokud si pamatuji, žádný problém a už vůbec ne ten, který se přihodil Vám. V každém případě bez toho, abych prut viděl, vylučuji výrobní vadu a i možné poškození prutu, například při přepravě k Vám.



Pokud by byl prut vadný, závada by se projevila již při prvním použití a ne za 1,5 roku, nehledě na to, že veškeré zboží kontrolujeme a pruty před odesláním vystavujeme vibracím a zatěžkávací zkoušce a to opravdu až na hranici jejich únosnosti.

Síla stěny blanku v místě lomu je, myslím, snad i 3mm a vše je ještě zpevněno omotávkou a zalakováno. V podstatě není možné, aby při běžném rybolovu a v souladu s návodem k použití došlo k takovéto devastaci prutu. Samozřejmě jsem u toho nebyl, když jste prut zlomil, ale byl jsem u jiných případů, kdy k takové zlomenině došlo a to také u uznávané značky (bohužel ji nemohu jmenovat, ale říká se, že pruty této značky jsou v podstatě nezlomitelné) a vždy to bylo způsobeno přetížením prutu při snaze osvobodit háček z vázky (použití neúměrné síly). To vše Vám píši proto, abych Vám ušetřil náklady spojené s reklamací, kterou bych s velkou pravděpodobností neuznal.



Pokud i přesto chcete reklamaci uplatnit: postupujte dle občanského zákoníku, v každém případě ale bude nutné k nám zboží nějakým způsobem dopravit - adresa je uvedena v záručním listě.



Navrhuji Vám možnost prodeje dílu, díl mohu poskytnout z prutu, který mám skladem, ale musím ho potom znovu dokoupit. Nakupuji v USD a dolar je v současné době, jak víte, vysoko i vůči EURU, tzn. že USD nakupuji za nevýhodných 21,- Kč - poměrně velké navýšení od předpokládaného vývoje kurzů. Současná cena celého nového prutu - myslím tím, kdybych ho měl nyní koupit a prodat, vychází na 2948,-Kč po slevě. Jedna polovina tedy vychází na 1474,- Kč. Jelikož Vám opravdu chci maximálně vyhovět: nabízím celý nový prut za cenu 1/2, tj. za 1474,- Kč + Vám ještě zbude původní špička jako ND, samozřejmě se na této ceně znatelně finančně podílím.



Dejte mi prosím vědět, jak jste se rozhodl.



Děkuji Vám za případné pochopení a přeji hezký večer,

RSP Fishing

Petr Procházka

Bambus...Tacklesmani - Profil | Čt 12.1.2012 10:07:49

nofish >> ja zlomil jeden, vlastní blbosti ,a vše se vyřešilo bez problemu.

nofish - Profil | Čt 12.1.2012 9:51:39

Bambus... T.maniak >> Bambus...Tacklesmani - 12.1.2012 9:48:11 >> hele já hodně řeším i od koho kupuju. Například po dvou reklamacích u jiné značky (radši nebudu psát) jsem řekl že kromě drobností už radši nikdy.
Fakt mě dostalo to neuznání kvůli tomu že je výrobek "super" :-D Jak jde vidět tak se s tím prodejce vyloženě nese*e. Podle kolegy je prodejce a firma fajn, ale tohle mě fakt dostalo, nevěděl jsem jestli se smát nebo brečet.

Bambus...Tacklesmani - Profil | Čt 12.1.2012 9:48:11

nofish >> klidne si ho kupp. Proslo mi jich rukama aspon 10 a vse ok.

nofish - Profil | Čt 12.1.2012 9:42:06

placew >> :-D a to jsem chtěl na příští rok dragona...... No nevím jestli raději nevzít něco jiného. Z jednoduchého důvodu. Pochopil bych, kdyby ti napsal, že se to satlo opotřebením prutu, používáním. Tam by pak teoreticky ani nemusel uznat záruku. Ta je dva roky, ale nevztahuje se na běžné opotřebení výrobku (řekněme že materiál je při lovu namáhaný). Ale neuznat reklamaci protože je výrobek "super a nikdy se to nestalo" je trošku na halvu. To je snad právě výhoda kvalitního zboží, to že se pokazí jeden výrobek z x, ne každý druhý........
(mi prasknul prut 5-20g při nahazování 3g smáčka po měsíci, možné je všechno)

Bambus...Tacklesmani - Profil | Čt 12.1.2012 9:37:40

Carchy >> Cicham tu v nejblizsi dobe jed :-)

placew - Profil | Čt 12.1.2012 9:30:16

Carchy >> uz som tu velmi nechcel prispievat, ale asi musim. Oznac prosim, kde som klamal nech sa k tomu mozem vyjadrit. Ze som nepripojil, ze mi bol ponuknuty novy prut za "lepsiu sumu"? V com som klamal?
Kazda firma ma chybne kusy, o tom potom. Rozdiel medzi firmami a predajcami je ten, ako sa k reklamacii postavia. Z mohlo pohladu to bolo zo strany p. Prochazku a Dragonu nezvladnuta situacia, vdaka ktorej som sa rozhodol, ze do domu mi ziaden Dragon nepride a urcite nic z RSP Fishing.