Tygří ořech - úprava

Nevíte, jak upravit tygří ořechy tak, aby vydržely třeba i celou sezonu?
Autor diskuse: hona1 - Profil , 2.3.2010 kaprařina - nástrahy, návnady

Pvl - Profil | Út 14.7.2015 8:21:22

Koubas >> Nemyslel jsem si že je to na vyhození ..vrtalo mi v hlavě proč "jiným šlemuje" u mne ne :o§) Dík za odp..

Koubas - Profil | Út 14.7.2015 8:17:47

Pvl >> tak nepočítej žádný zazraky mě to taqky při jednom kile nic moc neudělalo musíš víc kilčo ale není nic špatně všechny procesy sou stejný jen teho šlemu tam nebude tolik

Pvl - Profil | Út 14.7.2015 8:14:37

Koubas >> No tak , 1kg -spíš míň 0,75

Koubas - Profil | Út 14.7.2015 8:09:16

Pvl >> jaký množství jsi dělal?

Pvl - Profil | Út 14.7.2015 6:27:22

Patan >> Není to nikde v chladnu

Patan - Profil | Út 14.7.2015 1:01:38

Pvl >> po uvaření, či namočení je to potřeba odstavit do tepla, nebo na sluníčko ;)

Pvl - Profil | Po 13.7.2015 21:52:09

Suly >> Jj žerou ale ,stále mi to vrtá v hlavě :o§)) Proč . jesti to je chyba z má straný nebo ořešáků :o§)

Suly - Profil | Po 13.7.2015 21:48:13

Pvl >> ja jsem taky bezrosolnej :-) ten se my tam udelal az kdyz sem ho vyndal z mrazaku a co ksem nezdelal jsem nechal v garazi. pred zamrazenim my nezhoustla ani jedna pixla at byla kde koli. ale kapri to zerou tak jako tak.

Pvl - Profil | Po 13.7.2015 21:23:06

Tak už asi třetí pokus ... opět žádný "rosol " To by mne zajímalo kde dělají soudruzi z NDR chybu ? :o§((

zewluck - Profil | Ne 11.9.2011 12:08:43

kapr sezere i hovno tak jake pak coby, ja pridavam do srotu kurince normalne a mate videt ty kluky supinaty!!

fishmen17a - Profil | Ne 11.9.2011 11:50:59

Jak tak čtu v odkazu níže tak se dá nachystaný ořech používat i dva týdny. Já už jej mám v kyblíku půl roku ,který sem otevřel až teď :) snad to ničemu vadit nebude jelikož každý tvrdí něco jiného.

fishmen17a - Profil | Ne 11.9.2011 11:38:27

Taky vám ta voda,nálev jde hodně cítit kvasinkami??

cashi - Profil | So 6.11.2010 18:44:24

no bud je nech suchy a vzdy kdyz potrebujes tak je uvař. nebo je uvař a zalý olejem, a kdyz je budes potrebovat tak je preced a olej pouzij znuvu, a ve vode orechy budou nechávat olejovou skvrnu

Pvl - Profil | So 6.11.2010 18:27:35

fishmen17a >> Já je namočil s tím, že je uvařím . K tomu druhému však nedošlo Ovšem vůnička luxusní . Myslím si, že by to bylo cítit i na fotce :o§))

fishmen17a - Profil | So 6.11.2010 18:21:54

ted jsem z tama dával pryc tu penu a smrdi to teda pekne :) menite po nejake dobe i vodu nebo ji nechavate tak?

Pvl - Profil | Čt 8.7.2010 15:12:26

don Ferrari >> Když tam ,medovina nebude --stejně je budou žrát -se domnívám . S " medovkou " to musí byt určitě lákavější

don Ferrari - Profil | St 7.7.2010 15:21:31

Pvl >> taky tu medovinu nemám, je to normálně jak voda, zatím jsem na to nechytal, tak nemohu soudit, zda jsou v h...zlu.

metal - Profil | St 7.7.2010 15:15:31

Pvl >> Helet, vždy když sem je vařil, někdy úplně samotný(bez cukru), tak se mi medovina utvořila po pád dnech. Jestli ji tam nemáš ani po několika dnech, nevím kde by mohla bejt chybat a docela by mě to zajímalo.

Pvl - Profil | St 7.7.2010 5:26:47

Zajímalo by mne kterým z vás a máte s přípravou t.ořechů zkušenost se nevytvořil někdy požadovaný šlem . Proč se ptám ? Jestli by bylo možné ,že ořechy nemají požadovanou kvalitu ? Nebo je chyba v přípravě ,kterou " laik" udělá ? V hodně případech se píše - šlem není

Hermis_s - Profil | Čt 1.7.2010 21:03:43

dejff >> to je uplne ok,to co mas ty...me se to jen nepodarilo,neudelalo mi to slem

dejff - Profil | Čt 1.7.2010 20:49:08

Hermis_s >> takže je to v pohodě a vyhazovat to nemusím??? a to co jsi poslal ty to je špatný nebo ne?

Hermis_s - Profil | Čt 1.7.2010 18:31:55

dejff >> tohle je ok,vznika to pri kvaseni cukru.

edit:ja si koupil nejaky jebky a za tyden neskvasili vubec,tak sem zvedavej jak budou o vik. fukacit

Tulo - Profil | Čt 1.7.2010 18:29:30

dejff >> to ničemu nevadí.......

dejff - Profil | Čt 1.7.2010 18:26:00

a tady je ještě jedna

dejff - Profil | Čt 1.7.2010 18:21:20

tak posílám tu fotku té plísně

dejff - Profil | Čt 1.7.2010 16:48:42

ok navečer to sem hodím

Hermis_s - Profil | St 30.6.2010 20:18:25

dejff >> vyfot ty co ti tam plave,nektere plisne nevadi,tak at to pak zbytecne nevyhazujes....

dejff - Profil | St 30.6.2010 19:57:03

Dev >> prosím tě nemohl bys mi vyfotit ten šlem co ti plave na hladině ja mě tam totiž plave taky něco ale je to nejspíš plísen

Petr.J - Profil | St 30.6.2010 17:46:11

dejff >> kyselina sorbová také dokonale odpuzuje kapry

dejff - Profil | St 30.6.2010 16:47:24

alda2211:jo jo to je taky dobrej způsob ale tetkom jsem se ptal v potravinách a že je dobrá kyselina sorbová která zabranuje plísním a bakteriím tak to skusím a uvidíme

Dev - Profil | St 30.6.2010 13:22:33

ProchyCR >> Jo sak pohoda,ja jen aby sis nemyslel,ze nevim,o cem pisu :o))

ProchyCR - Profil | St 30.6.2010 13:20:07

Dev >> to měla být spíš reakce na to vaření-nevaření ořechů, než se do tebe někdo pustí:-))

Dev - Profil | St 30.6.2010 13:17:10

Jen bych pridal to,ze mi tam plave cca tak 20 orechu,neresim to,a jak rikam,mesic,a pohoda ... Stale ponorene. Aspon nemusim vrtat korek :o))

Dev - Profil | St 30.6.2010 13:16:26

ProchyCR >> Vím jak s ním chytat,ale přesto díky ! :o))

ProchyCR - Profil | St 30.6.2010 12:33:01

Dev >> ořechy se vařit nemusí. Je úplně jedno, zda je uvaříš nebo ne. Naopak nevařený ořech má určitý efekt křupnutí, jak jsi napsal. Ořech bude stejně nestravitelný pro kapra v obou případech bez jakékoliv nutriční hodnoty. Proto se s tím musí počítat při krmení a rozhodně nepřekrmovat!! Při dodržení některých zásad lze naložené ořechy skladovat dlouhodobě a to i několik měsíců, dokonce bych řekl, čím déle, tím lépe.

micrad - Profil | St 30.6.2010 8:23:15

ještě jsem na tygřáky nechytal ale asi na to dojde protože mám jet na rameno kde je hodně trumanů a údajně tam nelze chytat s boilies , jak teda s nima vnadíte mícháte to s jiným partiklem nebo samostatně jen pár hrstí kolem nástrahy?

Dev - Profil | St 30.6.2010 8:15:06

mam je nalozene cca mesic, zdaji se mi vpohode,mam slem na hladine, citit to jde maximalne tak po slivovici :o))) coz je zpusobeno kvasenim (rekl bych) a na skodu to nebude ;) Jinak jsou krasne krupave,naboptnale .. Jsou jen nalozene,niokoliv varene,zkusil jsem je i uvarit,a vysledek je temer totozny,jen ty uvarene nejsou krupave ... Takze uz varit nebudu ;) Zbytecnost--- ted se do me puste,ze se musi varit ! :D