Boilies z řepky

Zdarec, nevíte jestli existuje boilí vyrobené z řepky olejky? nebo hodně na této bázi. Který by pokud možno vypouštělo olej, který je v ní obsažen? Díkes.
Autor diskuse: Kappa - Profil , 4.8.2009 kaprařina - nástrahy, návnady

Danda05 - Profil | Út 21.6.2022 15:09:49

Megget >> aha ja myslel ze ta zkouška uz proběhla i u vody.

Megget - Profil | Út 21.6.2022 6:36:16

Danda05 >> já myslím že super, teď to nechám proschnout a uvidíme u vody potom

Danda05 - Profil | Po 20.6.2022 22:37:14

Megget >> a jak to dopadlo?

Megget - Profil | Po 20.6.2022 22:35:48

Tak dneska jsem taky udělal zkoušku Řepkového Boilies které jsem dělal jen nad párou..

PALLO - Profil | So 27.4.2019 1:24:16

Do polovice cesta som pridal
3 x vanilin. Cukor
3 x vajce
0,5 dcl repkoveho oleja.

Da sa super valat aj robit peletky. Este nebolo v pare ale vo vode po 3 hod na povrchu krasna erozia a jadro stale tuhe. Druhu polovicu zmesu skusim s rozmixovanymi rybickami z konzervy+jatra+korenie a 2 vajcia.

PALLO - Profil | So 27.4.2019 1:03:20

Co s nim ked sa ma vyhodit aspon ho vyuzijem. Naviac ma zauimavu sladku chut aj aromu. Ostalo mi po synovi este nahrada materskeho mlieka a z pecenia sojove mlieko. To tam tiez pojde az sa bude robit dalsia varka. Skoda to vyhadzovat....

roxtidy - Profil | Pá 26.4.2019 22:11:12

PALLO >> ten proteinak je tam dle mě úplně k ničemu... Resp proč si ho tam vůbec dal?

PALLO - Profil | Pá 26.4.2019 19:17:02

Prva skuska cesta na boilie/pelety

200g pomletej repky
200g kukuricnej krupice
100g psenicnej krupice
100g struhanky
100g ovsene otruby
200g proteinoveho napoja v prasku
1 bal arasidove chrumky
1 PL sol
1PL cukor

Zatial som nedaval aromu ani farbivo( k dispozicii cervene a jahodova aroma,alebo bez farbiva a vanilkovy cukor)

2varianta: korenie s cervenou paprikou??

Teraz babo raď kym tam nie su vajcia...

ondra-voj - Profil | Pá 15.3.2013 17:01:43

TULEN90 >> čečem to by chvíli seděl, dělat to ručně, odpoledne by to zabralo :-))

myslím, pokud to dělal sám, tak i s tím rolbalem, pokud má malý, tak mu to pěknou chvilku dalo.. ;-))

Aleš10 - Profil | Pá 15.3.2013 16:45:58

Cloud >> ahoj díky moc a ještě bych se chtěl zeptat do jakých sáčků to zavařuješ to se mi zdá jako nejlepší varianta

Rostid - Profil | Pá 15.3.2013 13:13:41

Cloud >> jo a neplesniví ti to teda? je nutné používat konzervant nebo to jde bez něj?

Rostid - Profil | Pá 15.3.2013 13:12:58

Cloud >> super, díky za tip, v těch sáčcích a mikrovlnce to prubnu...pokud to bude fungovat, tak mám vyhráno...s mražením jsou doma furt problémy, chtělo by to mrazák čistě jen na boilí :-D

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 13:00:54

TULEN90 >> To bych ve sklenici s vodu viděl jako úplně normální, v přírodě se to chová úplně jinak. Nevím co od toho očekáváš, ale boiles se nemá moc rozpadat, mělo by ve vodě vydržet, než ho najde ta správná ryba. Když uděláš rozpadavé, tak ti to za chvilku rozmlátí bílá ryba.

TULEN90 - Profil | Pá 15.3.2013 12:23:17

tak muj vcerejsi "pokus" se rozpadl az po 26hodinach :D

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:36:03

Cloud >> No asi to jde, ale když mám ten velikej hrnec, tak to v něm udělám najednou. Raději budu zkoušet ty pytlíky, to se mi líbí.

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:34:12

Cloud >> To znám, dennik Ostravaka mám přečtený několikrát. Moc se mi to líbí, ze začátku jsem sice měl problém s překladem bo su z Čech ale potom jsem si zvyknul a ostravski dyjalekt mi přyšel do krve.

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:30:52

PYTLAKS >> Já zítra pojedu do tesca, tam bych na něco podobného mohl narazit. Mě ty sklenice ani tak netrápí, když to budu znova zavařovat, tak to udělám jako jsem to dělal vždycky ve vodě,mám to vyzkoušeno a taky mám hodně velikej hrnec, do kterého dám 24 sklenic. Na sklenicích mi ale vadí ta neskladnost, ale jinak samé výhody. Ty pytlíky, to by mohlo být ono.

Cloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:29:09

Petr.J >> Maximálně dopadneš takto :-))))

PYTLAKS - Profil | Pá 15.3.2013 11:25:52

Petr.J >> nevím,nezkoušel jsem

PYTLAKS - Profil | Pá 15.3.2013 11:25:21

Petr.J >> zkus tady pohledat

http://www.packservis.cz/

Maxi Sob - Profil | Pá 15.3.2013 11:24:53

Babe >> Tak to by v pohodě stačila jakákoliv suchá směs a přidat polovinu krmítkovky v příchuti budoucí kuličky.Kdysi dávno se prodávali český koule nebo tak nějak a to bylo asi stejný jako si chceš umotat.

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:24:04

PYTLAKS >> Já myslím, že by se dalo to dát do mikrovlnky bez víček a na horké to utáhnout. Mám strach to tam dát :-(

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:22:34

Babe >> Tak si kup expresky od Kučery, ty se krásně odpouštějí a nebo pelety. Teď jsem narazil na prodejce halibut pelet za 43 kč kg, to je luxusní cena, vzal jsem 15 kg a vypadají velice dobře.

PYTLAKS - Profil | Pá 15.3.2013 11:21:45

Petr.J >> nerez nejiskří taky,tak ty víčka asi taky nebudou reagovat

Babe - Profil | Pá 15.3.2013 11:17:34

Maxi Sob >> No přemýšlel jsem že bych si udělal něco mezi směsí na pelety a boiliesem - Aby se to dalo válet a aby se to "rychle" rozpadalo :)

Cloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:17:27

Petr.J >> Vyzkooušej a uvidíš.
Máma takhle začala zavařovat i ovoce,taky se bála jak čert kříže,a táta byl s toho spocenej! :-))

Maxi Sob - Profil | Pá 15.3.2013 11:10:17

Babe >> Pokud dáváš 8 vajec tak dej 5 a dořeď vodou nebo přidej asi 15%hrubě pomletých semen (řepka.konopí niger proso atd...)ale to záleží na tom jakou používáš suchou směs nebo si udělej pelety a ne boili.

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:09:47

Cloud >> Teda já nevím, ale jak do mikrovlnky dám něco kovového, tak jiskří, ta víčka jsou kovová.

Cloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:07:08

karloson >> karloson® - 15.3.2013 11:04:26 >> Nepoškozená,nevadí!!!
Jsou poplastovaná!

Cloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:06:13

Petr.J >> nejlepší jsou sáčky z takovýho toho úplně průhledneho igelitu.
Ale myslím,že by stačili i silnější sáčky do mrazáku.

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:05:10

Babe >> Dej méně vajec a zbytek nahraď vodou. Ale to že vydrží 24 h bych viděl spíše jako dobré. Není moc dobré, když se to moc rozpadá.

karloson® - Profil | Pá 15.3.2013 11:04:26

Cloud >> mikrovlnce ty kovový víčka nevadí?

Cloud - Profil | Pá 15.3.2013 11:03:30

Babe >> Uber vajíčka!

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 11:03:19

Cloud >> To já do sklenic také dávám jenom oschlé, ty 2-3 dny a vydrží to roky. Mám va sklepě zavařený boiles na zkoušku už asi 7 let a loni jsem skleničku otevřel a bylo to jako čerstvé. v těch pytlíkách, když se to nechá přejít teplem by to několik týdnů vydržet mohlo. Nevím jenom kde ty pytlíky koupím, všude mají jenom mikroteňáky.

Babe - Profil | Pá 15.3.2013 11:02:37

Zdarvím, když uvářím koule tk se mi rozpadají až tak po 24 hodinách. Jak urychlit rozpadání koulí? potřeboval bych, aby se začali rozpadat tak po 5-8 hodinách. Co přidat to směsy, aby se rychleji rozpadala? Vím že když chci urychlit rozpadání měl bych vařit co nejmíň (vařím asi 1:30 dokud koule nevyplavou).

Cloud - Profil | Pá 15.3.2013 10:58:42

Petr.J >> No,právě.
Začal jsem to dělat hlavně kvůli tomu,že totálně nesnáším ztvrdlé bojlís.
14dní to vydrží v pohodě.
Jen trochu záleží i na složení koulí.Jelikož mi osychají jen dva dny,tak mají dost vody v sobě,tak se může stat,že třeba kdyby to leželo někde na slunku,tak to může začít kvasit.

Petr.J - Profil | Pá 15.3.2013 10:52:23

Cloud >> já bych to dělal maximálně na 14 dní, když jsem někde dlouho, tak mi koule vyschnou na šutr a někdy mi to vadí, tady by to nevyschlo.