přívlač na Ukrajině

v červenci nacpu rodinu do auta a vyvezu do Kieva, následně pak Jalta, Sevastopol, Odesa a zpět. Cestou teda budou dost zajímavé vody. Tak by mně zajímalo, jak je to tam s rybama, pravidly a jestli je třeba nějaká bumážka, aby si tam člověk mohl povodit nástrahy. Myslím, že by tam mohly být překvapivé úlovky :-)
Tak jestli má cenu přívlačovej cajk brát sebou. Budu moc rád za jakékoliv info. Dost blbě se dá něco na netu najít.
Autor diskuse: Tomas - Profil , 3.6.2009 všeobecné - revíry, cestování

Tomas - Profil | Čt 30.7.2009 18:13:57

Vase zprava

Tomas - Profil | Čt 30.7.2009 18:12:26

takže k chytání na Ukraině. Chytal jsem na Dněpru v Kyjevě a chytl jsem prd. Pak ještě na všech těch jezerech na Dněpru a zase prd. Na těch jezerech se ze břehu prakticky chytat nedá, protože je to samá tráva a nástraha je hnedka jak koule zelí. Vždy jsem tomu dal od 1 do 4 hodin a ani prd. Jedinou možnost vidím z lodě, zajet někam, kde není ta zpropadená tráva. Místní chytají jen několikacentimetrové rybičky a bere naprosto vše. Co s tím dělají je mi teda sakramentskou záhadou. Nechápu, co udělá s 5cm rybičkou. Na Krimu jsem pak chytal i z lodě na moři, ale taky prdlajs. Z asi 10 rybářů za 3 hodinové chytání se chytily 3 rybičky do 15cm maximálně. Chytají jen na prázdné háčky a světe div se, chytí se na to ryba. Ale je to spíše pro místní jak vydělat na turistech, než že si zachytáš. Ryby se prej seberou a uplavou někam do prdele, když se teplota vody zvedne přes 12°C. Pokud bych se tam příště vypravil a čistě jen na ryby, tak jedině s lodí, jinak to ani nemá cenu.

Tomas - Profil | So 13.6.2009 20:58:51

jak to myslíš, že je třeba někdo místní pro delší chytání na hlídání?

perab - Profil | So 6.6.2009 17:47:23

Ahoj ,taky jsem byl na Ukrajině na rybách, tak se podělím o zkušenosti, mám tam známeho a tak jsem byl asi 250km za Kijevem Přímo Kremenčuk na Dněpru je tam přehrada nádherná voda ryb hodně ,je pravda že místní berou vše a většina jich chytá do sítě na pruty také ale malé ryby např karasy .Ryb je tam fak hodně ale jak již někdo psal lepší někam kde není takový tlak ,jsem kaprař a tam jsem si zachytal super.Od Kremenčuku nahoru jsem projížděl až na Krymský polostrov ten známí tam staví, po cestě jsou nádherné vody, ale tam jsem nechytal.Dněpr je nádherná řeka a pro mě labáka něco nepředstavitelného,jezdil jsem tam lodí s echoletem místa na chytaní super.Běžná hlubka kolem 10m někde díry až 35m ,zátoky krasná zakoutí,to se musí vidět ale upozornuji že nikdy bych tam sam nejel je třeba mít sebou na delší chytání někoho od nich na hlídání .K rybám sám jsem chytal jen kapry a super ,co se týče dravců tak jsem viděl do sítí chycené candáty kolem 10kg ,okouny štiky prostě ryb hodně, sumce jsem viděl na trhu od 30až až po 60kg kusy.Byl jsem tam již 4x a zase se tam na ryby rád vrátím.Fotku z Dněpru přikládám.

Kevin - Profil | Pá 5.6.2009 6:42:05

Tomas >> http://www.skipperboat.cz/ Tady si to číslo vem,je to chlápek co prodává tyhle čluny!!!!

Tomas - Profil | Čt 4.6.2009 22:44:11

no zlobit se za číslo nebudu. Jen doufám, že nemluví jen ukrainsky nebo rusky, to už jsem zapoměl :-)

Zlejšek - Profil | Čt 4.6.2009 1:29:13

Na Ukrajině jsem byl loni na podzim v Kamenci podolském. Krajina i řeky nádherné, ale ryb opravdu velice málo, místní zbaštěj vše, co má šupiny, bez ohledu na velikost či druh. Údajně je potřeba jet někam alespoň 10km mimo civilizaci, jinak to je vybrakovaný. Cosi jako svaz tam existuje, ale místní na povolenky zrovna moc nehrajou.

Kevin - Profil | St 3.6.2009 23:52:29

Dám ti číslo na chlápka,chceš???Myslím že ti stím určo poradí hele!!