Zimni lovy - krmeni, nastrahy

Zdar chlapi! Planujem poslednu tohtorocnu rybacku. Nakolko som bol predvcerom na rybniku a skoncilo to fiaskom, napadlo ma, ze vas poprosim o radu. Zaujimalo by ma, cim krmite v tomto obdobi a co davate na hacik? Lovenymi rybami budu prevazne pleskace (cejni), plotice, cervenice. Planujem lovit 1 prut bic (1g plavak, brocky, 0,12 vlasec, hacik 12-16) a jeden prut picker (monofil 0,16, navazec 0,12, hacik 12-16). Tymto prosim vas skusenejsich o radu, aku zvolit krmnu zmes, nastrahu a montaz na winklepicker? Diky moc.
Autor diskuse: Romcik - Profil , 24.12.2008 všeobecné - nástrahy, návnady

samomo - Profil | St 24.12.2008 17:02:49

presne tak ja som chodil k vode s matchkou a radsej krm menej kvalitnym ako vela nekvalitnym teraz v zime ryba nepotrebuje vela krmenia primat ked som krmil pomenej kvalitnym tak som velmi dobre nachytal a nezabudni vela zivej nastrahy teda aspom mne sa to osvedcilo do krmava 1kg som daval aj kostnakov,hnojakov,susene hrozienka a pol plechovky Bonduelky. vela stastia

tomm - Profil | St 24.12.2008 16:03:35

Krmení použij v menším množství, ale zase o to kvalitnější. Tím kvalitnější nemyslím značku, ale spíš to, že bych ho zbytečně moc neředil žádným šrotem nebo strouhankou. Barvu bych přizpůsobil dnu (tedy spíše tmavší odstín). Ve skoro každém obchodě seženeš krmení určené na zimní chytání (i když podle mě se většinou odlišuje jen tou barvou). Jako nástrahami bych se vybavil rohlíkem (případně nějakým oplatkem), masňáky a v ideálním případě hnojňáky. Hodně štěstí!

svaca - Profil | St 24.12.2008 15:52:43

podle me je nejdulezitejsi ted v zime tu rybu najit.ja chytam v zime zasadne na potoce kde je z 90 procent videt na dno.jsou zde mista kde na dno neni videt (vetsi hloubka) a tam to zkousim.nejspolehlivejsi rybou je jednoznacne tloust a plotice aspon podle mych zkusenosti.Pokud budes lovit na rybnice kde neni tolik ryby tu rybu krmenim nestahnes proste je malo aktivni.urcte to chce krmit mene druh krmeni ti asi neporadim.ale jako nastraha v zime je supr rohlik a kostak.tedko to stejnak zamrzne tak leda dirky.jinak ted v zime urco potoky a male reky nez stojak.asi sem ti moc nepomohl)

Romcik - Profil | St 24.12.2008 15:44:28

chlapi no taaaaak :-))