Domací výroba levného boilies

Čau všichni, poraďte mi prosím vás nějakou domácí výrobu levného boilies?
Autor diskuse: KAMZÍK - Profil , 26.5.2008 kaprařina - nástrahy, návnady

Slavíček - Profil | Pá 26.8.2022 13:01:28

Ghoost >> Nebude a pokud se to podaří ukoulet nečekej žádnou výdrž. Krom oplatek a kličku tam nic nepojí

Ghoost - Profil | Po 22.8.2022 17:56:45

Slavíček >> po projití zásob jsem to trošku upravil. Takto už by to být mohlo? Popřípadě jak lépe to upravit?

LT moučka - 250g
Ráčí moučka - 50g
Oplatková moučka - 100g
Robin red - 50g
Belachan - 50g
Pšeničné klíčky - 50g
Kukuřičná mouka - 150g
Pivovarské kvasnice - 50g
Syrovátka - 50g
Řepková mouka - 100g
GLM - 8g
Sušený plankton a krevety - 50g

Slavíček - Profil | Po 22.8.2022 17:31:39

Ghoost >> podle mě nebude a pokud ano tak to nebude mít žádnou vydrž. Jediný co tam aspoň trochu pojí jsou klíčky zbytek vůbec

Ghoost - Profil | Po 22.8.2022 17:12:10

Slavíček >> to jistě, každopádně mám doma zbytky surovin, tak jsem si říkal, že bych udělal nějaké extra nabouchane než, aby se to zkazilo. Jen si nejsem úplně jist zda v tomto složení to bude držet po hromadě nebo raději místo té masokostní přidat spíš nějaké objemové popřípadě pojivé složky

Slavíček - Profil | Po 22.8.2022 16:45:26

Ghoost >> s tímhle složením doporučuju jít koule koupit to vyjde levněji

Ghoost - Profil | Po 22.8.2022 14:01:29

Po delší době jsem se vrátil zpátky ke koulení a rád bych si poslechl názory ostatních na tento recept. Případně i jeho úpravu tak aby byl v pořádku

LT moučka - 400g
Ráčí moučka - 50g
Masokostní moučka - 200g
Robin red - 50g
Belachan - 50g
Pšeničné klíčky - 150g
GLM - 8g
Sušený plankton a krevety - 50g

9 vajec
esence rak - 4ml
esence černý pepř - 3ml
esenciální olej černý pepř - 10 kapek
tekutý kril - 15ml

Byl sestaven ze surovin co mi ještě zbyly z předchozího koulení. Trošku váham s těmi pšeničnými klíčky zda je nenahradit něčím jiným popřípadě zda to bude celé držet po hromadě. Dokázal by mi někdo poradit?

runaway - Profil | Čt 30.1.2020 22:59:30

Cau. Nezbavuje se nekdo Rollballu prumer 14 az 18?

Slavíček - Profil | Čt 29.3.2018 21:59:28

Viktorin >> Kdy vyplavou nevím zkrátka mám vyzkoušeno jak dlouho je potřeba vařit a jestli vyplavou dřív neřešim. Je to jednoduché vezmeš rozkrojiš a hned vidíš jestli je to provařený

Viktorin - Profil | Čt 29.3.2018 21:54:51

Slavíček >> A vyplavou ti kdy? 3 minuty je kolik vteřin po vyplavání? Já jsem dělal 18 mm.

Slavíček - Profil | Čt 29.3.2018 21:51:57

Viktorin >> Ve vodě 20mm 3 minuty .

Viktorin - Profil | Čt 29.3.2018 21:50:28

Slavíček >> Je tam zřejmě moc melasy, oleje z řepky a i laktosanu víc než minule. Jak dlouho tedy vaříš? Vytahovat po vyplavání je brzo?

Slavíček - Profil | Čt 29.3.2018 21:43:34

Viktorin >> Přepočítávat to tedy nebudu .Jedná věc vařím na čas .Proto se dělají recepty na kg je pak snazší udělat úpravy hned je vidět v čem může bejt chyba .

Milf64 - Profil | Čt 29.3.2018 21:29:27

Uvařim 20dkg kolinek(aldente).Na hak nabodnu pul kolena,chrobaka a zbytek kolena.Po ostravsku boilis jak,, cyp''.Nahodim a čekam.Ale jsem in.

roxtidy - Profil | Čt 29.3.2018 21:21:39

Viktorin >> ok, tak na tu střelbu od boku si schválně počkám :-)))

Viktorin - Profil | Čt 29.3.2018 21:20:05

roxtidy >> já věřím, že jsou tu machři, kteří se podívají a vyjádří se bez přepočítávání na procenta.

roxtidy - Profil | Čt 29.3.2018 21:13:18

Viktorin >> začni prosím tě tím, že to prepocitas tak že bude jasné kolik procent jednotlivých složek dáváš na kilo. Nikdo se s tím tady nebude prepocitavat.
A za druhé sem stejným způsobem dej úspěšný recept ať je vidět rozdíl.

Viktorin - Profil | Čt 29.3.2018 21:10:06

Poradí někdo? Nepodařil se mi bojlís. Podobná receptura minule neměla chybu. Ale tentokrát po několika hodinách ve vodě změkne a bez častého přehazování není použitelný. Kde se stala chyba? Tuším to, ale jsem zvědavý na názory zkušenějších. A dá se to spravit? Část rozemlet, něco přidat a uvařit znovu? Lze to?

4,00 rybí a lososová moučka 70 % N
5,00 soja extr. 48 % N
6,20 laktosan (sušené mléko)
6,10 řepka mletá 36 % N
7,50 kukuřično-pšeničná vyosévka ze šrotu
0,40 kukuř.mouka hladká
2,50 těstoviny jáhly oplatky
3,50 mouka hladká přeničná
7,20 hovězí játra předpečená 29% sušiny pomletá

42,40 kg

Tekutá složka
5 kg melasa
5,5 kg hovězí játra syrová
6,75 kg vejce
´=135 ks
Vím, že je tam málo vajec. Ale minule hodně podobná receptura se stejným množstvím vajec byla v pořádku. Nemohou být i nedovařené? Sbíral jsem je ihned po vyplavání. Není to chyba?

roxtidy - Profil | Čt 29.3.2018 21:05:54

kura11 >> proč by to kyslo? Bude to uvařené. strouhanku (akorát v jiné formě) a šrot v podstatě obsahuje valná většina komerčních směsí, tak v čem hledáš problém?
A pochybuju že s tím jedním kilem má zálusk na nějaké kapři mohykany z širokého okolí. Prostě si chce zkusit levně zachytats kuličkou pod háčkem , na tom není nic špatneho přece.

kura11 - Profil | Čt 29.3.2018 20:39:14

Bery9CZ >> ze to skysne struhanka, srot a pod. Lakave to teda nie je tak pre nasadaky alebo bielu rybu a skoro to asi aj v teplej vode skysne na dne..

Bery9CZ - Profil | Čt 29.3.2018 15:56:11

kura11 >> Nerozumím? Že to ve vodě skysne?? A nebo že to tam bude ležet věčně?

kura11 - Profil | Čt 29.3.2018 14:05:09

Bery9CZ >> a potom to na dne pekne kysne :-))

karloson - Profil | St 28.3.2018 19:24:36

Bery9CZ >> Paráda

Bery9CZ - Profil | St 28.3.2018 14:07:49

Suroviny? pelety pro prasata( 40 kg pytel zhruba 200 v výprodeji. Docela malé peletky) strouhanka, dětská krupička, kukuřičný jemný šrot( 4 kg - 20 kč), barvivo( pytlík za 7 kč) aroma( lahvička 30 kč) zbytek potravin( čili, sušený česnek, sardinky v oleji, vlašský ořech) no a vejce. Nekupuji žádné moučky ani urychlovače. Když to shrnu odhadem na 1 kilo směsi ještě 6 vajec, tak mi asi vychází celkem hrubým odhadem 50 kč.
Dělat toho asi 10 kilo tak to nepoberu a radši koupím. Jet na několik dnů, tak určitě nakoupím v krámě, ale takhle mě to vůbec netrápí.
No fotce jsem dělal česnek + vlašský ořech + aroma vlašský ořech.

karloson - Profil | St 28.3.2018 9:11:09

Bery9CZ >> jasan každej to má jinak, ale jen tak pro zajímavost by mě zajímalo na kolik tě to přijde a hlavně jak nskupujes suroviny po těch troškách. I když se dá nakoupit i v blbych potravinách, že jo

Slavíček - Profil | St 28.3.2018 5:06:55

Bery9CZ >> taky bych se s kg nesr-l a koupil to ted jsem delal trosku na par vikendu10kg

Bery9CZ - Profil | Út 27.3.2018 22:22:00

Boilies si dělám vlastní. Kilo boilies udělám asi za 3 hodiny se vším všudy. Teď, když je počasí na prd a sedím doma, tak aspoň experimentuji. Prostě žádná nuda. Je mi líto jít do krámu a kupovat něco, co si doma ušoulám sám a baví mě to. Myslím si, že přes kilo směsi nepůjdu. V ruce to mám za chvilku a netrvá to dlouho. Asi tak.

ufo 48 - Profil | Út 27.3.2018 20:34:21

Rockwell >> i mě tahle tabulka pomohla...šíkovná pomůcka!!!

Rockwell - Profil | Út 27.3.2018 20:14:55

roxtidy >> Ano jak píšeš, je to orientační, ale funguje....hodně lidí dělá 20mm koule z 20mm pistole a pak to mají rozválený všude, takže mě tato tabulka pomohla, ale přesně na mm to uříznuté nemám

Slavíček - Profil | Út 27.3.2018 18:42:44

roxtidy >> Je to tak zálež na hustotě hrubosti proto těch špiček mám víc.