MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Domací výroba levného boilies

Čau všichni, poraďte mi prosím vás nějakou domácí výrobu levného boilies?

Autor diskuse: KAMZÍK ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 26.5.2008

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 112 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N syrus - ® Po 10.4.2017 18:41:56
Tak do jater nevím,ale na kule je sůl perfektní.Dávám do PETky ze širokým hrdlem a po třech letech jsou kule v pohodě.
N paulis - ® Po 10.4.2017 18:12:46
syrus >> Už ten konzervant mám doma, stejně jsem zvědavej jaký bude rozdíl v počtu ulovených ryb.Několik let jsem pouze zamražoval aspoň uvydím rozdíl.
N Slavíček - ® Po 10.4.2017 17:28:57
syrus >> To jsem myslel taky ale taky není všemocná . Dělal jsem domácí tekutý játra dal jsem 30 % soli a ejhle je v tom plíseň .Ale na koule to stačí
N syrus - ® Po 10.4.2017 16:43:59
paulis >> Nejlepší konzervant je sůl.
N paulis - ® Po 10.4.2017 10:28:01
Nemáte někdo skušenost z konzervantem od mikbaits.Vždycky jsem zamražoval,Jde mi oto kolik stačí dát ml konzervantu , aby mě bojlí vydrželo do vánoc.Díky za odpovědi
N Vikasgard - ® Pá 6.1.2017 21:27:15
Tak mi ujela ruka a z rozpustných kouli, kterých mělo být jen trochu je 1, 5 kila. Tak jsem těsto rozdělil na 5 dílů a z jednoho udělal kuličky. Zbytek jsem dal do mrazáku. Pokud mi záměr vyjde, budu mít čerstvé kuličky po dost dlouhou dobu. Pokud ne, mám v mrazáku hafo obalovačky…
N Petr.J - ® Pá 6.1.2017 9:26:40
Slavíček >> To me zase jo, dokonce jsem uvazoval si to i vuzkouset, ale je to pomerne slozity proces. Hlavne spodni kvaseni. Ja nikdy necvicil a pivo beru z duvodu, ze mi chutna 😀
N Slavíček - ® Pá 6.1.2017 8:34:10
Petr.J >> dik výroba piva mě nikdy nezajímala
N Vikasgard - ® Pá 6.1.2017 6:51:45
Slavíček Já to bral kvůli klíšťatům. Jsem k kulturista teoretik. Ale pobavils mě :-)
N Vikasgard - ® Pá 6.1.2017 6:49:13
Petr.J V tom případě je úplně jasné jak to s tím vitaminem je. Díky za info :-) Jen je ostuda, že v národě pivařů se najde někdo, kdo to neví.
N Petr.J - ® Pá 6.1.2017 2:22:56
Vikasgard >> Pivo se nejdrive vari a teprve potom kvasi.
N Slavíček - ® Čt 5.1.2017 22:31:39
Vikasgard >> to je pravda taky jsem chodil kdysy cvicit bral tyhle veci
N Vikasgard - ® Čt 5.1.2017 22:30:21
Slavíček - Já bych ten vitamín úplně nezavrhoval. Podporuje chuť k jídlu. A to není jen z knížek. Když jsem bral B komplex sežral bych tenkrát i ježka. Jdu se na ten zítřek prospat. :-) Kdyžtak odpovím ráno. Cest tvoji práci
N Slavíček - ® Čt 5.1.2017 22:21:20
Vikasgard >> to je pravda asi by se tohle dalo najit otazka je jestli ma smysl se tim zatezovat ono koule jsou hlavne o chuti vuni vezmi partikl proti boili ma zlomek energie a ryby to zerou roky
N Vikasgard - ® Čt 5.1.2017 22:16:55
Slavíček Na to ti nedokážu fundovaně odpovědět. Nevím ve které části vaření se tam ty kvasnice dávají, zda se dosáhne bodu varu a hlavně na jak dlouho… je fakt, že pivo B 12 má, ale kolik před vařením a kolik po…to je spíš otázka na sládka :-)
N Slavíček - ® Čt 5.1.2017 22:06:09
Vikasgard >> ty vitaminy B by meli bejt vuci teplu docela odolny . Vezmi si pivo je vareny a tvrdi se ze diky vitaminum B je to nejzdravejsi napoj samozrejme v primerenem mnozstvi.Jinak krom pivnich kvasnic je dobry zdroj vitaminu B i syrovatka ta obsahuje veskere vitaminy co jsou v mlece
N Vikasgard - ® Čt 5.1.2017 22:01:02
Slavíček To je pravda. Vitamíny skupiny B tím zničíš a vlastně všechny rozpustné ve vodě vezmou za své. Jediný, který to vydrží jsou A, D, E, K. No a ty nám jsou k prdu…
N Slavíček - ® Čt 5.1.2017 21:53:38
Vikasgard - 5.1.2017 21:42:03 > Tvrdi se ze nejmin odolny vuci teplu jsou vitaminy . Samozrejme rybe je nejaka stravitelnost stejne vis kde .......Nektere suroviny se tepelne upravuji prave pro zvyseni nutricni hodnoty jako treba kukurice soja hrach je to proces extrudovani
N Vikasgard - ® Čt 5.1.2017 21:42:03
Slavíček přemýšlím, proč by to množství oleje snížilo. Tím pražením se jen dostane ze semen ven a pokud to nespálíš jako já nevidím problém. Spíš bych řekl, že tou tepelnou úpravou dostanou na frak bílkoviny.
N Slavíček - ® Čt 5.1.2017 21:31:41
Vikasgard >> Co jsem cetl prazenim se snizi podil oleje zjintenzivni vune .Osobne tam tyhle veci davam hlavne k vuli tomu oleji tak proc ho chtit snizovat ? Ale kdyz to nekomu slape veri tomu tak proc ne .Jinak konopi obsahuje kolem 25% bilkovin stejne kvalitnich jako maso plus 30% kvalitniho oleje plus vitaminy ale ty se stejne tepelnou upravou vetsina znici
N Čík - ® Čt 5.1.2017 21:29:15
Slavíček >> Tepelnou úpravou se uvolní silice a proto je aroma intenzivnější.To jsem myslel jako zvýšení hodnoty.Ty jsi myslel nutriční hodnotu?
N Vikasgard - ® Čt 5.1.2017 21:24:35
Slavíček Za mě to voní líp než vařený, ale tisíc lidí, tisíc názoru:-)
N Vikasgard - ® Čt 5.1.2017 21:21:49
Čík Ja mam zítra volno, řeka zamrzla…budu tvořit rozpustné koule. Zkusím robin gold a robin orange. Bude to takové sladké koření s troškou vůni ořechů. A pak budu dělat lososové, ale přemýšlím jestli k němu dat koření nebo ne…
N Slavíček - ® Čt 5.1.2017 21:20:24
Čík >> jsi si jisty ze prazeni zvysi hodnotu?
N Čík - ® Čt 5.1.2017 21:15:41
Vikasgard >> Víš co,pokud trochu vaříš,tak spáleninu poznáš.Radši pomaleji a méně ,než to přepálit.Jinak já jdu zítra také experimentovat.Budu tvořit koule z vařené kukuřice a pražené řepky.Marodím,tak vymýšlím ptákoviny abych zahnal nudu:-)
N Vikasgard - ® Čt 5.1.2017 21:09:31
Čík No mě to taky moc vonělo a rybám podle všeho taky. Jen jsem to asi přehnal. Díky za info. Zítra to zkusím.
N Čík - ® Čt 5.1.2017 20:48:11
Vikasgard >> Dávat olej při pražení je zbytečný.Jenom na sucho nasypu na pánev a pomalu přidávám teplotu.Důležité je často míchat.Pražím takto řepku a konopí.Úprava pražením zintenzivní aroma pražené suroviny a to přidává na její hodnotě.
N Smrtak - ® Čt 5.1.2017 13:07:35
Petr.J >> Za dvojku je to jak zadarmmo. Byt sikovnejsi, tak si zvysok dorobim :/
N Petr.J - ® Čt 5.1.2017 12:39:29
waxmax >> Hele koukni, pořád to nabízí, tohle je tutovka a za ty peníze myslím dobrý. Být tohle tak před 5 lety tak to vezmu a udělám si to, ale teď už jsem nějakej línej. https://www.facebook.com/groups/123791317733841/per​malink/1096355300477433/?sale_post_id=1096355300477​433
N Smrtak - ® Út 3.1.2017 20:44:46
haldorádo >> niekto ti tu napise, ze je to nahovno, malo vyzivne a tak dalej, potom pride niekto dalsi a napsie, ale take zmesy chytali kapre 30 rokov a ze on ma na take anchytane mraky kaprov nad 50 kil a ze by sa vsetci strasne divili a ze jak su drahe boilies nahovno. Niekto spomenie neico o betaine, alebo o rozpade. Pripomenu ze mas pridat trochu rybacej mucky, aby si to nejak spasil. Potom sa tu zacnu natahovat o tom, ze tam chyta/nechyta esencia. Vcelku nezaujimava diskusia. Niekde medzi tym pride fishky a napise nejaky opak toho co pisali vsetci, lebo on vie aj tak vsetko najlepsie.

za mna vyhodene peniaze sa suroviny a esencie, pri vode by som tomu neveril a zrejem ani nenastrazil. Pripomina mi to nejake komercne "uhlohydratove gule".

N Ewa Farna - ® Út 3.1.2017 17:38:47
waxmax >> hele fakt ne...
N Vikasgard - ® Út 3.1.2017 17:28:51
Ahoj, chtěl bych znát váš názor. Vloni jsem doma vyráběl koule a upravoval jsem řepku a proso na pánvi s troškou oleje. Trochu jsem to připekl a z řepky vyskakovalo něco jako popkorn. Když jsem to pomlel a přidal do koulí, vonělo to jako káva. Ryby na to šli a bylo to docela dobrý. Jenže někde jsem četl, že připálené rybám vadí, tak nevím, jestli jsem to tímhle netáhl dolů. Jak upravujete řepku vy? Jak pražíte?
N haldorádo - ® Út 3.1.2017 13:49:41
pridavam ďalší
200gr pšen. krupica
125gr sojová múčka
75gr kuk. múka
50gr ryžová múka
50gr suš.mlieko
10ml Chocholate Malt
10ml total Heph oil
10ml Sense Appel
3ml Secret Agent
2ml Sweetener
4 vajcia
N haldorádo - ® Út 3.1.2017 13:45:32
páni,,,, kuchtíci??? čo poviete na tento boilis,,,je celkom jednoduchý, nič extra
200 gr pšen, krup
100gr sojová múka
100gr kuk. múka
100 gr suš. mlieko
6ml Wonderfruit
20ml Nutramino
15ml sojový olej
2ml Fruit cajouser
2gr Betain
4 vajcia
N waxmax - ® Út 3.1.2017 13:37:40
Ahoj, nevim jestli to pujde, nebo nepujde. Proto jsem se ptal jestli to už někdo předemnou nezkoušel. Zkusím to a uvidím. Mám doma malej 16mm rollbal, kterej už nepoužívám, tak to zkusím. Když to nepujde udělám to jinak. Je to spíš takovej pokus. Určitě to nepůjde ohnout na pr. 100mm to je jasné ale třeba na 200 mm to možná půjde.Tam už není potřeba tak velkej rádius tak se o to pokusím. Ahoj
N Straspytlik69 - ® Út 3.1.2017 13:07:27
waxmax >> to nedas ale vsichni ti drzime palce
N Petr.J - ® Út 3.1.2017 13:05:38
waxmax >> To ti nepůjde, je to fakt blbost, zkroutí se ti to a zbytečně zničíš rolbal.
N Smrtak - ® Út 3.1.2017 12:42:03
waxmax >> nepojde to. Vzniknu deformacie na tych hrebenoch ktore sekaju hady. No ale skus. Budeme vediet urcite. Na com t9 budes ohybat a ako to cele r9vn9merne nahrejes? Mozno by to slo v trube
N waxmax - ® Út 3.1.2017 12:10:29
Slavíček >> Vyzkoušíme uvidíme :-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 112 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniCentury C2 a NG poděráky

Za 6050
S dopravou ZDARMA originální made in England podběráky u nás za nejnižší cenu. Na rukojeti stejný blank a zpracování jako na prutech této světoznámé značky a skvělá síťka. Platí do vyprodání zásob


akce, rybareniFox Explorer Soft Bib & Brace souprava

Za 4990
Špičkové a nadčasové oblečení nejen pro rybáře Příjemné, neomezuje v pohybu ani v čase rybaření, pěkné i na pohled, V obleku můžete rybařit, můžete v něm i spát bez spacáku, můžete v něm prostě dělat cokoli-Sleva z 7999,-


Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
Rybářské potřeby - Rybáře Rybářské potřeby - Rybáře

Karlovy Vary, Sokolovská 81