MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

zkysnuti kukurice poradte

cus dlouho uz vymyslim jak uchovat varenou kuku u vody docetl jsem se ze se to da prechovat v kyblu plnem vody az 14 dni i kdyz se na povrchu zacne tvorit skysly povrch tak by to melo lakat ryb vic nez cerstva nemate stim nekdo zkusenost diky moc ??????????

Autor diskuse: big-fish ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 25.5.2008

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

N natas - ® Út 27.5.2008 12:33:05
K diskuzi k odborným názvům. Biochemik by je popsal přesně a ¨byl by patrný velký rozdíl v pojmech. Kukuřice spíše kysá než kvasí, protože výsledným produktem je org. kyselina a pouze trocha alkoholu=kvašení. Navíc,záleží na přístupu vzduchu. Obě skupiny výsledných látek jsou vlastně konzervanty. Co se týče fermentace, tak ta je navíc vázána na teplotu a vznik nových aromatických látek. Pokud někdo chce uchovat kuku od počátku bez roztoku tak mu zhnije a zplesniví. V roztoku dojde k přeměně cukrů hlavně na kyselinu mléčnou,která ji zakonzervuje. Dobrou kuku lze uchovat pouze sterilizací, přidáním chem .konzervantu např. sorbanu, popřípadě zamrazit. Složitější organické látky podléhají v přírodě vždy rozkladu!
N OMO - ® Út 27.5.2008 12:19:53
machacek.pepa> 2 dny jem ji máčel. Pak jsem to hodil do papiňáku přidal hrst řepky a hrst konopí (krásně to ovoní), trošku cukru, vody tak 2cm nad kuku. Uvedl do varu - jak začal syčet, tak jsem to vypnul. Počkal cca 20-30 minut a znuvu zapnul. Tak jsem to opakoval 2x - 3x a nechal to do až do rána pracovat. Kuku byla akorát. Objem už moc nezvětšila jelikož jsem ji tam dával nabobtnanou. Nechám to naležet do druhého dne v chladu.
N machacek.pepa - ® Út 27.5.2008 11:39:20
jak dlouho kuku vaříte aby z toho nebyla sračka? ještě by mě zajímalo, o kolik zvýší svůj objem, hmotnost po uvaření, z toho co se tu píše usuzuju tak 2 - 2,5 krát
N jirazabr - ® Út 27.5.2008 8:17:08
kukuřice nám vydrží i 14 dní v pohodě....ovšem musí se každy den v ní aspoň jednou vyměnit voda...
s lovem kaprů na zkyslou kukuřici nemám...ale již jsem o tom slyšel
N Kurka - ® Út 27.5.2008 7:56:13
Já vařím kuku v kotlu co otec používá na zabíjačky.Dám tam vodu,půl kybla kuku - ona nabobtná že je plnej a dám do chladna.Pak mi vydrží klidně týden a je supr.Pravidelně chodit krmit cca 1kg denně a jsou tam na 100%.Když jedu pryč tak kuku rozložím na perlinku a dám oschnout a vydrží i 14 dní
N match-oun - ® Po 26.5.2008 23:27:58
@splavek: Tullamore Dew...
N splavek - ® Po 26.5.2008 21:44:04
Bachy- Tak mě napadlo,uvařit kukuřici.Dát ji do zelového hrnce zalít vývarem a zadeklovat.Bude to tak fungovat?
Má někdo zkušenosti z fermentací jiných zrnin?Třeba pšenice,nebo ječmen?
N big-fish - ® Po 26.5.2008 14:36:19
Bachy: takze prvni postup bude fungovat vid ??, abych nemusel skouset oba
N Bachy - ® Po 26.5.2008 14:17:40
big-fish - Uvař si kukuřici doměka a rozděl ji do dvou čistých nádob. Do jedné dej kuku s vlastním vývarem tak, aby byla ponořená a vývar byl ještě aspoň 3cm nad zrnkama. Do druhé dej kuku bez vývaru, nebo tak aby nebyla celá ponořená. Nádobu uzavři a nech normálně v teple. Po týdnu obě nádoby otevři, tam kde byl vývar seber vrchní škraloup který se tam udělá a sítkem naber kukuřici zespod. Pak porovnej s kukuřicí v druhé nádobě, rozdíl poznáš.
N big-fish - ® Po 26.5.2008 14:08:12
Bachy: a jak docilim fermetace sice porad nevim co to je ale neco z kvasenim sem nasel na netu
N Aďo - ® Po 26.5.2008 7:22:05
Z vody v ktorej budes varit kukuricu, urob nasyteny roztok praskoveho cukru. Nechaj 24h namocit a potom v nej uvar kukuricu. Vydrzi ti podstatne dlhsie.
N Bachy - ® Po 26.5.2008 6:14:42
Ono je rozdíl mezi fermentovanou kukuřicí a zkysnutou. Fermentovaná pořád voní i po pár týdnech, zkysnutá smrdí po pár dnech a je dobrá tak leda na domácí výrobu lihovin.
N mikdandy - ® Ne 25.5.2008 23:25:53
ja mám naštěstí o kuku postaráno, koupil sem 50 kg, v práci to uvařil, /mimochodem vzniklo z toho 116 kg kukuřice/zavakuoval, a ted to mam v praci i pres nelibost sefa v mrazaku:-))
N Glanis - ® Ne 25.5.2008 23:07:21
teda koukám tady na to a možná to příště nechám zesmrádnou, uvidíme co to udělá...
N certbert - ® Ne 25.5.2008 22:31:44
najdi si co znamená fermentace a nemusíš koumat dál-:o)) ryba takovou kuku žere bez problémů
N big-fish - ® Ne 25.5.2008 22:25:21
Dussy : jasny dam to do stinu nebo bych to mohl dat treba do prehrady kde budu chytat ta by mohla byt studenejsi
N Dussy - ® Ne 25.5.2008 22:22:41
Pokuď nebude na přímém slunci, ale někdo schovaná, tak myslím že jo
N big-fish - ® Ne 25.5.2008 22:19:01
tak to ste mi udelali radost ze to funguje a kdyz teda budu chytat cely tyden v lete a kuku bude porad ve vode vydrzi to kdyz ji dam treba do plastove konve pro vodaky ??? dik
N Glanis - ® Ne 25.5.2008 22:18:58
zdravim velkou rybu, já kupuji bonduelku, kuku vždy vyklopím z konzervy properu v čisté vodě, sleju a dám do skleničky, kterou uzavřu. Vždy, když se vrátím z ryb, tak ji znovu properu a dám do lednice. A pokud ji nenechám v báglu tak mi vydrží i měsíc. Pokud začne smrdět, tak ji vyhazuji jestli dělám chybu to je otázka. U vody jsem tenhle problém nikdy neřešil, ale myslím že pokud koupíš třeba mraženou a necháš ji na nejakém stinném místě tak pár dní jistě vydrží pokud ji nenačneš.
N Freaky Styley - ® Ne 25.5.2008 22:10:19
Já mám zkušenost s tím, že nakyslá kukuřice je fakt dobrá...jednou jsem si vzal už celkem nakyslou kukuřici, smíchal jsem jí s čerstvou (mluvím o kukuřici z plechovek-sladké nebo ve slaném nálevu) a z toho nálevu se vytvořilo uplně takový lepkavý hustý mlíko...no a brali na to fakt dobře...a i velký ryby..myslím, že takový mlíko je nej!
N Maroš3310 - ® Ne 25.5.2008 22:08:15
Někdo to nechá zkysnout a do toho dávají ještě cukr. Já osobně se na to teprve chystám. Jen můžu potvrdit, že to funguje. Chytá na to můj kamarád a má pěkné výsledky. A není troškař. Nechá zakysnout celej kýbl a chytá na to celej rok. Ta kuku mu po měsíci chodí po garáži,ale funguje.
N certbert - ® Ne 25.5.2008 22:05:26
fermentace neni na škodu-:o))))))
N Dussy - ® Ne 25.5.2008 21:59:45
Poukd jdu na kapříky(na soukromák), tak si většinou si kuku vařím ve čtvrtek večer a v neděli,kdy je už mírně nakyslá, si zachytám vždyky nejlíp právě na ni, ale třeba v pátek to bere víc na konzervovou.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 1 | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniLikvidační ceny Sportex Paragon

Za 2.799
Doprodej vybraných prutů Sportex Paragon za likvidační ceny. Nabídka platí pouze do vyprodání skladových zásob. Doprava zdarma!!!

akce, rybareniEcholoty Humminbird Helix

Špičkové echoloty s mnoha inovacemi dostupné pro širokou rybářskou veřejnost.

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
HANÁK rybářské potřeby HANÁK rybářské potřeby

České Budějovice 370 04, Karolíny Světlé 540/6 – Areál K6