MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Zavařování kukuřice

Kdo by mi mohl poradit s tím jak zavařovat kukuřici, nechť mi prosím poradí. Hledal jsem všude a nic.

Autor diskuse: Roman J. ®
Zařazeno do: všeobecné - nástrahy, návnady, 1.11.2001

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N Seržant55 - ® Čt 9.1.2014 4:07:38
Já si myslím že stejnou,ne li lepší službu mě odvede ta kvašená kuku. Vydrží mi vždy až do spotřebování.když jsem začal číst tuto diskuzi hned jsem běžel do sklepa a otevřel barel.Je to špica,voní to tak že kdybych to prohnal přes šneka z mědi mám bourbon jak svina,ted uprostřed zimního období to tak voní(a moc).Ale zjistil jsem že jí je do půl škopku,tak už jsem namočil hrnec tvrdé a v sobotu tři hodiny povařím,se solí anasypu do té ve škopku co je tam od léta.Toto zopakuji dokud nebude deset čísel od vrchu a pak přisypu 2-3kg cukru a troje sušený francozký kvasnice a promíchám to čistou vařekou.PAk nasadím dekl ale tak aby mohli unikat plyny ado dubna kdykoliv příjdu do sklepa tak sliším jak si krásně bublá(skoro jak mojakdyž jedu na týden)ale používat se dá už za čtrnáct dní.Když si to spočítám,tak posledních cca 7-8 let ten škopek nebyl dobraný do dna vždycky to vyjde tak že dovařím a dokvasím a jede se dál.Za tu dobu mi to nechytilo plísen ani nezasmrádlo furt to voní tak že když du nabrat kýbl krmení tak si muím šoupnout panáčka Kanadskýho bourbonu ta vůně v nose mě donutí.
N Dan.J - ® Čt 9.1.2014 0:18:09
Sven >> Nedávno sem tu na Mrku sehnal jednoho co mi prodal 1OOkg řepky za 900kč :-)
N Sven - ® Čt 9.1.2014 0:05:14
Dan.J >> mám nějakou rezervu ale také budu muset něco přikoupit....
Ale budu se pohybovat o řád níž :-))
N rybářka I. - ® St 8.1.2014 23:43:20
Starc55 >> Jo jo, v jednoduchosti je síla :-)
N Dan.J - ® St 8.1.2014 23:36:20
Sven >> Sakra hoodně dobré ceny,zatím potřebuju-100kg kukuřice a 100kg pšenice :-)
N Sven - ® St 8.1.2014 23:16:00
Dan.J >> jak píšeš. Nechá se sehnat u slušného prodejce, za slušnou cenu ale musíš připočítat i dopravu. Ale zas ti to přivezou až domů.
Pokud to nemáš v místě, tak stejně něco projedeš autem, musíš si na to udělat čas a ještě se s tím tahat :-)
Záleží kolik toho potřebuješ. Mrkni se tady http://shop.susarna-kratonohy.org/k3-obiloviny.php
N Dan.J - ® St 8.1.2014 23:01:08
Sven >> Je to tak jak si napsal,před nedávnem se mi tu ozval jeden s Plzně co by mi prodal kukuřici za hoodně slušnou cenu.Jenže pokud bych si pro ní musel dojet,jsem na tom finančně stejně jako při nákupu u Budějovických zlodějů.Třeba se mi tu někdo ozve :-)
N Starc55 - ® St 8.1.2014 19:51:08
rybářka I. >> To je ono. Nemusíš nic zavořovat a vydrží to.
N Starc55 - ® St 8.1.2014 19:49:19
Nejlepší "zavařování" je mléčné zkvašení a nemusíš nic zavařovat.
N MiPo - ® St 8.1.2014 19:45:49
Kobarid >> Tak jsem vědomě porušil "technologický postup " hlavně že se to nekazí a chutná a ušetří spoustu času a energie
N Kobarid - ® St 8.1.2014 19:10:47
MiPo >> No vidíš člověče a zrovna když se podíváš na to vzpomínané DEKO Steril, tak na obalu je napsáno, že se má nechat přejít varem 3 min. a poté vychladlé nalít do flašek se zeleninou.
Tak jo to vlastně je...............
N Sven - ® St 8.1.2014 18:57:38
Dan.J >> nejvíc mě fascinuje ta drzost nejrůznějších překupníků, ohánět se při zdražování neúrodou apod.
Přitom prvovýrobě nepřidali od dob komunistů ani groš ....
Pamatuji, že výkupní cena např. pšenice, byla v devadesátých letech 2700 -3000 Kč/t
Dnes po 25 -ti letech "blahobytu", je výkupní cena téměř stejná. http://www.asz.cz/cs/zpravy-z-tisku/cenovy-zpravoda​j/ceny-komodit-na-plodinove-burzy-jsou-stabilizovan​e.html
Díky tomu se dá u soukromníků nakoupit nepoměrně levněji. Bohužel kukuřici nemívají.
N rybářka I. - ® St 8.1.2014 17:49:13
TheNosfe >> Myslím,že kukuřiče zavařená má přece jen víc aroma proto,že se jakoby ve sklenicích rozleží a dipuje se vlastním lákem,kdežto kuku mražená tu možnost už tak nemá.Ale je to jen má teorie.Aspoň se zavařeným jídlem to tak funguje.Jinak možná ten rozdíl nebude nějak extra velký pokud to bude čistá kuku bez dochucovadel. S tou trvanlivostí to nevím no ale já mám třeba na balkóně v paneláku naloženou kuku v kefíru a skořici už 11 měsíců a voní luxusně.Podotýkám opravdu VONÍ. Přidávám do ní ale kondenzované zahuštěné mléko a sůl také.Tak možná proto.
N rybářka I. - ® St 8.1.2014 17:36:02
aligator >> právě kvůli tomu podtlaku jak píše Danl, víčko se lépe přicucne ke sklenici a někdy nejde ani oteřít ))).


Jinak k tomu v čem zavařovat..kdysi jsem mívala pračku ROMO,byly to malé obyčejné pračky a v tom se dalo také dobře zavařovat.
N Dan.J - ® St 8.1.2014 17:35:47
Sven >> To si ještě nebyl v Budějkách,tam u těch zlodějů šla cena nad 100% :-( Proto sháním i nadále kukuřici a pšenici a to 50-1OOkg od káždého.
N MiPo - ® St 8.1.2014 17:29:26
Kobarid >> Vždy jsem okurky zavařoval do 5 litrových sklenic, že naskládané včetně zeleniny,kopru atd jsem vše vroucím Dekem a přikryl celofánem a zavázal gumičkou,ovoce švestky atd se naházelo do vroucí sladké vody a jakmile se voda začala opět vařit tak se naběračkou nandalo do sklenic zavíčkovalo a sklenice se daly dnem vzhůru a hotovo bez dalšího zavařování .
Zrovna tak to dělám s kuku nebo pšenicí atd
N TheNosfe - ® St 8.1.2014 17:20:25
Předem se omlouvám, nemám ponětí jak by to vypadalo a proto se ptám, je velký rozdíl (chuť, aroma, trvanlivost) mezi kukuřicí zavařenou a kukuřicí uvařenou ale zamraženou? :-) Děkuji
N GTdpcfix - ® St 8.1.2014 17:19:59
pls zajima jak je to s famou kukurice VS termoska...diky...
N honzulaw - ® St 8.1.2014 17:05:15
certbert >> protoze nekrmim kilem:) jezdim z vetsiny vasu na vice dni tak proto:)
N Kobarid - ® St 8.1.2014 14:51:33
Sven >> dědek gurmán nebyl, zato šetřil na všem, co šlo, to vím velice dobře.............
Ale to je jedno, já si steriluju okurky v hrnci a křupou taky, jen to nesmíš "uvařit", pak z toho máš opravdu blačku. A další podstatnou věcí je, přidat do každý flašky kolečko křenu, pak jsou okurky tvrdý, i když máš ve flašce místo celých oharků jen řezy.
N certbert - ® St 8.1.2014 12:44:10
Sven >> makej Čus :-o))))
N Sven - ® St 8.1.2014 12:40:41
certbert >> vypadá to tak :-)))
Musím se ztratit, povinnost volá, tak zatím ahoj :-)
N Sven - ® St 8.1.2014 12:38:35
Radek Š >> tak jsem mrknul na aktualní ceník, kde nakupuju a ty ceny se po novém roce, drobet hnuly směrem vzhůru :-(
Beru to kvůli manipulaci po 20 kg baleních.
http://www.poly-feed.com/index_soubory/Page740.htm
N certbert - ® St 8.1.2014 12:36:18
Sven >> To tchyne varila pro regiment vojaku :-o ))))
N Sven - ® St 8.1.2014 12:31:50
Radek Š >> kdybys bydlel blíž, klidně bych ti nějaký hrnec věnoval :-))
Mám takových cca 8-15-ti litrových, po tchýni asi pět a používám jen jeden. Ostatní mi jen leží ve sklepě.
N certbert - ® St 8.1.2014 12:29:16
Sven >>:-o))))))
N Radek Š - ® St 8.1.2014 12:27:19
Sven >> s tím souhlasím, taky se to snažím tak dělat. Akorát při posledním vaření kuku jsem zdevastoval hrnec na vyhození :-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 5 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | všeobecné | nástrahy, návnady ]

Co je nového - všeobecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniBehr hliníkové vidličky A Banksticks 130 cm

Za 94
Klasické teleskopické hliníkové vidličky se standardním závitem pro našroubování hlásiče nebo rohatinky.

akce, rybareniPlano 737-002

Za 3.013
pohodlný přístup ke všem oddělením, tři výměnné bloky na uložení rotačních třpytek,

Oznámení - obecné
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - obecné
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme cestovku
Rubrika Cestovky
Penzion Soroya Penzion Soroya

Poskytujeme ubytovanie a člny pre morsky a sladkovodny rybolov, turistiku na ostrove Soroya v mestečku Sorvaer v severnom Norsku. Jedna sa o...