MRK.cz - stále na rybách - ryby a rybaření

MRK.cz - Stále na rybách
Otázky a diskuse Seznam Diskuse

Fermentace kukuřice ve větším množství

Zdravím. Chtěl bych se zeptat jestli máte někdo zkušenost s fermentací kukuřice ve větším množství? Jedná se o cca 50 kg. Jaký postup bych měl dodržet, aby se kukuřice nezkazila. Nemám s tím zkušenost, tak budu rád za každou sebemenší radu :) Díky

Autor diskuse: F.Jack ®
Zařazeno do: kaprařina - nástrahy, návnady, 4.3.2012

Nemůžete zapisovat do této diskuse, protože nejste zaregistrován nebo přihlášen.

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 31 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

N drvoštěp - ® So 23.6.2018 11:02:45
vendys-vt >> Tak fermentaci dělám běžně. V jiný diskusi jsem toho napsal dost včetně fotek. Já prostě zkusil jeden návod zde z Mrku. A nejsme vůbec vepři ;)))) Dal jsem jenom svůj poznatek pro ostatní.
N Falkec - ® So 23.6.2018 10:51:45
vendys-vt >> Hodně záleží na tom, jakým způsobem byla kuku sklizena. Pokud je zrno narušené, tak vaření je pohoda a kuku je po 30 min varu praklá měkká. Pokud ale je zrno plné a nenarušené (např ruční vylámání z klasu ), tak můžeš vařit i hodinu v papiňáku a zrno zůstane celé a neprasklé a relativně tvrdé, nicméně je uvařené....Za mě doporučuju brát kuku od zemědělsky sklízené ( kombajnem ). Var je rychlejší. Určitě záleží i na druhu, ale to už je dle mě "kosmetika".
Já to po varu hodím do sudu i s tou horkou vodou a nechám dojít, dokud voda nevychladne. Pak doliju vodou, protože si kuku si ještě něco vezme. Do vychladlé kuku přidám trochu cukru a 3 kefíry, zamíchám a zadekluju....
N vendys-vt - ® So 23.6.2018 9:14:46
drvoštěp >> Jo, a ještě něco... o fermentaci si taky něco přečti, na internetu najdeš dostatečné informace... to jen proto, ať víme, o čem je řeč.
Ahoj a ať se ti daří.
N vendys-vt - ® So 23.6.2018 9:12:20
drvoštěp >> Já se nechci přít, problém je také v druhu kukuřice. Přece když jezdíš po naší republice, najdeš na polích označené části polí, kde se pěstuje nejen mnoho druhů kukuřice, ale i další plodiny, třeba ječmen, řepka, etc.
To k tomu druhu, časem zjistíš, který ti bude vyhovovat k fermentaci...
A k přípravě kukuřice "na rychlo", není co dodat. Hoď ji do papiňáku a uvař jí doměkka. A za pár hodin můžeš jít hned k vodě...
N drvoštěp - ® So 23.6.2018 8:41:01
vendys-vt >> Mám ji venku na slunci v plastovym sudu s víkem.
N drvoštěp - ® So 23.6.2018 8:40:06
vendys-vt >> Dva dny byla namočená, potom jsem vodu vylil a kuku zalil vařící vodou se solí. Tak je měsíc pod vodou a je stále tvrdá. Kukuřici jsem dostal od koňáka který krmí koně na western a za kočár. Tak že žádná špatná kvalita. Druhou várku už budu dělat varem jako vždy.
N vendys-vt - ® So 23.6.2018 8:13:31
drvoštěp >> Dva dny je málo... zkus tak po 14ti dnech, někdy to trvá i měsíc, záleží na teplotě při fermentaci a taky na druhu kukuřice.
N drvoštěp - ® So 23.6.2018 7:31:31
Před měsícem jsem na zkoušku udělal soudek kuku na slano bez vaření.Dva dny namočená potom jenom zalitá vařící vodou a zasypána solí a promíchaná. Dnes jsem vzal kbelík k vodě.Kuku stále tvrdá.Hodně velkou silou zrno rozmáčknu.
N quietJT - ® Út 6.2.2018 17:02:41
Glasy >> nevadi, predstavu mam, diky
N minn - ® Út 6.2.2018 16:44:23
No kdyby jste toho měli málo stačilo trochu zabrousit do historie https://www.mrk.cz/minidiskuse.php?id=644703
N Glasy - ® Út 6.2.2018 15:15:06
quietJT >> sorry nevyfotil jsem...ale je to stejné jak to mají kluci do zařízlých láhví, já to mám akorát přes víčko...
N Glasy - ® Út 6.2.2018 15:13:38
vendys-vt >> taky bych řekl že ten zápach voda pohlcuje... ale sama nesmrdí...bydlím v paneláku takže na pohodu...mám to takto hezky uzavřené, kdyby náhodou pes nebo synátor, a nebo i dokonce já.
N vendys-vt - ® Út 6.2.2018 12:19:29
Pokus pokračuje dnes, tj. 6. 2. 09.00 :
A - kvašení zvolna probíhá, kuku nabobtnala asi o 15%, při zmáčknutí nebo napíchnutí na háček tvrdá,
B- kvašení probíhá v normě, kuku nabobtnala o cca 50%, mezi prsty ji zmáčknu, háček ji napíchne,
C - kvašení je rychlé, většina kuku je rozpraskaná, na háček musíš vybrat z mnoha rozpraskaných kukuřic, ale velmi vhodná pro vnadění... pro nástrahu také, ale musíš přebírat.
N vendys-vt - ® Út 6.2.2018 12:07:58
Chlapi, ono už to běží i tady...
https://www.mrk.cz/diskuse.php?id=747103
N kuta - ® Út 6.2.2018 12:03:59
Takto to dělám já.Foto půjčeno z netu.
N vendys-vt - ® Út 6.2.2018 11:56:26
V.Vojtíšek >> Dobře jsi to vymyslel... nemá to chybu. Už to také chystám.
N V.Vojtíšek - ® Út 6.2.2018 11:01:33
vendys-vt >> Jj,je to v pohodě i v bytě.
N V.Vojtíšek - ® Út 6.2.2018 10:57:46
tuzemak >> jj,něco na tom bude :-)
N tuzemak - ® Út 6.2.2018 8:40:07
V.Vojtíšek >> když mu někdo napíše svoje zkušenosti,a zkušenosti jinych,léta praxe ověřených,tak ho napadne,že žere šalamounova howna.😃😃😃 a pak si protivníka raději hodí do ignoru,přeci jen on má pravdu,né ignor...
N vendys-vt - ® Út 6.2.2018 8:30:21
Zdravím, už se téhle diskuze nezúčastňuju, ale čtu ji. Co kdyby někdo vymyslel něco nového. Navíc vidím, že se tady ujala debaty dvojka Dědek a Vikasgard...
Smrtak má prima nápad s těmi elektro přechodkami - to se dá využít i při dalším anaerobním kvašení vína, etc.
Glasy s tím nápadem o probublávání přes vodu v kbelíku vlastně nahradil klasickou kvasnou zátku, vypadá to, že většina toho odéru zůstává ve vodě - myslím výhoda pro malé prostory v bytě nebo panelák.
N Smrtak - ® Út 6.2.2018 6:14:06
quietJT >> prechodka na kabel. Je viac druhov. Je samosvorna. V predajni si vyberies. Cenu neviem ale predpokladam par korun.
N sliver - ® Út 6.2.2018 0:43:29
Tady je jednoducha zátka, žádná věda. Je to lepší než kukuřice 😆
N Vikasgard - ® Út 6.2.2018 0:14:00
Dědek - Někdy je těch hořkých moc :-)
N Dědek - ® Út 6.2.2018 0:08:48
Vikasgard >> nemám v ignoru vůbec nikoho a nebudu mít. A to se umím na lidi pěkně nasrat... :-)))
Občas tu hořkou pilulku musíme spolknout i bez zapití ?.)
N Vikasgard - ® Út 6.2.2018 0:01:19
Dědek - Bohužel, máš pravdu. Ale začnu ve větší míře dávat lidi do ignoru. Ne ty, kteří se mnou nesouhlasí, ale ty, co se chtějí jen hádat :-)
N Dědek - ® Po 5.2.2018 23:52:50
Vikasgard >> Tome, jsme na MRKu, roku 2018... To se nedá nic dělat. Je jen na nás všech, jak se k sobě budeme chovat :-)
N Vikasgard - ® Po 5.2.2018 23:50:16
Dědek - Ne, to já samozřejmě taky dokonalý nejsem a doufám, že nikdy nepřijde den, kdy řeknu: tak, teď už vím o rybách všechno.
Znamenalo by to buď, že jsem natvrdlej anebo že už nemám co objevovat a to by byla nuda.

Vyjádřil jsem tu svůj názor, jak se dalo předpokládat, ne všichni se s ním ztotožnili. Ok. Nevadí mi to. Jen mi ale vadí, že někteří jedinci, když se mnou nesouhlasí, tak začnou urážet..
N Dědek - ® Po 5.2.2018 23:41:51
Vikasgard >> Snažím se na to dívat tak, že nikdo nejsme dokonalí, teda já určitě ne :-)
EDIT A to, že dokážu být také pěkně natvrdlý, či uvzatý, je prostě fakt :-)))
N Vikasgard - ® Po 5.2.2018 23:38:18
Dědek - Asi jo. Stejně když to všechno vysvětlím, tak za stránku, dvě, přijde někdo jinej a bude to chtít vysvětlit a už mi to fakt nebaví. Ať si tam háže co chce, třeba střepy..
N Dědek - ® Po 5.2.2018 23:32:20
V.Vojtíšek >> tak vidíš, Možná bychom tady měli být více přátelé, než soupeři :-)))
N V.Vojtíšek - ® Po 5.2.2018 23:28:42
Dědek >> jj,už mi stačilo :-)

[ Nejnovější | << Novější | strana 1 ze 31 | Vybrat stránku | Starší >> | Konec ]

[ otázky | kaprařina | nástrahy, návnady ]

Co je nového - kaprařina + obecné
Akční nabídky
Všechny slevy a akce
akce, rybareniStarbaits LEHÁTKO SESSION + Spacák Session

Za 2.999
Akční set lehátka + spacáku za super cenu

akce, rybareniBionic pruty 13ft/2,75lb

Za 2.390
Za poloviční cenu nové, tenoučké a lahůdkové proutky z blanku IM10 Prut se kterým si užijete souboj s každou rybou naplno a do vyprodání za tuto akční, vyjímečně nízkou cenu sníženou o 50%

Oznámení - kaprařina
Vložit oznámení

Na toto místo můžete sami vložit své oznámení ostatním čtenářům MRKu.

Kalendář akcí - kaprařina
Seznam závodů
Výsledky závodů
Všechny výsledky
Doporučujeme prodejnu
Adresář prodejen
RYBY-RYBIČKY RYBY-RYBIČKY

Říčany, Černokostelecká 2205