Bivakování u vod MRS

Za 14 dní se chystáme na na Jižní Moravu na menší kolečko po revírech s tím, že běkde u vody budeme i bivakovat. Chtěl jsem se zeptat, je-li to vůbec povolené a za jakých podmínek, aby nás nečekalo nějaké překvapení. Co vím, tak na NM, případně na Dyje 4B stany, karavany bývají, takže to asi takový problém není
Autor diskuse: Sanča - Profil , 25.7.2006 všeobecné - revíry, cestování

Sanča - Profil | Út 25.7.2006 15:50:40

No uvidíme. Takže jasná pravidla asi neexistují. Asi to uděláme jak říká Martin, že po rybačce rozbijeme stan a ráno zas složíme

Kocháč - Profil | Út 25.7.2006 13:33:09

Martin M. - ® : i když nemá právo, tak dokáže znepříjemnit :o))

MrCement | Út 25.7.2006 13:23:24

MM: Martine !!!! hrozne slovo to "higienicke" :-)))). Sorry ja musel.

Martin M. - Profil | Út 25.7.2006 12:25:09

Kochac> Porybny do toho na revirech MRS nema co mluvit, jedine policie.
Sanca> na NM jsou kolem vody casto soukrome pozemky, kde si rybari mohou po domluve s majitelem delat, co chteji. Na D4B je to podle mne jen otazka casu, kdy te nekdo se stanem vyzene, karavan by byl asi i za nejaky ten bodik - je to tusim nejake higienicke pasmo (za kempem Palava je takova znacka) a mistami i prirodni rezervace. Presto pokud vecer po sbaleni prutu vytahnes stan, prespis a rano ho sbalis, divil bych se, kdyby nekdo neco rekl.

JarKoto - Profil | Út 25.7.2006 11:24:29

Podle mě (a snad i Ryb. řádu:) klidně můžeš - jenom je zakázáno budovat trvalé objekty (ale to se bivakování asi moc netýká). Jenom si dej pozor na to, že v některých krajích je teď v létě zakázáno rozdělávat oheň; a taky bacha na výkopy - někteří porybníí to považují za "změnu profilu břehů"

Kocháč - Profil | Út 25.7.2006 10:15:44

Je to tak, že někde můžeš a nikdo tě neprudí a jinde je zle a lítají pokuty. Je to o přístupu policie nebo porybného v dané lokalitě. Třeba na D7 je údajně problém s majitelem kempu, na Dalešicích s člověkem obhospodařujícím okolní lesy ( neustálé udání, který musí policie řešit) a jinde to zase jde. Víc e-mailem :o)) máš li zájem, napiš co vím to ti povím :o) Bohužel je to tak, že tam kde je to povolený a tolerují to je to stejně na hranici. A blbové co začnou dělat bordel u vody to zkazí i těm slušným, proto ne sem :o))