Lov nonstop?

Problém nebo výhoda? Zavést nebo se do toho ani nepouštět? Jak to vidíte vy?
Autor diskuse: Snake - , 14.2.2006 kaprařina - ostatní

MrKos - Profil | Po 27.11.2006 12:45:03

petras: to je poměrně častá argumentace kterou tady vidíme ve více otázkách a více oblastech než je jenom nonstop... ofšem uvědomme si několik věcí: to že ti kteří masí teď budou masit i potom, v tom souhlasím... ale další aspekty jsou ty že legalizací nonstopu se ta skupina jen a jen rozšíří už z důvodů které jsem uváděl o něco níže... kromě toho že se rozšíří co se do počtu týče tak se prodlouží možná doba lovu a tím i zvýší pravděpodobnost že bude uloveno ( nezávisle na tom či i zmaseno ) víc ryb... tomu masení bude ještě nahrávat tma a tedy nemožnost pohlídání se vzájemně ( tak jak si někdo namlouval také o pár stránek níže )... a pokud si připustíme tato fakta a budeme se držet zadání otázky tak stále mám pocit že za současného stavu nonstop nepřinese nic dobrého... především z toho pohledu který jsi sám naznačil a to je pohled na počet kontrol/rok...

Pytlák kok - Profil | Ne 26.11.2006 11:03:08

Snake - Já bych byl pro, ale byl by pouze na zvláštní povolenku, která by povolovala pouze 5ks ušlechtilých ryb za rok, s tím že by se vydávala dotyčnému jen jedna za rok, tímpádem by byla jakási jistota, že tuhle povolenku si masařka neveme, ten by si vzal tu svoji oblíbenou s 50ks ušlechtilých ryb, navíc jak si odchytá, tak si může vzít další a bylo by hotovo. Jinak při překročení počtu ryb nebo nedodržení stanovené míry ( kapr např. 45 až 60 ) na tuto speciální povolenku by byly tvrdší postihy nebo by byl dotyčný nadosmrti zbaven možnosti si tuto povolenku znovu koupit.

petras - Profil | So 25.11.2006 21:26:26

Mrkosi ti co chytali přes den budou nadále masit kapříky a zase přes den!Za poslední 3 roky jsem nebyl u vody kontrolován přes den ani jednou,zato letos v létě hned 4krát v noci!(un Slapy,un Orlík).A masařky to vědí.Je to všechno píˇ.ou ke zdi.Normálně bych zrušil dení doby lovu celoročně,páč pytláci budou nadále pytlačit a slušní rybáři budou stejně BP dodržovat.

Pyzda | Pá 24.11.2006 22:01:19

Já bych zakázal chlastat i na rybách, nejen za volantem, pak by se míň pytlačilo a chodilo by se dřív spát k mámě...

MrKos - Profil | Pá 24.11.2006 11:23:40

Tonda Škvarka: máš pravdu ... jsi můj člověk... :-) furt se pytlačí, furt se kde co porušuje ale pořád na tím aspoň trochu ( a u některých v podvědomí ) visí hrozba postihu... když viset nebude tak houfy lidí kteří ted v noci chrápou, nakupí flajzary, lámačky a hurá k vodě na celý víkend...

šeptal - Profil | Pá 24.11.2006 9:01:12

Tonda Škvarka: Argumentů v předchozí diskuzi padlo dost. Prolistuj a zamysli se.

Michal | Pá 24.11.2006 8:56:52

Tonda Škvarka: dej si kafe a probuď, pytlačí se jaxviňa a s lovem nonstop to nemá co dělat

Tonda Škvarka - Profil | Pá 24.11.2006 8:50:48

šeptal:Určitě to neni tak hrozný jak by to mohlo bejt kdyby se nonstop povolilo.

šeptal - Profil | Čt 23.11.2006 12:35:43

Tonda Škvarka: To jsem rád, že se teď nepytlačí.

Tonda Škvarka - Profil | Čt 23.11.2006 12:23:13

Já bych to nepovoloval.Hodně by se potom pytlačilo.

Pan Srkačka - Profil | St 25.10.2006 14:25:47

Já bych lov nonstop povolil,stejně to všichni porušujou.

Petrson - Profil | Po 2.10.2006 0:09:02

>> Pyzda > tak v tom případě tomu rozumím. Snad jen poznámku - že jde jen o příklad, se slušelo uvést hned. Ale k jádru - všechny změny, tato zde uváděná a mnohé další, které bychom rádi a často je zde probíráme, by musely být přijaty jaksi komplexně, někdy též v návaznosti změn stanov, legislativy a hlavně - stávajících špatně nastavených převodů financí, zarybnění apod. Nelze např. vyseknout jednu věc - v tomto případě revíry CaR - zavést je bez změny dalších souvislostí, zarybňovacích plánů, a říct: Tak, teď jsme pro vás něco udělali, už můžete držet huby. I když, konkrétně zrovna tohle se už párkrát podařilo, na SM a tuším i v JČ už pár pstruhových revírů s tímto režimem funguje. Pokud vím, tak si to pstruhaři pochvalují. Je mi jasné, že na MP revírech - právě kvůli dosavadnímu "hospodářskému" koloběhu s kaprem - by to šlo prosadit daleko hůř. Už jen kvůli základně, která by to těžko schválila.

Pyzda | So 30.9.2006 21:30:12

Petrson : musím ti říci, že to byla moje bohapustá fabulace. Teď fabuluji znova, ale myslím to vážně. Tedy, pokud bude na revíru vyhlášen CaR, zaryb. plán se nezmění. Změní se to, že nikdo si nebude ryby ponechávat a redistribuce bude 0. To, aby se splnil zaryb. plán bude nutno zdražit povolenku, pokud tento špás nemají platit ostatní kapraři a nebo pstruhaři. Kolik si myslíš že na tento revír přijde lidí a pro koho se budou vysazovat kapři, kteří se do vody už nevejdou a pochcípou? Jaká je motivace aby v revíru pro CaR byly vůbec ryby?

Petrson - Profil | Pá 29.9.2006 23:20:33

>> Pyzda > nerozumím Tvým výpočtům, jakkoli je chválihodné, že si tato čísla zveřejnil. Ale: pokud tedy konfederace domluvila 20 klacků oproti jinému návrhu 30000, -, nerozumím tomu, proč toto je při požadavku CaR násobeno - jako že povolenka Chyť a pusť by měla být dražší ?? No, zvláštní logika. Pořád bych se ale z uvedených 20 dostal na 30, a nikoli 45 000, - . Tak zde šlo asi jen překlep, ne?

Pyzda | Čt 28.9.2006 2:23:36

Ludvík : Mohu tě potěšit. Z uzavřeného jednání konfederace MO na sjezdu bylo domluveno, že povolenka 24h na 3 klacky bude stát okolo 20.000,-Kč za rok. Nevím jak se na to bude dívat členská základna. Zástupci odborů rybochovných zařízení požadovali 30.000,-. To by ti vyhovovalo? Pokud chceš ryby pouštět je navržen koeficient 1.5. Za těch 45. tisíc máš ale grátis 2 vstupenky na ples CaR. No nekup to!

MrKos - Profil | St 27.9.2006 20:16:47

Ludvík:ale to co jsi popsal víme zde asi všichni... dokonce Tvoje překomolení do té podoby že vlastně já nechci nonstop proto že tak nechytám já je naprosto zcestné až směšné a netuším jak jsi na to přišel a kde jsi to z mých předchozích příspěvku vyčetll... to mi prosím vysvětli... dá se ale říci že jsi nevyvrátil jediný argument který jsem uvedl a na obhajobu lovu nonstop akorát píšeš že si smotáváním a zavážením si rušíš krmnej flek... no to se na mě nezlob ale to je opravdu pádný důvod...:-)
dole uvedených 8 bodů jsi prvotrně vztáhl čistě jen na svoji osobu a přitom nebyl schopen přijmout skutečnost že rybářů je 300tis... na moje opakované argumenty reaguješ opět jen tím co by jsi dělal Ty a jak by jsi to dělal... ale uvědom si nejsi u vody sám a nikdy pravděpodobně nebudeš... jedině snad že by jsi si opatřil vlastní kaprodrom-akvárko... Tvoje obdivuhodná věta "jestli to chci dělat tak jak mám tak musím bohužel tyto zastaralé řády porušovat" svědčí také o určitém přístupu k věci a problematice jako takové... ovšem je to jen tradiční kapr-team-alibismus a nikde nevidím sebemenší důvod proč by to měla být pravda... dokonce jestli si dobře pamatuju tak v bodě č.7 jsi uvedl asi toto: " jestli si myslíš že toho trofejáka je tak jednoduchý každou noc chytit tak to se musíš ještě hodně učit, já třeba mám svého největšího kapra přes den." takže si najednou evidentně protiřečíš a není mi jasné co vlastně se mám učit? chytat velké ryby přes den, a nebo porušovat BP přes noc? až jsem z toho trochu jelen...
ptal jsem se také KOLIK jsi ochoten připlatit za povolenku ze současných 2.-Kč/docházku tak aby se z toho dala platit opravdu funkční RS?... neodpověděl jsi...
a na rozdíl od Tebe budu konkrétní a odpovím alespoň na Tvoji otázku: proč se chytá do 17hod netuším ale ani mě to netrápí a absolutně nezajímá... už jen proto že tím že jsem do svazu vstoupil tak RESPEKTUJI stanovené podmínky a to i za cenu že se mi nelíbí... mám ještě taky možnost vystoupit a jezdit na soukromáky... ovšem myslím že je lepší respektovat chytání do 17hod a mít za to všechno co mám... To jaksi uniká Tvému chápání že by jsi chtěl mít také všechno ale respektovat podmínky odmítáš... proč tedy nejezdíš jen na soukromáky? na těch je i docela slušně patrné kolik musí stát povolenka aby to fungovalo...
no, měj se také krásně a flajzary ať Ti správně pípají a blikají... :-)

Ludvík - Profil | St 27.9.2006 16:22:01

MrKos: Pro mě znamená lov nonstop zhruba toto, sonarem si najít místo, zakrmit ,vyvézt montáže a čekat, pak vím že jsem pro to udělal to co ke kaprařině je nezbytný.A chtěl bych to co jsem mohl tedˇ dělat na Tovačově, to znamená to dělat legálně abych se nemusel ohlížet jestli mě někdo nežene kontrolovat.Když mám o půlnoci vytahovat pruty na čtyři hodiny to znamená pro mě narušení klidu u krmného místa,a tudíš už to není to co od toho očekávám.Když se tě zeptám proč se smí v zimě chtat do 17,00 hod. dáš mi na to taky odpovědˇ?Jinak já si myslím že u Tebe je to tak že já večer ( v noci) ryby nechytám tak proč by měl chytat někdo jiný.Když mluvíš o tom kolik jsem ochoten připlatit za povolenku nonstop: ano jsem ochoten si připlatit ,udělal bych to spůsobem chytˇˇ a pust a koho by chytly z rybou tak nekompromysně paragraf pytláctví.Tedˇ mi určitě napíšeš že je bude dávat tomu kdo má normální povolenku. Jinak tohle patří ke kaprařině a jestli to chci dělat tak jak mám tak musím bohužel tyto zastaralé řády porušovat.Jinak se měj.

Petrson - Profil | St 27.9.2006 11:48:22

>> MrKos > díky za vyčerpávající odpověď, už tomu plně rozumím a chcačky nechcačky se s uvedeným popisem nezbývá než ztotožnit. Pepíků i Pepů stále u našich břehů straší přehršel, asi víc, než těch co myslí spíš srdcem, než žaludkem.

MrKos - Profil | St 27.9.2006 9:36:27

Petrson: vlastnosti a psychologický posudek správného Pepíka jsou přesně nedefinovatelné... :-) obecně je tak trochu Pepík každý kterému vyhovuje současný stav a tedy za 2Kč/docházka možnost chytat kde se mu zlíbí a neřeší už nic okolo a nebo to sice zkouší řešit ale nakonec zjišťuje že vlastně nezná východisko... nicnémě je to jedinec který za minimální peníz touží po co největším užitku... tedy je to něco kolem 298tis rybářů... :-)
no a od obyčejného Pepíka je někdy krůček k velkému Pepovi který už ve vývoji trochu pokročil... takového pravděpodobně už asi nezajímá jaký je druh ulovené ryby ( nad 30cm už se dá klepnout cokoliv ), jaké je prostředí na místě lovu, stejně tak ho nezajímá ryba kterou nelze sežrat a podle toho se k ní i chová když už se mu pověsí na háček, a jedna podstatná vlastnost Pepy je také hledání skulinek v BP popř. RŘ tak aby se ta povolenka přece vyplatila... těžko odhadovat kolik je takových z těch 298tis ale určitě to bude více než polovina...

Petrson - Profil | St 27.9.2006 8:13:58

>> MrKos > co v Tvém podání přesně znamená "Pepík"? Myslím, že mi něco uniklo. :-)

MrKos - Profil | Ne 24.9.2006 14:56:17

Ludvík: vážený kolego... tak to nám tady ještě scházelo... zkusím to popořádku:
bod
1. teď tolik nesere ale když tam bude nonstop tak začne
2. až tam budou ostatní Pepíci non-stop tak už nebudeš prakticky vůbec chytat ale jenom dělat pořádek
3. a jak ji zaplatíš? kolikanásobek současné ceny povolenky jsi ochoten dát za lov nonstop?
4. to že nejsi Pepík ale Ludvík ještě neznamená že zbytek masachtivých Pepíků Tě převálcuje a odnese kapry z vody tak jako tak...
5. nemyslím nic... platí v podstatě totéž co v bodě 2 protože až tam budou Pepíci nonstop tak chlastat začnou...
6.Ty možná... Pepíci přemýšlejí jinak...
7. " většina znás ryby pouští" pěkná formulace... bohužel jsi asi spadl z Marsu a učit se budeš muset Ty... zamysli se na tímto bodem a zkus to znovu... osobně na celého smradlavého a podřeného trofejáka kašlu a klidně Ti ho přenechám...
8. ani se nedivím že se nevyjadřuješ protože na to není argument... prostě to ber jako fakt a smiř se s tím...

buď s pozdravem a ať žeróó...

Ludvík - Profil | Ne 24.9.2006 12:34:53

MrKos / bod 1 myslíš že člověk sere hlavně v noci?

2když přijedu na svoje mýsto tak tam dělám pořádek po těch co tam chytají přes den, protože jezdím na ryby na večer,

3 rybářská stráž by měla fungovat i v noci, nebo se snad mýlím?

4Jaký větší vytěžení ryb? Já ryby pouštím, a ty je pouštíš taky i když chytáš přes den?

5Ty myslýš že se chlastá jen v noci, proboha co to meleš? Zakaž jezdit v noci autem když zavírají hospody, tak si to myslel?


6 Když mi povolej chytat 24.hod tak nic nebudu porušovat, a vše bude legálně!

7 Jakej úbytek? když většina znás ryby pouští, a jestli si myslíš že toho trofejáka je tak jednoduchý každou noc chytit tak to se musíš ještě hodně učit, já třeba mám svého největšího kapra přes den.
8 Tak ktomu už nemám vůbec co říct

Já si myslím že starý zastaralý zákony by se měly když nevyhovujou změnit.Už i na Slovensku to pochopily tak v čem je problém u nás, nebo jsme snad horší? Tak to je asi vše............

Petrson - Profil | Čt 21.9.2006 10:09:56

>> Pyzda > tomu moc nerozumím. I když dodržovat rychlost a vůbec předpisy na silnici mi nedělalo problém ani před bodovým systémem, za těch 15 let co mám ŘP jsem nikdy neplatil. A to samé snad mohu říct o RŘ. Asi si chtěl naznačit něco jako "s jídlem roste chuť", u mě to však je, co se ryb týče, naopak.

Pyzda | St 20.9.2006 8:58:38

Petrson : Já bych taky jezdil po obci jen 50km/h i kdyby povolili stovku......... chvíli......

Petrson - Profil | St 20.9.2006 0:48:29

>> MrKos, Pyzda > měl bych představu obdobnou, jak jsi psal - aby RS měla možnost zkontrolovat všechny lovící na revíru min. 2 x denně, lepší by samozřejmě bylo víckrát. Zajímavé by bylo vidět celkové náklady profi RS - možná by mě opravdu přesvědčily, že to není v dnešní době reálné, protože hádám by ve finále hlasováním stejně rozhodovala členská základna, pro kterou by několikanásobný nárůst cen byl nepřijatelný - o tom asi nemusíme pochybovat. A určitě se shodnem, že povolovat lov non-stop bez fungování RS aspoň v té míře, jak jsi odhadl nebo já popsal výše, by nemělo smysl. Na to znám "naše drahé spolurybáře" jen podle toho, co vídám u vody, dost, abych věděl, že se všem věřit nedá. Rouška tmy je mocná čarodějka. Mě jen štve, že když mi kvůli pracovní zaneprázdněnosti vychází čas a možnost si zarybařit v dlouhodobějším horizontu jen během nocí, to abych někam zalezl a připadal si jako zločinec, přestože jiná pravidla neporušuji. Přitom bych si za noční povolenku klidně 2 - 3 násobek ceny rád připlatil. Snad tudy časem cesta povede.

MrKos - Profil | Út 19.9.2006 10:31:02

Petrson: odhadovat počty by bylo opravdu nepřesné... nemluvě o tom že to jsou počty jednak těch kteří chtějí non-stop pro lov trofejních ryb bez toho aby je žrali a ti druzí zase pro větší možnost masaření... ta větší možnost tady pořád existuje už jen proto že stav RS je takový jaký je... a zaplatit skutečnou RS která by denně a hlavně několikrát kontrolovala daný revír a zabránila tím pytlačení a jíným zvěrstvům je v podstatě z ceny povolenky, v řádu směšné necelé tisícovky/rok, nemožné... to už se dostáváme tam že by povolenka musela stát v řádu stokorun/den a když budeme brát v potaz to že dnes je to sotva 2kč/den tak ten nárust by byl 50ti násobek a více... a to nikde neprojde... prostě ať dělám co dělám tak z toho mám nedobrý pocit a obávám že povolením lovu non-stop za současného zachování ( nebo i mírného zvýšení ) cen povolenek by vznikl akorát kočkopes vedoucí k většímu drancování vod... všechno to plyne ze smýšlení českého člověka a to se jen tak nezmění...
tedy: ten Tvůj model bych bral ... ofšem pod bodem č.1 těžko hledat skutečnou realitu a hlavně jak vlastně definovat pojem " zajištění " ... dneska přece máme také zajištěnou a funkčí RS...

Pyzda | Út 19.9.2006 9:49:29

Petrson : Na to, co se ptáš, nemůžeš dostat odpověď, protože by to byl odhad s 50% tolerancí, tedy každé zde vyřčené číslo by bylo možně pravdivé.

To, co jsem psal a psal i MrKos, ti můžu předvést na konkrétním případě jedné MO. Pro zájemce o lov tofejních ryb, platí zde i K70, získala souhlas s připojením velkého písníku ke stávajícímu revíru. Na tomto písáku platí zvláštní povolenky, které si může koupit každý, v různých variacích, není to tedy klasický RMV. Revír spravuje MO, povolenky vydává ÚS. Do této doby se povolenek moc neprodalo, ale zarybnění bylo provedeno masívně ze svazových peněz, tedy z peněz každého rybáře i toho, kdo zde lovit nechce. Jaký je z toho závěr? Cena za povolenky se zcela jistě nevyrovná nákladům na zarybnění a ostrahu. Na jedné staně možná dobrý úmysl, ale na druhé straně pak schází peníze např. na pstruhy a lipany. A to už vůbec nechci fabulovat o tom, tolik peněz se spotřebuje na přerozdělování po všech cestičkách MO, Svaz, Rada.

Petrson - Profil | Út 19.9.2006 8:42:01

MrKos - ja taky uznavam vycet Tvych argumentu a pripominek treba Pyzdy a jsem rad, ze konecne uvedl nekdo rozumne argumenty, ktere usporadany v kontextu dobove situace dostavaji padnost, coz kazdemu hned nemusi docvaknout. Taky uz se na to divam trochu jinak, a vidim ze aspon pro zacatek by povoleni muselo byt podmineno a ne vsude, slovenska cesta, bez zpetne vazby fungujici RS se muze jevit unahlene. Na druhou stranu jde podle me o pozadavek tak silne skupiny, ze by se nemel ignorovat a aspon zatim teoreticky se mohli vazit ty prijemnejsi verze dosazeni : 1/ zajisteni RS na vytipovanem reviru, 2/ zkusit zazadat o vyjimku, 3/ pri kladnem vyrizeni dat do distribuce spec. non-stop povolenky za vyssi ceny. Takovy model bys byl ochoten prijmout; Kolik je Tvuj tip v proc. lidi, kteri by si lov non-stop prali; treba v MRS.
A k tomu narustu, myslim, ze by urcite patrny byl v dobach dovolenych, cili letnich mesicich, ale podle me nijak zavratne. Aspon ze zkusenosti bych rekl, ze spis by si to vic lidi pouze lepe rozvrhlo a vybrali si cas, ktery jim proste vic vyhovuje kvuli praci ad. Ale o moc dyl by tam nesedeli, ono ani pri te dovolene se to v tahu da horko tezko vydrzet vic jak 3 dny + noci.
Jinak, s tim vymesovanim jsem myslel, jak to resis pres den, aspon myslim ze vetsina chodi za slunka, smajlik.

MrKos - Profil | Út 19.9.2006 7:56:58

Petrson: to že ta debata o hovně je podružná zajisté víme... :-) je to jen jedna z mnoha věcí... ofšem mohli bychom diskutovat o oprávněnosti slůvka " jen "... osobně přes noc nechytám a tedy WC ani pytlíky k vodě nenosím...
jde o hlavně to že při lovu non-stop se dá předpokládat že rybáři u vody stráví mnohem víc času ... to by se možná jeden divil jaký by to přineslo najednou zájem... v konečném důsledku by se to sice týkalo jen omezené skupiny lidí ( je jedno jestli kaprařů, sumcařů či jiných ) a revírů ale i kdyby tato skupina rybářů byla 30% tak to je přes 100tis lidí... a máš představu kolik z nich jsou opravdu slušní rybáři? já ji nemám ale podle současného stavu u vody odhaduju že to bude sotva pár tisích a ten zbytek bude mít opět jen jeden zájem a tím je maso... a tomu je potřeba, jak jsi podotkl, hodně věcí přizpůsobit... především fungující RS a nejen proto i cenu povolenek atd. ... ale obávám se že i přesto se smýšlení drtivé většiny rybářů nezmění a povede to jen a jen k dalším negativním jevům které jsem popsal níže... ono se to nezdá ale ty 4 hodiny jsou dost a hlavně dost na to aby se dalo chytat třeba dva dny v tahu... a ta současná 4hodinová pauza je jediné co ty lidi tlačí od vody a vypadá to tak na první pohled že nemají zájem přes noc chytat ...

Petrson - Profil | Po 18.9.2006 21:08:31

>> MrKos > jde jen o 4 hod., myslíš, že na všechny to příjde zrovna mezi 24:00 - 4:00? Letos jsem strávil tak 10 vycházek u vody přes noc (to se ještě nerovná chytal jsem během zákazu, ale prostě jsem tam bivakoval). Nemusel jem ani jednou. Jde fakt o podružný problém, opravdu debata o hovně :-)
PS: Kolikrát si musel na velkou během lovu Ty a jak to řešíš? Sáčky na psí výkaly? :-)
Vážněji, trochu zjednodušuješ cílovou skupinu. Zdaleka nejde jen o kapraře. Taky již zmíněné sumcaře, dravcaře. Hlavně ale většina rybářů užívá víc stylů takže by je v noci tomu přizpůsobili, ovšem dnes není problém ani feeder nebo plavku provozovat po tmě - sám uvádíš ledku. O stylech to fakt není, jen o osobním přístupu každého jako takovém. Ty prostě lov přes noc nemusíš nebo neuznáváš a nejseš schopen tolerovat nemalou skupinu, která by jej chtěla. Pořád v tom hledáte nějakou touhu "vyčůranýc, neschopných kaprařů" si o to víc připytlačit. Přitom jde jen o logický projev nových trendů, doba se prostě mění, s tím vzrůstají požadavky členů a svaz jako dobrý správce by na ně měl adekvátně reagovat. Tipnul bych střízlivých odhadem, že jde tak o 30 % rybářů, což už není na ignoraci ale o nutnosti se tím zabývat na nejvyšší svazové úrovni (předpokládám, že jednou to v zákoně bude zrušeno).
Jak uváděl Pyzda, je třeba podotknout, že dnešní fungování R. Svazů a stav revírů na tento lov nejsou připraveny, což ovšem skrývá řadu problémů, které se pohodlně okecají zákazem a tím pádem se jen oddalují. Asi všichni zde se shodnou, že třeba kontroly RS jsou zcela nedostatečné. Zákaz v noci je jedna z berliček, která jen pomáhá udržovat neuspokojivý stav.
Považoval bych proto za samozřejmé, když už lov NON-STOP povolit, tak na speciální noční povolenky za vyšší ceny. A myslím, že pak by si každý, kdo rád chytá v noci, připlatil a neriskoval by.

Kocháč - Profil | Po 18.9.2006 11:54:20

Pyzda : zajímalo by mě na čem si valíš, musí to být dobrej matroš. Prosím o info, páč bych chtěl zažívat taky takový stavy :o)

Pyzda | Po 18.9.2006 11:33:50

Mikyrybář : to by bylo možné, ale obávám se, že náklady na lov 24h by šly na úkor ostatních revírů a jejich zarybnění, protože by s toho koukaly peníze a ty si přece nikdo ujít nenechá a to je i argument pro tula. Soukromník hospodaří se SVÝMI penězi. Svaz s penězi všech rybářů.