Rybolov v Argentině, Chile?

Zajímá mě jestli máte někdo zkušenosti s rybolovem v Argentině + Chile. Jedná se mi o příležitostní lov v řekách a jezerech. Případně je-li třeba nějaké povolení. Díky. Zdar Fugas
Autor diskuse: Fugas - , 5.1.2006 všeobecné - revíry, cestování

Fugas | Pá 6.1.2006 11:52:07

Vláďa: S tou "popularitou" bohužel počítám..., snad to nebude tak hrozný.

mirmen - Profil | Čt 5.1.2006 21:52:42

V Chile je u města Puerto Varas vesnice Nový Broumov ( Nuevo Braunau).
Na stránkách www.broumov.net byla v Broumovském zpravodaji informace o krajanech ( převážně německého původu), kteří v letech 1870 a později odešli z c.k.Rakouska a usídlili se v této části Chile.
Po roce 1990 se za podpory někoho z ambasády ( či konzulátu) uskutečnily nějaké kontakty.
Něco bylo zvěřejněno na stránkách Broumovského zpravodaje, uskutečnila se i výstava Nový Broumov v Chile.
Jedním z lidí, kteří se zřejmě aktivně zabývali krajany a jejich historií v Chile, je ing. Jan Neumann.
Údajně se měla uskutečnit i nějaká expedice do Chile pod vedením ing.Neumanna.
Možná by Ti pomohlo zkontaktovat někoho z lidí okolo www.broumov.net a zkusit ing.Neumanna sehnat, případně přes něj se dostat na krajana v Chile a probrat to, co potřebuješ vědět , přímo " s kovářem".

Vláďa - Profil | Čt 5.1.2006 17:44:59

povolenky jsou nutne vsude. daj se koupit u mistnich pracovniků národních parků (biological officers/wardens akorat zde jako cech asi nebudes moc popularni) taky u majitelů tábořišt´ a ve většině měst údajně :-)

Fugas | Čt 5.1.2006 15:25:24

Moolis. Díky. Jestli jsou pstruzi ať už původní nebo granuláci všude, tak to je dobrý. Potřebuju už chytit rybu! Jinak si od kolegů nerybářu zase něco vyslechnu.. Minule to byl o něco severněji debakl, ale to už jsme tu myslim kdysi řešili. Zdar Fugas

G.Moolis - Profil | Čt 5.1.2006 14:48:57

Fugas: byl sem v provincii Tucumán a Salta. To je na severu pod bolivijskými hranicemi. Cena povolenky mně moc nezajímala. Moc to ale nebylo. Bylo to ještě před velkou argentinskou krizí.Tenkrát jsem tam nechytal, jednak jsou v jižní Americe k vidění zajímavější věci než vysazený potočáci a taky se mi už nikam věci na ryby nevešly. Každopádně pstruzi jsou vysypaný do všech možných i nemožných jezer i řek po celý dýlce And. V Lonely Planet bys měl najít minimálně orientační informace. Tipoval bych, že v Patagoni to bude ranec. Hezkej let a výlet.
Iguazu dobrý, Robert de Niro to lez s ruksakem plnym brnění (doporučuju Misi)

Fugas | Čt 5.1.2006 14:16:11

G. Moolis: Pojedu z Brazílie přez Iguazu falls směrem na jih. Nejvíc času bych chtěl trávit v Patagonii. Končíme v Santiagu. Přesnej plán ještě nemam( na to že v pondělí letíme...). Každopádně bych si rád někde zachytal. Nepamatuješ se kolik ta povolenka přibližně dělala? Bylo to někde v okolí Mendozy? Jinak Itálii mam docela rád:-)

G.Moolis - Profil | Čt 5.1.2006 13:27:08

Fugas: Kam jedeš. Já byl v severní Argentině. K chytání ryb na tamní řece i jezeru povolenky potřeba byly. Nečekej moc velkou anarchii. Já měl z Argentiny hodně evropský, snad italský dojem.

Fugas | Čt 5.1.2006 12:44:16

Všem díky. Vypadá to opravdu moc zajímavě. Jen jsem nenašel jestli je třeba nějaký to povolení. Předpokládám že v místech kam se jezdí hojně chytat a kde jsou vyloženě sportovní revíry( viz agentury v odkazech od mirmena) se povolenka koupí, ale co zbytek Chile nebo Argentiny? Nejedu tam s cestovkou a rybaření bude v mém případě pouze vedlejší "zábava", tak bych nerad pro pár náhozů udělal malér. Budu se muset optat na místě. Bouhužel nemuškařím, tak chci zkusit vláčet. No snad mě tam nezavřou:-)

Vláďa S. - Profil | Čt 5.1.2006 7:59:34

Mám doma video o lovu v tamních oblastech a vypadá to hodně dobře. Zas na druhou stranu, které reklamní video by vypadalo blbě, že :-) Ale vážně, věřil bych tomu, že se tam dají slušně zachytat potočáci, duháci a i mořská forma potočáka vytahující do řek.

rarach | Čt 5.1.2006 7:57:27

Na Discovery v pořadu Zblázněni do rybaření se podvakráte co jsem viděl natáčelo v Chile a bylo to úchvatné co se týká salmonidů, jinak hledat jak píše kolega Mirmen.

mirmen - Profil | Čt 5.1.2006 1:11:10

Určitě pobyt v Patagonii musí zanechat ohromný dojem.

mirmen - Profil | Čt 5.1.2006 1:07:19

Kdysi jsem brouzdal na webových stránkách o Patagonii ( ve věci nesouvisející s rybařinou ) a narazil na info, že jsou tam i atraktivní sladkovodní oblasti. Možná bys nějakou inspiraci ( případně i kontakt) nalezl třeba tady - www.magallanesflyfishing.com nebo na www.exchile.com/fly_fishing_patagonia.html