Patří trofejní ryba zpátky do vody?

Zdravím kolegové bavíme se zde o svazových vodách ne o soukromých kde je trofejních ryb požehnaně vždy mě zamrzí když vidím že od vody už někdo odnáší trofejní rybu jaký je váš názor na toto a jak jsme na tom v porovnání se zahraničím....
Autor diskuse: Ghoost - Profil , 19.9.2014 všeobecné - druhy ryb, rekordy

Kam patří rekordní ryba

A) zpět do vody která ji uživí79%

B) do udírny14%

C) vypreparovat na zeď2%

D) do soukromého revíru aby se točili jen finance :-)4%

Od 20.9.2014 hlasovalo 229 čtenářů.

Meter-Vetra - Profil | Út 23.9.2014 10:37:40

Toto je moja najoblubenejšia fotografia (nefotil som ju ja). Pri pohlade nanu musí bit každemu jasne kam takato ryba patrí. Jednoznačne nazad do svojho domova a ked podobu rybu ulovíte skuste na nanu zadívat a premietnut si v hlave tuto fotografiu...

Meter-Vetra - Profil | Ne 21.9.2014 21:33:16

Mama zomrela na otravu a otec skončil v udiarni aký osud čaká jeho? Podla mna ak by som mu dal na vyber popichaná papulka by bola jeho jasná volba,,,


Prebrate od pumuklíček

agig - Profil | So 20.9.2014 22:55:49

Ghoost - >> měla by to být uplná samozřejmost jako všude ve světě

agig - Profil | So 20.9.2014 22:48:20 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ghoost - >> Ahoj myslím že je to povinnost každého normálně smýšlejícího rybáře pokud to není nenažraný hovado ;-)

kopik - Profil | So 20.9.2014 21:40:46 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Meter-Vetra >> Mého taky ;-). Ono je to těžký v dnešní době. Každý se honí jen za masem a potom slyším neustále kňourání, že není co chytat.

BYLO NEBYLO....

Teď řeknu jednu skutečnost u nás z rybníka. Máme 2 hektarový rybníček, který byl plný ryb. Jak to bylo?
Jednoho dne přišli dotace z EU, že se bude prohlubovat. Tak se rybník vypustil, sumci 190cm byli popraveni místní organizací a s velkou radosti pozřeni u večerního piva (sumci 130-170cm nevím kde se ztratili??). Tolstolobici okolo 20kg to stejné. Ne všichni ale dost. Kapři rozprodání (trofeni ryby nad 70), líni darování a úhoři 70-90cm co se vytáhli vyuzeni. Pro mě docela horor mého rybníka, kde jsem začínal s dědou rybařit.
Tak se tedy bagrovalo a znovu vysadilo. Ryby se tam nesměly rok a pul chytat, takže krásně vyrostly a bylo co tahat. Dravce povolili jen na přívlač a to byla paráda. Každý si chrochtal do doby, než masařky kapry a líny vytahali (jednomu rybaří místní organizace se podařil pro něj úžasný rok zabil a zapsal do sumáře 63 linu, ale pro nás "zážitkáře to byl jasný signál kam rybník směřuje). Kapry a líny jsme měli zase fuč než jsme se nadáli. Ale dravci se drželi, byl to nejlepší zarybněný rybník na Severni moravě! A bůh ví, jestli ne v Čr. Jelikož se tahalo jen na umělé nástrahy tak bylo obtížné vytáhnout pěkného dravce, ale nebylo to nemožné! Co se ale stalo? Jednoho dne si řekl rybářský svaz, tak to dohájíme ne? Během 3 dnů se vytáhlo na rybičky 24 mirových štik mezi 98-75cm a nějací candáti 80-70cm to vše během 3 dnů. Tohle byl jasný konec vysněného revíru. Proč se povolil lov na rybičku? Bylo mi zděleno, že je moc dravců a potřebuje se to zregulovat. Zregulovat stačilo masařky omezenou docházkou a ne takovou pič**inou!
A jak je to dnes? Miroví kapři v prdeli, sumec žádný, lín tak jeden v rybníku, štiky v malém zastoupení a z 99% kudly a candáti se asi drží, protože se nechytají jen občas nějaký větší. Úhoři se ještě nesadili pro zajímavost.

Tak asi tak. Je to smutné, ale bohužel je to realita dnešní doby jak LID MŮŽE BÝT DEMENTNÍ!!! Nemám k tomu víc co říct, je mi z toho na nic, když si vzpoměnu, že ještě minulý rok jsem tam chytal krokodými na slidery 10cm+ a teď tam tahám smáčky, abych udělal rybu.

kopik - Profil | So 20.9.2014 20:36:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jednoznačně zpět!!! Ryba, která se v naších podmínkách (svazové vody plné masařek) doroste ucti hodných rozměrů patří určitě zpět. Jednak zajistí další generaci (potomstvo) a přinese životní zážitek dalším rybářům, kvůli kterým MY RYBÁŘI PŘECE CHODÍME K VODĚ. Tímto nemluvím k rybářům jejichž téměř všechny úlovky končí v mrazáku.