Rybářské brigády - služba místní organizaci

Rádi chodíte na rybářskou brigádu? Jaké máte zážitky, zkušenosti, nebo představy o plnění brigádnických povinností?
Autor diskuse: knik-licht - Profil , 27.1.2014 všeobecné - ostatní

Rybářské brigády - služba místní organizaci

A) Nechodím, protože nemusím ( Jsem důchodce, dítě, žena,invalidní ...)4%

B) Nechodím a raději platím.48%

C) Nechodím a platím. (protože je málo brigád, nebo se ani nedozvím, že se nějaká koná) 15%

D) Nejsem člen žádné MO.1%

E) Chodím pravidelně, protože nechci platit. 14%

F) Chodím pravidelně, a brigády mne baví.18%

Od 11.2.2014 hlasovalo 100 čtenářů.

knik-licht - Profil | Ne 16.3.2014 13:27:02

Nevím jak je to přesně ale rybník co máme od města v pronájmu za cenu toho že se budeme o něj starat stavěly naši předci rybáři. Určitě za komunistů se to dalo že to je města. Teď když my jako MO budeme volat firmu na práci kterou máme dělat mi nevím jestli tuto úlohu nemůže převzít i město a dat sekání trávy a úklid okolo nezaměstnaným z pracáku. Nakonec voda, která patřila vždy nám, může být soukromý revír. FUJ !!!

knik-licht - Profil | So 15.3.2014 21:32:26

fotojakes >> Na tomto stavidle se narazí klika, otočí, a voda valí. Rybník se před 100 lety kopal ručně (lopaty, krumpáče, rýče, kolečka) Asi bývalo jiné stavidlo ale už několik desítek let, to tak funguje. Žádná pakárna :)

knik-licht - Profil | So 15.3.2014 21:16:36

Zdravím, pánové !!! Poslední roky chodím na rybník organizace, který připravuji před slovením a hlídáme jej celou noc. Tzn. odpouštění vody, hlídání jestli neutečou nějaké ryby a hlídání celou noc aby nevybraly pytláci. Naše MO, má více jak dva rybníky. A taky elektrocentrálu, kádě, kesery, podběráky a vše nutné na výlov. Od města rybník v nájmu zadarmo jen za to, že se o něj bude starat. Na, rybník který chodím je stavidlo s padesátých let (viz foto). Žádné otočení kličky a voda se odpouští, musí se sejít do šachty vyrazit pár desek a hladina v rybníce začne klesat. Je to práce v celku na pracovní úraz. Chci vidět pokud by přišla firma, která má lidi třeba na sečení a hrabání listí aby toto dělaly. Vypouštět vodu doslova pravěkým způsobem. Počítat ryby. A nasazovat do revíru. Taky si dovedu představit, že se může stát, že polovina ryb skončí u těch zaměstnanců v mrazáku pokud je nikdo nebude hlídat. Bohužel MRS Brno dělá rozhodnutí pro všechny organizace ale pokud některá MO se musí o rybníky starat tak je podle mne volovina na to posílat firmu. Když to zadarmo odpracují brigádníci - členové MO.

knik-licht - Profil | Út 4.2.2014 15:37:49

Když jsem prostudoval materiály o stém výročí naší MO. Bylo my jasné, že během doby kdy rybářů značně přibývalo, bylo zapotřebí budovat rybníky a jejich soustavy. To se dělo pomocí lopat,rýčů a koleček. Pro nové členy a stálé členy byl počet hodin dvojnásobný než dnes. Význam brigád nadále zůstává v péči o tyto rybníky. Výlovy patří snad mezi nejoblíbenější brigády.

datel na entou :-) - Profil | So 1.2.2014 13:50:58

káždé brigady vozíme písek na hraz a první jarní deštík a práce x hodin v řiti :-) v létě v zimě viz.foto pořád vozíme :-)

knik-licht - Profil | Pá 31.1.2014 18:11:17

kakr >> MO Uherský Brod, 10 hodin (150,-) celkem 1500,- Kč

knik-licht - Profil | Pá 31.1.2014 17:27:59

Jovánek >> Pokud je v jedné MO za brigádu 50,- a dělají je tam všichni tak není třeba tlačit na zvýšení ceny za brigádnickou hodinu (aby se motivovali členové k činnosti) A v jiné 150,-kč. tak ti členové, kteří by měli platit 150,-kč a jsou líní jít na brigádu, tak aby ušetřily přejdou k jiné MO. Přesto že bydlí stále ve stejném městě. Mělo by se to zregulovat. Jednak podle bydliště, kde bydlíš tak tam buď v MO. A ceny za brigádnickou hodinu by měly být všude stejné. U nás v MRS děti, ženy, důchodci ZTP.. Brigády dělat nemusí. Bohužel stanovy MRS dovolují upravovat cenu za b. hodiny dle potřeby aby si vylepšily rozpočet. U nás je cca 1000 členů ale v městě, kde sídlí MO bydlí cca 3000 rybářů. Vím to, u vody kde chodím na ryby se s místními lidmi bavím, jestli pujdou na brigádu, a zarazí mne větou já tady nejsem členem to se mne netýká. Hlavně, že bydlí ve stejném městě jak já !!!!!!!!!!!!!!!!!! A chytá ryby, o které se naši členové starají a vysazují. A pak se mne ještě zeptá kolik jsme toho tam daly - to je fakt na kopanec do...

antony - Profil | Čt 30.1.2014 8:31:17

Lauri >> se Ti to zobrazí, když na jeho nick najedeš myší.

knik-licht - Profil | St 29.1.2014 22:18:44

Pokud u někoho je cena za rybolov rozhodující. Tak buď odpracuje brigádnické hodiny nebo se časem na rybařinu vykašle. Proto jsme odhlasovaly poplatek 150 kč za hodinu. Asi podnikatelé co jsou za vodou si to zaplatí ale těch je minimum. A ty další ať se klidně při placení mlátí do hlavy když byly líní na brigádu jít. Každý dostává jednou ročně korenspodenční lístek s informací o brigádě. Další brigády jsou na netu MO. Na ryby chodit chceš a na brigádu ne? Vidím v tom, že rybářů ubyde když jich pár odpadne pro finanční nákladovost povolenky a brigád. Stejně to budou lemplové, kteří tam nechávají odpadky. Taky tvrdíte, že je moc rybářů a málo ryb ??? Ano, je to tak, každý chce 40 kaprů za rok, chytit metrového sumce... no a když má MO 1000 členů, kolik by to bylo ryb?

knik-licht - Profil | St 29.1.2014 16:44:29

Mrknato >> Naše organizace má rybníky a může nasadit víc a velkých ryb protože si kapra do vykrmí nebo nechá vytřít. Taková ryba má větší šanci. O tyto rybníky se musí starat. Na jaro napustit, hlídat aby někdo nepytlačil. K tomu účelu se musí poséct metrová tráva okolo aby se tam někdo (pytlák) nemohl schovávat. Vozit krmivo. Vyčistit potok pod rybníkem. Na podzim slovit a odvážet na revíry. Kdo to bude dělat? Firma? Rybáři na takové brigádě vidí krásné ryby, které si mohou v jednotlivých vodách ulovit a taky co a kolik se kam sadí.

antony - Profil | St 29.1.2014 8:49:56

Mrknato >> Vidím, že i Kuba se zúčastnil.

Mrknato - Profil | St 29.1.2014 8:45:09

Tady máte jedno foto rybářský schůze, nějaký MO v Americe, pod širým nebem, stejně, jako se tam hrají zápasy NHL....
Asi to bude nějakej lepší oddíl..... Bejt to foto z ČR, tak si tipnu na "Slušovice".....

knik-licht - Profil | Út 28.1.2014 22:49:49

Už několikátý rok se účastním stejné brigády a to vypouštění vody před samotným výlovem. Celý týden se voda odpouští a poslední noc jsme tam s partou 3 kluků celou noc u ohníčku a hlídáme aby někdo rybník nevybral. Musíme odpustit vodu tak aby brigádníci co ráno naběhnou tak aby mohly začít s vylovováním. Máme špatné česle tak hlídáme aby ryby neutěkaly a navíc zanesený rybník tak několikrát za noc pročistit aby voda odtékala. Připravíme kádě nejhorší je kýblovat několik kádí vodu už tak z vypuštěného rybníka.

Sven - Profil | Út 28.1.2014 21:03:58 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> myslivci v lese neuklízejí bo na to mají lidi ...

Sven - Profil | Út 28.1.2014 20:59:18

mlíčnák >> řekl bych , že toto je lepší mechanizace :-)

mlíčnák - Profil | Út 28.1.2014 20:49:44

Mrknato >> Asik kaprama :-)

mlíčnák - Profil | Út 28.1.2014 20:40:06 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

hraji >> Asi su pošuk ale pstruhové brigády mám rád . Vcelku fajn parta a ta procházka .

Červené karty: Mrknato, tuzemak