Rybářský řád a soupis revírů v pdf ke stažení

Zdravím,
pro ty co s sebou nechtějí tahat knížku se soupisem revírů. Já používám hlavně u přívlače online info na www.rybsvaz.cz, ale jsou místa, kde není moc dobrý signál, dojdou vám zrovna data atd.

Rybářský řád 2022:
https://www.rybsvaz.cz/beta/images/kestazeni/rybarsky_rad.pdf
Soupis MP revírů 2022:
https://www.rybsvaz.cz/download/npvpp/soupisy_mp_reviru_2022_2023.pdf
Soupis P revírů 2022:
https://www.rybsvaz.cz/download/npvpp/soupisy_p_reviru_2022_2023.pdf

Doufám, že bude vše brzy i ve formě mobilní aplikace (povolenka, řády, revíry, informace z MO atd.).
Autor diskuse: Deawon - Profil , 27.5.2022 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Káceč - Profil | Ne 29.5.2022 11:30:45

Martin M. >> je přeci úplně jedno, jestli to dal do podmínek MRS nebo MZe. Je zajímavé, že o pravidlech na soukromácích nikdo nediskutuje. Když tam bude jednou z podmínek růžovej hajzlpapír, tak ho mít budou a bez keců :-)

jirisyky - Profil | Ne 29.5.2022 8:53:01

Jestli mít RŘ v PDF nebo ne, vždyť je to snad. Každý taháme k vodě určité množství věcí, od muškaře po kapraře a těch pár gramů co to váží, se v tom všem ztratí. 😉 To ten blbej telefon je mnohokrát těžší. 🙂

pheasant_tail - Profil | St 1.6.2022 21:26:46

Gandy >> Tak to jsou 2 smutné věci.
1. že výdejce povolenky nedá k povolence i rybářský řád se soupisem revírů, když je to součást povolenky
2. RS která si honí ego nebo si léčí nějaké mindráky

Btw. kromě MRS, který to má evidentně v BPVRP, jsem v nikde v RŘ ani v BPVRP pro ČRS nenašel zmíňku, že by soupis měl být v tištěné podobě. Co mám uvedeno na povolence:
"Oddíl III povolenky k lovu
Nedílnou součástí povolenky k lovu ryb jsou bližší podmínky výkonu rybářského práva dle §13 odst. 9 zákona č 99/2004 Sb., stanovené uživatelem rybářského revíru, které jsou uvedeny v Rybářském řádu a soupisu revírů"

Nikde zmíňka o tom, jakou formu má mít soupis. Jasně, protože toto ustanovení vznikalo v době, kdy nejlepším mobilem byla nějaká Nokie 3310 a internet byl vytáčený přes telefoní linku, takže bylo logické, že je to tištěná forma. Ale v této době, kdy má každý chytrý telefon a může to na něm mít elektronicky v PDF? Když by mě takto RS prudila, tak bych mu řekl, ať mě ukáže, kde je napsáno, že to musí být v tištěné podobě.

atislav_fishing - Profil | Út 31.5.2022 14:51:06

Knapík >> Já jsem preventivně také skeptický ke všemu co nemám pod kontrolou a zvlášt když je to pod křídly ČRS, ale na druhou stranu se mi nelíbí ta nevěcná kritika, která je úplně o hovně a bez konkrétních připomínek, zvlášt od lidí kteří nemají ponětí co ta tvorba a údržba systému obnáší. Za celou dobu co se na mrku ten RIS řeší tak těch věcných a závažných připomínek tu padlo odhadem tak na počet prstů jedné ruky. Ten zbytek bych přirovnal k tomu, že se někdo někdy s příchodem kalkulačky chytl za hlavu a řekl že to bude nahovno že je lepší to počítat tužkou na papíře protože se ti může vybít baterka!

Knapík - Profil | Út 31.5.2022 14:39:04

@Thomic, @atislav_fishing
Děkuji Vám oběma za reakce, obecně se vždycky snažím hledat cestu nejmenšího odporu než si sám házet klacky pod nohy.
Druhá věc je ta, že ať bude výsledek jakýkoli, nikdy, a to ani v případě, že bude naprosto dokonalý, se stejně není možné zavděčit všem.

Gandy - Profil | St 1.6.2022 20:47:22

Nečetl jsem zde všechny komentáře. Vlastní zkušenost. Před třemi roky mě a syna (6let) kontrolovala RS na Sázavě (Horka II). Soupis jsme měli tištěný jen jeden (druhý jsme ani při výdeji povolenky nedostali s tím že stačí jeden) a v PDF jsme to měli oba v mobilu. Hrozný problém. Samozřejmě i s kecy o pražácích a jejich IT móresech. Že mobil utopím a jsem v pííí... (to se mi s tou knížkou fakt asi nestane). Že je to o papíry a můžeme si vybrat komu je sebere. Nevzal. Domluvili jsme se, že se pražáci seberou a vypadnou z toho místa.

rybomil - Profil | St 1.6.2022 13:53:15

Je tady koukám několik lidí schopných výkladu RŘ a tak se zeptám jak se zachovat při kontrole RS?

Stojím zabroděný v "prdelačkách" v 1/3 od levého břehu a hážu do 2/3 toku u pravého břehu, kde pod šlajsnou je tůň cca 1,5m hluboká ( samo podle průtoku ). Na pravý břeh přijde RS a volá na mě abych vystoupil z vody ke kontrole. Říkám mu, že to v prdelačkách nepřebrodím, je mi 65 let a v počátku května kdy voda má cca 10°C se nehodlám koupat. On však trvá na svým. Řkouc že mám krajskou P permici, zapsáno Ok a že může to objet přes most a zkontrolovat mě z toho břehu co jsem přišel. Tam že můžu vystoupit na břeh v poho.
Stále na mě huláká že on je RS a musím ho uposlechnout. Se vzkazem že jdu k tedy k němu a zkusím přejít jinde vylézám na břeh , usedám do auta a jedu doprdele od debilního RS...

kakr - Profil | Út 31.5.2022 17:09:26

Thomic >>
Můj odhad je, že do 5ti let to bude 75%.
S ostatním souhlasím, chytrý telefon nemám. Několik mi mladí nabízeli, ale nosit sebou těžké pádlo nemám zapotřebí. Stačí mi Nokia E66...

Thomic - Profil | Út 31.5.2022 13:38:19

Knapík >> Bohužel, nedokážou. Počet zaměstnaných "ajťáků" v celém svazu je přesně nula, minimálně od úrovně územních svazů a výš. A to i z časového pohledu, zadávací dokumentaci pro informační systém nedáte bez toho, abyste v tom měl fakt velký zkušenosti, což ze zaměstnanecký struktury nemá nikdo. Kdyby se o to svaz pokusil pouze vlastními silami, dopadne to opravdu, ale opravdu blbě.
Když potřebujete vyvrtat zub, zvládnete to sám? Vrtačku doma asi máte...

likin - Profil | Po 30.5.2022 13:31:39

Thomic >> Dobrá tedy, potom se nabízí otázka : V jaké fázi je příprava nové legislativy, a kdo ji připravuje ?

kakr - Profil | Po 30.5.2022 13:02:42

Thomic >>
Schvalovací procedura MRS - kulantněji to napsat nešlo:-))

Thomic - Profil | Po 30.5.2022 11:49:52

computerfish >> Asseco má za sebou desítky tisíc projektů v šedesáti zemích a víc než třicet tisíc zaměstnanců - těžko by se našla firma, u které by byly větší zkušenosti s vývojem a následným provozem systémů na míru. Obrovská výhoda je jejich zkušenost s integrací některých systémů státní správy, včetně třeba Portálu občana. Takže ano, vybrali jsme podle všeho nejlépe, co to šlo.
MRS nadále deklaruje zájem na společném fungování systému, ale vzhledem k jejich schvalovacím procedurám si nemůžeme dovolit na ně čekat - smlouva je postavena tak, že umožňuje zapojení třetího subjektu i v průběhu analytiky (nebo později). Podrobnosti jsou předmětem dalších jednání...

Deawon - Profil | Po 30.5.2022 8:52:56

Docela jsem to tady rozvířil s pouhým nasdílením pdf :) .

Mě je 33let a jsem IT, takže za mě by aplikace v mobilu a vše online bylo velice usnadňující. Ani ne tak ohledně provozu během roku, ale hlavně odevzdání staré povolenky a výdej nové. Ukončím na Silvestra. A online vše odevzdám -> zaplatím novou povolenku a 1.ledna po obědě jdu v klidu na ryby s novou povolenkou.

Především, ale musím ocenit práci na mojí MO Rokycany, kde vydání povolenky hned z kraje roku není problém.

pheasant_tail - Profil | Po 30.5.2022 7:28:23

Thomic >> add 1) tak to je zajímavá informace, že se odhlasovalo, že RIS budou financovat ÚS, protože jestli mám správné informace, tak jsou teď návrhy, že to zaplatí členové formou mimořádné známky nebo navýšením členské známky.
ČRS se ohánělo tím, jak na to budou dotace, potom nebyl schopný (nebo firma, která měla udělat zadávací dokumentaci) udělat veřejné výběrové řízení tak, aby nebylo napadnutelné. Po dvou nepovedených pokusech to ČRS odpískalo a dalo to udělat firmě, kterou komise vybrala, s tím, že ten systém celý zafinancuje ČRS :-(

Jinak RIS je takový tajemný, cena RISu je tajná, analýza je tajná, vše je tajné, ale bude to super systém.

pheasant_tail - Profil | Ne 29.5.2022 13:19:56

likin >> To může, otázkou je, co se do QR kódu bude dávat. Můžou tam být ty informace, co si říkal, ale může tam být jen odkaz na rybářovu kartu, kde jsou všechny informace (údaje o rybáři, vydané povolenky, platnost RL, přestupky rybáře, ...).
Jj krásně spokulujeme. Zachvilku tu ten RIS teoreticky vytvoříme ;-) :-)))

likin - Profil | So 28.5.2022 23:36:23

pheasant_tail >> Je naprosto v pořádku, že povolenky budou fungovat souběžně v obou podobách.

pheasant_tail - Profil | So 28.5.2022 23:27:44

likin >> Elektronická povolenka je podlě mě hudbou vzdálené budoucnosti. A stejně vedle toho bude existovat i tištěná forma.
Sumářem se od letoška už někteří členové některých ÚS v ČRS zabývat nemusí, protože ho v povolence už nemají :-)

Káceč - Profil | So 28.5.2022 22:02:06

MilosVee >> si myslíš, že by se tím nějaký soud vůbec zabýval? Nikdo nemusí být členem MRS, nikdo, není to povinné. Ale kdo tam je, musí se holt řídit pravidly MRS. Nemusí se ti to líbit, nemusíš s tím souhlasit, ale to je to jediný, co s tím můžeš dělat, případně můžeš vystoupit a nebýt členem.

MilosVee - Profil | So 28.5.2022 21:23:05

likin >>
V MRS je platná pouze tištěná forma.
Nevím který mentálně zaostalý jedinec na svazu to nařídil.
Ale první žaloba u soudu by to pravděpodobně rozcupovala na sračky.Osobně nevidím rozdíl mezi tištěnou nebo elektronickou podobou.Je to to samé.Ale vysvětluj to nějakýmu Joudovi s plackou RS.

Deawon - Profil | So 28.5.2022 16:41:54

Loni me pri lockdownu me chytila PCR a na svem mobilu vedeli behem par vterin vsechny informace o me i o aute. To pak clovek nechape na co s sebou tahat vsechny doklady atd.

kakr - Profil | So 28.5.2022 7:59:17

Stačí se kouknout do BPVRP platných od 1.1.2022,které má k dispozici každý kdo má platnou povolenku MRS.

VI. Povinné vybavení:
Oprávněný k lovu ve vodách mimopstruhových musí mít u sebe platný rybářský lístek, povolenku k lovu, Bližší podmínky výkonu rybářského práva (pouze v tištěné podobě) a členskou legitimaci (pokud je členem MRS nebo ČRS).
Oprávněný k lovu je povinen mít při lovu vyprošťovač háčků (např. pean, obůstek, pinzetu, klíšťky), míru pro zjištění délky ulovených ryb.

VI. Povinné vybavení:
Oprávněný k lovu ve vodách pstruhových musí mít u sebe platný rybářský lístek, povolenku k lovu, Bližší podmínky výkonu rybářského práva (pouze v tištěné podobě) a členskou legitimaci (pokud je členem MRS nebo ČRS).
Oprávněný k lovu je povinen mít při lovu vyprošťovač háčků (např. pean, obústek, pinzetu, klíšťky), míru pro zjištění délky ulovených ryb.

Martin M. - Profil | So 28.5.2022 0:55:16

pheasant_tail >> tak si zkus oskenovat i samotnou povolenku, jestli bude stacit PDF v mobilu.

pheasant_tail - Profil | Pá 27.5.2022 21:06:47

pier >> Ale nikde není psáno, jakou má mít formu (elektronická, tištěná)?

pier - Profil | Pá 27.5.2022 19:45:58

Mrs: cituji-"je nedílnou součástí povolenky"
Pokud tato věta již letos zmizela omlouvám se.

boticar - Profil | Pá 27.5.2022 14:03:45

chřenovák >> V praxi se mi ještě nestalo, že by po mě chtěla RS kompletní povolenku. ale máš pravdu, že bez té knížky, která je součástí povolenky, by to za určitých okolností (třeba když bude RS momentálně zaostalá) šlo vyhodnotit tak, že rybář nemá při sobě povolenku k lovu.