Rybářský řád a soupis revírů v pdf ke stažení

Zdravím,
pro ty co s sebou nechtějí tahat knížku se soupisem revírů. Já používám hlavně u přívlače online info na www.rybsvaz.cz, ale jsou místa, kde není moc dobrý signál, dojdou vám zrovna data atd.

Rybářský řád 2022:
https://www.rybsvaz.cz/beta/images/kestazeni/rybarsky_rad.pdf
Soupis MP revírů 2022:
https://www.rybsvaz.cz/download/npvpp/soupisy_mp_reviru_2022_2023.pdf
Soupis P revírů 2022:
https://www.rybsvaz.cz/download/npvpp/soupisy_p_reviru_2022_2023.pdf

Doufám, že bude vše brzy i ve formě mobilní aplikace (povolenka, řády, revíry, informace z MO atd.).
Autor diskuse: Deawon - Profil , 27.5.2022 všeobecné - RŘ, MO, svazy

pheasant_tail - Profil | St 1.6.2022 21:26:46

Gandy >> Tak to jsou 2 smutné věci.
1. že výdejce povolenky nedá k povolence i rybářský řád se soupisem revírů, když je to součást povolenky
2. RS která si honí ego nebo si léčí nějaké mindráky

Btw. kromě MRS, který to má evidentně v BPVRP, jsem v nikde v RŘ ani v BPVRP pro ČRS nenašel zmíňku, že by soupis měl být v tištěné podobě. Co mám uvedeno na povolence:
"Oddíl III povolenky k lovu
Nedílnou součástí povolenky k lovu ryb jsou bližší podmínky výkonu rybářského práva dle §13 odst. 9 zákona č 99/2004 Sb., stanovené uživatelem rybářského revíru, které jsou uvedeny v Rybářském řádu a soupisu revírů"

Nikde zmíňka o tom, jakou formu má mít soupis. Jasně, protože toto ustanovení vznikalo v době, kdy nejlepším mobilem byla nějaká Nokie 3310 a internet byl vytáčený přes telefoní linku, takže bylo logické, že je to tištěná forma. Ale v této době, kdy má každý chytrý telefon a může to na něm mít elektronicky v PDF? Když by mě takto RS prudila, tak bych mu řekl, ať mě ukáže, kde je napsáno, že to musí být v tištěné podobě.

Gandy - Profil | St 1.6.2022 20:47:22

Nečetl jsem zde všechny komentáře. Vlastní zkušenost. Před třemi roky mě a syna (6let) kontrolovala RS na Sázavě (Horka II). Soupis jsme měli tištěný jen jeden (druhý jsme ani při výdeji povolenky nedostali s tím že stačí jeden) a v PDF jsme to měli oba v mobilu. Hrozný problém. Samozřejmě i s kecy o pražácích a jejich IT móresech. Že mobil utopím a jsem v pííí... (to se mi s tou knížkou fakt asi nestane). Že je to o papíry a můžeme si vybrat komu je sebere. Nevzal. Domluvili jsme se, že se pražáci seberou a vypadnou z toho místa.

rybomil - Profil | St 1.6.2022 19:56:47

pheasant_tail >> bylo to vloni, letos tam asi nepojedu, vzdálenost a cena phm to spíše anulují.

pheasant_tail - Profil | St 1.6.2022 14:59:00

rybomil >> Jasně, z toho tvého popisu jsem to pochopil, že si se nebránil kontrole. Jen si tu řeku nemohl k němu přebrodit (prdeláče vs. hloubka 1,5 metru)
Akorát si myslím, že teď na tebe bude mít vztek, že si odjel a bude tam na tebe číhat (teď už asi na správné straně řeky :-) )

rybomil - Profil | St 1.6.2022 14:40:48

pheasant_tail >> principielně se kontrole RS vůbec nebráním, zvláště když vím že jsem neměl v úmyslu nic porušit ani neporušil.
On jako RS by měl především znát podmínky výkonu svý fce na revíru, nevyžadovat něco nesmyslně. Takové situace jen nahrávají tomu, si oprávněně myslet, že RS vykonávají blbci ( samozřejmě jich je malá početnost , ale jsou ).

pheasant_tail - Profil | St 1.6.2022 14:28:32

rybomil >> zákon hovoří asi jasně:
RS je oprávněna požadovat:
1) od osoby lovící ryby nebo vodní organizmy prokázání její totožnosti, předložení platného rybářského lístku a platné povolenky k lovu,
3) součinnost, popřípadě pomoc orgánů Policie České republiky, popřípadě obecní policie, nemůže-li zajistit vlastními silami a prostředky výkon funkce rybářské stráže;

Takže v tvém případě měl asi zavolat policii, když nebyl schopný vlastními silami výkonu funkce RS (tj. tvojí kontroly :-)). Policie mohla přivést člun a převést tě přes řeku :-) :-D a nebo jeho k tobě.

Rudina - Profil | St 1.6.2022 14:20:19

rybomil >> asi jsi udelal to nejlepsi co jsi mohl. Jen bych pred odjezdem na nej jeste zavolal, at tam počká, ze to objedu. No a jestli neumrel, tak tam ceka dodnes. Jak ten prevoznik s tim veslem. P. S. To jsi vlastně udělal :-)

Knapík - Profil | St 1.6.2022 14:07:20

rybomil >> to není snad ani otázka RŘ, ale občanskoprávního sporu, kdyby k něčemu došlo.
RS tě nemůže nutit v rámci uskutečnění kontroly k tomu, abys ohrozil svůj majetek nebo dokonce život. Pokud by v daném místě bylo např. 5m vody, měl bys to podle té RS přeplavat ?? Obejít bys to správně měl a kontrolu umožnit, ale stejně tak mohla totéž udělat RS a tím pádem bys mu asi neujel .-)

rybomil - Profil | St 1.6.2022 13:53:15

Je tady koukám několik lidí schopných výkladu RŘ a tak se zeptám jak se zachovat při kontrole RS?

Stojím zabroděný v "prdelačkách" v 1/3 od levého břehu a hážu do 2/3 toku u pravého břehu, kde pod šlajsnou je tůň cca 1,5m hluboká ( samo podle průtoku ). Na pravý břeh přijde RS a volá na mě abych vystoupil z vody ke kontrole. Říkám mu, že to v prdelačkách nepřebrodím, je mi 65 let a v počátku května kdy voda má cca 10°C se nehodlám koupat. On však trvá na svým. Řkouc že mám krajskou P permici, zapsáno Ok a že může to objet přes most a zkontrolovat mě z toho břehu co jsem přišel. Tam že můžu vystoupit na břeh v poho.
Stále na mě huláká že on je RS a musím ho uposlechnout. Se vzkazem že jdu k tedy k němu a zkusím přejít jinde vylézám na břeh , usedám do auta a jedu doprdele od debilního RS...

atislav_fishing - Profil | St 1.6.2022 8:01:54

likin >> Dívej se na to jak chceš. Jelikož jsem totálně nestranná osoba a naštěstí nemusím za nikoho lobovat, tak tady nejsem od toho abych se někoho zastával, nebo tu s někým jednal v rukavičkách. Pokud mám nějakou nejasnost tak se zeptám, od toho tu ta diskuse je. Vyjádřily se k tomu obě strany a tím to končí. Jestli ti můžu ještě s něčím poradit, tak se klidně ptej. V.

pheasant_tail - Profil | Út 31.5.2022 22:39:59

likin >> - "... já měl představu, že se vytváří v první řadě pro MO, členy a jako zjednodušení pro tisíce lidí ... "
-- takovou představu mělo asi více lidí a (někteří) členové Rady si to podle mě myslí i teď a proto by ten systém měli zaplatit členové, protože je to pro ně. Sice pro členy tam toho zatím moc nevidím :-( (elektronické povolenky zatím nebudou, mobilní aplikace zatím nebude) tak co tam pro normální členy bude? Soupis revírů, vytištění povolenky (otázka jestli vytištění povolenky je zjednodušení pro členy nebo spíš pro MO). Jinak seznam členské základny, informace o prodaných povolenkách, modul pro RS, to jsou věci spíše pro ÚS nebo Radu. Proto by mě zajímalo, jak se peněžně na tom bude podílet Rada a ÚS. Neříkám, že by neměli na RIS přispět i členové, ale určitě by celý RIS neměla zaplatit jen členská základna. (S takovým přístupem bychom se mohli dočkat za pár let, že Rada se rozhodne postavit ve Štědroníně další chatu, vždyť by to bylo pro rybáře, vydají na to mimořádnou známku a hurá, může se stavět).

- " ... nejdůležitější je podchycení členů a revírů pro svaz ... "
-- no jasně, že pro ÚS a Radu jsou nejdůležitější členové, resp. prodané povolenky, protože máš defacto on-line přehled o penězích. Okamžitě víš, kolik se prodalo povolenek a tudíš i víš, s kolika penězi můžeš počítat. Nemusíš čekat a žádat MO (resp. ÚS), aby tě poslali info o tom, kolik prodali povolenek. Další super informace pro ÚS resp. pro uživatele může být, když uživatelé budou vyplňovat úlovkový lístek i v RISu (což nebudou dělat všichni, proč by to dělali, když budou mít papírovou povolenku, tak aby ještě vyplňovali stejné údaje v RISu), tj. okamžitě uvidí, kolik se na daném revíru chytlo ryb.

- " ... copak nám neušetří balík peněz třeba netisknutí RŘ ... "
-- určitě ano, stejně jako netisknutí známek (členských a kdyby byla elektronická povolenka, tak i známek na povolence)

- " ... sjednotit různé aplikace, které svaz používá, ale tak si to svaz nastavil ... "
-- tady ani nejde o sjednocení aplikací, jako spíš o sjednocení dat z těch aplikací. Svaz si to nenastavil, nastavili si to tak ÚS (každý ÚS a každa MO si informace zpracovává po svém, kromě těch MO, které již používají nějaký systěm, např. IS Lipan)

- " ... kdo, jak a jakým způsobem pracuje na změně legislativy ... "
-- osobně doufám, že na tom pracují nebo budou pracovat právníci a že to nebude žádná lidová tvořivost, ikdyž člověk míní a právník mění :-) (třeba Stanovy platné od letošního roku)

computerfish - Profil | Út 31.5.2022 21:47:29

likin >> Vygenerovat aktuální soupis a nebo jen kartu revíru pro zájemce jako například PDF dokument a digitálně jej podepsat, to je úkol pro studenta IT na střední škole. A to nehovořím už o tom, že mnoho a mno a a mnoho let není svaz schopný alespoň seřadit názvy revírů správně podle abecedy. Ale to jsou jen takové přízemní cíle. (:-)

likin - Profil | Út 31.5.2022 21:46:04

Tedy dnes jsem tady nalapal za pár hodin víc informací, než od svazu za rok, to hovoří za vše :-) Mějte se.

likin - Profil | Út 31.5.2022 21:35:52

computerfish >> RIS je potřeba, o tom žádná. To že jsme v tomto, dokonce i na poměry u nás, zaostalý spolek, to vidíme všichni. Trochu mě zaráží, jak se k tomu svaz staví, požadavky jak dobře kolega napsal budou vždycky rozdílné a pro všechny nesplnitelné, to beru. Ale já měl představu, že se vytváří v první řadě pro MO, členy a jako zjednodušení pro tisíce lidí, kteří dobrovolně ve svém čase něco dělají. A dozvídám se, že nejdůležitější je podchycení členů a revírů pro svaz a komunikaci, a zbytek je jen takový přílepek. Sakra, copak nám neušetří balík peněz třeba netisknutí RŘ ? Ano, chápu, že je potřeba sjednotit různé aplikace, které svaz používá, ale tak si to svaz nastavil, ne my základna. Považuji počínaje informovaností, financováním, působností (MRS) konče určitou rozpačitostí okolo výběrovky práci svazu za poněkud chaotickou.
Člověk, který by měl znát a interpretovat podrobnosti tady píše, že to je mimo jeho působnost, dále jsem se ho třikrát ptal, kdo, jak a jakým způsobem pracuje na změně legislativy. Zbytečně. Ještě že Thomic již není mluvčím, protože bych to viděl tak na úroveň kolegy Ovčáčka.
Doufám a fandím, že to dopadne aspoň dobře, je to skutečně nutnost.

computerfish - Profil | Út 31.5.2022 20:54:27

likin >> Dovolím si to trochu uřesnit. Jedná se pravděpodobně pro ČR o Asseco Central Europe, a.s., se sídlem Budějovická 778/3a, Michle, 140 00 Praha 4, IČO 27074358. Když se podíváš do obchodního rejstříku a na sídlo, měla by to být ona. Nevím, proč nás manager RIS odkazuje do Polska, asi to bude tím, že se chlubí (We employ 30 000) (:-) jak tu exmluvčí uvedl a úspěšnými projekty. Zajímavé i je, ža na jejich stránkách není žádný kontakt do České republiky. Ale když trochu zapátráš dále, zjistíš že firma dosala od ÚOHZ (už jsem to tu uvedl) flastr > 13 milionů za kartelové dohody už podruhé, protože první rozklad, které firmy podaly byl zamítnut. Dokud firma nezaplatí, nesmí se ze zákona zúčastnit žádného tendru. První flastr byl nějak kolem prosince roku 2020, nevím jestli to koreluje s výběrkem na RIS. Ale snad se jim RIS povede a bude fungovat. Pro mě už to není, já těch pár rybářských let dožiju na papíru, navíc nemám zájem si nechat plnit emailovou stránku elektronickými moudry, které možná budou od nanažerů RIS přicházet.

likin - Profil | Út 31.5.2022 20:32:19

pheasant_tail >> Aha, tím spíš by mohl odpovědět na otázku, kdo připravuje změnu legislativy, jestli svaz a má na to právníky nebo kdo.

pheasant_tail - Profil | Út 31.5.2022 20:20:40

likin >> Mluvčí už není, viz zápis z únorového zasedáni Rady:
"V úvodu zasedání informoval jednatel ČRS Ing. Heimlich členy Rady o výsledku výběrového řízení na obsazení pracovní pozice PR/tiskový mluvčí ČRS. Na základě obdržených nabídek a osobních pohovorů byl vybrán Ing. Mareš, který nahradí v této pozici Bc. Kočicu, jenž se na nově otevřené pozici bude věnovat zajištění příprav, vývoje a implementace Rybářského informačního systému (RIS)."

likin - Profil | Út 31.5.2022 17:34:17

Thomic >> To je celkem rozumná odpověď, ale pokud se připravuje novelizace, tak kdo ji připravuje , svaz ? A vy jste ještě tiskový mluvčí ?

Thomic - Profil | Út 31.5.2022 17:23:47

likin >> z mé strany neumim odpovědět- z pohledu RIS končím registrem otevřených bodů podmíněných změnou legislativy, pokud vím, část z nich odbourá připravovaná novelizace vyhlášky. Ale nejsem to já kdo komunikuje se státní správou a fakt nemůžu komentovat průběh něčeho, čeho se aktivně neúčastním a vím o tom minimum.

likin - Profil | Út 31.5.2022 17:13:16

Thomic >> Výborně, další dotaz, který jsem měl, kdo a kde pracuje na návrhu změny legislativy, která bude pro RIS potřeba, a v jaké je to fázi ?

Thomic - Profil | Út 31.5.2022 17:10:39

likin >> ano, jedná se o společnost Asseco CE, která je součástí Asseco Group - https://asseco.com/asseco-group/company-profile/
Rozhodnutí o změně režimu VŘ z módu podle ZZVZ do klasického znamenalo v praxi jen to, že bylo možné podepsat smlouvu s vysoutezenym dodavatelem bez toho, abychom čekali půl roku na vyjádření UOHS. Na tom, kdo výběrové řízení vyhrál, se nic neměnilo - takže vypisovat nové a začít od začátku by fakt nedavalo smysl. Odvolávka neúspěšného uchazeče byla ryze účelová a vzhledem k tomu, že se nechal zastupovat společností přímo založenou za účelem torpédování výběrových řízení se nedalo předpokládat, že to torpédovaní ustane.

kakr - Profil | Út 31.5.2022 17:09:26

Thomic >>
Můj odhad je, že do 5ti let to bude 75%.
S ostatním souhlasím, chytrý telefon nemám. Několik mi mladí nabízeli, ale nosit sebou těžké pádlo nemám zapotřebí. Stačí mi Nokia E66...

Thomic - Profil | Út 31.5.2022 16:57:53

kakr >> na tohle ani neaspirujeme. Vždycky tu budou členové, kteří budou preferovat papírovou povolenku s odevzdáním na MO na konci roku, komunikaci výhradně dopisem nebo osobně a platbu čehokoli výhradně v hotovosti. Což ale vůbec nevadí.
Jde o to poskytnout informační servis i pohodlnou cestu pro ty, kterým výše uvedené nestačí. Soukromý odhad je, že do peti let od spuštění to bude přibližně 50% členské základny.
Mojí babičce je devadesát, má chytrý telefon i tablet, v obchodě platí telefonem, na prášky ji upozorňuje aplikace a tramvaje si hledá na idosu. A když se nudí, volá mi přes whatsapp. O věku to není.

likin - Profil | Út 31.5.2022 16:54:17

Thomic >> Jen dotaz, computerfish měl ve svém dotazu 3 body, jak vypadají zbývající dva ?

kakr - Profil | Út 31.5.2022 16:52:01

Thomic >>
Zabýval se někdo věkovou strukturou rybářů, alespoň přibližně?
Myslíš si, že všichni senioři 65+ mají chytré telefony?
Podle mého názoru bude ještě několik let trvat, než skutečně nastane doba, že vše potřebné k lovu ryb se vyřídí elektronicky.
Máme ve Spolku dva aktivní rybáře, jeden je ortodoxní muškař s rokem narození 1925......

Thomic - Profil | Út 31.5.2022 16:39:28

computerfish >> teda to, že zrovna ty někomu vysvětluješ že osočovat někoho bez důkazů není úplně v pohodě je neco, co si vytisknu a přilepím na nástěnku. :) Co jsi udělal s tím starým Mirkem?
Pokud jsi svou výzvu, abych se ti omluvil, směřoval k mým nadřízeným, tak se na to optám, nebyla mi tlumočena. Nemůže to být tím, že po mě chceš omluvu za to, že jsem popsal situaci o které tvrdíš že se nikdy nestala, ale mí nadřízení u ní byli osobně..?

PS: pokud chceš informace na základě citace práva člena na informaci, rád tě přivítám na sekretariátu s členskou legitimací. Do té doby se konkrétně s Tebou v této dikci bavit nebudu.

likin - Profil | Út 31.5.2022 16:17:25

atislav_fishing >> Já nikoho neosočuji, já jsem se jen ptal........ No, já bych to viděl jinak.

atislav_fishing - Profil | Út 31.5.2022 15:48:06

computerfish >> Já nikoho neosočuji, já se ptal. Díky za vysvětlení. Mě o kvalitě a kvantitě vykládat nemusíš, jen z vlastní zkušenosti vím že je kvalita a kvalita. Kdyby to bylo na mě, chtěl bych se vyvarovat přístupu "Chceme to levně a dobře!", protože takhle to nefunguje.

computerfish - Profil | Út 31.5.2022 15:21:41

atislav_fishing >> Nerad to říkám, ale doporučuji ti dát si pozor na jazyk. Osočovat někoho bez důkazů je nedobrá věc, navíc jsem se výběrového řízení vůbec nezúčastnil, tudíž se nemohu ani odvolávat. Stačí se, než nějakou pitomost z pusy vypustíš, trochu se snažit. Jen pro tvoji informaci. Úřad zastavil řízení s firmami NEWPS.CZ s.r.o. v zastoupení INDOC s.r.o.. Odkud správný vítr vane se lze jen domnívat.
Nikde není přímá úměra mezi kvalitou odvedené práce a velikostí firmy. Záleží jakou kvalitu vývojářů firma nasadí. A ta je i úměrná ceně. Srovnat můžeš a posoudit například kvalitu portálu MRK kam přispíváš. Poptej se, kolik lidí jej dělá a provozuje. Kéž by RIS takovou kvalitu měl taky. Tečka.
P.S. a docela mě překvapuje, že si MRS nevybral autory MRKu alespoň jako konzultanty.

computerfish - Profil | Út 31.5.2022 15:10:21

Thomic >> Mohl bych jako člen spolku požádal o informace?
1) Asseco Central Europe, a.s., sídlem Budějovická 778/3a, Michle, 140 00 Praha 4. To je ta firma s obratemm > 60 miliard, se kterou jste uzavřeli smlouvu na RIS nebo je to jen shoda jmen?
2) Kde je uveřejněno na stánkách ČRS, poslední výběrové řízení mimo parametry pro poskytnutí dotace?
3) Své vyjádření k omluvě jsem posla tvým nadřízeným.
Děkuji

atislav_fishing - Profil | Út 31.5.2022 14:51:06

Knapík >> Já jsem preventivně také skeptický ke všemu co nemám pod kontrolou a zvlášt když je to pod křídly ČRS, ale na druhou stranu se mi nelíbí ta nevěcná kritika, která je úplně o hovně a bez konkrétních připomínek, zvlášt od lidí kteří nemají ponětí co ta tvorba a údržba systému obnáší. Za celou dobu co se na mrku ten RIS řeší tak těch věcných a závažných připomínek tu padlo odhadem tak na počet prstů jedné ruky. Ten zbytek bych přirovnal k tomu, že se někdo někdy s příchodem kalkulačky chytl za hlavu a řekl že to bude nahovno že je lepší to počítat tužkou na papíře protože se ti může vybít baterka!

Thomic - Profil | Út 31.5.2022 14:49:10

Knapík >> Díky za konstruktivní diskuzi, oceňuji ji. A máte pravdu, ať bude vypadat jakkoli, polovina lidí bude tvrdit že to je megalomanské a řeší to příliš mnoho věcí, druhá polovina bude tvrdit, že to mělo řešit ještě daleko víc.
Jeden z funkcionářů například trvá na tom, že by RIS měl umět ovládat zvedání závory na základě čtení SPZ, která by byla spárovaná s kartou rybáře v případě, že má v systému nastaveno oprávnění vjezdu do objektu. (To nekecám, fakt tenhle požadavek je). Ale to už považuju za megalomanský i já, takhle daleko samozřejmě nejdeme... ale logicky pak bude dotyčný se systémem nespokojený.

Knapík - Profil | Út 31.5.2022 14:39:04

@Thomic, @atislav_fishing
Děkuji Vám oběma za reakce, obecně se vždycky snažím hledat cestu nejmenšího odporu než si sám házet klacky pod nohy.
Druhá věc je ta, že ať bude výsledek jakýkoli, nikdy, a to ani v případě, že bude naprosto dokonalý, se stejně není možné zavděčit všem.

atislav_fishing - Profil | Út 31.5.2022 14:33:17

Knapík >> Pak bohužel vznikají paskvily. Na to aby někdo dokázal posoudit co systém má umět potřebuješ člověka tak trošku i v oboru znalého, který ale zároveň není profesně postížený a nedívá se na to jen z jednoho úhlu s klapkama na očích a dokáže vyhodnotit situaci z pohledu i běžného uživatele. Takoví ale něco stojí, ale zase ti dokáže ušetřit x let trápení až bude systém v provozu. Přirovnal bych to asi k paskvilu typu že si na "nenativním" androidu můžu změnit font systémového písma (protože si to koncový zákazník přál), ale vlastně je to uplně k hovnu, když ho musím 8x za den restartovat abych si mohl zavolat!

Thomic - Profil | Út 31.5.2022 14:22:49

Knapík >> Ale jo, v tom máte samozřejmě pravdu, budoucí uživatel systému je samozřejmě základ - v přípravné fázi před výběrkem se na tom podílelo přibližně 40 funkcionářů z územních svazů a MO, během výběrka (když se připravovaly detailnější rozkresy požadovaných funkcionalit a řešily se možnosti sjednocení některých přístupů, protože aktuálně ať vezmete jakoukoli oblast zjistíte, že se to ve svazu dělá nejmíň pěti různými způsoby) to bylo kolem stovky lidí, a teď ve fázi analytiky s dodavatelem, když se řeší procesní modely, to kleslo na plus minus 70. Jenže je potřeba, aby tenhle skoro dvouletý proces řídil někdo, kdo s tím má zkušenosti na úrovni systémové architektury, protože ten milion (místy vzájemně se vylučujících) požadavků jinak nikdy nepřetavíte do něčeho, podle čeho se dá napsat funkční systém - a na to už potřebujete externistu, pokud nemáte nikoho ve vlastních řadách. Ostatně ani v jednom člověku tohle neuhlídáte.
Fakt je, že některé - relativně zanedbatelné - procento věcí bylo vázané na režim veřejných zakázek, a dělat by se zpětně nemuselo - ať už jsou to podklady pro HaEG nebo doslova paranoidní snaha každý krok i každé písmeno zadávačky mít auditované advokátní kanceláří. Na druhou stranu to má teď tu výhodu, že můžeme klidně spát, protože takhle kontrolovaný výběrko u svazu asi nikdy neproběhlo.

Knapík - Profil | Út 31.5.2022 14:07:11

Thomic >> pod zadávací dokumentací si představuju soubor toho, co by měl systém umět a zvládnout a na to IT není potřeba, na tvorbu systému ano.
To si myslím, by jeho budoucí uživatelé měli být schopni dát na základě zkušeností dohromady.
Soutěž se správně nastavenými podklady je už pak sama o sobě sranda, není problém to zadat jako E-aukci i pro případ, že by šlo o výběrko ve veřejném režimu.
Když si vzpomenu, jak nám ve firmě implementovali světoznámý inf. systém SAP, bylo zcela zjevné, že to dělali lidé nezasažení praxí, takže teoreticky to mělo fungovat skvěle, ale i po třech letech to stále funguje hůř než předchozí podstatně jednodušší systém.
Ale zase si člověk jako bonus podstatně víc zakliká.
Co od systému chci mi nikdo jiný než já coby koncový uživatel těžko definuje. Toť můj názor.