Územní povolenka jiného ÚS

Zdravím,

jsem členem východočeského územního svazu místní organizace Hradec Králové. Loni jsem měl koupenou celosvazovou MP povolenku u této organizace a ještě jsem si kupoval pstruhovou povolenku na severočeský územní svaz v MO Liberec. Dnes mi tam oznámili, že to letos nejde, že mi buď prodají drahou hostovačku na jeden revír, nebo že si musím koupit u své MO celosvazovou P povolenku, abych mohl chytat v SÚS, nebo že musím přejít pod nějakou MO v SÚS a tam mi povolenku prodají.
Jaktože to loni šlo a letos ne? Byla to loni opravdu chyba úředníka?
Opravdu si musím kupovat celosvazovou povolenku, když chci chytat na pstruhovkách pouze v SÚS?
Díky za rady..
Autor diskuse: Špráchys - Profil , 19.2.2014 všeobecné - RŘ, MO, svazy

Badimura - Profil | Čt 20.2.2014 19:16:50

computerfish >> obrazně :-), z Vrchlabí k nám jezdí lidé nadále i z Tanvaldu a Semil. Zde je ten rybník.

Mrknato - Profil | Čt 20.2.2014 13:21:13

dantex >> Vše chce dočíst do konce a ne vždy je "vrahem zahradník"...........

§ 3045
(1) Sdružení podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, se považují za spolky podle tohoto zákona. Sdružení má právo změnit svoji právní formu na ústav nebo sociální družstvo podle jiného zákona.
(2) Organizační jednotky sdružení způsobilé jednat svým jménem podle zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, ve znění pozdějších předpisů, se považují za pobočné spolky podle tohoto zákona. Statutární orgán hlavního spolku podá do tří let ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona návrh na zápis pobočného spolku, jinak posledním dnem této lhůty právní osobnost pobočného spolku zaniká.

computerfish - Profil | Čt 20.2.2014 12:16:30

sintrix >> Ani se svazu nedivím. Pokud chcete více peněz na úkor ostatních. Nevím, kde berete tu jistotu, že se vám křivdí. Vy ze svazu nikdy nevystoupíte, jen budete vydírat. Přišli byste o lov na Orlíku a Lipno by vám sebrali, protože byste nebyli schopni se o něj starat. Pokud zrušíte i CS MP rybolov, územní svaz se do CS rybolovu za nějaký čas vrátí, ale už s jinými funkcionáři.

Siven Polní - Profil | Čt 20.2.2014 8:22:24

Špráchys >> Nechápu, že ti to tam dřív (v LBC) prodali. Asi jsi neměl tak uširvoucí cizácký přízvuk.
Mě předloni poslali do p...do Ústí. Volal jsem tam, a pán z SÚS mi potvrdil to, že měli pravdu.
Tak jsem tenkrát koupil rovnou celosvazovku (sice v Praze, ale to je jedno).
Jo - a zajímalo by mě, jestli když budu mít povolenku VYDANOU SÚS (UL) (nikoli že tedy JSEM ČLENEM SÚS - nejsem a nebudu), tak zda budu moct jet na ty Příšovice. Jeden porybný z Mnichova Hradiště a pár rybářů mi tvrdilo, že to tak je, ale aktivní blb nikdy nespí, že...
Ne že bych o ten lunapark tak rybářsky stál, ale je to blízko LBC, mají tam dobrý pivo, a můžeme tam zařádit spolu :)

Mrknato - Profil | Čt 20.2.2014 7:38:12

Špráchys >> Nevím jak jsi přišel k informaci, že si člen jiného ÚS než Severočeského nemůže koupit jejich územní povolenku, ale to co jsi psal, je blbost. Teď jsem volal na na ÚS do Ústí nad Labem a hovořil o možnosti si u nich koupit územní povolenku, i když jsem z jiného svazu. NENÍ TO PROBLÉM.

Sven - Profil | St 19.2.2014 23:08:53

retrívr >> ahoj :-) Lbc drží asi 16 RMV jen pro sebe...

Sven - Profil | St 19.2.2014 21:59:17

Špráchys >> mám takový pocit, že ti na libereckých revírech nepomůže ani celosvazová.
Buď musíš být členem MO Liberec nebo některé z MO sdružených v SÚS. V druhém případě platí jakási tichá dohoda, o které ovšem nenajdeš na oficiálních webech ani zmínku...
Na 100% to tak funguje na MP revírech a tuším, že na P revírech to je stejné.
Řešením je přestup nebo pokus oslovit jinou MO SÚS. Dvojí členství už nejspíš díky systému "Lipan" nepřichází v úvahu. I když ....