Chorvatsko - Jezero Zajarki a nahlédnutí do kaprařovi duše

Byl jste už někdo lovit na tomto svazovém revíru? Co na něj a jeho nadstandartní osádku kaprů říkáte?
Autor diskuse: Radek Fox - Profil , 17.1.2014 kaprařina - revíry, cestování

Anketa mířená na návštěvníky této vody.

A) Zachytal jsem tam...42%

B) Nezachytal jsem tam...58%

Od 28.11.2014 hlasovalo 45 čtenářů.

Kocháč - Profil | Po 20.1.2014 10:57:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Ona se nám asi ta kaprařina trochu zvrhla. Všichni jsme už pár let masírování, že dobrý kaprař je ten co chytá velké kapry. Ještě před pár lety byl kapr 20kg ze svazovky pecka a dotyčný objížděl přednášky v této okurkové části roku. Dneska už asi ani ten 20kg kapr není žádná extra pecka a chytají se čím dál větší ryby. I firmy si tím na sebe upletly bič a testeři jsou "tlačeni" do podávání ještě větších výkonů. Ale ono to není tak jednoduché, tak se hledají cestičky jak se udržet na výsluní a špici. Testeři všech firem bez výjimky hledají cestičky jak v krátkém čase docílit úspěchu. No a proto jezdí na různé vody, kde je větší šance takovou rybu chytit a tu reklamu udělat. Děje se to stále a dít se to bude. Navíc se vžilo pravidlo, že ze svazových vod je ryba brána jinak než ze soukromek. Jenže u nás je to celkem jasně dané. Soukromky jsou vesměs opravdu vody jakoby přerybněné trofejema a svazovky jsou vody pod ČRS a MRS. Jenže hospodaření našich svazů je asi od těch státních vod venku trochu jiné. nejde asi srovnávat státní vodu venku a u nás.

Jednoduše je to celé k pousmání a ta honba za trofejí někdy až k smíchu. No a dokladem toho je celá tato diskuse. Někdo tady napsal, že jsou testeři co tapetují sociální sítě osmičkama. A co je na tom špatně? Kdyby se firmy zamyslely, tak jim z hlediska byznysu musí doklapnout, že jejich zákazník je průměrný rybář co prostě ven nejezdí. Kolik je těch co vyráží do Francie, či Itálie, Maďarska, Chorvatska nebo jinam? Myslím si, že by se mělo trochu přibrzdit a kaprařinu začít řešit trochu jinak, abychom opravdu nebyli za pitomce :o))) A můžete mi začít nadávat do hovnochytů a tlučhuby :o)))

TWIN 69 - Profil | Út 21.1.2014 13:36:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vážení pánové kapraři,vždyť lov kaprů není jen o rekordech a velikosti.Kaprařina je především životní styl a celkový přístup k lovu kapra.Je absolutně jedno kdo kam jezdí a jak velké ryby chytá.Fotka velkýho kapra určitě potěší jak samotnýho lovce,tak i diváka.To že se kolem kaprařiny dělá takový humbuk je následek toho,že v tomhle odvětví se ročně protočí neskutečné množství peněz a je snaha obchodníků z tohoto krajíce urvat co možná největší podíl.Proto se nemůžeme divit,že dochází mezi tzv.testery k pomluvám a dalším zbytečnostem.V honbě za velkým kaprem zapomínají na slušnost a úctu mezi rybáři a pro nějakou tu slevu na boilies jsou někteří ochotni porušovat vše co jim přijde do cesty.Je mě těchto chlapečků líto.
Proto by se měli zamyslet a přestat dělat ostudu tak krásnému koníčku,jakým lov kapra bezesporu je.

Martin Matuš - Profil | Po 20.1.2014 16:26:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Nedá mi to, abych nereagoval. Celá kaprařina je postavená na prodávání koulí a dalšího krmení a bez fotek telat se pořádný byznys bohužel dělat nedá. Je to z toho důvodu, že zákazníci prostě fotky telat chtějí, je to jedna z věcí, podle které posuzují úspěšnost značky a rozhodují se jestli krmení té které značky koupí nebo ne. To je moje zkušenost z několika let, kdy jsem se točil kolem prodeje koulí, zúčastnil se několika veletrhů a předváděček a mluvil s lidma co koule kupují.
Teď mě zaráží, že je tady tolik příspěvků o tom, že nikdo fotky telat nechce, že jsou lepší fotky 10kg kapříků. Buď to píšou lidi, kteří to fakt tak chtějí, ale spíš si myslím, že sem nepřispějí lidi, pro které jsou fotky telat důležitý. Dovedete si představit katalog firem, kde jsou 5ti max 15kg kapři, kteří se dají na svazovkách v ČR jakž tak chytit? Já ne.

Firmy se tomu musí přizpůsobovat pokud chtějí prodat, tak to prostě je. Proto testeři a spolupracovníci firem jezdí na vody kde takový telata plavou. A upřímně, kdo nechce chytit co největšího kapra? Já teda pokaždý když na ryby jedu a k tomu si užít klid v přírodě.

Kaprařina je prohnilá, plná rádoby kamarádů, kteří jen čekají až se propálí další voda nebo flek o kterým nevěděli aby tam hned jeli. Viz případ Žalhostic, fleků na Labi atd.
Plno rybářů je ochotných si za pár kuliček dělat z huby popelník, jen aby dostali co největší slevu.

Sorry Radku že jsem se tak rozepsal :-)

CarpMAX - Profil | Ne 19.1.2014 21:05:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tady se jen potvrzuje to, jak se k sobě chováme u vody. Někteří si lezou nepochopitelně do prdele a druhý jsou na nože. Zažil jsem i vyhrožování ve smyslu já si tady tejden krmim, seber se a vypadni... Já vím, že to sem nepatří, ale já mam chytání kaprů rád...Dokonce jsem jezdil na kapry dřív než většina z Vás se srpem v ruce abych si vysekal místo u řeky, takže mě to sere už celkem dlouho co se děje. On už ten klid u vody není nikde!!! Jděte všichni doprdele a chovejte se jako lidi. Je to jenom koníček, a to si většina bohužel neni schopná uvědomit.

VL.K. - Profil | So 18.1.2014 11:46:18

Vážení kolegové, opravdu nechápu o co vám jde ? Trochu k tomu něco napíšu ať si to každý přebe po svém, není to žádný útok na nikoho ani obhajování někoho :-)
Je to opravdu svazová voda a ne žádná soukromka,ano je "nadstandartně" zarybněná a kde je relativně lehké zachytat,má to ale jedno velké ALE... ne každému se to podaří, hlavně v zimních měsících,ale i v létě. Podívejte se na Mardu,který tam byl s Vectifem, Vectif zachytal Marda chyt kulový a to bylo v plné sezoně a v dobách,kdy tam jezdilo minimum Čecháčků. Pak tam byl s Vectifem tuším fosgen, taky extra nezachytal a Vectfi nachytal suprově. Co vím tak tam byl i kolega kaprňák,který se zde v otázce celkem pěkně rozepsal a nebyl tam jednou. Loni tam taky pěkně vyhořel a za týden neudělal kapra a kluci vedle něj tahali rybu za rybou. (pokud to tak není tak su mu tímto omlouvám ! ) Teď tam byl na silvestra Vojta s Buldozerem a Petrem Gavendou. Vojta s Buldikem něco chytli a Petr Gavenda,co vím tak chytil snad jednoho kapra kolem 2kg.Myslím,že všechny co jsem jmenoval a dost lidí je zná, a kteří tam chytli relativně "kulový" ryby chytat umí,takže to zas asi není tak jednoduché tam nachytat.
Poslední co asi napíšu je to,že jsem chtěl na tuto vodu jet taky a to buď ještě teď v lednu,nebo únoru,tedy v zimě,nebo na podzim koncem listopadu či prosinci, protože je tam dobrá šance si zachytat v relativním klidu. Nikdy bych tam nejel v plné sezoně,kdy je to obložené Chorvatama a dalšími rybáři z půlky evropy. Rozhodně to nebylo tím,že bych si chtěl honit triko,ale jen si prostě zachytat v klidu na vodě,kde je šance si zachytat a třeba i nachytat:-) Teď už tam nepojedu, protože to bude obležené kdejakou verbeží z Čech a počítám,že Chorvati to brzo pro čehuny zavřou a pokud nezavřou,tak sedět mezi bandou blbců z Čech,kteří vemou tuto vodu útokem, nehodlám.
Nechápu proč se to nerozvýřilo když tam seděl Vectif, potom celý Maxcarp, kluci od Imperialu, Niklika a dalších firem. Najednou se tam objeví pár lidí z JTý týmu a je zle ?? Copak se stalo, proč se o to tolik lidí stará ?? Proč všichni pomlouvaj Honzu Prchlíka,který měl loni úžasnou sezonu na svazových vodách v ČR a jel si zavřít vodu do Chorvatska a dost dobře se mu zadařilo. Proč mu kazíte radost ?? Je to jen a jen bledá zavist a hloupost lidí, nic víc, nic míň.

Kocháč - Profil | Ne 19.1.2014 9:19:48 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Super diskuse k nedělní kávě. Radek propálil veřejně vodu, kterou pro Čechy objevil před lety Vectif. Dařilo se ji držet nějakou dobu v tajnosti a testeři měli relativně jednoduchou práci jak se prsit :o) A teď propuklo zděšení, že se budou muset hledat jiné podobně bohatě zarybněné zahraniční svazové vody :o)) Ta vrcholová kaprařina je fakt k smíchu. Každej ať si hrábne do svědomí kam jezdí pro fotky. Ať hodí kamenem ten co je bez viny :o))))

RS - Profil | So 18.1.2014 21:30:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tak jsem pročetl celou tuto debatu a pokud můžu vyjádřit svůj názor,tak můžu napsat jen tolik prostě a jednoduše jde jen a jen o "peníze" !!! Nejsem žádnej"profík" a proto mě utvrdila tato debata v tom,že všechny ty "úžasný" články a fotky jsou na nás obyčejný rybáře jen podvod !!! Všude se píše jak ta či ona "KULIČKA" je"TOP" a v podstatě jde jen o to,aby se kupovali zrovna ty kuličky od té fa. za kterou ten dotičný "TESTÉÉÉR" kope a přitom to s běžnou rybařinou co provozuje většina rybářů nemá naprosto nic společného !!!!! Rybařina na vybraných vodách,na X prutů,chytání přes čáru,atd..... To je takřka celé to tajemství ÚSPĚCHU !!! Je skutečně komické jak se tu navzájem všichni obviňuji......... je evidentní ,že pro úspěch jsou někteří udělat v podstatě cokoli....!!! Jen doufám že mezi těma všema "testérama" jsou i tací co mají svoji čest a hrdost !!! Takových si vážím a přeji jim ať se jim to vrátí !!!
Toť můj názor ! :-))

shiro utsuri - Profil | Po 20.1.2014 20:32:03 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

MichalU >> Chtělo by to, aby nedělali někteří byznysmeni v kapřařině z lidí blbce. Z lidí, kteří nemají páru o tom jak to chodí v zahraničí o tom jak tam vypadají svazové vody atd. Pro našeho rybáře, který tyhle informace nemá a kterých je většina znamená svazová voda revír, kde muže chytat každý kdo má svazovou povolenku. Tím, že uvádění polopravdy a nepravdy, které vedou ani ne tak k jejich slávě,tak k tomu, že tahají z lidí peníze za výrobky, kterým dělají reklamu. A pak kluci jako já davají peníze za boilí těchto značek, nakupují přebalované suroviny na výrobu boilí, které jsou o 300% předražené jen protože je tam nálepka té a té značky na kterou někdo vytáhnul velkého kapra. A ve skutečnosti by stačilo, kdybych mel čas a trochu penez a vzál bramboru a zajel na tuhle vodu, kde naše vzory chytají ty obry. Ty vzory, kteří kažou vodu a sami pijí víno. Ti co upozornují na druhé, aby se ukázali v lepším světle než jsou. Ti co bojují proti převážení ryb ze svazových vod a potom plácaj po rameni lidi, kteří tyhle ryby převáží a nebo kupují. Jak jde o peníze, tak jdou i morální zábrany stranou

Vláda - Profil | Ne 19.1.2014 21:29:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

CarpMAX >> Vís máš pravdu stím koníčkem. Ale to je jen pro některé. Testeři tě berou jako českýho gaunera co jim poleze na fleky.Ty nemáš v Chorvatsku,Francii a i jinde co dělat.Protože oni jsou vyvolení. A už jsi ani jeden nepamatuje jak začínal. Teď jsou už jako naše vláda. nejlepší nedotknutelní a nedocenění. Jak tu už někdo podotknul" stydím jse že jsem kaprář. Na boili jsem začal chytat už v roce 1986 a to tu něktěří testeři nevěděli že něco takovýho existuje.

Prchlajs - Profil | So 18.1.2014 14:52:47

Tak, když už tady padlo moje jméno tak taky přidám zápis do diskuse.Nejdřív ale napíšu svuj názor na zadanou otázku, abych snad nedostal červenou kartu od autora diskuse.Ano jel bych na tuto vodu chytat.Dál-pokud lidem leží v žaludku výsledky kohokoli kdo tuhle vodu navštívil tak mi příjdou trapní.Možná by jste měly posuzovat lidi podle jejich dlouhodobých výsledků a né na základĕ jedné výpravy.Jinak nechápu jestli tedy nĕkdo nĕkde napsal, že se jedná o tĕžkou vodu.Stejnĕ tak kdo má mĕřítko na to jak oddĕlit vodu tĕžkou od lehké.Jinak si myslím, že tato diskuse byla založená pouze z toho důvodu,že ty Radku nesnášíš Dufína a nedokážeš sežvejkat to, že po dlouhý dobĕ polapal pár pĕknejch ryb.Vůbec tvoje zášť co se týče lidí spolupracující s nějakou firmou je už povĕstná.Pamatuji se velice dobře na tvojí éru, když jsi ve velkém tempu navštěvoval Maďarské revíry a publikoval kopu článků ve kterých si se nikdy nezapoměl ukázat ve firemním triku a neopomněl poznamenat na jakou nástrahu že to chodilo.Potom tedy nechápu tvou zášť k lidem, kteří s nĕjakou firmou spolupracují.Zřejmě je to dáno tím, že tĕ nikdy nikdo a nikam nechtĕl a proto se k vĕcem stavíš tak jak se stavíš.Jo a mimochodem za to kde sem chytal si na hlavu sypat popel nebudu a studem se taky nepropadnu!

Vanis - Profil | So 18.1.2014 18:21:54

Když jsem kdysi Vectifovi toto jezero prozradil, ani ve snu by mě nenapadlo co z toho za pár let dokáže udělat jeden pisálek na mrku. Ale to je jedno, teď už je to venku. Obouváte se tady do testerů různých firem, to taky nechápu. Kam teda mají jezdit když ani svazová voda vám není dost dobrá? Chorvati jsou špatný za to že se staraj o svoje revíry? Že je tam pořádek a hlídaj si to jako oko v hlavě? Plno lidem hrozně vaděj soukromáky, teď už jsou špatný i svazovky? Kdyby jste si na našich svazovkách sami nerozkradli ryby, neměli by někteří z vás potřebu jezdit ven. Na chorvatských vodách jsem potkal poměrně dost čechů a nikdo neměl zapotřebí to hned troubit do světa. Netvrdím že se o nich nemluvilo, ale drželo se to v rozumný míře pod pokličkou. Teď tam nejspíš nastane to co bylo na cassu, propíchaný gumy atd. Jen doufám že se to stejnou mincí vrátí autorovi této diskuse na jeho oblíbených revírech.

Radek Fox - Profil | Čt 6.2.2014 7:21:21

F.T.M. >> Čau, není třeba nikam odcházet, stačí nereagovat a pouze číst, pokud to nechceš ani číst a dokonce ani vidět, stačí zvolit možnost ignorace otázky. Žádný stav kaprařů v ČR neexistuje, jsou zde pouze rybáři normální a rybáři nenormální. O tom, že tady několik vztahovačných jedinců neukrotilo své emoce a naběhlo si na vidle, jsem psal vícekrát a je to pouze jejich problém, že ho chtějí řešit s křížkem po funuse a házet vinu na ostatní, to už nechám bez komentářů a jen se jim směji :-)) Já to vidím tak, že ze sebe žádného troubu neděláš !!! Je mi úplně jasné, z které strany vítr fouká a řeknu Ti k tomu pouze tohle: Važ si především svých blízkých a sám sebe, protože kterýkoliv človíček pijící víno a kážící vodu za to ani trochu nestojí. Radek ;-)

Kocháč - Profil | Ne 19.1.2014 9:30:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

FSnevajs >> Prostě mi to přijde zábavné. V podstatě mi nevadí, že někdo jezdí někam kde je větší šance na trofej a jsem i schopen pochopit nasranost z toho Radkova propálení.
Podstatu celé otázky vidím v tom, že někteří dělají z lidí prostě kokoty a nechávají se plácat po zádech za něco co si poplácání nezaslouží. Vadí mi, že z lidí dělají voly a staví se do pozice super úspěšných kaprařů, teda vadí mi to u těch co to vědomě jako úspěch prezentují.

Sere pes, chce to nastartovat změnu. Ač to Radek zveřejňovat až takhle ostře nemusel, mně to nevadí a nevadilo by mi to ani kdyby propálil vody kam jezdím já. protože by tam stejně nikdo pro desítku nejel :o)))))

Poušťák - Profil | Pá 17.1.2014 22:53:44 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A já blbec si vždycky myslel že kapraři jsou jedna veliká,,férová" rodina a vždycky chtěli,aby si vše zdělovali a nic netajili.Ted když vám někdo hodí lano a chce se podělit,tak jste ještě nasraní.Fakt nevím co si o vás mám myslet.
Jeden chce tajit Zadarki,druhej Montbel,třetí Madine a čtvrtej Labe.Chčiju na vás,dám se na chov krtků a budu hloubit na kšeft studně..o)))

šroťa - Profil | Pá 19.12.2014 8:21:40

Tohle číst je jako návod jak ukázat že jsem čecháček. Každej se tu do někoho naváží, všichni jsou odborníci na danou lokalitu aniž by 90% z přispívajících vystrčilo paty z rodné hroudy. Je opravdu tak moderní používat názvy jako "vostrej a moderní" a podobný? Když to tak čtu spíš mi přijde na mysl sousloví "obstarožní a závistivej".. Někdo něco chytne a ne aby se řeklo "Dobře hezká ryba" a šlo se od toho. Ne, to hned každý začne zakládat diskuse na téma jak ta svině z toto a toho týmu chytla tam a tam rybu. Každý ať si chytá kde chce a na co chce. Na Vašem názoru NIKOMU NEZÁLEŽÍ. Máte svůj profil tady na tý stránce a honíte si ego na kritice ostatních aniž by jste cokoliv dokázali. Musíte založit o někom diskusi protože po vás neštěkne ani pes? Tohle je smysl těhle stránek? Jsem s*áč a tak si budu hřát polívčičku při každý možnosti ve stylu proti všem a všemu. Mějte svou hrdost a ukazujte své úspěchy na místo ukazování prstem na jiné rybáře.

VL.K. - Profil | Ne 19.1.2014 1:44:31

Radek Ráliš >> Radek Fox - 18.1.2014 23:55:54 >> Radku, co chceš vysvětlovat ? Z Tvé strany nejde o nic jiného než o útok proti J. Dufkovi a fy Jet fish, každý kdo je soudný,tohle musí vidět ! Jen ti to nenapíšou naplno,protože to je kolorit našich lidí, budou tě plácat po ramenou a za rohem pomlouvat, já ti to klidně napíšu. Proč si nezadal tuto otázku,když tam jezdil Vectif, celý Maxcapr tým, lidi od Nikla,Imeprialu, Chytila a dalších firem. Proč až teď,když tam byli kluci od Jýho ? To Tě tolik nasrali ? Ano kluci od Jetýho tam začali jezdit až letos, podívej se kolik tam nachytali velkých ryb, řekl bychl,že asi nejvíc ze všech. A to tě sere ? To je ten problém?

Co se týče H.Prchíka,tak ano nezmínil si ho,ale na KP v Praze se to celkem hojně probíralo a dost lidí ho pomlouvalo. Proč? Za to,že si jel zachytat na nadstandartně zaryběnou svazovku do Chorvatska? Že si jel prodlužit sezonu ? Že nejel jako další kašpaři na testér plac do Žalho? Nejsem ani nechci být advovák lidí,kteří tam byli, nebyl jsem tam ani tam nejspíš nepojedu a to díky Tobě. Ano jsem socka,která nemá na to jet to Francie jako ty! Chorvatsko je cca půlka cesty do Francie a tak jsem si říkal,že bych tam někdy v ZIMĚ vyrazil,nemusim jet 1200km,ale jen 600km,takhle tam už nepojedu. Protože tam bude sedět půlka čehůnu, zato Tebě se to ve Francii uvolní . Přeju Ti to, stejně tak jako Ti přeju,aby jsi chytil svou vysněnou rybu na Monteblu, Caramánech a dalších vodách kam jezdíš a nebudou Tě tam otravovat Češi,kteří se naženou do Chorvatska. Hodně lidí Ti "poděkuje",protože jsi tady tou otázkou, nastartoval nejvetší propal v posledním destiletí a to se ti fakt povedlo :-) Já si budu dál jezdit po svých vodách tady u nás a v zimě jezdit za klukama na testér plac na cigáro koukat jak jim to tam jde :-)
Jen v Tobě jsem se zklamal, dnes jsem četl pár SZ které jsi psal Dufovi a nazýval ho souckou apod. To si fakt Duf nezasluží, hlavně od Tebe,protože Ty mu nesaháš ani po kotníky !! Měj se fajn a ať se Ti daří,fakt Ti to z celého srdce přeji.

Fishky - Profil | St 22.1.2014 14:20:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Boilies je selektivní nástraha, která svými vlastnostmi dokáže selektovat ulovenou rybu - prostě ve standardní obsádce rybníka na dva masňáky chytíte tunu cejnů, občas okouna, lína, malého kapříka, ale splete se samozřejmě i větší ale jako cílený lov trofejí to určitě není. Zatímco při lovu na jednu třicítku hozenou mimo krmné místo už to taková hytparáda drobotě nebude. Cejnů bude méně, okoun nebude žádný, lín o ni projeví zájem jen hodně hladový ale kaprů - a hlavně velkých bude mnohem více. Tohle je prostě fakt a právě z tohoto důvodu je v kaprařině takový boom poslední roky, boilies - je to jednoduché, rychlé, děsně pohodlné a efektivní současně. Je to tak vyladěné - že tam kde bylo problém chytit trofejní rybu jí najednou chytáme pravidelně a klidně i "ve spánku", jako vymyšlené je to parádně, co si budeme povídat... lov na boilies miluju. Na druhou stranu tenhle způsob lovu je efektivní, když můžeme naplno využít jeho klady - selektivitu. V místech, kde je však primárně zastoupen velký kapr (ať už soukromá voda, státní rybník či zimoviště na řece) najednou postrádá smysl chytat na boilies - a můžeme chytat i na žížalu či brambor, kukuřici... a tyhle nástrahy troufám si říci, že budou chytat kapry lépe, než boilies. Věřím že na Dešné s rousnicí by kapři brali na hod, stejně jako na zimovišti na Labi by se na to dali chytat (a chytají se tak) nebo posléze v Chorvatsku. Je to prostě přirozená potrava ryb, kterou milují a boilies se jí snaží svou atraktivitou přiblížit (vůně patentka, nitěnka či žížaly...). Jakmile se tedy prezentují obří kapři z takových lokalit a řekne se "a)"... mělo by se říci i to "b)" a to, že tyhle ryby by zabraly stejně tak na rousnici, brambor či kukuřici, a možná by na tyhle přírodní nástrahy braly mnohem lépe a reagovaly rychleji.
Omlouvám se za elaborát, kterého obsah ti zkušenější ovládají a začínající se s tím perou a přemýšlejí, jakou kouli že to zvolit k tomu svému vysněnému obřímu kaprovi... Chytit ho můžete na cokoliv, mnohem důležitější než nástraha a její "esence" je samotná volba místa - ale tohle vám v reklamě na voňavé kuličky neřeknou. Oni své big kapry nachytali na vodě, kde byste je opravdu s velkou pravděpodobností chytili i na ten brambor či žížalu... ;-)

Fishky - Profil | Po 20.1.2014 18:26:55 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Martin Matuš >> Zda se bez fotek obřích kaprů dá dělat byznys posoudit nesvedu, každopádně fotky testerů z kaprodromů jsou totálně mimo. Jakou hodnotu má foto velkého kapra ze soukromé vody, resp. vody kde velkých kaprů je jako maku? Proč se nechodit fotit rovnou na sádky? Případně proč si to foto rovnou ve photoshopu neudělat? Všechny tři varianty jsou asi nastejno (pardon, v tom photoshopu je umění udělat pěknou fotku aby to nešlo poznat - kdežto chytit kapra na kaprodromu příliš velké umění není). Proč jezdit na kaprodrom do Chorvatska, když v ČR jich máme také dost? Kaprařina je manéž, kde prodejce hraje před kupujícím divadlo a za každou cenu se ho snaží přimět ke koupi, a na rovinu - testeři testují houbelec. Pokud už dostanou nějaký výrobek před uvedením na trh, tak zpětná vazba je nulová a mnohem přesnější vyjádření pro testera by bylo reklamní maskot.

zdenek3689 - Profil | Ne 19.1.2014 10:45:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Opět je tu další zima a další místo je venku :D Zatímco loni u toho Labe jsem to absolutně nechápal. Tak letos se dobře bavím :D Převlékači županů (čti testéři) se rozčilují, protože už se nebudou moct zavděčit svému ,,kulodárci" s fotkama pekných kaprů.... Tak to je fakt průser... Ale kluci nebojte najde se zase další místo!

PS: Asi nejvíc mě pobavilo jak tady VLK obhajuje že je to svazovka :D Je vidět jak se převlékači županů bojí názvu soukromka :D :D :D Tady už to totiž není o radosti z lovu ryb (schválně nepíšu kaprů) ! Slovo kaprař už je pro mě sprosté slovo (prostě urážka)! Ale za to jsem rád, že díky těmto sračkám co se tady člověk dočte je pro mě stále nejvíc, když chytím rybu, která je krásně stavěná apod. a mám z ní radost bez ohledu na to, z jaké je to vody... Takže poslední věta na závěr! HOŇTE SI TRIKA A TESTÉŘI ZVLÁŠŤ!!!!

Fishky - Profil | St 22.1.2014 10:35:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

carpson >> Vysvětlení už tu padlo, když má tester dítě a nemá čas, tak může chytat velký kapry kdekoliv (copyright J.Dufek). Dokud nemá děti, tak spí ve fanošovi s vlčákem a chytá na svazovkách. Ten vývoj je všude a zastavit se nedá ;-)

Kocháč - Profil | Po 20.1.2014 14:25:00

Možná až trochu radikální řešení tyhle vody zveřejnit, ale podobné to bylo s Vencem, když vyhodil Labe. Do té doby spousta lidí žasla nad šikovností některých kaprařů. A podobné to je s tímto Chorvatským jezerem. Radek možná trochu jako slon šlápl do porcelánu a je z toho zle. A aby nebylo, tím se staví mezi obyčejné rybáře a úspěšné testery velký otazník nebo možná spíš vykřičník. Asi bude oprávněně pár lidí trochu nasraných, když si tam v klidu nezachytá už ani v zimě, ale něco do sebe to má. A když se kácí les, lítají třísky. Otázkou je jestli je vůbec potřeba něco kácet a nestačilo by se nad tím počínáním některých hvězd jen pousmát :o)

kritik - Profil | Ne 19.1.2014 18:06:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Odlehčujte to tady jak chcete, je stejně pozdě. To co tady kaprařská elita předvedla je dvěma slovy vyjádřeno - ke zblití.
Antikaprařská opozice jásá, normální rybář pouze kroutí nechápavě hlavou ......

Shu-lin - Profil | Ne 19.1.2014 15:16:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

A pak se divte že jste všem akorát pro smích, kašpaři kaprařský.

J.Dufek - Profil | Ne 19.1.2014 12:57:24

Jelikož zde bylo několikrát zmiňované mé jméno, dovolím si také reagovat v této nesmyslně založené otázce. Nejdříve k tématu, ano na tuto vodu bych jel. Každá voda sebevíc provařená jde ještě více provařit. Založení této otázky je toho jen dalším důkazem, od Radka Ráliše to byl záměr a může zde moralizovat jak chce. Nikdy jsem nikomu nevyčítal kam jezdí chytat kapry vše je to o následné prezentaci úlovků. Ze všech zde záporných příspěvků číší jen závist, rivalita, zášť, škodolibost a samolibost. Pokud kdekoliv nachytám kapry s kterými se po té prezentuji na veřejnosti, řeknu vždy čtenářům celou pravdu a nedělám za sebe mediální hvězdu jako někteří z Vás. Ve zprávách od vody na stránkách JET FISH píši , že jsem byl na velice dobře zarybněné vodě a v článku čtenářům také napíši celou pravdu. Lidem kterým ležím v žaludku jsem vždy vyčítal toto. Příklad, Lukáš Krása a Petr Šimonič chytali na Merenye a po té napsali článek ve znění, chytali jsme na přerybněné soukromce a nachytali jsme spousty velkých kaprů, tak je to v pořádků, nedělají z čtenářů blbce. Stejné je to v prezentaci mega úlovků ze soukromých pidi vod v Rakousku, lovec se vždy pouze vyprsil jak parádně zachytal na nástrahu xx, ale další podstatné detaily už se čtenář nedozví, viď Filipe:-). Nebo Dasty, každý rok si jede chytit na svazovou 1ha Dlažkárnu kapra s jménem Blbínek a čtenář se opět tyto podstatné detaily nedozví:-). A tak bych mohl pokračovat dál a dál...

J.P. - Profil | So 18.1.2014 16:05:29 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

VL.K.-docela se bavím,jak se to tu rozjelo :-) Je to věc, každého rybáře kam pojede chytat. Odsuzovat ho za to, je hloupé moralizování některých rybářů. Každý by si měl zamést před vlastním prahem,a věřte že nikdo není svatý,hlavně ti ne, co si na to hrají. Jiná věc, je se ohánět ,že je to svazová voda,každá voda je soukromá(ať už ji obhospodařuje jednotlivec,či skupina,vždy je někdo majitelem,či nájemcem),revíry se od sebe liší,ne tím kdo je vlastní,či obhospodařuje,ale tím jaké mají zarybnění a to je z mého pohledu ten hlavní rozdíl. Každý .ať si jezdí dle svého uvážení na revíry, které se mu zamlouvají. Rozumím,těm co na takový revír občas jedou,každý se rád pokusí chytit velkou rybu,jak jí má ale chytit,když tam co většinu roku jezdí není.Řada vláčkařů,muškařů,a pod, jezdí do Mongolska a pod. míst,aby si splnili sen a chytili krásné ryby,které u nás bohužel nejsou a nezaregistroval jsem takové reakce,jako tady v kapradině :-( Je zde hodně závisti , konkurenčního boje a pomlouvání.

padre - Profil | Ne 2.2.2014 13:48:35

Já bych tam nejezdil,takto to tam vypadalo vloni na podzim....teď už se tam nikdo ani nehne :o)

fotojakes - Profil | Út 21.1.2014 15:19:32 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jarda Kučera >> říkám to všem s kterými se o tom bavím a chtějí se nějak zviditelnit. Jsou dvě cesty jak dosáhnout v rybařině nějakého uznání (úspěchu). První je snadná, dělat ze sebe šaška a z rybařiny show, ta cesta je krátká, ale stejně jako se rychle dostane na výsluní, tak rychle z něj zmizí, jen nálepku šaška už jen těžko přelepí jinou. No a druhá cesta je velmi dlouhá, často plná výsměchu, ale dotyčný se může s klidem podívat do zrcadla sám na sebe. Jsem rád, že se poslední dobou objevují mladí kluci, kteří to pochopili a i "staří psi", kterým se z nějakého důvodu rozsvítilo.

fiam - Profil | Po 20.1.2014 13:54:10

Tady sme byli jedna rodina a oneco nam šlo nahnal by sem vas všechny do burganu že jo VLK

Fishky - Profil | Pá 17.1.2014 12:00:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kde je ta hranice, kdy je to těžká voda a kdy už lehká? Všechny zahraniční vody, kde se za týden dá chytit 5 kaprů nad 20 mi přijdou uplně z jiného světa, tedy v porovnání s našimi svazovkami. Ať Cass, či tohle Zajarki. Jezdí se tam, protože jsou tam lepší podmínky k lovu (lepší = snažší), je tam větší šance na úlovek (kdo by taky jel 1000 a víc km, aby měl menší šanci?). A velkých kaprů je tam jako maku (nazvat to trofejním ani nejde, páč každou druhou rybu, co lovec chytí aby byla trofejní... to posléze není trofejní, ale normální - asi jako u nás násaďák). Ať si každý jezdí kam jen chce - někdo na Cass, jiný na Zajarki, a někdo třeba na Prígl či Labe. Jakou hodnotu má konkrétní ryba ví vždy jen lovec. Někdo si vším projde sám, jiný si info ošéfuje jinak...

Radek Fox - Profil | Čt 18.12.2014 18:10:56

Kocháč >> K tomu není co dotat, naprostý souhlas a z mého pohledu trefa do černého. Stejně tak jako ty i jiní nemám vůbec nic proti firmě Jet Fish, navíc její produkty po léta střídavě ke spokojenosti používám. To jen skupinka zainteresovaných a slepých jedinců vnímá veškeré dění jako útok na ni, ale to je pouze jejich velký omyl a možná i umýsl.

Již jsem nejen zde několikrát napsal, ať si chytá každý, kde chce a říkal jsem to vždy, ale právě Dufek byl člověk, který tvrdil opak a do ostatních se jako velký svazovkář trefoval. Nyní, když se rozhodl jezdit na vody, kam by kdysi nevkročil, otočil skutečnost a snad si i doopravdy myslí, že mu ty jeho kapry závidíme, to je fakt úsměvné :-) K tomu mu přispěchali na pomoc jeho kolegové z teamu a snaží se vytvořit dojem, že je za vším snaha o pošpinění značky, za kterou kopou, znovu říkám, že je to veliký omyl, ale jen oni vědí, proč tak činí.

No, nedá mi nezopakovat nejdůležitější věc, a tou je, že když by byli určití lidé potihu a nezachovali se jako potrefený husy, tak by tato otázka zanikla stejně jako ta, která zde už na tento revír byla kdysi směrována. Pokud vám to tedy vadí, můžete poděkovat sami sobě !!!!

El Duffus - Profil | Čt 18.12.2014 15:53:36

Kocháč >> mě znáš a víš, že já soukromky rád nemám a motám se na nich jen na dírkách. Přesto mi to tady přijde jako hon na čarodejnice, což je s ohledem na metalovou minulost zmiňovaného lovce posetou pentagramy možná docela trefné přirovnání. Já totiž stále nerozumim jedné věci - je vysoce módní jezdit do Francie na revíry, kde je prokazatelně více kaprů než u nás. Jsou to státní vody. Lovci kaprů z Francie, byť je tam obsádka výrazně bohatší než u nás a nebo se ví, že tam trofeje plavou, nemaj s prezentací jedinej problém. "Kamenováni" jsou Ti, co jezděj na svazovku do Chorvatska a dokonce je jim jakože mleto o hubu, že to žádná svazovka není, i když ale v Chorvatsku je. To, že je tam hodně ryb a hodně velkejch ryb je pravda, ale ruku na srdce, víš kolik i vejkejch jmen tam vyhořelo a to opakovaně, nedokázali tam chytit kapra, protože například neuměj nahodit, jak je potřeba... Já fakt nerozumim tomu, co Vás tak hrozně popuzuje, pokud je to antipatie proti jedinci, tak si to s nim vyříkejte osobně a nezakrývejte to tímhle revírem. Jako ruku na srdce, ty jsi za deset let žádným vývojem neprošel???
Fotek ze Z tady bylo v můj lov už hodně a odnáší to v podstatě stále stejnej člověk...

Poušťák - Profil | So 29.11.2014 16:56:57

karloson >> a nebylo by lepší se na to vysrat a nechat každýho ať si každý honí své ego jak chce?

FSnevajs - Profil | So 25.1.2014 14:10:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Bisoň >> nejsou to Zajarki,ale ZaJardy :))

Metax - Profil | Po 20.1.2014 20:13:29

MichalU >> Kdyby ti výrobce aut tvrdil, že jeho nové auto, které přijde na trh v roce 2014, spotřebuje 1 litr paliva na sto kilometrů, k tomu by ti ukázal krásné fotky palubního počítače se spotřebou 1,0L/100Km a ve skutečnosti by to bylo testované pouze z kopce a se silným větrem v zádech, přišlo by ti to "v pohodě"?

mi-ku - Profil | Po 20.1.2014 20:02:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Problem v Chorvatsku, tedy pokud jsem pochopil správně informace od mého kamaráda z Chorvatska je to, že tam to mají úplně jinak definované než u nás...jednoduše tam nejsou žádné soukromé vody, ale vody spadající pod místní rybářský spolek...já byl v Chorvatsku jen jednou a bylo mě řečeno, že i na řeky pod toto spadají a neexistuje v Chorvatsku si koupit obdobu naší "celosvazovky"......takže pokud někdo chce chytat ortodoxně pouze na svazových vodách, tak má Chorvatsku smůlu...

MichalU - Profil | Po 20.1.2014 19:52:21

Ja jsem rad ze tam jezdi a nemyslim jen tenhle revir ale vsechny ostatni zahranicni, rybari si tu stezuji ze jim testeri prezentuji fotky a clanky ze zahranici a ne ze ceskych svazovich vod a budme za to radi, tu se vseci certite ze tu propalili vodu kdesi v chorvatsku co dokazou cesi a tohle si tech polsednich par vod u nas nezaslouzi. At si chyta kazdy kde chce ale at napise pravdu, stejne se na rybu ze zajarek divam stejne jak na rybu z francie proste sou to vody tam kde ty ryby sou a to je prvni predpoklad uspechu. Nikomu to nezavidim a nekdy si taky udelam zahranicni vypravu ale zatim mam jeste co obevovat u nas:-) Ale trochu nechapu rybarovu logiku, vsude se prosazuje k 70 aby se nasi milacci neodnaseli a kdyz to nekde ukazkove funguje tak tu vodu a lidi na ni lovici verejnost odsoudi ze tam chytaj ze je to tam jednoduche a to at u nas nebo v zahranici? tak lidi co chcete?

J.P. - Profil | Po 20.1.2014 14:27:15 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Fox-jen se divím,že je pořád dost zaregistrovaných zde na MRKu,kteří nemají řádně vyplněné karty a mohou pod neznámou nickou zasahovat do otázek.Je to min. k zamyšlení.Věřím,že pokud by byla,prokazatelně známá identita pisatele,nebude tolik vulgarit a napadání. Je zřejmé,že některé firmy mají takovéto zaregistrované nicky,pro případ obrany a hájení svých zájmů.Proto si vážím,všech kteří se nebojí i při kritice a ukázat pravou identitu ,toto se netýká jen této otázky.

Poušťák - Profil | Ne 19.1.2014 11:57:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

S tím že se tu budete veřejně přiznávat k tomu,že chytáte po povolené době lovu,si akorát zaděláváte na pořádnej průser a spravedlivé odsouzení.Mějte aspoň trochu rozumu a nechovejte se jako děcka,protože přístup k netu mají dnes všichni.Seberte aspoň trochu rozumu !!!

Radek Fox - Profil | Ne 19.1.2014 11:45:46

Jarda Kučera >> Ahoj Jardo, oni si ti zainteresovaní rozčeřili hladinu sami, když by mlčeli, nic by se zde nedělo. Jejich testérské ego bylo však silnější a teď se snaží kopat kolem sebe a házet domnělou vinu na mne i zadání otázky, je to až komické :-))

dasty carp - Profil | Ne 19.1.2014 10:11:07 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

VL.K. >> Lado take se k tomu vyjádřím. Sice ne po SZ ale tady.V tvem poslednim příspěvků je jasne vidět jak si protiřečÍš.Zde obhajujes nekoho kdo moralizoval lidi za to kde a jak chytají.A to bylo v pořádku? Nyni se tu rozjela diskuzu.ktera ma ci do činění s JF.A to je oheň na střeše. Stale ohrana pisen
ohledne Zalhostic.Ale ono v globale je to to same.Kasparci co jezdi na svazovku na Labe a pak kasparci co jezdi do Chorvatska na svazovku narvanou kaprami 20+))).Oboje nekdo verejne propálil)) Ale rozdíl je v tom ze ti co jezdí na Labe asi neprahnou po kaprech 20plus v takove svazovky.Kde jich ja jak sracek dle zprav od vody u vas na stránkách. Každý zde psal at se kazdy stara o sebe a chyta kde chce Ano snad tímto se to i zmeni..A lidi si budou více hledět svého.

supinna - Profil | So 18.1.2014 18:55:08

Vždycky, když mi přijde záběr, tak ta první vteřina po záseku (úspěšném), to je pocit který se nikdy neomrzí. To je to co mě pořád dokola posouvá nějakýho jinýho světa o který je nerybář okradený. Pro ten pocit budu navštěvovat každou vodu, která mi to dokáže dát. A je mi šumafuk, jak hodně je svazová, nebo soukromá a nezáleží mi na tom, že ryba zrovna nemá dvacet kilo. Dělám to pro svůj dobrý pocit a pro ten posun. Asi proto stále nějak nechápu, proč má tolik lidí starost, jetli k tomu pocitu nepřicházím moc lacino, že když budu rybařit na "těžké" vodě budu mít prožitek výraznější. Já vím, že to v mém případě neplatí a tak se vlastně můžu této diskuzi smát. Ale nějak mi to nejde. Smutným věcem se smát neumím...

Fishky - Profil | Pá 17.1.2014 12:38:30

CarpMAX >> nejde o dohadování, ale měření pinďíků :-) sjeď očima dolů a uznej, chlubil by se někdo násaďákem ze svazovky? Nezaznamenal jsem to, ale mega kaprem ze zahraniční státní těžké svazovky - hned několik lidí ;-) (nejvyšší level je, když si ještě sám sobě za takovou rybu pogratuluje). Všichni chápou podstatu - i ti co si na tomhle ujíždí a pak píší, že to je ze svazové vody. Je to úsměvné a zbytečné řešit.

V.P. - Profil | Pá 17.1.2014 12:11:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vážně jsem nechtěl na toto téma reagovat, ale vy jste se všichni zbláznili :-)))))))) Gratuluji Jardovi ke krásnému doublu (Takovej by si Jardo na labi neudělal ani za 100let)! Gratuluju sám sobě ke krásným novoročním rybám. Gratuluji Ondrovi k jeho "trentě! a gratuluju klukům k létnímu masakru :-) Já se bavil a místo chlastu na 31.12. jsem raději střízlivěl a jel na ryby :-)
Reklama? Ano, proč ne :-) Koho to uráží, at na ni nekouká. Mě reklama na always vložky taky vadí, ale nezasírám tím internet. Já myslím, že celé tohle téma je už dávno vyřešené ...

Nestojím o reakce, stejně neodpovím :-) kamarádi a přátelé, kteří mě znáte a považujete se mé kamarády, Mějte se hezky .... zbytek, zdravit nemá cenu :-)

alda2211 - Profil | Pá 17.1.2014 11:47:36

dasty carp >> tezka svazovka je takova kam se clovek mizerne dostane a neplave tam moc kapru kolem 15kg proc testeri chytaj labe a piskvny kolem a nejezdi jizeru vltavu berounku tak jako labe protoze chlebodarce chce fotky ryb a ne krasne ryby z mensich vod i kdyz jsou na danou vodu krasne, to nikoho v reklame nelaka proc je z vltavske kaskady mene kapru 20kg nez z labe protoze tam nejsou...........ne protoze je to podstatne tezsi nez na labi v useku od jezu k jezu lidi co labe uz nejezdi protoze to s klidem u vody uz nema nic spolecneho a nehoni fotky tak to chapou ti co honi fotky budou tvrdit ze to je blbost zkratka kazdy ma jiny nazor a to je dobre v kazdem se nekdo ztotozni..............o)))

foxxx - Profil | Po 22.12.2014 20:00:50

Kaprňák >> Takže soukromé revíry se v kaprařině dále ještě rozdělují na lehké, středně náročné a náročné,nebo prostě soukromáč je soukromáč a hotovo?!? V tom bude tedy za chvíli pěkný zmatek:-)

padre - Profil | Po 22.12.2014 10:47:53 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

carpson >> čéče kapr není platidlo,aby si určoval kterej má větší hodnotu :o)

Baťour - Profil | Pá 19.12.2014 9:26:19 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Budou vánoce svátky pohody a klidu tak by jsme měli bít na sebe hodní a vážit si jeden druhého:-) Je všeobecně známo že kapraři jsou banda debilů kteří se neumí chovat a nic jim není svaté atd, tím osočováním a uražením jeden druhého si děláme pěknou vizitku nejen před ostatními rybáři ale hlavně před nastupující generací mladých rybářů. Není to jedno kam kdo jezdí kolik nachytal co kdy kde tvrdil, pro boha jsme lidi měli by jsme mít radost s koníčku který provozujeme a né se mezi sebou dokola urážet. PS. slunce v duši a veselé vánoce :-)

Kocháč - Profil | Čt 18.12.2014 15:28:22 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 17.12.2014 15:55:32 >> Nedávno jsem tady někde četl, že věci od JRC jsou pro víkendový amatéry :o)) Mě to rozesmálo a z prdele jsem to nadhodil známému co tuto značku u nás zastupuje a on mi odpověděl, že většina kaprařů u nás vlastně jsou víkendoví amatéři, tedy potencionálních zákazníků má tato značka spoustu. A podobný to bude s Dufínem a těma rybama co sype do můj lov jak pexeso :o) Většině lidem co to uvidí je jedno a nepídí se po tom, proč tam má Dufek nelíbí od tebe, Carp killera, Rafana a spousty dalších. Jednoduše je to kšeft a reklama pro firmu. Napsal jsi to někde dole přesně a i jiní. Nejde o to, že chytá na vodě, kde asi zachytá kde kdo a obsádka je nadstandartní. Jde o to, že bývalý zarputilý pure svazovkář co šil do soukromek se zpronevěřil svým kořenům a nepokrytě se snaží firmě pomávat i zápisama ze "zahraničních svazovek". Zajímalo by mě co by na současného Dufka řekl Dufek o 10 let mladší. Tuším, že na první Slovenské carp show před deseti lety měl Fabián přednášku a Dufíno na něj vznesl k všeobecnému veselí všech otázku jakou nejtěžší rybu má ze svazovky. To jsou Radku paradoxy. Já proti firmě Jet fish nic nemám a občas i něco koupím, ale Dufíno mě zklamal a nelíbí mu dávat budu. Ono nejde o kašpárkování. Znám spoustu kluků od různých firem co jsou v pohodě a mohou dělat testery rovně.

El Duffus - Profil | Po 1.12.2014 14:18:59

Jarda Kučera >> já bych na tvém místě vážil slova a to jak v písemném, tak hlavně verbálním projevu, ani jedno ti nejde a jako kašpárek bys mohl vypadat velmi snadno sám. Psaný projev je patrný v tvých výplodech třeba zde na Mrku, verbální majstrštyk v tvém podání je třeba zde, v kombinaci s Tvojí fundovaností v kaprolovu a mladickým lookem, je to fakt hodně silný kafčo, Jaroušku :




fotojakes - Profil | Út 21.1.2014 14:55:11 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

TWIN 69 >> přečetl jsem si prvních pár stránek a stačilo mi to:-) Je to taková tragikomedie současné rybařiny, ale je fakt, že do těch extrémů to ženou především ti, kteří se nazývají kapraři. A je to přesně jak píšeš, nejhorší jsou ti šašci, kteří se snaží někomu zavděčit a udělají pro to vše.

judas.d - Profil | Po 20.1.2014 20:50:31 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

teď nevím jestli je to k pláči nebo k smíchu:-)radku chápu tvoje počínaní,jednou tu můj kamarád měl taky otázku co reklamní kašpaři provádějí na moravě.Nepřál bych tě tu smršť kašparů co mu psalo SZ ale psaly i obyčejní rybáři co rádoby testéři na tý vodě provádějí.Dlouho odolával nátlaku až podlehl a otázku nechal smazat.Někdy člověk když se nad tím zamyslí tak i ta politika je čistší než kaprařina:-))

Metax - Profil | Po 20.1.2014 14:28:01 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Kocháč >> Faktem ovšem je, že to nepropálil Radek, ale paradoxně se opět napráskali samotní "testeři". :)

Švec - Profil | Ne 19.1.2014 17:35:31

Vanis >> já určitě nikam nepojedu, já si počkám až všichni odjedou a tady bude prázdno :-)

Mr.Stick - Profil | Ne 19.1.2014 15:54:16

Shu-lin >> Nejmutnější je to, že třeba mě osobně kapr jako ryba vůbec nevadí a sem tam si jeho lovením svůj rybářský život zpestřím. Nicméně to, co mi vadí velmi, je nemocné české kaprařské mikroklima viz. tato ujetá diskuze. A pak se těch pár normálních kluků, co kapry loví, diví, že ostatní kaprařinu vnímají jako kýbl hnoje.

J.Dufek - Profil | Ne 19.1.2014 14:58:23

dasty carp >> Přečti si můj příspěvek znova jestli jsi ho nepochopil:-), já tě nemoralizuji za to že jezdíš na hektarovou vodu, ale za to že děláš z lidí de facto blbce a Blbínka zde chytne prakticky kdekdo a na cokoliv, to samé chytání kaprů na Labi v Žalhosticích na zimovišti, kde stejné kapry jako všichni testeři chytají místní na krmítko a žížaly. Ať si každý jezdí kam chce a jak ho to baví ale nedělá z lidí blbce. A co se týče mě a za co mě kde kdo pranýřuje, jak se vůbec mohl Dufek snížit k tomu a jezdit na takovýto typ vod? Poslední 3 roky se na ryby dostanu minimálně, mám časově náročnou práci a doma 1,5 ročního syna. Nevidím nic špatného na tom, že jsem jel na tuto svazovku. Byl jsem tam druhý týden v prosinci a skoro sám. Celý týden mrzlo a sněžilo a já si fantasticky zachytal nádherné kapry jako nikdy v životě za pár dní rybolovu. V plné sezóně, bych se sem taky určitě necpal..

Radek Fox - Profil | Ne 19.1.2014 12:21:36

VL.K. >> Vláďo, už nevím, jak Ti to napsat. Zkrátka už jsi z toho provázání s určitou firmou tak zaslepený, že nejsi schopný rozlišovat. Do zádele, naposledy Ti narovinu říkám, že tahle otázka nemá nic společného s firmou Jet Fish. To zde do éteru vykřikuješ akorát Ty :-((

Jo, proč teď píšeš, že nikoho neobhajuješ ??? Podívej se na své příspěvky níže. Zdá se mi, že jsi v tom opravdu hodně zamotaný a možná i ztracený.

vundu - Profil | Ne 19.1.2014 0:12:08

Radek Ráliš >> Radek Fox - 18.1.2014 23:55:54 >> upřímně Radku..kdyby někdo "kopal" do vod tebou oblíbených a nepropálených,které si již navštívil a byl si rád za to,že tyto vody jsou pořád pro Čechy "tabu" a na které by si se ještě rád podíval a zachytal v klidu a míru......dle mého by si taky nechrochtal blahem.....

klidně mi flákni hnedka redku...protože jsem měl o tobě jiné míňení...a teď když vidím co všechno se dá přečíst...budeš zřejmě hodně nasranej na spoustu kluků z ČR,když jsi (ty-mnou kdysi dosti oblíbený) propálil něco jako je tohle...sere to dost kluků a ty si toho moc dobře vědom,příjde mi že to děláš jen na truc-jen by mě zajímal pravej důvod PROČ?????
nic ve zlém,ale tohle bych od tebe nečekal-přečetl jsem od tebe z ruzných plátků "pár řádků" (rým)myslel jsem že jsi větší charakter.....

Svatys - Profil | Pá 17.1.2014 9:58:54 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Už vidím jak tam od března do srpence budou proudit autobusy plný nedočkavým pupkáčů (kaprařů), kteří se pojedou vyvalit do blízkosti báječného "svazového" jezera a pokusí se vyrovnat těm, nad kterými slintají v časopisu kapr. Navážou úžasné Red Mammy , celý den budou bombardovat vodní plochu červenými granáty, aby se mohli večer vožrat a usnout. :-) Aby pak tam chlapci ale nesakovali mega cejny v domnění, že se jedná o 60 kilového mirrora :-)
Tohle je teda zase diskuze...
Proč vám proboha vadí, že to někdo takhle zveřejnil? Každý kdo se zajímá o zahraniční vody, tak stejně o této lokalitě ví. A zbytek si nedokáže ani koupit na benzíně dálniční známku natož aby tam jel rybařit....:-)

Poušťák - Profil | Pá 17.1.2014 7:37:47 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Tam je krásně čistá voda jako na Plitvici.Už se tam vidím jak se potápím jako Winetů s rákosem v puse a pokládám montáže na tajná a nikým neprochytaná místa.

FSnevajs - Profil | So 20.12.2014 8:00:47

Poušťák >> treba to je sebekritika :))

kobr.d - Profil | Čt 18.12.2014 21:30:57

Jsme to ale jedna velká parta genitálů co? Rád tyhle storky odtud vypravuju v práci. Nikdo tomu nechce věřit. Vědí hovno, žádné starosti. :-))

Martin Matuš - Profil | Čt 18.12.2014 18:55:56

Kocháč >> vzpomen si, jak jsi na Mrku pred par lety vyvadel ty a jak se chovas ted. Taky v tom je diametralni rozdil. Nechapu tu odvahu vubec hodnotit kde kdo chyti kapra. Neni to jeho vec? Nechapu tyhle zabomysi valky a lidi co se v tom vyziva.

Dufinovi nikdo z lidi co ho kritizujou neda ani worla na koule, tak co jim je do toho kde chyta a jak se prezentuje?

V cem je Dufino horsi nez "kaprari" co se prsi s kaprama na snehu a chytaj je ve vane o nekolika desitek metru ctverecnich?

Poušťák - Profil | St 17.12.2014 22:13:39

Baťour >> ty woe,za 3,60kč denně si to tam Dufíno koupí na rok a ovládne Můj lof na 15 let...o))))

VL.K. - Profil | Ne 30.11.2014 23:12:51

Poušťák >> je vidět,že už máš věk a rozum, na rozdíl od některých, každému co jeho jest, ať si každý jezdí kam chce a kdy chce.....

Radek Fox - Profil | Út 21.1.2014 15:38:04

fotojakes >> Jirko, šaškárny jsme dělali všichni v životě a někdo je dělá dále, ale to pouze jeho věc. Nejvíce mi vadí, že jsou lidé, kteří jsou schopní někoho až ukamenovat za to, co dělají sami, a to je ten pravý důvod !!! Navíc jsou tak slušně řečeno tupí, že si tu naběhnou na vidle :-)))) Pak zde kvičí a hází špínu všude kolem sebe, jen aby vypadali čistí, ale to není nikdo na světě včetně mne. Podepsaný Radek Zebco

shiro utsuri - Profil | Po 20.1.2014 21:21:20

MichalU >> Nejde o to jestli na to skočíme. Spíše, kdy to zjistíme a kdy se od toho dokážeme odpoutat. Kdy začneme chytat ryby pro radost a přestanem se srovnávat s těma co možná na našich svazových vodách nechytli ani to co my, ale mají fotky s metrovýma kaprama.

Monstrcarp - Profil | Po 20.1.2014 20:27:08

Myslím že už ani 1% dopisovatelů z této diskuse nepíše k tématu:(Kolik z Vás by na tuto svazovou vodu vyrazilo rybařit???).Myslím že p.Rališ pár dní dozadu upozorňoval na to kdo nebude psát k tématu dostane červenou.....Kde jsou p.Rališ ty červené karty?Koukám že spíše rozdáváte poděkování za příspěvky netýkají se založené diskuze???Proč je v názvu svazová voda?Sám zde píšete že je to klubová.Nějak mi to celé nejde do hlavy.O co v této otázce vlastně jde?

Dalas - Profil | Po 20.1.2014 16:00:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

čus bando, početl jsem, ježišmarja eště že su fídrař.. bez značkové příslušnosti ))

CarpMAX - Profil | Ne 19.1.2014 23:15:57

Rozhodně není vše chyba jen tak zvaných testerů... a kdo je to tester..? Já osobně žádného neznám. Tester by měl vyvíjet a testovat návnady, což je v případě jmen které znám pouhý blud... Jedná se o příživníky, slevovače a přikyvovače různých značek. To za úplné faux paux nepokládám, protože beze slev také zásadně nenakupuji, takže to je troch matoucí. Prahnoucí po slevách, to je ono..?! :-))

VL.K. - Profil | Ne 19.1.2014 17:55:21

Lukas H >> Lukáši bobule se řeší v jiné otázce, tuším,že se tam psalo něco o tom,že švestka je jen jedna a já jich vidím mnoho :-)

flekos - Profil | Ne 19.1.2014 16:48:12

homolas >> Jenom mu to nandej! Me taky kdysi jeden Nikl blbe opravil auto......

F.T.M. - Profil | Ne 19.1.2014 15:16:25 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pěkně to tu graduje :-)))))) Co takhle se držet hesla "mlčeti zlato", ale nato chce mít v hlavě trochu mozkový hmoty a né nas...o! Co názor to pohled na svoji pravdu. Je jasné, že každý tester si bude hájit to své páč jej to živí. Vůbec nic tu nevyřešíte a jste ostatním jen pro smích.

VL.K. - Profil | Ne 19.1.2014 12:17:01

Radek Ráliš >> Radek Fox - 19.1.2014 9:46:57 >> Radku netrpím stihmamem,tím si můžeš být jist :-) Sakra,na MRKu jsi snad od jeho začátku a muselo ti být jasné v co se tahle diskuze zvrhne a každý kdo je jen trochu soudný musí pochopit tvůj záměr poškodit fy Jetfish,protože ti muselo být jasné,že se to obrátí proti ní a né proti Dufovi s kterým máš problém. Kdyby si chtěl poškodit Dufa,tak si měl založit otázku např s názvem Dufkův lov prasečkinu nebo tak nějak podobně :-) Nemuselo pak dojít to k čemu došlo,že se tady začaly propalovat vody v celém Chorvatsku a Francii. Sám si tajnej jak agent CIA,aby náhodou někdo nevěděl,kam do FR jezdíš,ano v dnešní době je to dobře,protože známe náš národ. Kdyby tu otázku založil kdokoliv jiný a ne Ty, klidně i názvem revíru Zajarki, co by se dělo? Nic,protože asi většina lidí co tam jezdí by to nechala bez povšimnutí a nemuselo dojít to k čemu tady došlo a nebylo propáleno mnoho dalších vod v Chorvatku. Tohle fakt bylo cílené a zcela zbytečné. Pak tady dochází ke zbytečným a klasickým žabomyším válkám apod. Znáš mě,vždycky mi bylo jedno kdo na co a za koho chytá, vždycky jsem posuzoval lidi podle toho jak vystupují,jak se prezentují a né co maj pod háčkem. Neobhajuju Dufa, ať se obhájí sám. Je mi u zandele kam si kdo jezdí. Nehodlám ani obhajovat zda je to nebo není svazová voda,je mi to u zandele,stejně tak jako to kdo na ní chytal a kdo tam ještě bude chytat. Co jsem slyšel já, je to svazová voda,která je nadstandartně zarybněná a připlácí se tam za ten nadstandart :-)) Ano možná by se to dalo nazvat i klubová voda,protože tam mají jiný systém hospodaření než je u nás. Není tam svaz jako jeden celek u nás,ale jsou rozděleni do spolků či klubů,ale pořád si kupuješ "svazovou" povolenku viz záhlaví té povolenky. Nic kašlem na to, stejně to nevyřešíme,ale tohle jsi fakt nemusel a hlavně neměl zapotřebí.

Dida - Profil | Ne 19.1.2014 9:12:57

Čenda22 >> Piču, zbytečně tu řešíte kraviny a pomlouváte jeden druhýho. Vystihuje to pravou tvář českých rybářů - pomluvy a závist.

Taky - Profil | Ne 19.1.2014 8:36:38 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Teda tahle diskuse je fakt lepší počtení než blesk :-D jako nezaujatej čtenář se fakt bavím, a nejvíc tím jak si lidi protiřečí a dělají sami sobě medvědí službu. V celé dikusi je zhruba 5 až 10 příspěvků k zadání, a zbytek ja praní prádla a házení špíny ať jednou nebo druhou stranou.. Při tom nebýt toho, tak je to malá nenápadná diskuse kterou by dpousta lidí ani nezaregistrovala. Takže si tu vodu nejvíc propalujou ti , co ji chtěli držet v tajnosti ;-).. neříkám že by mi neštvalo kdyby mi takhle někdo provařil vodu kam si jezdím odpočinout, ale tahle voda podle vašich příspěvků není ten případ, když jak tu čtu si není 3/4 roku kam sednout..

Radek Fox - Profil | Ne 19.1.2014 0:37:17

vundu >> Pokud by se zde někdo ptal na vodu, kterou nechci řešit a propalovat, určitě bych nereagoval. V tomto případě reagují pouze postřelené husy ;-)

neutral - Profil | St 4.2.2015 17:43:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pandrškaaa >> Zkus písnout Dufkovi,mám dojem,že tam už chytal...:)

Švéd - Profil | Pá 19.12.2014 13:07:25

Krásná žumpa lidských duší, bohužel o 47 stranách .
Tak krásné VÁNOCE rybáři.

carpson - Profil | Pá 19.12.2014 8:53:04

šroťa >> naprosty souhlas...je to totalní ubohost, at si každý chyta kapry kde chce ...to ze dle me ta ryba není zdaleka tak cenna jako z jinych reviru a vod je věc druha,ale aby nekoho tak bezduvodně urazel a srazel to svedci presne o jeho charakteru a o tom jaky je rybar....

šroťa - Profil | Pá 19.12.2014 8:51:54

Radek Ráliš >> Radek Fox - 19.12.2014 4:26:55 >> Nechci se tu někoho navážet ale nejezdíš Radku také na zahraniční vody kde lovíš slušné ryby? Co je tady u nás neznámá voda je na jiných stránkách v Anglii nebo v Německu již propálené nebo jsem na omylu? Ty tam pak třeba jedeš a to je tvůj úspěch. Pak přijdeš sem a jako samozvaný odborník na delfíní obrnu se tu navážíš do člověka který jel prostě na ryby a nachytal? Nejezdíš ty do ciziny taky za úlovky? To že tady začneš velkolepě promlouvat o snadnosti úlovku je sice hezké ale máš své zkušenosti a nejspíš by jsi nachytal. Si ale přesvědčený že by tam opravdu nachytal každý? Těch co ti tu pochlebují je dost a myslím že půlka z nich by ani na tomhle podle tebe snadném revíru nechytla ani rýmu. Trochu mi nad tím zůstává rozum stát že zrovna člověk co je mezi rybáři znám se tu musí bít do prsou. Nemám proti tobě nic máš nachytané krásné ryby a můžu ti k nim jen pogratulovat ale myslím že trocha té pokory ti chybí. Ať ti to jezdí Ondra Šrotýř

Radek Fox - Profil | Čt 18.12.2014 23:08:34

VL.K. >> Testére, klídek, trochu uber ty otazníky, tady nejsme u výslechu !!!!

Martin Matuš - Profil | Čt 18.12.2014 20:41:28

VL.K. >> me je fuk Lado kde kdo chyta, kazdyho vec. Ale zarazi me ze chytani kapru v Zalho ve vantech je ok kdyz tam kapr zimuje, ale podelany Spombjarky kam jezdi hafo cechu ne.

VL.K. - Profil | Čt 18.12.2014 17:36:10

El Duffus >> Konečně to někdo nazval pravým jménem, hon na čarodějnice :-) Nikdy jsem na Zajrakách nebyl a ani tam nikdy nepojedu, protože jediné co se zadavateli otázky povedlo,je nahnat tam bandu čehůnů,kteří udělají u vody bordel (viz foto ) a já rád jezdím na vody kde je klid a pořádek. Mrzí mne,že někdo kdo tam nebyl tady všude vykřikuje, jak je to lehký tam nachytat. Ať si to jedou borci vyzkoušet a pak můžou křičet :-) Přesně jak píšeš, bylo tam hodně zvučných jmen a někteří chytli kulový, někteří zachytali. Ono házet daleko a krmit přesně raketou umí málokdo,že to Dufovi jde,to je asi hodně sejří. Takhle se jan řadí do řady "samozvaně vyvolených" soudců,ale hlavně soudců,kteří soudí nepravdu. Jeden začne křičet je to soukromka a ostatní mu začnou tupě přikejhávat. V Chorvatsku prostě soukromé vody neexistujou, všechny vody jsou státní http://www.chorvatsko.cz/obec/sport/rybolov.html. O tom,že jsou jinak zarybněné a je fakt,že asi nadstandratně,nemá cenu polemizovat. Ostaně už i v ČR vznikají takvé vody pod hlavičkou ČRS, konkrétně v Teplicích udělali jeden revír,který patří MO ČRS Teplice a je nadstandartně zarybněn, třeba budou vznikat i další. Další věc co mě mrzí je to,že v různých privátech,po telefonech a já nevím kde všude, se řeší tato otázka i zadavatel a to i lidmi,kteří tam byli chytat a uznali,že to není žádná hračka tam nachytat. Opět opakuji,nebyl jsem tam,nemohu soudit,ale od kluků i z jiných firem vím,že házet denně do vody raktetou 10kg a víc krmení je kurva dřina. Ale nikdo mu veřejně nenapíše ať si své mindráky se svými kejhali vylévá jinde. Ale to je holt povaha nás čecháčků, do očí se na sebe smějem a za zády se špiníme.

Ps : kdo si s sebou na ryby veze 2 ks 10litrových barelů oleje? To fakt zvládnu jen čehůni.

alda2211 - Profil | St 17.12.2014 19:19:54

kaly >> tam by jsi nemohl stejne jako na samberk tam by byli jen testeri a stativy s fotakama

Fish easy - Profil | Po 1.12.2014 14:11:04 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pánové, šášové, každý někam jezdí, a každého naplňuje něco jiného, napište panu Matákovi ať tedy změní rubriku můj Lov, když Vás tak irituje, že se koukáte na úlovky, a pokud vás séře kde je co chycené a jak je to veliké, tak jste jen šaškové čecháčci, a to doslova! Tady si budete honit Vaše myšlenky! Jeden jezdí do Madar, druhý Francie další Chorvatsko, jde jen o jedno všichni kteří zde dopisují se dělí S vámi o to co chytili, a pokud to nedáváte Čecháčci, tak sem nelezte!

http://zpravyodvody.jetfish.cz/164_Radek-Ralis---Ma​darske-Velikonoce/

http://zpravyodvody.jetfish.cz/137_Radek-Ralis---Dc​era-jako-partak/

A co , vadilo to někomu!

Děkuji za pozornost!

podvraťák - Profil | Po 1.12.2014 13:42:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

u rybníka Zajarki, válej se dvě frajerky,
první druhé pekáč líže, přistoupil jsem tedy blíže,
nemilé však zjištění, frndy měly jištěný:)

...a sral bych na to jinak radku, ti zasvěcení ví kam se jezdí pro trofej a těm slepejm co sežerou jakýkoliv odprezentovaný hovno je to stejně fuk jestli je ryba od tama nebo od tama. S pozdravem utajenej Kok:)

Jarda Kučera - Profil | Po 1.12.2014 12:35:49 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Radek Ráliš >> Radek Fox - 1.12.2014 12:31:04 >> Je to tak, kašpaři byli jsou a budou, už v dávných dobách soužili pro pobavení. Jen tenkrát neměli tu moc, aby sbírali povolenky, jinak se ničím jiným neliší:-))))

Radek Fox - Profil | Ne 30.11.2014 23:20:21

VL.K. >> Jedna postřelená ovce se ozvala :-)))) Testére, zaskoč si vyléčit mindrák na Labe a seber klukům povolenky za noční chytání, které jsi sám provozoval :-((((

karloson - Profil | So 29.11.2014 14:13:30 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Dal bych anketu
1. zachytal jsem díky svému umění
2..zachytal jsem ani nevím jak
3. zachytal jsem jako vždy a všude, prostě jsem třída
4..nezachytal jsem protože jsem se tam nepřizpůsobil podmínkám
5.. nezachytal jsem protože jsem myslel že to přijde samo.. jsem línej
6. nezachytal jsem protože jsem úplně blbej

Vanis - Profil | Pá 28.11.2014 11:34:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

smike >> Jak pro koho je to těžká svazovka. Pro mě třeba jo. Dvakrát už jsem tam dostal na frak. A myslím že nejsem sám:-). Ale zase se jako jeden z mála můžu pochlubit tím, že jsem tam nenachytal:-).

Metax - Profil | St 5.2.2014 21:35:13 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Rád bych upozornil že teď je nejlepší období na návštěvu tohoto jezera! Všichni testeři jsou na FF.

Kaprňák - Profil | So 25.1.2014 19:49:27 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Shawt >> No jo kámo Anglie není Česko, mají se od nás ještě mnóóóóho učit.

Bisoň - Profil | So 25.1.2014 13:08:43

Tak jsem si přečetl přes třicet stran diskuse a je zde jedno slovo, kterému nerozumím...to slovo je "Zajarki". Nevíte někdo, co toto slovo znamená )))))))))): Píše se zde vcelku dost poučných názorů, kdo co by měl dělat, ale nic konkrétního jsem se nedozvěděl.

fiicak - Profil | So 25.1.2014 10:38:32

Uffff, tak k přečtení tohoto tématu jsem podřídil celý páteční pracovní proces. Ten den jsem se pobavil a i podivoval nad některými příspěvky. Ta naše česká mentalita se zas jednou projevila.
Za mne k otázce.. mám rád kaprařinu a je mi jedno na jaké vodě, Ať je to u nás nebo jinde, hlavně že se tam dobiji a odreaguji od dnešní uspěchané doby. A ty rádoby žabomyší války mezi jednou a druhou partou, jsou mi celkem u zardele. Jen at se to hlavně celé nepřenese i k vodě.

Nechci hodnotit, jestli je někdo takovej nebo makovej, všem jde ve finále o to samé. Jen někteří si nárokují něco na co právo nemají a ani mít nikdy nebudou.

Přeji fšem jen to nej u vody ať už je to kdekoli

shiro utsuri - Profil | Pá 24.1.2014 23:15:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

VL.K. >> Myslím, že už podstatné se rozebralo. A hledat v tom nejakjé konspirační teorie nemá smysl, jak z jedné, tak z druhé strany. Byla to zajímavá diskuze. A každý si sní odnese podle toho kolik zvládne unést.

Bubo.b - Profil | Pá 24.1.2014 7:12:17

Tak jsem to tu cele procetl a je mi trochu do breku z nas,lidi,rybaru.Sice jsem se dozvedel hodne o valkach mezi testery,o naladach mezi rybari,ale o jmenovane vode vlastne nic.

Radek Fox - Profil | St 22.1.2014 12:36:04

bobrman >> Pavle, každá bouře jednou skončí. Nikde však není napsáno, že nemůže přijít další. Někdy je to tak rychlé, že nestačíš říci ani slovo švec :-))

bart.bm - Profil | Po 29.11.2021 19:18:56

Kord@ >> asi si vymažu tvoje číslo 🤣

supinna - Profil | Po 19.2.2018 15:16:26

tomcox1 >> Jsi o rok pozadu :)))

K321 - Profil | St 24.12.2014 17:24:12

Radek Ráliš >> Radek Fox - >> Ahoj Radku
Krásné vánoce a........ však víš . K.K.

Červené karty: Čenda22, homolas