Nesporné výhody příposlechu

Vybírám nový signalizátory a nemužu se zbavit dojmu,že příposlech je další krám navíc,jakou to má přednost,bez který se nedá chytat? Možná bláhově vycházim z toho,že se na rybách chovám,co nejtišeji a prutům skoro na dosah.
Autor diskuse: Strat - Profil , 12.2.2012 kaprařina - náčiní, doplňky

Bullteriér - Profil | Po 13.2.2012 18:54:45

Tohle je těžká otázka,protože se vždy najdou odpůrci a zárověň spokojení majitelé příposlechu.
Já patřím k těm druhým.Néé že bych se někde flákal mimo pruty nebo chrápal v bivaku.Mám příposlech jen s jednoho důvodu a to....
Dnes se rozšiřuje v některých měsících lov 24 hod a na soukromých je to snad všude...Teď si vemte že všem v noci začnou řvát pípaky a slyší to všichni kolem nebo k chytajícímu přiběhnou sousedi a očumují tam.Kdyby aspoň pomohly,ale to oni se snad radši modlý aby jsi rybu stratil....
Nyní abych to zkrátil.Příposlech mám proto,protože mám pípáky stišené a na příposlechu jen slabý tón...Nechci být středem pozornosti.Takhle s 90% ani nespozorujou že jsem něco ulovil.Mimo jiné si myslím že se všichni schodnem že na ryby chodíme i proto,protože tam je klid a můžem si vychutnat přírodu...
Toť vše :-)

Hrdobec - Profil | Po 13.2.2012 18:20:33

likin >> máš pravdu že ve spánku radost z lovu moc neprožívám,nicméně radost z případnýho ulovku mi to nijak nepokazí. Reaguju rychle a s prutem manipuluju dřív než kdejakej strejda co z něj nespustí oči. Týden a víc nespat nevydržim takže si semtam pěkně schrupnu a protože to dělám většinou mimo tenhle prastát tak je mi šumák co si o tom kdo myslí

Rajsi - Profil | Po 13.2.2012 18:13:03

Nechápu, že se to pořád dokola takhle řeší. Vždyť každá rybolovná technika si vyžaduje jiné podmínky k lovu. Kapraři bivakují, muškaři brodí, vláčkaři stráví u vody pár hodin a obejdou si třeba celý revír, feedraři a plavačkáři jsou neustále ve střehu a třeba ten, kdo loví na pilkry jezdí na lodi hledat hloubky. Když si každý najde to své a někomu nebo něčemu tím neubližuje, tak si myslím, že je vše úplně v pořádku.

Halen - Profil | Po 13.2.2012 15:04:03

Zvláštní. Příposlech nejvíc kritizují ti, kteří ho nemají a nepotřebují. Zároveň o bivacích a chrápání v nich píší a kritizují nejvíce ti, kteří jej nemají. A tak by šlo jít dál a dál a dá se to rozseknou pár slovy, ti jedinci jsou nesnášenliví vůči těm, co uvedené produkty mají a používají. Příposlech i bivak používat budu, protože to má pro mě jen plusy a pokud to někomu vadí, tak ať si trhne nohou. :)

lubos666.p - Profil | Ne 12.2.2012 23:34:41

arnošt >> Lepší zvuk je:Dobrý večer,rybářská stráž!Ty nahozené pruty jsou vaše?

Bullteriér - Profil | Po 13.2.2012 19:34:46

MichalU >> Nemohu s tebou úplně souhlasit.Né že by jsi neměl pravdu a dokonce chápu jak to myslíš,ale nesouhlasím s tím " spaním v bivaku "

Pokud jdu spát,tak pruty vytáhnu.Ber to tak že v tu chvíly ryby vyhráli a mají zasloužený klid.Po vzbuzení znova nahodím a bitva začíná nanovo.Beru to tak že to je férové...
Na druhou stranu třeba ty patříš mezi ty,kteří mají lehké spaní,ale troufám si říct že takových je jen pár procent.Ostatní spí jak polena a kapr mezi tím vymotá cívku,někam zajede do překážek,zamotá se kolem bojky apod.Po sléze vzbuzený rybář uděla jediné a to::: Začne rybu rvát a přetrhne vlasec.Co na to ryba??? Riziko umrtí je vysoké když je připoutaná vlascem....Proto bych klidně byl proto aby se spaní při lovu ZAKÁZALO. Lovící by byl povinen vytáhnout udice,pokud jde spát.Podle mě to má logiku,protože ryby chytáme si myslím pro radost a tímhle by jsme si to K....t neměli.Toť vše.

piskothonza - Profil | Po 13.2.2012 18:24:35

Kozič origin >> čau,hele ty duchovní vudče,nemoh bys už jít s těma svejma kecama jak si močíš na pruty a podobně již do někam?Tady nejsi na sletu jehovistu,chapeš?

Jarda 2004 - Profil | Po 13.2.2012 15:39:40

Kozič origin >> Buť jak buť vražda je exces třebas i v kocourkově. Ale náhled na sportovní rybolov a lov ryb nebo chceš li na rybolov je u každého jedince volbou a možností zvolit si přístup ke koníčku. A to že se ve slůvku klade důraz na "lov" je výhradně na každém z nás jak s tímto slovem naloží. Pro mne je lov podstatou něco přelstít překonat a dát možnost k dalšímu životu na druhou stranu jsou tací, co naplňují svoji potřebu ulovenou kořist uzmout a konzumovat a to je také v pořádku, pokud to je v liteře zákona provedeno správně. Tak jako jsou lovci z foto puškou nebo lovci na virtuálních střelnicích co střílejí po všem, co se hýbe tak jsou i rybáři co svoji kořist považují za soupeře. Ale ani jedno není špatně nedá se jen pouštět nebo jen konzumovat obojí je přehnané.

Bullteriér - Profil | Po 13.2.2012 19:05:59

obrisek >> V tom je kámen úrazu.Otřesová čidla dost často vysílají falešný informace.Stačí silnější vítr a pípá ti alarm skoro pořád...Zkoušel jsem více značek.Některé lepší,některé horší,ale každopádně vítr děla své.Čidla jsem zrušil a o pruty strach nemám.Vlastně kdo by si dovolil na tohoto hafíka :-)
Vypadá mile ale zdání klame :-) (Starší foto, nyní 35 kg a samý sval )

Grasel - Profil | Po 13.2.2012 15:07:37

Halen >> A ještě zajímavější je,že zde na mrku je to pořád stejná sorta těch nejchytřejších a nejsprávnějších s Netipou a Mrknatem v čele,kteří nám všem ostatním neustále dokazují jak je špatné to nebo ono.. Už aby bylo jaro :)

GRUPA - Profil | Po 13.2.2012 12:14:00

Strat - >> Ahoj

příposlech má bezesporu své výhody na výpravách, které trvají víc jako dva dny. Nikdo z nás, pokud neužije nějakou návykovou látku nevydrží být 100% ně ostražitý u prutů. Zde má příposlech svou výhodu hlavně při lovu kaprů. Protože čekat u prutu třeba tři dny v kuse, než najedou, je nesmysl. Na druhou stranu je blbost to ve dne vytahovat kvůli třeba jídlu a pod. (O chytáni přes čáru nic nepíšu !) Protože dostat montáž přesně tam, kam člověk chce, není taky jen tak, že! A zde má výhodu příposlech. Kdo chodí na ryby jen na jeden den, ten to nepochopí. Když někdo jako třeba já, maká rukama a jednou za čas si vyrazí na ryby, na 5 dní si i odpočinout, tak se mu taková věc moc šikne. A je asi lepší, aby mu na krku něco vybrovalo, nebo trošku píplo, než aby pípák ječel jak na lesy, než se dostanu k prutu.
Já nejsem žádný kovaný kaprař, chytám na feeder, plavačku a někdy si i zavláčím, ale pokud vyrazím na kapra, nebo amůra, je pro mne příposlech něco, jako u feedru špička. Nebvavím se o dopoledni u revíru, ale zase o delší výpravě.
Takže bych ten příposlech, zase až tak neodsuzoval. Proti gust žádné dyšputát...:-)) Hlavní je, nikoho jiného u vody svým konáním neotravovat a neomezovat.
Ať ti to hrrčííí.......

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 13.2.2012 11:48:01

dosec >> Rybařina je ryze letní sport. Jasně, jsou nadšenci, kteří loví i na dírkách, ale to není sport, to je nákup duháků

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 13.2.2012 9:41:04

Strat - >> V podstatě je příposlech na to, abys mohl chrápat a nebo se potloukat po okolí s nahozenými pruty. Tak jako tak, nic sportovního

petrcarp - Profil | Ne 12.2.2012 23:12:17

Strat - >> pokud nevíš na co je příposlech, tak ho prostě nepotřebuješ:)

Koly.P - Profil | Čt 16.2.2012 20:05:52

Když fouká vítr a chčije, zalezeš do bivaku a bez příposlechu uslyšíš co?
A když si schrupneš, tak uslyšíš vždy jako první příposlech...signalizátor až za hodně dlouhou dobu.
Výhoda příposlechu je to, že můžeš dělat cokoliv a víš o každém pípnutí.
Navíc bejt tejden na rybách a bez příposlechu, tak se člověk asi zblázní a ani se v klidu nevyspí.

Jinak samozřejmě...na rybách se nespí a nebivakuje. Nerybaříme totiž kvůli sobě a požitku, ale proto aby jsme se mohli řídit rybářským řádem a některými hloupými zákony...což existuje protože lidi jsou stádo pitomců.

Halen - Profil | Po 13.2.2012 22:28:37

likin >> Samosek vypadá takhle. Jde o to, že je to zařízení, které aktivně rybu zasekne, ne zařízení, o které se ryba zasekne sama. Znovu, pro zopakování: samosek je zařízení AKTIVNĚ sekající.
!

Kocháč - Profil | Po 13.2.2012 20:06:37

likin >> Od kdy je olovo 200g samosek? Defince samoseku zní jinak. Jaký je rozdíl mezi hrčákem bez hlásiče s hlásičem?

osobak - Profil | Po 13.2.2012 16:31:01

Strat - >> když deš na pár hodin,tak se obejdeš i bez pípáků.... ale přece jenom když seš na výpravě víc jak na 2-3 dny tak příposlech je nutnost ....deš si pokecat vedle za sousedem,nebo když je nepříznívé počasí a seš zalezlej v bivaku a tam mě věř že neuslyšíš ani pípaky, nebo si chceš po obědě hodit šlofíka,opalovat a když nechceš rušit okolí pípaky dáš na minimum zapneš příposlech ,to pak taky na sebe tolik neupozorníš....příposlech je maximalní pohodlí,kterej se dá sehnat dnes už velice lacině....já používám od Flajzara,je to klasika ,která drží....at ti to hrčí:-)

Kolda28 - Profil | Po 13.2.2012 15:43:06

Alov_na_MRK_rezignuj >> pokud vím, tak většina lidí má příposlech kvůli tomu aby je budil když chrápou ve stanu a mají nahozený pruty - jasně že i na svazovkách!!! taková je realita ať se ti to líbí nebo ne.

Jarda Š. - Profil | Po 13.2.2012 13:30:08

vydra Lucky >> Kdesi jsem četl, že tibetští mniši dokážou spát při chůzi, tak proč by někteří mimořádně trénovaní rybáři nemohli dokázat spát při chytání?

Zdendahat - Profil | Po 13.2.2012 8:41:57

Nevim jestli to už někdo nepsal. Jde o to jak se člověk rozhodně chytat. pokud jdu k vodě na jeden den, tak sebou tenhle ancábl netahám. ale když šlověk sedí třeba tejden na výpravě a těch záběrů je minimum, páč se tak nějak snaží lapit nějakou větší rybu, tak bych řekl že to bez pípáku nejde, a bez příposlechu si to neumim přez noc třeba vůbec pžedstavit.

pokud těch záběrů je málo, tak bez pípáku a příposlechu by se lehce stalo že to prošvihneš a ryba ti ujede třeba někam do vázek a tak

bobika74 - Profil | Ne 12.2.2012 23:31:23

kopr69 >> no není to jako na housku za barák.

kopr69 - Profil | Ne 12.2.2012 23:24:01

bobika74 >> Tim spis kdyz jedu na soukromak tak si jedu zachytat a ne chrapat ve stanu.

Unkas - Profil | Čt 16.2.2012 21:25:12

ansa >> Podle zákona platí, že co není zakázáno je povoleno. No a příposlech zakázán není. Někdo by bez něho nemohl být, někdo nechápe k čemu to vlastně je. Lidi jsou různí a rybáři tím pádem taky.

jakewww - Profil | Po 13.2.2012 23:20:50

Radek Ráliš >> Radek Fox - 13.2.2012 22:44:52 >> :))))))))Jsou tu prostě tací se kterýma nehneš a nehneš.:)))

Radek Fox - Profil | Po 13.2.2012 22:34:54

Halen >> Správný odkaz a názorná ukázka samoseku, ale pokud to někdo nechce záměrně pochopit, je veškerá snaha a vysvětlování na houno.

kritik - Profil | Po 13.2.2012 20:58:34

likin >> Napiš Mrkanatovi, ten ti to vysvětlí naprosto dokanele, samosek je jeho silná parketa :-))

Kocháč - Profil | Po 13.2.2012 20:26:51

likin >> Samosek je zařízení, které aktivně rybu přisekne, třeba pružina. To čemu ty a pár jedinců tady na mrku říká kaprařský samosek je normální úniková montáž neboli obratlík zataženej do in-line olova či do závěsky. A je jedno jestli je to olovo nebo krmelec se šrotem.

Bullteriér - Profil | Po 13.2.2012 20:06:39

Pvl >> Kyby nebili odpůrci VS příznivci,tak nejsou diskuze se kterých člověk získá informace o PRO a PROTI...Řekl bych že tak to má být:-) Samozřejmě v určité hranici.Případné nadávky a tvrdé odsuzování už hraničí se slušností a člověk který žádá slušnost by měl být sám slušný....

piskothonza - Profil | Po 13.2.2012 20:04:25

likin >> si koukej na špičku u feedru,nebo poslouchej brzdu,ja jsem slepej a hluchej proto mám příposlech a tvoje názory na tom nic nezměněj...)))

Kocháč - Profil | Po 13.2.2012 19:01:15

likin >> Chytám nonstop ležmo a v limbu hlavně na svazovkách a tam se málokdy najde vstřícná masařka co by mi s montáží v zubech zaplavala.

Kocháč - Profil | Po 13.2.2012 18:36:56

likin >> Tak to já většinou, když mě příposlech teda vzbudí, při záběru vyrazím z biwaku a hodím vlasec mimo hlásič a dám cigáro, aby se ten kapr pořádně zažral. Znáš to, ne?

dvorák - Profil | Po 13.2.2012 18:29:10

Příposlech je dobrá věc,ale já to zmákl ještě líp!!
Znám maníka,kterej za 50Kč/hod jede na ryby za mě. Takže si ležím doma,popř.sedím u píva a nenechám se rušit záběrama.
Abych z toho alespoň něco měl,tak každou hodinu pošle sms nebo i mms jak to jde.

RAZOR 2 - Profil | Po 13.2.2012 18:26:32

Kozič origin >> chlapec,močí na udice,kadí do batohu-chtělo by to spíš doktora

Kocháč - Profil | Po 13.2.2012 18:23:31

Tulo >> Ten spánek je na rybařině to nejkrásnější nebo aspoň četba. Představa, že sedím jak debil u prutů a čumím na policajta mě prostě děsí. To není rybařina. A hry v mobilu a facebook, to je taky dobrý.

Cappyk - Profil | Po 13.2.2012 18:16:04

Rajsi >> přesně tak ,jak to tak tady čtu,tak je tu pár lidí pro MUDr.Chocholouška

Hermis_s - Profil | Po 13.2.2012 18:15:32

likin >> No vidis a ja to mam jinak,poslu to na hot spot a jak se mi chce spat,tak proste vytuhnu a necham to tam.Libi se mi ten styl rybariny,tobe nemusi,ale to mi je sumak.

likin - Profil | Po 13.2.2012 17:46:37

Příposlech je naprosto nutná záležitost, to tvrdí všichni bivakáři, kteří aktivně v noci loví ! :-)
Není nad to, když se ryba přece sekne sama, a lovec konečně vyleze ze spacáku a dotáhne ji na břeh.
Buď lovím, nebo spím. Déšť a signalizace v bivaku je dobrý vtip, nevidíš na pruty ? Nechytej saláte, co z toho máš ? Je to vůbec rybařina, když ani nečekáš na rybu ? Souhlasím s odebíráním papírů všem, co spí někde ve stanu a neloví. Ti podle mne už jen pytlačí maso, nebo svoje ego.
Tohle jsem nenapsal zakladateli tématu, ale "sportovcům" , kteří neloví, ale chtějí ulovit....spěte dál, ale bez nahození.

Rajsi - Profil | Po 13.2.2012 16:40:36

Strat - >> Ahoj, pokud Ti jde o to abys byl na rybách co nejtišeji a používáš signalizátory, tak si příposlech rozhodně pořiď. Dáš si na něm jen vibrace a při záběru bude ticho určitě větší než bez něj. Nejde jen o to že příposlech se používá při spaní u nahozených prutů, ale třeba i když si deštníkový přístřešek dám kvůli dešti a větru tak, že na pruty nevidím. Pro mě je to dobrá věc,která minimálně pomáhá omezit to věčné pípání kolem vody a už to je podle mě dobrý důvod si ho pořídit.

Kolda28 - Profil | Po 13.2.2012 14:20:53

no mezi výhody příposlechu o které se netřeba přít patří hlavně to že nemusíš být na dosah prutů. Takže ano, pro tebe je to další krám navíc. Pokud se na rybách chceš chovat co nejtišeji měl bys uvažovat o vyřazení i dalších krámů - jako jsou nesporně v tvém případě i pípáky.

šmudla007 - Profil | Po 13.2.2012 13:59:33

Nějak mi nesedí to kupování signalizátorů a chování se na rybách co nejtišeji a být prutům nadosah. Signalizátor pokud sedíš u prutů je úplně k ničemu.. takže zbytečnost a krám je už samotný signalizátor ..a s příposlechem tuplovaná zbytečnost. Radši bych si za ty prachy koupil víc balení bojlíz pelet a rolničku na špičku. Baitruner cvrčí sám o sobě dost.

jvydra - Profil | Po 13.2.2012 13:41:57

myslim že příposlech je dobrej tak tři dny.potom stejně každy spí jak pařez.vždyt všichni výme jak to na rybách chodí

vydra Lucky - Profil | Po 13.2.2012 13:21:44

dukin >> Naprosto souhlasím, pro některé lidi je naprosto zbytečné psát něco o tom, že když loví, tak NEMŮŽE spát. Pokud někdo neumí číst, je negramot, pokud někdo nechápe, je blbej, pokud někdo umí číst, chápe a nebere v úvahu je ignorant a měl by přijít o papíry. Kam kdo patří je jeho věc.

Peši - Profil | Po 13.2.2012 13:08:13

Vždy jsem si říkal na co potřebuji příposlech..opak je pravdou, před dvěma lety jsem si ho pořídil a při dlouhodobých výpravách na něj nedám dopustit. Jak psali i ostatní, než-li mít na hlásiči hlasitost na maximum a prudit ostatní pípáním...(viz. někteří..kteří s oblibou dopínají své montáže s vlascem v hlásiči..to je fakt pecka:) radši volím příposlech. Asi největší plus je při nepřízni počasí. Vyzkoušej a uvidíš.

Kozič origin - Profil | Po 13.2.2012 13:03:27

Strat - >> Dříve jsem příposlech považoval za zbytečnost. Od té doby, co chci u vody chrápat, jsem ale změnil názor. Taky když jsem někde na pivě, tak mě příposlech upozorní, že mi někdo šahá na vercajk. Teprv teď jsem velký chlap a dobrý lovec. Chytám velké ryby a ještě si pěkně schrupnu. Už nejsem žádný břídil.

Venca888 - Profil | Po 13.2.2012 12:41:55

Rumpeľ >> já riskuju jenom, když beru podměrečný ryby...

dukin - Profil | Po 13.2.2012 12:22:01

Já jsem taky ještě docela nedávno považoval příposlech za další krám navíc..
Ale nespornou výhodu pro mě má v tom, že když chytám večer, ležím v bivaku a mohu ho mít uplně u sebe a signalizátory mohou být uplně potichu, nikdo o mém záběru neví jen já.
Na vodách kde se může nonstop (Tovačov) apod. prostě celou noc člověk neudrží bdělost. Dříve to bývalo tak že jsem si je musel vcelku hlasitě nastavit což se mi vůbec nelíbilo a okolním asi taky ne :o) V příposlechu prostě vidím opodstatnění i přesto, že mívám bivak blízko prutů protože mám o ně strach, zloději jsou všude (osobní zkušenost)
Mám sadu Q7-TX a jsem velice spokojen.
Petrův Zdar.

Venca888 - Profil | Po 13.2.2012 11:59:25

dosec >> Nikoliv - na OH v Riu ale bude zařazena disciplína "skok přes kapra nadél" a "hod cejnem".

Netipa - poslední hrdina MRKu - Profil | Po 13.2.2012 11:52:47

Fishky >> To já jsem právě nechtěl, aby půlka rybníku věděla, že mám záběr, jelikož jsem chytal tak nějak nelegálně, jestli mi teda rozumíš.
Při sraní je právě ta výhoda příposlechu, že ho můžeš vypnout a dokončit činnost. Pokud by ti řval hlásič u vody a ty bys byl v poli, potom chtě nechtě, musíš vstát a jít to řešit. Při vypnutí příposlechu předstíráš, že se nic neděje. Prostě ten záběr vytěsníš.

Strat - Profil | Po 13.2.2012 11:51:14

Promiňte,ja se jenom zeptal,jestli to v něčem pomáhá,lov je pro mně voda,její nepřemožitelná síla,chytrost ryby,v horším případě,nechytneš - nejíš! O toulkách na několik týdnů něco vím a človíček toho ve finále potřebuje hodně málo.Nedovedu závodit v něčem,co je pro mně únik z těch pakáren,co si děláme v TZV eurocivilizaci. Sorry !

Slavíček - Profil | Po 13.2.2012 10:59:24

Když se může počítat mezi sporty třeba šachy nebo golf tak proč ne rybolov ! Když někdy to u vody vypadá jak na veslařských závodech kdo dal zaveze.

Kozič origin - Profil | Po 13.2.2012 10:53:55

Jarda 2004 >> Jestli může být rybolov sportovní jen proto, že existuje sportovní onanie, pak je svět určitě v pořádku a můžem být klidní. Nevím, proč se třeba nemůžem sportovně vraždit, když zajisté existují jedinci, kteří toho jsou schopni a šli by příkladem. Holt asi právě záleží na většině společnosti, jakou filozofii přijme za svou a učiní z ní jakože ten standart. Teď tedy žijem ve sportovním světě plném úlovků a výstřiků. Za mě je to škoda.

Hermis_s - Profil | Po 13.2.2012 10:32:40

lubos666.p >> Co kdyby jim to maso nahodou uteklo!

Grasel - Profil | Po 13.2.2012 10:05:19

Mrknato >> S příposlechem právě toto odpadá...

Fishky - Profil | Po 13.2.2012 9:51:41

Mrknato + Netipa >> že vám to už nepřijde ohrané

Strat >> bez příposlechu se obejdeš, není to žádná nutnost, ale své výhody má

Mrknato - Profil | Po 13.2.2012 8:48:37

Strat - >> Máš zbytečný otázky. Kdo chce v kaprařině (tý wostrý) něco znamenat, příposlechy. klinik, madračku a biwi musí nutně mít, o tom se nedebatuje. Stejně jako školák na I. stupni musí mít mobil, i když neumí číst. Nemít příposlech, tak jsi za úplně normálního masaře a nikomu nevymluvíš, že jsi úplnej CaR a k rybám se chováš ohleduplně, a nebudíš je.....

Indiana - Profil | Po 13.2.2012 8:34:07

TWIN 69 >> Svatá pravda já už zvuk na hlasičích v podstatě nezapínám a jedu jen na příposlech. Nesnáším milion pípání kolem vody.

TWIN 69 - Profil | Po 13.2.2012 7:00:29

Strat - >> Ahoj,obrovská výhoda příposlechu je ta,že vypnu zvuk na pípákách a mám v kapse zapnutý příposlech.Takže kromě mne nikdo skoro nic neslyší a nemusím se přidávat k ostatní diskotéce.Občas si tak u vody připadám.

arnošt - Profil | Ne 12.2.2012 23:49:20

Jarda 2004 >> To není vůbec špatnej nápad.Na Vrbně bych v noci tahal za vlasce a ráno by mi všichni záviděli víc,než kdybych tahal jednu pětadvácu za druhou... ;-)

Sven - Profil | Ne 12.2.2012 23:48:10

Jarda 2004 >> MRK je koncentrované dobro :-)))
Proto tu jsme každý den :-)

arnošt - Profil | Ne 12.2.2012 23:37:23

lubos666.p >> Ano,wšech pět!!! o)))) Zlatý kuňkání... ;-)

agig - Profil | Ne 12.2.2012 23:36:41

lubos666.p >> Jo to je zvuk k nezaplacení ;-)

Jovánek - Profil | Ne 12.2.2012 23:33:08

Strat - >> Nemyslím,že příposlech je nepostadatelnou pomůckou. Sice ho taky mám,ale nějak zvlášť ho nevyužiju. Podle mně je to zbytečnost. Já se nechal unést dobrou cenou. Za ty prachy raději kup něco,co ti udělá daleko větší radost a požitek.

arnošt - Profil | Ne 12.2.2012 23:31:15

Budík do práce bych vykostil,ale příposlech ve tři ráno mi kupodivu nevadí. o)) Na soukromáku,pochopitelně,pro rejpaly... ;-)

smradzjzd - Profil | Ne 12.2.2012 23:21:22

příposlech dělá image

bobika74 - Profil | Ne 12.2.2012 23:18:49

kopr69 >> jak kde, nejsou jen svazové revíri.

Sven - Profil | Ne 12.2.2012 23:17:49

Strat - >> pokud jdeš ryby chytat, tak žádný příposlech není třeba.
Pokud hodláš chrnět ve wigvamu pod vlivem, tak se bez něj neobejdeš :-)

agig - Profil | Ne 12.2.2012 23:15:53

Strat - >> Pokud sedíš u prutů a nikam se nehneš tak je ti příposlech k prdu ;-) za to ti ručím to je jasný já ho používám jen tehdy když jsem ve stanu třeba prší fouká silnej vítr a jsem někde zalezlej a neni nic pořádne slyšet tak je to k nezaplacení nebo když zavážím nebo když nechci otravovat okolí tak mi to pípne v kapse a každej ví prt ;-) co se kde děje no špatná věc to neni ale bez příposlechu to jde taky ;-)

bobika74 - Profil | Ne 12.2.2012 23:07:27

lubos666.p >> co třeba když spíš a aby jsi nerušil ostatní,tak máš vypnuté pípáky.

Gregor - Profil | Ne 12.2.2012 23:00:43

Timhle způsobem jsem nikdy nechytal a nemám zkušenosti, takže se nezlob, že píšu aniž bych ti odpověděl. Zajmá mi spíš, jak někoho může bavit nahodit (zavézt) a pak si jít lehnout a čekat, až mu to v bivaku zapípá. Co je to za radost z rybolovu, chrnět u toho? To už jsme vážně tak líní? Jsem vyznavačem aktivních lovů, feeder, přívlač, a když chytam, sedim u prutů, a když si chci odpočinout někde na výpravě, tak nenahodim. Někoho to baví, mě v tom ale nějak chybí to kouzlo.

lubos666.p - Profil | Ne 12.2.2012 22:55:05

Bez hlásiče se v Tvém případě nedá chytat?Chce to mít naviják s hlasitým cvrčkem:-))