Kaprařina a její budoucnost na českých svazovkách

Ahoj,zajímalo by mě,jak vidíte budoucnost kaprařiny na českých svazových vodách.Upozorňuji,že mě nezajímá budoucnost samotné kaprařiny,ale budoucnost kaprařiny na českých svazovkách.Připadá mi,že je to rok od rok horší.Jak s velikostí a množstvím kaprů.tak z pravidly.
Autor diskuse: Jakub S. - Profil , 13.1.2011 kaprařina - RŘ, MO, svazy
8 nových příspěvků od Vaší poslední návštěvy.

NSlavíček - Profil | Pá 14.1.2011 10:00:16

Smetana >> Tak to s tebou souhlasím . Většina lidí koupí povolenku a hned přepočíta kolik kg musí odnést domů aby se zaplatila plus věci které potřebuje k lovu . Nejhorší jsou podle mě důchodci ale najdou se i mezi mladší generací lidi kteří když něco chytí nedokážou si představit že rybu pustí . Jako můj soused . Zeptal jsem se kdy pojede na ryby a dostal jsem odpověď nemám to kam dát mám plný mrazák . Z některých názorů se mě tady chce vzracet!

NThe72Don - Profil | Čt 13.1.2011 21:01:12 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Můj názor no nezažil sem doby těch bájných legen jako Labe Pálava atd..ale co sleduju ve svém okolí a poslouchám od rybářů s více vysezených let u vody nez mám já sám tak se to nezlepšuje ale naopak, zhoršuje. Př. Vedoucí rybářského kroužku do kterého jsem chodil je masař tělem i duší( 16kg tolstolobik rozkoš spolu s dalšími metrové štiky tím se chlubí na potkání kolik jich už maj na stěně)...zpět k příkladu kterého jsem se učastnil ovšem já a můj bratr sportovně...vysadili kapry na na řeku poměrně velký něco kolem 40-50cm..vedoucí to měl z 1.ruky a tak neváhal a rybářský kroužek tam několikrát vzal každý si kapra odnesl a tak sme neměli co chytat...nestalo se to ejdnou teď řeky zejou prázdnotou...myslím si že by se měla mládež směřovat jinak než tímto směrem...měli bychom se poučit z minulosti kdy se na člověka který ryby pouštěl koukalo jako na blázna a zmasařilo se nespočetně velkých ryb. a měli bychom se snažit nechovat se jako "hovada" ale jako lidi ryby si brát patří na český stůl ale ne přepočítávat maso na projetý benzín. pak taky pravidla nevim asi nevidim do toho dostatečně ale myslim si že kdyby se obměnily pravidla která jsou zastaralá, použitelná pro minulé generace kdy moderní kaprařina nebyla, za nové vyhovující sportovnímu rybolovu. taky nevim jak je jsou na tom kontroly ale pokud by se jakýmsi zázračným způsobem povedlo zlepšit systém a aby měli ztrážci rybářského zákona větší pravomoc nebo alespoň mohli dělat něco proto aby se pravidla dodržovala nebylo by to od věci...C&R

NSmetana - Profil | Pá 14.1.2011 10:08:36

Paranoidní Schizofre >> Paranoidní Schizofrenik - 14.1.2011 10:04:11 >> :-)))) úsměvná odpověď

NRoberto2 - Profil | Pá 14.1.2011 8:52:27

Netipa - poslední hrdina MRKu >> Ano svaz se už postaral třeba na Lipně ... Nasadil Boleny , ti všechno vyžrali a je klid ... Bolenů je dost jen se nedají na stojáku chytit a tím pádem je navždy zarybněno ...))))

Nalda2211 - Profil | Čt 13.1.2011 20:40:15

Bláža >> soulasim s tebou muzou za to vetsinou kaprari i kdyz mezi ne taky patrim a mrzi me ze to odnasim za takovy pitomce taky :-((

Nmetal - Profil | Čt 13.1.2011 20:39:30

Bláža >> Víš co to je ono jsou "kapraři" a "kapraři" , třeba u nás ani nevíš že tam někdo chytal a to tam byl třeba celej tejden.

NBláža - Profil | Čt 13.1.2011 20:37:13

alda2211 >> U nás nechávali bordel u vody hlavně "kapraři", kteří přijížděli ve velkých teréních vozech a pak prostě nenaložili odpad a nechali tam i rozlámaná plastová křesla apod. svinčík. Tak se to prostě zakázalo a je klid. O bójkách ve vodě z plastových lahví a polystyrenu ni nemluvím.

Kdo chce kam, pomozme mu tam. Teď jim tady bezmilosti seberou papíry a je po ptákách, můžou si za to sami.

NSlavíček - Profil | Čt 13.1.2011 20:35:48

splavek >> souhlasím je to v lidech . U nás nemám z důchodci dobrou zkušenost několik jich má i 300 kg ryb za rok . Copak s tím dělají to se nedá sníst ani ve vepřovým ! Jsou zkrátka nenažraný . Nejsem proti brání ryb ale z mírou a menší kusy .

NSlavíček - Profil | Čt 13.1.2011 19:57:30

metal >> To máš pravdu ideální by bylo 2 druhy povolenek pro lidi co ryby berou a pro sportovní rybáře a k tomu upravený předpisy . Ale lidi jsou hrozný za roky co chytám jsem poznal spousty kteří tvrdí všechno pustím a jak něco chytil tak to hned pustil doma do vany . Rybářská stráž to nemá lehký taky chodí do práce a většinu neplechy dělají důchodci kteří jdou ráno chytí 2 ryby nenapíšeje a večer tam je z novu .