Plzeňské jádro

Konečně ten správnej název pro náš kulturní koutek.
Autor diskuse: Stupin - Profil , 14.3.2009 všeobecné - ostatní

FreshFlipCZ - Profil | Ne 29.5.2016 15:30:40

Tak se mi konečně také zadařilo :) 18kg a 91cm (pro nevěřící nemám natažené ruce, nemohl jsem ho ani uzvednout - mám video z vážení) :) Přišel ještě 80cm a 11kg a 74cm 8,5kg :)
Všechno na řece Berounce za 3 dny:)

Jirka.G - Profil | Ne 30.12.2018 14:48:47

Pejskové Vám přeji Nový rok bez úrazu

Lagy - Profil | Pá 2.10.2015 20:43:37

ted jsem se vrátil z Radbůzi a dvě parmy první 58 a druhá 45. skvělý zážitek chytnul jsem je poprvé v životě... :-)

TULEN90 - Profil | Út 31.8.2021 13:53:06

To je jednoduchý řešení, tak dělejte RS všichni komu se něco nelíbí a choďte nonstop po kontrolách a bude to všude dle předpisů🤔😉.

roce - Profil | Út 21.8.2018 12:50:08 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

ALE3 >> no to jo,ale jaký je tam klid????Zkus taky někdy co nejmenší lokality a na nich chytit co největší ryby.A na těch malých lokalitách máš božský klid a žádný rámus.Bohuzel dnes se zřejmě stále kouká na parametry.Kdyz napíšeš podobně někomu od Labe napíše ti že takových ryb jako ty má stovky za rok a metr takový problém úplně není.Proc by se měly honit rekordy?Ono dostat 70 na malé řece je těžší podstatně než 70 na Berounce nebo přehradě

Johnny001 - Profil | Čt 7.6.2018 20:23:08

To je zase téma... Chtěl bych vidět místní mladé, zdravé, krásné a nepochybně velmi inteligentní "radikály", jak sedí na zahájení doma s podvrtnutým kotníkem. To by se kázala voda a pilo víno co? To, že je někdo starej a hůř se hýbe tak je pro vás prašivej a u vody už nemá co dělat? Zamyslete se nad sebou! Největší prasata u vody nejsou tyhle dědové, co na svoje místa chodili, když vy jste plnili pleny. Největší prasata jsou partičky "sportovně" lovících kamarádíčků s bivakama, grilama, basičkama... Poznáváte se??

Ferneták - Profil | Út 1.5.2018 21:46:06

Zdar jak svině
Dneska muže každej litovat že nebyl se mnou na rybách,,,,,,,,,,,,,,,,
Celkem to bralo ALE dvakrát jsem lovil vlastního psa z vody dvakrát jsem to utrhl na stejným místě (proč asi????)
Chtěl jsem zustat ještě po setmění abych vyzkoušel světelnou koncovku na feeder z Aliexpresu.
Nasadil jsem na špičku světlo posunul židličku. A ??????? A spadl jsem ze židle jako pytel ovsa jistě že k pobavení okolí. Světlo funguje parádně,,,,,,,,,,,,,,,, záběr svítí zelená sekám. A?????? Trhám za obratlíkem ,,,,,,,,,,,,,,,,,konečně po 59cejnech něco slušnějíšího. A govno !!!!!!!!!
Nabudilo mě to navázal jsem o5 návazec . A??????? A po tmě sem, si nevšiml že se mi vlasec vomotal po špičce. A????? Chyba neuhádli jste zustala celá ale krmítko letělo za těma dvěma co jsem už dokázal utrhnout dříve . To mi chut vzalo zabslil jsem a vyrazli lehce nas,,,,j domu, To ze sem se zamotal do kalounu vod židle a hodil tlamu a při zavírání kufru mi upadl telefon pod auto a nermohl jsem se na něj dostat už jsou prkotiny. A co z toho pramení????????
No že zejtra jdu zas :)
Zdar jak máma vod telete
sry mušelo to ven sem doma sám :))))))))

Bohysko - Profil | St 28.3.2018 17:32:26

ExPr3v1t >> dotkne? V hovnech je tahle diskuze už od nového roku :)

Louda - Profil | Čt 14.12.2017 13:24:19

Občas se to chce zapojit do dění a ne jen sedět za PC a nadávat na ostatní jak to dělají špatně

Véna S. - Profil | Út 14.11.2017 12:51:01

Greysmen >> K tomu nasazování. Pánové zapomínáte na to, že každý revír má v dekretu stanoven nasazovací plán, to je např. 1500 ks kapra, ...ks štiky, atd., v příslušných věkových kategoriích, tyto je možno nahradit jinou věkovou kategorií podle přepočtových tabulek. Tyto nasazovací plány se musí dodržovat. Kontroluje to příslušný orgán státní správy na úseku rybářství, to je pracovník příslušného krajského úřadu. Neplnění nasazovacích plánů, případně jiných povinností uživatele revíru, může být důvodem k odebrání revíru a vyhlášení výběrového řízení na nového uživatele revíru. Zeptejte se někoho z organizací v karlovarském kraji, tam byly ukládány i pokuty ze strany krajského úřadu.
Omezení úlovků na 30 ks kapra. Na Moravě měli limit již před mnoha lety, už nevím jestli to bylo 30 nebo 50 ks, a rychle od toho odstoupili. Mnoho lidí tam mělo nachytáno x9 ks již koncem května a ten poslední kus do konce roku ne a ne chytit. Limit kapra mají i v jihočeském územním svazu na jednu povolenku, po vyčerpání limitu je možno zakoupit další povolenku. Kolik lidí si asi došlo koupit další?
Pokud něco píšete, nebo navrhujete, měli by jste znát podrobnosti a souvislosti, aby to bylo vůbec průchodné. To jen na vysvětlenou.

Tomáš7 - Profil | Pá 17.3.2017 10:35:24

Tomáš7 >> tady můj první cejn 2017. Vykouzlil mi úsměv na tváři:D

Einstein - Profil | Ne 12.3.2017 19:06:25

Ahoj, neděle na Klabavce super,3plotice, 3 kapříky a jeden tloušť já jsem spokojený.

Bohysko - Profil | St 6.7.2016 14:41:40

Nikdo ste mi neporadil, jak na Hrachách, tak sem vsadil na své začátečnické štěstí :)....Děkuji Svatý Petře :) 65cm necelých 6kg
Kvalita fotky nic moc...ale to hlavní tam je :)

Knapík - Profil | St 8.6.2016 9:30:14

VíD >> jasan, nemohu se zbavit nutkavého pocitu, že jsi všemi mastmi mazaný mistr světa s neutuchající potřebou se do každého navážet.
Dělej, jak myslíš, pokud ti přijde jako markatní důkaz tvé vlastní prudké inteligence. Zkušenosti hovoří ve prospěch opačného výkladu. To, jak se tady už delší dobu prezentuješ, vypadá, jako bys byl zapšklý morous, kterýmu někdo rozmlátil kuří oko kladivem a návdavkem rozdupal minimálně čtyři bábovičky.

cmolda - Profil | Ne 14.9.2014 15:34:49

Dnes v pravé poledne Radbuza kapřík 95 cm , 18.5 kg pěknej souboj

Mirek66 - Profil | Ne 25.5.2014 21:15:39

Zdar kluci a holky,musim se pochlubit,dnes po 23letech chytání se mě povedl osobáček 72cm a 7kg.Radost veliká.:-)

puuf-kory - Profil | Po 23.4.2012 21:27:11

Dnesni vypravicka na Radbuzu dopadla na jednotku...Vyrazil jsem pouze s matchou kyblikem krmeni troskou bunguelky a krabickou cerviku...:) Nachytano mraky cejnu a jako tresnicka na dortu prisel kapr 70cm :)...na 0.16 kmen, 0.12 navazec nadhernej cca 10-15min souboj :)..(omlouvam se za kvalitu fotografie fotak ponechan doma :(....a za cigaro v hube nejsem fotogenickej :D...)

Ferneták - Profil | Pá 1.11.2019 21:04:15

Myslel jsem si že to je rybářská diskuse o pohodě a v pohodě. Že si tu někdo musí stále honit triko se svým (dle jeho) super ego super názorem, super přehledem super vědomostí o všem je smutné. Nikde na žádném foru na MRK nečetl v takové míře prudiče a když už tak s podobným projevem a jiným nickem. Proč říkám si? Má to nějaký smysl??, Pro mě ne. Chtěl jsem se tu něco smysluplného dovědět pokecat poznat parťáky na ryby a místo toho koukat jak si tu někdo měří pindoura . Dost málo na asi chytrýho chlapa , No Jágr uměl hokej ale myslet moc ne. Ale od toho tu není. Ale neumět nic extra ale být prudič je málo. Ale asi ne pro každýho. I chytrej blbec je blbec jen je smůla že se to jedinej on nedozví. I sociální inteligence je měřitelná.

puuf-kory - Profil | Po 27.8.2018 11:58:46

Ahoj, přidávám jedno z urbanu v Plzni 77cm☺️ furt se tu nejakej chytit da!

Expi - Profil | St 2.5.2018 19:43:07

Dnes po sesti hodinach prvni zaber a hned fesak 72cm a 6,8kg. Byl hodne zivej a uz to z nej pekne teklo.

Bohysko - Profil | Út 3.4.2018 17:55:16

Tohle nejde v tomhle vlákně nesdílet :D jestli to není fotomontáž, tak je to střelec :D

toughpower700 - Profil | Út 8.8.2017 20:49:08

S většinou názorů "ROCE" se nedá z mého pohledu než souhlasit... Vyjma tedy těch spalováků.. :) Někde už jsem to psal, mám jej a myslím že by o mě většina ani kraválem, ani vlnou, ba dokonce přejetím vlasců nevěděla. Zkrátka nejezdím jak idiot fullthrottle za každou cenu, pokud je ráno, večer, nebo jsou na trase rybáři, plavci, atp. Vždy situaci přizpůsobuji styl jízdy! Možná jsme se už někde potkali a nemyslím že bych měl kvuli motoru tituly čuráků apod. (a to vždy s nějakým tím oním prokletým pivem pod kůží!!!) O tom se nechci rozepisovat.. Zkrátka je to o MYŠLENÍ a OHLEDUPLNOSTI vůči druhému a jeho zájmech (tak jak by to mělo platit všeobecně v životě)... Mám jí já vůči nemotorákům, vlascům, tyčovkám, které musím objet, zpomalit (a to kdybych byl čurák by mohlo srát zase mě) a očekával bych tedy totéž..O vodáctví ani nemluvim. NIKDY jsem nebyl, když jsme jeli vodu s nulovou tolerancí, ale nikdy jsem nikoho nesral! Pokud se nebudeme bavit o tom že je někdo nasranej na všechno a všechny (stejně jako s těma spalovákama, kdy věřím tomu, že je v tom všem mnohdy i jen ten hloupý fakt že on si pluje a JÁ ne!) Tohle mě sere, čecháčkovství (nevím jestli v jiných státech je to podobné, nejsem cestovatel jak Vágner :), takže čecháčkovství). Ohledně přístupu k vodě a všelijakým NESMYSLNÝM zákazům vjezdu jsem se taky dříve již zmiňoval, psal jsem o paňárovi nějakýho chaťáka kam vede alej se zákazem (znalejší budou vědět), jak si tam vesele 15x a více za den projede na prskoletu přes dělíci "hráz" obou rybníků s ještě totálnějším zákazem vjezdu čehokoli, tuším že i kol.. Inu doba pokročila, on už je větší a tak má čtyřkolku a vrrr 2T vesele dál.. :) A co je blbý? Já to beru i když mě to trochu někdy už sere, ale očekávám taky jistou dávku tolerance (né bonzáctví). Ne že ty nesmíš nic (vjet), protože "krakonošovo" a krakonoš může všechno... Stejně tak jako příběh z berounky (soutok s klabavou, znalí ví co je to za tůru s vercajkem), kdy na cestě závora a tak s nástražkama a vším tím harampádím, jsme si dali před zimou nucenou tůru a za hodinu se tam za prdelí na louce ukáže offroad s nimrodama co jdou po kačenách.. Jezdili po louce sem tam, páč byli líný chodit 100m! A páč oni tam mají z důvodu "ochrany přírody" závoru, tak my jak KKTI dva kiláky, nebo nevim kolik to je, prochajda v mrazu s plnou polní.. My jsme nemohli pouze zajet, zaparkovat, zarybařit, odjet.. Tohle je ABSURDNÍ a pokud to někdo hájí ať raději nereaguje... Další story, ohledně těch pozdravů a slušnosti. Najdou se fakt od pohledu příjemní lidé, rybáři a dokonce i nerybáři. Já, ač mě pozdrav neublíží, někdy prohodím pár slov (nevnucuji se!), tak si začínám všímat té slušnosti. Jsme z jednoho TEAMU i když každý sám za sebe, ale ten pozdrav u stejný vody nebo vedle na fleku, to je snad to nejmenší? Hodně na to nadává skorotchán (ještě stará škola) a jeden si toho začne postupně všímat.. Pak je úsměvné kdy jde chlapík se dvěma malýma dětma a oni těma jejich životem nerozkoukanýma hláskama "dobrý den", dobrý den" a fotr (děda) jde ja pučmeloun. Tomu se musím někdy i smát.. Pak jdou lidi co venčí psíka, nebo jdou jen kolem, pozdraví (někdy si říkám proč vlastně?) a jdou dál, nebo prohodí pár slov, zkrátka taková nějaká přirozená lidskost od lidí co mají nějaký vztah k přírodě a lidem. Nevim, osobně to nějak nehrotim páč ještě nejsem v tom věku, ale už si toho pomalu začínam všímat :D Pak situace kdy si člověk před sebou krmí a vedle (x metrů si sedne týpek a co hod to blíž na stranu, až jeden nakonec začne házet místo před sebe do strany a uhejbat tomuhle "parazitovi". Proč? Protože chodíme k vodě každý ze svých důvodů, ale nikdo (i když tomu dnes už tak úplně nevěřím), se k vodě nechodí dohadovat..Je smutný že to tomu dotyčnýmu neni trapný, ale budiž. Další storka (a ta mě nasrala hodně, takže pokud to čteš - říkám ti že jsi pamrd a zamysli se nad sebou - i když v to nedoufám!). Kolega mladej smrček začal letos rybařit, žere to a zatím se rozkoukává a je smutný kdy mě vypráví příhodu s nejmenovaným namistrovaným chlapíkem zřejmě v doprovodu syna(?), který se nezapomene zeptat "do kdy tu jste"? Po sdělení usoudí že tedy tu dobu počkat vydrží, tak si kolem nich rozloží verkcajk a jdou někam do prdele. Takový ten press vypadni už. Samozřejmě že nezapomene sdělit že je to jejich flek a jak to že on je tu autem (dotyčný prý být může jelikož zná majitele a jiná hovna), pak se už jen vysmát "smrčkovo" začátečnické výbavě, zamachrovat s tou svojí, kolik utratil tisíc když tu byla na poslední výpravě za žrádlo a jiné..! Samozřejmě info může být lehce zkreslené - nebyl jsem tam.. ŽINKOVY, takže pokud se v tom třeba poznáš, chyť se za držku a dej si pár facek, ty čuráku!
Všem slušným se omlouvám za vulgarismy, ale slušně mě to z držky už zkrátka nejde! ;)
SRY za ten román i pokud jsem někoho neprávem urazil, ale mam už nějaký to pivo a páč nemůžu na motoráku pod vlivem topit plavce, či dělat jiné brikule, tak prudim alespoň tady!
Lidi kolem vody (rybáří, spalováci, RStrážníci, vodáci, pejskaři, čundráci, turisti..) chovejte se zkrátka jako lidi a bude NoProbe.. Bezďáky a feťáky jsem vynechal, páč je nepovažuji za lidi, stejně nemají internet a i kdyby měli, tak jejich chorý mozky to stejně nejsou sto pochopit..
LOVU ZDAR!

Stupin - Profil | So 5.8.2017 23:38:27

Nazdaaaar :-)

Einstein - Profil | Ne 2.7.2017 13:39:51

Dneska ranní 81čka na feeder, moc pěknej souboj. Samo že šel zpět.🤓👍

Einstein - Profil | Pá 17.3.2017 17:29:01

Dnešní rybačka opět super, Berounka u Votrubů 7 kapříků, pár plotic a podouství. Nej kapr 53cm. Už začínají kousat.

Greysmen - Profil | Ne 1.1.2017 15:34:39

Vše nejlepši v novém roce. U vody je krásně a už začali brát fišle😉

Arcanis - Profil | Ne 25.9.2016 0:28:12

Ahoj,
dnes mi udelal radost tenhle sumci vejlupek. Byl muj prvni a je to urcite ten nejhezci sumec na svete :)
Poprve v zivote jsem chytal na feeder. A ze to rovnou zkusim na candata s ouklejkou tak 15-20cm. Po setmeni zazvonila rolnicka, tak jsem prisekl a citil nepatrny odpor. Ocekaval jsem maly candátě.
K memu prekvapeni to byl tenhle vousatej adolescent. Chycen a vypusten na Hracholuskach.
Omlouvam se za fotku - jen mobil s bleskem...

Tomáš7 - Profil | St 14.9.2016 8:41:15

Jeden kousek přes 60 z Radbuzy. Vrácen po domluvě, že se setkáme za dva roky :D

zizala10 - Profil | Po 2.5.2016 21:50:27

Louda >> Hold není každý borec jako ty. Někdo potřebuje taky poradit. A myslím že každý obchod a nemusí to být jen rybářství, by měl poradit o tom co prodává a nabízí. Tedy každý slušný obchod a normální. Možná by taky pomohlo pít kávu někde v baru a ne v rybářství. Akorát možná zdržuješ prodaváče od toho, aby mohl právě někomu poradit kdo o to poprosí. A né poslouchat cizí rozhovory jantaru. Přeji všem tady krásný večer Ahoj

VíD - Profil | Pá 29.4.2016 15:19:56

Přátelé musím se s vámi podělit o svou zkušenost z krámu chyt a pust. Nechal jsem tam jednorázově celkem dost peněz, a přesto mám pocit, že jsem osazenstvo tohoto krámu obtěžoval. Na pozdrav mi opakovaně neodpovídají. Od začátku na Vás čumí jako na vetřelce, pocit že někoho otravujete je 100%. Ochota poradit nulová, na mou větu já tomu moc nerozumím, nejsem odborník, můžete mi něco doporučit mi paní odvětila že mám najít kód zboží, ona že tomu taky nerozumí. Když jsem chtěl ukázat nějaké montáže, div mě neseřvala že stojan je přece támhle a že se můžu podívat. Nakonec mi jejich pes zasral kalhoty od saka klackem.
Nebylo to poprvé, co mě tam nasrali, ale rozhodně to bylo naposledy. Těmhle čecháčkům už ani korunu!
Přátelé, takhle opravdu ne. Náš zákazník, náš poskok na to vám seru. Odteď tento krám jen a pouze haním.

Stupin - Profil | Po 18.4.2016 23:39:26

Bylo toho malo, ale stalo to za to :-)

Bohysko - Profil | Čt 3.3.2016 10:10:40

Ládin >> Lagy jde jenom po cejnech, jiný ryby ho nezajímají :-D

Louda - Profil | Čt 25.2.2016 23:31:31

pozvánka

Bohysko - Profil | Čt 8.10.2015 11:34:31

Lagy >> A já přidám ještě tu co sem tam chytil den po tobě :) pěkná 50ka. Na Radbuze pod jezem u vodárny. Ten den to byla vskutku povedená rybačka. Za 3,5 hodiny přišlo asi 15 cejnů solidní salátové velikosti. Nicméně všechny dostaly svobodu

Pr3v1t3k - Profil | Po 21.9.2015 12:20:01

Moje dojmy od vody...příroda jako vždy sama o sobě nádherná, ryby taktéž. Nicméně člověk jako tvor už snad do přírody nepatří...a nebo by na to měl mít mentální kapacitu...opět jsem se rozhodl trestat idiocii a pytláctví po vlastní ose.Seděl jsem totiž na velice malém místě, aby ke mne přišel chlapík (buranskej masař) tak kolem čtyřicítky a oznámil mi, že je to jeho místo. Tón a styl jako ze čtyřky bez ubrusů. Odpovědi se mu dostalo, že pokud je to jeho místo, ať mi to doloží, načež chlapík odvětil, že jsem nějaká zasraná náplava a von že tam chodí furt. Tak jsem se mu pokusil vysvětlit, že ta řeka je dost velká na to, aby se tam i on, totální čurák, kamsi vlezl. On řekl něco ve smyslu tak dobře ty jeden zmrde a sednul si asi metr a půl ode mě. Položil jsem mu tedy dotaz, zda se cítí být zdráv načež on odpověděl že se zmrdy se nebaví. Řekl jsem mu, že musí mít tedy v hlavě absolutní ticho, načež bylo ticho, jelikož to nepochopil. Tak jsem mu tedy polopaticky vysvětlil, že je zmrd on sám. Na tuto odpověď jsem byl zasypán spoustou nadávek a pán se uklidnil až po třetí facce. Pak jsem mu dal napít z placatky a domluvili jsme se, že mu nemám naházet výbavu do vody...
Dokud z RS nebude řádně ozbrojená jednotka, která to bude vumlama rubat hlava nehlava, tak se každej čecháček vždycky vysere na pravidla..a já na ně tim pádem z logiky věci můžu srát taky..vy taktéž. Svaz tedy vlastně neexistuje a na světě je hned o něco lépe.... a připravte se na lámání vercajku, když na to přijde řeč...

Baldis - Profil | Po 31.8.2015 15:03:27

No, není u nás krásně! Radost rybařit

Pr3v1t3k - Profil | Út 2.6.2015 13:15:09 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

No já za pár let rybolovu mám dva kapitální úlovky...jeden je z loňska na Berounce u Bránova, kde jsem chytil a přitáhl ke břehu plastovou loď a v ní dva rovnokšilty s puštěným hiphopem evidentně na školním výletě a druhej je starej kajakář, takovej děda co jezdí v Plzni pod papírnou, toho jsem přitáhl ke břehu za kormidýlko a na 16ku vlasec.... je to můj největší úlovek na feeder prozatím :-D

Knapík - Profil | St 25.3.2015 13:37:59

Slopy >> tam to jezdí furt, jedno auto za druhým :-)

toughpower700 - Profil | Čt 3.4.2014 14:54:13

Doprdel*, že to každýho tak ser*. Tak kupř žinkovy alej, v čem škodí rybářovo auto které projede tam a zpět po asfaltce oproti autu chaťáka které tudy někdy pendluje celý den? Jen šikana, aby se holt náhodu projížděvší chaťák nemusel vyhýbat na cestě, nebo jen pocit že já můžu více páč já jsem tady pánem, nebo nevím... Buď pro všechny, když to tedy má být, tak beton na OBOU koncích cesty a pěší zóna.. Když to vezmeme do důsledku tak zákaz vjezdu platí i pro cyklisty a ono když přes den projede po "mostě" dvacetkrát paňár z chat na skůtru a několik dalších místních, přes spojovací hráz kde je taktéž zákaz(bez vyjímek), měli by se na ty zákazy raději všichni ti aktivní v*sra*. Stejně tak je to s osatním. Kdyby zemědělci nezorali každým rokem o pár cm více, ona by tam možná i ta cesta vedla.. Kdyby nefungovalo nesmyslných zákazů, odprodání pozemků co to dá a systém to je moje a JÁ tady mám svoje bejlí, tak by se nemuseli řešit žádné neofiko cesty ani jízdy středem louky (ty tedy zcela neschvaluji). Ono i na té borské, zákaz. Chaťák který nejen že svým bytím a hamižností omezuje potencionálního rybáře pozemkem k vodě a tím nemožností tam vůbec jít (ano RŘ s tímto počítá, ale kdo se chodí na ryby hádat s de*ilem?), ale vesele si tam může jezdit. Těmito pozemky a zákazy se první "chytatelný" flek posune o pěkný kus cesty..Pokud tohle někdo hájí ať chodí pro mě za mě pěšky třeba z domova, ale je jen na každém kolik toho sebou tahá (upřímně si přiznejme že většina z nás více než by muselo :) ) a někdy i rybolovný způsob nebo delší pobyt zkrátka neumožní vzít si proutek do jedné ruky a kyblík se žížalou do té druhé.. Tohle přirozeně něco váží a nemluvě o skladnosti a je třeba brát v potaz že se to tam musí nějak dopravit. Pokud něčemu škodím, ok beru to a snažím se to nedělat, ale pokud se jedná čistě jen o dokazování jakéhosi ega a nevím čeho všeho některými vlastníky a policií je to humus a ser* na ně.. Pak je ta další věc o které jsem se zmiňoval již dříve a to jest odstavené auto kdesi na periferii chatové oblasti nebo kdesi několik set metrů u cesty před cedulí. Kde bude policie až přijde udání jest tak každému jasné, kde byla když si někdo chtěl pomoci a vůz vykradl, nebo kde byla když došlo k jeho poškození (i třeba možná chaťáky, protože ono nestačí jen zařídit nejezdit, ale nejlépe od rybaření odradit celkově, pak totiž zby víc ryb pro mě:D ) to těžko říci.. Jen zdravý rozum, to je to co je zapotřebí a ten zřejmě mnohým chybí... Pokud jsem tímto někoho rozohnil, nebo snad urazil sorry, toť můj názor..

Maryl - Profil | Ne 18.6.2023 12:32:29

Rybáři nesmí bivakovat a bezdomáči staví v křoviskách a pod mostem můžou být, nikdo je nevystěhuje, naopak se jich dojdou zeptat, jestli se jim něco nestalo, feťákům vymění stříkačky. A slušní lidé budou platit pokuty.

Stupin - Profil | St 3.5.2023 14:55:56

Trošku mě tyhle vaše příspěvky překvapují.... Volal jste někdo PČR? Není nic jednoduššího.... Vždyť přece vidíte, že dělají něco, co se nemá.... Nebo stěžování tady, ale na place děláte, že nevidíte? Netvrdím, že to tak bylo, ale zajímalo by mě to, jak jste řešili...?

činka - Profil | Út 22.6.2021 16:41:59

Resco009 >> tvl, takové jako ty miluju....a proč bych nemohl dojet autem k vodě...tam vyházet věci odvést auto a sjet člunem do přírody....kde samozřejmě bych chtěl strávit několik dní....pro mě také není problém když jdu na lehko třeba s feederama si kus dojít. Ale když jdu na kapry, tak nechodím na půl dne. A logicky mám i víc věcí. Asi tě moc sere, že někdo má prachy a může je vrazit do rybařiny a ty ne... ale to je tvůj boj. Co je pro tebe nesmysl, tak pro jiného ne. Ono také není jít na kapry jako na KAPRY. Chápeš.... Další věc je, že i kdybych to auto měl za prdelí, tak to neznamená, že po sobě nechám bordel. A aby se jen stále neházelo vše jen na rybáře, tak neskutečný bordel dělají právě vodáci a procházkáří. Ale ono je lepší všechno hodit na rybáře....

pavka 96 - Profil | St 27.3.2019 22:31:45

Konečně jsme se dočkali "požadavků" organizátorů (kteří zastupují "širokou členskou základnu" ) akce "na protest proti současnému vedení ČRS", dovoluji si na jednotlivé body reagovat, větší snůšku rádoby nových a chytrých věcí a prázdných frází už jsem dlouho nečetl.

Požadavky členů sdružení Catch And Release Cz a členské základny ČRS ( celkem 23 bodů )
1. Audit ČRS
- a jaký, personální, finanční? proč? mají organizátoři nějaký reálný důvod, podezření, podnět? ostatně, klidně může proběhnout, hospodaření každé složky podléhá každoročně minimálně dvojstupňové kontrole

2. Změna stanov ČRS a jednacího řádu
- to už dávno postupně běží, to není nic nového, ale asi by to chtělo něco konkrétního, nějaký návrh

3. Vrácení dekretů k vodám na MO
- to je pěkná blbost a musela by se usnést nadpoloviční většina MO v každém ÚS, a není jisté, že by tím svazy nepřišly o dekrety, nebo by o ně musely soutěžit, o což možná organizátorům akce jde ...

4. Stávající jednatele nahradit funkcí vedoucího sekretariátu bez hlasovacího práva
- no myslím, že to se asi nevyřeší na demonstraci, k tomu je potřeba důkladná analýza, jednatel je každopádně zaměstnanec a má práva a povinnosti, členem výboru podle současných stanov je, ale třeba by ani nemusel

5. Omezit výkon funkcí na max. 2 funkční období
- vypadá to hezky jako u prezidenta, ale je to nesmysl, řadě funkcionářů ve výborech na různých úrovních trvá 5 let, než se zorientují, a kromě toho to nikdo ani dělat nechce

6. Zákaz souběhu funkce na všech úrovních v ČRS a u všech funkcionářů včetně zaměstnanců včetně dceřiných společností
- to vypadá chytře, ale je to blbost, protože běžně k žádnému souběhu nedochází, a jediný, o kterém víme (předseda ZčÚS a jednatel ČRS), se vyřeší v klidu v červnu rezignací na funkci jednatele

7. Statutární zástupci budou předseda a dva místopředsedové příslušného výboru
- co je organizátorům akce do toho, jak si to MO a ÚS udělají

8. ČRS budou profesionálně řídit funkcionáři volení členskou základnou – uvolněný předseda
- levnější a účelnější je neuvolněný předseda a jednatel zaměstnanec, který zároveň řídí sekretariát

9. Volba předsedy ČRS přímou volbou
- nejlépe zmanipulovatelná věc, kdy bude volit 10% lidí o někom, o kom nic neví, a bude to drahé, a kromě toho, nemyslím si, že je to vysněná funkce pro normálního člověka, ale spíše oběť

10. Zavedení centrálně systému Lipan
- to běží, díky za podporu

11. Otevřená výběrová řízení a tendry
- dobrý nápad, postupně se už realizuje, takže nic nového

12. Zákaz vlastního podnikání v oboru včetně účastí na výběrových řízení nebo tendrech a taktéž podnikání v rybníkářství a to i formou nájmu všem funkcionářům v ČRS
- to by asi chtělo příklady, o žádných nevím

13. Otevřenou informovanost k členské základně
- ta běží naplno na webech jednotlivých ÚS a MO, a také na výročních schůzích, asi by to chtělo konkrétní návrh

14. Změny v rybářském řádu s ohledem na rybolovné techniky
- na to máme systém a běží celkem uspokojivě, nevím,co chtějí přinést nového, asi by to chtělo konkrétní návrhy

15. Sjednotit pravidla RŘ s ohledem na typ revíru , jeho umístění a ochrany přírody a obsádky ryb
- pěkný protimluv v jedné větě, který vypadá chytře, ale je to blbost, něco jako "je třeba zavést přísná pravidla ale nesmíme omezovat rybáře"

16. Ochrana všech ušlechtilých ryb ( spodní – horní míra )
- to je na odbornou diskuse, které nejspíš nejsou organizátoři akce schopni, a systém dolní a horní míry je to nejhorší, co může být, pro přirozeně se rozmnožují druhy

17. Omezení počtu ponechaných ryb na 1 povolenku
- to už máme, a pracujeme na tom i dále

18. Zarybňování provádět před svědky ( min 3 ) z MO a hájení revíru min 30 dnů
- každá MO má minimálně tříčlennou zarybňovací komisi, dále zarybňování kontrolují technici ÚS a prof. rybářská stráž, a asi není snadné najít tolik dobrovolníků
- hájení je hovadina, například na podzim by si rybáři neškrtli a do jara může klidně většina vysazených ryb uhynout

19. Vymezit odpovědnost RR a k tomu ji vybavit potřebnými právy i na úkor US tak , aby mohla reálně a akčně zastupovat ČRS před státní správou a administrativně řídit činnost ČRS
- to už dávno máme a asi by bylo dobré slyšet nějaké konkrétní návrhy

20. V případě prokázání prodeje ryb z revíru ČRS nebo jejich směny vyloučit člena ČRS na doživotně
- no myslím, že podle zákona o rybářství je ryba vlastnictvím rybáře, který ji ulovil podle tohoto zákona, a může s ní nakládat podle sebe, takže ho asi za to nemůžeme trestat. Jaký je rozdíl mezi prodejem a výměnou za zajíce? A co když dám babičce kapra a ona mně bábovku?

21. Zarybňování provádět s důrazem na rozmanitost rybí obsádky a původní druhy ryb
- cha cha, to je novinka, zarybňování vždy probíhá podle zarybňovacího plánu stanoveného rybářským úřadem s důrazem na výše uvedené ....

22. Zavést brigády povinně a v případě zaplacení brigád žádat částku 1 hodina brigády = 500 kč ( min. odpracovat ve prospěch ČRS 10 hodin )
- prázdná fráze, problém je ten, že MO nemají tolik práce, a členové nemají tolik času, takže současný systém, kdy je možné brigádnické hodiny uhradit v hodnotě okolo 100 Kč za hodinu celkem funguje, protože MO mohou zaplatit práci na dohodu těm, kteří o ni mají opravdu zájem, nebo najmout odborné firmy, a odvedenou práci pak kontrolovat, a ne honit do práce desítky dobrovolníků, kteří se opírají o lopaty. To bych chtěl vidět, co by některé MO, které jsou bez revírů, a práci tedy nemají, s penězi dělaly, ale to asi organizátoři akce už vědí. Systém brigád každopádně vyžaduje revizi, ale ne takhle.

23. Rezignace jednatele ČRS na všechny funkce
- No nevím, podle občanského zákoníku má každý zaměstnanec určitá práva a k takovému kroku je asi potřeba určitý postup, ale o tom organizátoři asi nemají potuchy, a kromě toho jak víme, současný jednatel jde v červnu do penze a již je vypsané výběrové řízení na nového, takž je to jen další prázdná fráze.

No pánové, čekali jsme víc ... a nebo možná ani ne .... ale ono natáčení podjatých videí s lidmi, kteří si dokáží přivlastňovat cizí úspěchy a nevidí si ani na špičku nosu, už něco signalizovalo

Johnny001 - Profil | Pá 15.2.2019 9:44:29

roce >> Hele nic ve zlým, ale přesně takovýho "rejpalové do všeho a vždy" dovedou svazový vody k privatizaci.. Stát to rozparceluje soukromejm vlastníkűm a pak teprv začneš cálovat. Mě by spíš zajímalo, jestli takovej všeznalej kritik jako ty, by byl ochoten jít za to ho**o dělat ve svým volnu třeba hospodáře nějaký MO? Ono držkovat zvládne každej, ale přiložit ruku k dílu, to už je jiná.

roce - Profil | Po 24.12.2018 9:59:53

Veselé Vánoce a šťastný Nový rok

roce - Profil | Čt 29.11.2018 8:35:30

Johnny001 >> ano nepořádek u vody je s bude, avšak množství se změnilo,stav který byl již není stejný jako dnes.Rybari, kteří i ten bordel dělali se zlepšili,tím že i na těch několik hodin co jeli chytat se dostali k místu autem,pak samozřejmě udělali i to že něco navíc odvezli.Nyni samozřejmě je jich opět většina že strachu nejede a začne opět přibývat.Tady je problém,o kterém jsem psal již kdysi a mělo by se co nejdříve řešit.Dnes je doba,kdy vozidla splňují nejpřísnější normy v celé Evropě.To že to nikdy nebude vypadat jako v parcích se už musíme smířit, neboť nejsme u vody jen rybáři,ale i široká veřejnost.Dnes oheň udělá vodní turista a nepořádek taky.A že se to vodáctví rozmohlo a rozmáhá do většího počtu je všem jasné.V městské části okolo vody je jasný,kolik lidí projede cyklostezkou nebo procházkou s turistickými hůlkami.Dalsi věc jsou okolo lidé kteří jsou bez domova a tráví čas v okolí vlastně taky nonstop a nikdo tento stav taky nezmění.K RS,že jsi neměl kontroly.Proc bys je měl mít.Prece stráž je od toho aby bránila přestupků ,ne aby tě otravoval, když nic špatného neděláš.Ja co měl kontroly,nebyli od jednoho nebo dvou členů RS,ale nekolika.Pak už mě za týden ani nekontrolovali,nebyl důvod.Asi usoudili,že je vše ok.Setrne zacházení s rybou je problém, který se buď změní v chování rybářů nebo bude stále také stejný.Tezko se RS podaří zrovna takovou činnost zahlédnout.Kdyz tam bude na rybách tak určitě řeší i tři pruty spodní.V ten moment, když má i RS čas může sledovat chování v okoli.To samé je nonstop,jsem přesvědčen o tom,že i dost členů RS by tuto a jiné další změny přivítala.Prece když bude chytat v noci,tak vidí i chování v okolí.A ráno může zasáhnout, když uvidi, že se v noci zřejmě bralo víc ryb než je povoleno.Omezeni počtu úlovků atd., zákaz rozdělávání ohně a další věci se dají upravit taky tak aby byla pravomoc stráže tyto situace řešit.Jsem pro nonstop,ale s větší pravomoci RS,v úpravách by neměl být zas takový problém.Samozrejme nemůže být zas rybář omezen než ostatní lidé, kteří jsou stejně svobodní ve státě jako on.To že vždy bude někde něco nekalého se musíme smířit.To by musela RS střílet a mohlo by se stát že by zastřelila právě turistické který odhodil papír.

Bejmák - Profil | So 3.11.2018 16:13:39 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

roce >> Tak mne to Romane smazaly a vyhodily z Bazaru na 14 dní :( Hlavne ze se tam prodavaji auta a to nikomu nevadí Tak alespon takto .Prodam tuto excelentní nástrahu,,Rohlík" jedna se o popup plovoucí nástrahu plnou proteinů, aminokomplexů a atraktanů obsahuje velký podíl lt 45 moučky ve vodě je částečně plovoucí ,má pomalý rozpad po vhození do vody uvolňuje částečky které lákají rybu ,příznivě ovlivňuje trávicí trakt ryby ta si na nástrahu rychle zvykne a přijímá ji velice dobře. Team našich testerů se při lovu s touto nástrahu ještě nesetkal s takovým výsledkem a ryby doslova skákaly na břeh. Testování proběhlo na svazových vodách i v zahraničí a ulevilo již spoustu krásných kaprů. ......NEROZPOUŠTÍ PVA.... ,Z JEDNOHO KUSU UDELATE I 20 KOSTEK LÁKAVÉ NASTRAHY . PRI ODBĚRU 20 KS BOOOOSTER ZDARMA ,JINAK CENA BOOOOOSTERU 150 KČ .OBSAHUJE TAJNOU SMĚS KORENÍ A VYTAZEK MASOVEHO PUVODU .Novinka pro rok 2019 .....POZOR !!!!!!NEOBSAHUJE KONZERVANTY JAKO BĚŽNÉ KOMERČNÍ NASTRAHY- UCHOVEJTE V MRAZÁKU .

mzxy - Profil | St 25.7.2018 10:57:16

Když diskuse, tak se přidám...

Plzeňáci, váš kulturní stánek se pomalu ale jistě začíná měnit v Kaprománii, kde se na každé druhé straně píše o vraždění nevinných kaprů...přijde mi to trapné...chápu že v těchto letních vedrech ryby neberou každému a některé z vás to sere, že tam vysedáváte bez záběru a jinému se daří, ale to neznamená že budete urážet rybáře který se pochlubil úlovkem...

A padnul tady termín HOVADO...tak já si myslím že HOVADO je ten z vás, který vysedává nad mostem v Liticích / ze strany od fotbalového hřiště/ hulí marlborky hází ty vajgly v desítkách pod nohy...a mikrotenové sáčky a sáček od pelet...letos jsem tam byl 3x a 3x jsem to musel vysbírat protože se na rozdíl od toho HOVADA bojím, že mi RS odebere povolenku, když to neudělám...vaši funcionáři v regionálních médiích tvrdí že si při lovu na plzeňských revírech připadají jako na skládce a pouští hrůzu že viníkům nekompromisně poberou povolenky...

Píšu vám sem o tom jak se chováte každý rok, a je to pořád horší...

Tak který z vás to byl? Já si to s tebou vyříkám klidně z očí do očí...

To sem patří?

Louda - Profil | Út 24.7.2018 12:06:58

Gaby >> ty budeš dobrá kremrole ta je totiž také dutá
Nejde o to že odneseš rybu domů ale že se neumíš ke zvířeti chovat jsi HOVADO

Hamich - Profil | Pá 6.7.2018 22:37:22

Stupin >> Jaká facka, proč? Do 16. dubna o moc, co se muškaření týče, nepřijdeš a poté máš desítky pstruhových revírů, kde se můžeš namuškařit do alejůja. Totální zákaz je logickým vyústěním toho, že se pár našich "spolubojovníků" chovalo jako hovada. Dravce drtili na mušák a ani se tím moc netajili. Nastávaly bizarní situace, kdy je nikdo ze slušných muškařů a ani nikdo z příslušníků RS nemohl řádně potrestat. Já, ač hlavně muškař, ten zákaz chápu, respektuju a jsem za něj rád, protože si za něj můžeme sami. Jsem rád, že se do toho praštilo takto razantně a nedaly se tam zase nějaké podmínky, které by vedly k dalšímu ojebávání. A sumasumárum, pravýho muškaře to pálit nebude :)

A racionální důvody pro tu kritiku K70? Mně je teda šumafuk, velcí kapři jsou a budou, ale kritika tohohle předpisu mě zarazila. Opět mi to přijde jako super věc, vzhledem k tomu, jak se v posledních sezonách s kapry kšeftuje. Když je tak snadné chytit tolik konzumních kaprů, tak si na jídlo takovou rybu vezme jen "gurmán" (nenažranec) a aby kapraři kšeftovali se soukromými rybníky a prodávali jim kapry ze svazovky, tak je to vůči ostatním rybářům nefér. Při schvalování tohoto nařízení jistě nebylo primární, aby tady plavali jen velcí kapři....

Za mě palec nahoru za ta rozhodnutí...

ExPr3v1t - Profil | Pá 23.2.2018 8:09:03

Bývala doba, kdy existoval pouze rybář a o některých výjimečných se říkalo, že je to pan sumcař, pan muškař a tak dále...
Nerozumím úplně tomu, co se dnes děje s lidmi, ale jsme všichni rybáři, měli bychom mít vztah k přírodě a především by náš zájem měl být z logiky věcí stejný a společný a to je zdravá voda plná ryb.
Co nesnáším na krátkozrakých a sobeckých lidech moderní éry je to, že já něco chci. Já já já já. Já chodím z práce pozdě a protože já k vodě tolik nemůžu tak já chci, aby se chytalo déle. Jenom proto, že jsem sumcař, tak chci nonstop, jenom proto, že jsem kaprař, tak chci tamto...Můj děd a jeho kamarádi chodili na ryby úplně jinak, chodili podle ryb a roční doby, nikoliv podle vlastního pocitu, že teď já můžu a tak chci chytat jak já chci..
Všichni do jednoho byste se měli probrat, zamést si před vlastním prahem a pokud nemáte alespoň špetku úcty k přírodě, běžte laskavě do prdele a ne na ryby, protože se drtivá většina z vás chová jako přerostlé děti a díky komerční masáži navíc chodí k vodě prasata, co tam vůbec nemají co dělat a ani neznají základy chování, natož základy toho, jak být slušným rybářem...toliko k moderním trendi se změnami dob lovů...

Míraš - Profil | Út 14.11.2017 19:21:06

Greysmen >> ...a úplně nejhorší je , že velká část první skupiny(těch nenažranců) velmi úspěšně předstírá lásku k rybařině a sportovní "cítění". Ovšem jakmile je ryby na břehu je všechno jinak. Dnešní "trend" je vyrabovat co jde a neustále "řvát", že ve vodě nic není a vysazujou se jenom "malí a hrbatí"... ale v závěru se odnesou i oni. Tady na MRKu jsme všichni "ušlechtilí, sportovní a uvědomělí" bohužel ve skutečnosti je všechno jinak.. Jó a Véna S. má hlubokou pravdu... to nejde uhlídat a proto případná omezení počtu ulovených ryb dodržuje myslím, že menší procento rybářů a proto v důsledku se radují "nenažranci" páč na ně zbude více snáze ulovitelnejch (a odnesitelnejch) ryb... Já vím, že škodí kormoráni, vydra, volavka ale největší škůdce je člověk a bohužel velmi často s platným RL a povolenkou, rovněž platnou pro daný revír. Ještě dodám, že vůbec nejsem ortodoxní "pouštěč" ale třeba 20 +30 ks ryby by myslím rybáři "poctivě" mělo stačit. Jinak ať si místo povolenky koupí raději akcie u řezníka...

Lagy - Profil | Ne 10.9.2017 20:24:53

Dnes na Radbůze. Sice malej ale udělal velkou radost... :-)

toughpower700 - Profil | Pá 7.7.2017 8:53:46

scrio >> Máš pravdu. Ještě to rozšířit na nafukovací lehátka a hlavně rybáře, tak jako to mají myslivci! Takovej rybář může třeba nahazovat, pod vlivem kupř. dvou piv a trefit zrovna toho spořádaného šlapadláře do makovice, na woba háknout tichého plavce, bo co já vim... Já tedy nevim jak ty, ale já si na rybách dám pivo rád. Je důležité rozlišovat dát si pivo a chlastat.. Teď o těch vodácích. Proč by jakože nesměli pít pivo? Protože pak vjíždí rybářům do vlasců a dělají čubinec? Já tě nevim, ale když jsme ještě jezdili občas vodu, tak jsem samozřejmě vodu na té vodě nepil, páč vody bylo všude kolem až moc :D Nu a stejně jsme jeli v poklidu, žádné hulákání, bordel, když byl někde rybář tak jsme se mu v tichosti vyhli. Ani by jsi tě neřekl že jsme nějaké pivo vůbec kdo z nás měl a možná bychom ti nakonec ani nevadili :) Zkrátka je to jen o vychování. A pokud je někdo debil, tak výše napsané bude dělat i za střízliva..Srovnávat kocábku na hrachách s dálnicí, nebo městským provozem je promiň zcestné. Jiná situace samozřejmě může nastat tam kde je no-limit a zbohatlíci si honí ego na rychlostních plavidlech. Koneckonců, kolik se stalo za ta dlouhá léta, díky "pivu na palubě" malérů (teď vynechme tu rozbušku všeho - průser se scootrem)? Než vypukl tenhle hon na čarodejnice tak to nikomu nevadilo, i když se to ofiko nesmí dlouho. Proč? Páč k tomu nebyl důvod.. Ano, pár vodáků a pramičkářů se pod vlivem utopilo, ještě více těch bez vlivu.. Teď to trošku přeženu, ale zakažme i hospody, málokdo by při odchodu domů asi nic nedýchnul a když pak jde ulicí, přes silnici... Zakažme nejlépe VŠECHNO, jen tak na světě bude opravdu bezpečno pro nás i naše okoli.! To je celé co mě sere! Jen ještě zdůrazňím to "pivo" vs. "opilost".

Tomáš7 - Profil | Pá 30.6.2017 8:55:53

Jeden ze včerejška. Dlouho jsem takovou rybu nechytil.

Tomáš7 - Profil | Po 24.4.2017 11:58:10

švadlen >> já jsem ročník 1987 a připadám si někdy, že mi totálně ujel vlak v rybaření. Nemám rád závody, přeplněné přehrady atd. Mám rád souboje s rybami na řece, kde ryba využívá proudu, padlých větví atd.. Nejsem žádnej milovník kaprů nebo tak něco, ale prostě selsky chápu, že když prodám nebo zabiju velkýho kapra tak už příště nezažiji ten pocit, když přijde pecka do prutu, brzda začne úpět a mne se začnou třást ruce, protože cítím, že je tam pořádná ryba. Stejně tak prostě selsky chápu, že když kolem sebe budu házet bordel tak je jenom otázka času, než to společnosti začne vadit a objeví se jak fyzické překážky ve formě plotů, tak různé nové nařízení či úplná změna systému jako je tomu v myslivosti a honitbách.
Mrzí mi, že se na jednu stranu nadává na dědky, že vybírají vody, ale na druhou stranu se neřekne, že část kaprařů ulovené kapry prodává do soukromáků. Přitom kolikrát je člověku líp u vody s těma dědkama než s "profíkama".

švadlen - Profil | Po 24.4.2017 11:42:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Jak to tu pročítám ve všem s Vámi souhlasím.Já jsem ročník 1955 ale jsem stále mladý jenom už dlouho.Dříve se muselo chodit do rybářského kroužku kde nás naučili mít vztah k přírodě,dnes má papíry každý kdo si to zaplatí,jenom nějaký kurz+zkoušky nestačí.Vše je to jen výchovou jestli je pořádek u vody,ne věkem.Dědek může být člověk i ve 40ti.Vzpomínám si že před 40ti lety jsem neměl takovou ůspěšnost v lovu jako nyní ,klepnul jsem po hlavě co mělo míru,velké ryby se moc nechytaly.Dnes když pouštím velkou rybu tak si někteří rybáři kolem ťukají na čelo proč jsem jim to nedal.Příští rok už budu v důchodu tak když nebude na jídlo budu si brát více ryb. také bude více času dělat pečenáče atd.Někdy si vezmu retro náčiní,vaťák uvařím kolínka.sednu na kýbl a zavzpomínám.A nechám si udělat tričko s nápisem MRK-Švadlen aby jste mne poznali.

Colasrumem - Profil | Čt 30.3.2017 22:07:47

Lagy >> ne vsude je pouze doporucena, coz je spravne. Proc by mel porad nekdo davat nejaka omezeni, ktera si vybreci jedna jedina cast rybaru. To jsou tabornici co vsude zvali travu, naserou okolo sebe a pak by chteli delat horni miru ryby, ktere je vsude ranec.

Bohysko - Profil | Ne 26.3.2017 17:34:23

Tak dnešní jarní den sme s Lagym strávili a dobře sme udělali. Celkem pochytáno 14 ryb - 12x kapr, 1x amur a 1x plotička. Kapříci velikostně od 38-56cm, amuří miminko cca 35cm. Na fotce největší kapr.

scrio - Profil | So 4.3.2017 20:23:08

Lagy >> :P minulej rok na feeder, pak sem tam xkrat jel s kaprovyma prutama vyzbrojenej kukuřici a vším možným a nic :D

lelacucflek - Profil | Pá 6.1.2017 17:53:09

scrio >> Nedivím se, ... někdy je to konkrétně u Berounky jako na václaváku (bordel, hluk, rozježděná louka). Rybáři si za to můžou sami. Já bych se tím nevzrušoval, holt díkybohu bude člověk používat nohy a výbavu minimalizuje na nutné minimum :) Praktikoval jsem to tento rok a je to fajn. Díky závoře je konečně u vody klid :)

Stupin - Profil | Ne 25.12.2016 17:24:00

Uzivate volno? :)

Lagy - Profil | Po 19.9.2016 13:08:52

Karas 35cm :-D

činka - Profil | Pá 9.9.2016 19:10:15

Opět jeden povedený kousek z Úhlavy. :-D

švadlen - Profil | Pá 24.6.2016 14:43:32

martonek >> Pochopil jsem že ryby nejíš když všechno pouštíš.možná tak na vánoce.Nemůžeš odsuzovat dědu za to že klepne 2 kapříky 40 protože ty ryby sní.Podle r.řádu vše v pořádku.Daleko horší je když rybář bere třeba 10 kaprů denně a plní mrazáky kamarádům v hospodě a třeba ani ryby nejí.To je horší než pytláci kteří nechodí na svazovku ale na sádky.Já když byl mladý kluk tak jsem bral vše co mělo míru a časem jsem dospěl k názoru že zabít se má jenom to co chci sníst.Některé ryby pouštím i velké-parma, tloušt, lín,pstruh p. štika,kapr 60+.Ryby jím tak 2x týdně přesto si nemyslím že bych byl masař.

MartenBear - Profil | Čt 16.6.2016 21:05:37

Partnerka dneska vystrachala zajimave foto meho oblibeneho fleku na Radbuze pod papirnou.

Popis:
1924 - Dnes něco nemyslitelného. Městská plovárna na Radbůze u Papírny se sto metrů dlouhým vorem a bazény pro neplavce a děti.

Míraš - Profil | St 8.6.2016 16:26:49

VíD >> Hele... nic mi do toho není... znám tě jen z tvých "velkohubých" příspěvků ale dnes je to už minimálně druhá diskuze kterou si dokázal "roze.rat"... to už je fakt slušný..to už musíš opravdu rozumět všemu 8)

VíD - Profil | Út 3.5.2016 8:33:57

yvana >> Drahá yvano. Vzhledem k tomu, že u nás jaksi proběhlo cosi, co se nazývá emancipací, nevidím důvod omlouvat se někomu, koho jsem popsal tak jak jej vidím a to na základě opakované zkušenosti. Beru totiž muže i ženy, na rozdíl od Vás, stejně. Pokud je ona křehká květinka, které se mám omluvit, nepříjemná ženská, která mi dává najevo že jí ruším při práci tím, že po ní chci, aby dělala svou práci a já blbec jsem zároveň milý a slušně pozdravím (aniž by by můj pozdrav opětován kýmkoliv z osazenstva krámu), potom se nemáme dál o čem bavit a Vy byste se měla jít manžela zeptat, jestli sem smíte dávat příspěvky.
Když někdo vykazuje 9 z 10ti znaků nepříjemné naserbáby, bude asi naserbába. Stejně jako strom je strom a letadlo letadlo a plichta je remíza. Navíc, pokud se nehodím do kšeftu, neměl bych to dělat. Pokud si na krám napíšu specialista pro kapraře a nechci poradit ani s výběrem navijáku na kapry (pro zákazníka první zkušenost s takovým navijákem a způsobem lovu), pak je něco špatně. Ještě pro Vaše uklidnění, paní jsem se snažil říct, že se mi to nelíbí, ale bylo to úplně k ničemu.
Doufám, že Vás můj příspěvek vzhledem k Vaší předpokládané moudrosti přiměřeně urazí a zkusíte apelovat na mužskou femininní část někde jinde, než na webu plným chlapů. To je jen taková rada pro Vaší osobní emancipaci, aby se Vám opakovaně nestávalo, že budete dostávat ošklivé odpovědi na naivní příspěvky.

JOP - Profil | So 30.4.2016 11:53:52

Krocajda >> Jako že bychom jim to tam napsali do Knihy přání a stížností? Kolego, to už se dnes nenosí. Prostě jak tu píše někdo pode mnou. Zážitek hroznej, jednání s obsluhou ještě horší. To, že si to oni nepřipouští, ale není můj problém jako zákazníka. Navíc horší o to, že jsem tam byl něco reklamovat a to pak člověk vidí, že ta neochota stoupá geometrickou řadou. Musel jsem se hodně snažit než uznali, že to zboží ,,asi" opravdu není v deklarované kvalitě a reklamaci uznali.
Oproti tomu u Háby se mi věnovali tak, že jsem si tam opravdu přišel jako ZÁKAZNÍK a ne jako otravná mola. Takže je ti asi jasné, kde nakupuji.

Pojďme raděj řešit úlovky ....

rapalla - Profil | Čt 3.3.2016 21:31:08

Bohysko >> Jdete správným směrem, akorát bych s tím nezasíral všechny rybářské potřeby, ale nabídl bych to Habakukovi jako exklusivitu. Už vidím na Roudné 1. evropská cejnařská speciálka na minimálně 138 metrech. Podnikatelský záměr jaksviňa, na to by se daly urvat i nějaký dotace.
Ráno po devátý jedu po hrázi, tak ať jste v plným tréninku. Jinak to nemá cenu.
Konec pohádek, jdu chrnět.

Louda - Profil | Čt 3.3.2016 20:27:55

Bohysko >> nemusíte do Francie na Moravě jsou také velcí cejni :-)

Bohysko - Profil | Čt 3.3.2016 19:56:51

Ládin >> Naprosto s tebou souhlasím. Cejnařina je v dnešní době hodně podceňovaná...vždyť se podívejme třeba na rybářské vybavení v dnešních nabídkách...obchody jsou zavaleny samýma kaprařskejma, sumcařskejma a kdovíjakejma ještě věcma. Myslím si, že by se o cejnařině mělo víc mluvit, aby vzešla víc v podvědomí národa, protože pustit takového pěkného cejna lopaťáka...dyť to je stejně krásnej pocit jako jako pustit kdejakého kapra či sumce. A je hrozně dobře, že Lagy tomuto lovu chytání zasvětil celou svojí rybářskou kariéru, za kterou vytáhl nespočet krásných cejnů...a to i na vodách, kde ostatní chytali kapry!!! Lagy se ukázal jako správný taktik a toho jediného cejna, co zabloudil mezi kapry na krmné místo, vytáhne!
Já mám v plánu Lagyho v tomto následovat a jak už jsem měl tu možnost s tím o tom mluvit, možná založíme jakýsi spolek, kde budeme chtít šířit tuto myšlenku mezi ostatní rybáře a zasloužit se o vytvoření zcela nové disciplíny a to cejnařiny. Budu velice rád, když nás v tomto podpoříte! Cejn je ryba a ryba je kámoš, Petrův zdar

Lagy - Profil | Út 2.2.2016 15:40:40

dneska na úhlavě nehorázný hovada :-)

scrio - Profil | Čt 17.9.2015 19:52:20

Na sumecka jdi na Radbuzu.. Škoda ze se ty kolem 30cm nedaj jist :DD..jinak kaprik dneska na litický

JOP - Profil | St 19.8.2015 19:20:19

zasenic >> Nó, dnes je to teoreticky postavené tak, že: když tě Véna přijde zkontrolovat a uleví si 4 m od tebe (páč na něj přišla hoňka po kalbě z předešlého večera), tak jsi povinen to uklidit, jelikož ty tam rybaříš a dle RŘ máš mít kolem sebe uklizeno. On v popisu výkonu stráže úklid nejspíš nemá a mohl by ti teoreticky sebrat papíry za jeho hovno :))))))))))))

Bomber76 - Profil | Čt 16.4.2015 16:45:36

Zdar hoši. Viděli jste už kýčovitější hadry na ryby? Ale že nám to u vody sluší! :o)))

CZesnek - Profil | Čt 12.3.2015 9:28:39

V úterý jsem byl na soutoku v Doudlevcích. Povedlo se pár skaláků a jedna ploťka. Vše na červíka, na burizon a rohlík ani ťuk. Ale koukal jsem že nám tam bivakují Houmles Carp Team. Doufam že tam nezastávají funkci kormoránů. :-)))

Štěpi - Profil | Po 25.8.2014 8:32:12

Včera po telefonátu od jednoho všímavého rybáře jsme s Martinem odchytli na borský rákosníka s cca 30 metrovou síťí a cca 10 Kg cejnů, kaprů a jednoho lína. Byla přivolána policie, snažil se i úplácet cigárama a pak i penězma. Ale my sme s Martinem neúplatný :-)) Ryby jsem chtěl dát nějakému rybáři, ale když jsem konečně našel jednoho tak jsme zjistili, že pán z východu chytá na povolenku svého kamaráda co sedí o kus vejš v hospodě. Dozvěděli jsme se, že chytat na cizí povolenku je dovoleno, u prutů se nemusí sedět a rybářský řád nedostal a my jenom buzerujem, aby jsme dostali premie :-)) Pak došlo na hrubé urážky a nebylo daleko k fyzickému napadení. Povolenka zabavena a ještě pěknej kus jsme poslouchali českoukrajinské slovíčka. A pak choď sám. Když jdu na kontrolu tak sem rád, že taky potkám někoho kdo mluví česky. Jinak je to samej slovák, ukáčko, polák, vietnamec a na hrachách německy mluvíci rusáci co nerozumí ani jedním jazykem, ale po tom co řeknete, že zavoláte policii tak rozumí celosvětově :-))) Začíná se nám to tady nějak kalit .-(( Jo a jinak, trochu si všímejte svého okolí, tenhle rákosník tam za nudy s tou sítí chodí pěkně dlouho, ale teprve včera to všechno klaplo na jedničku.

Knapík - Profil | Po 26.6.2023 9:52:05

Pro případ, že by se tu vyskytoval vysoký mladý vláčkař, co chytal včera pod jezem v Hradišti, tak bych ho chtěl upozornit, že z důvodu rybího přechodu na jezu se tam chytat nesmí.
Děkuji za pozornost.

Mirek66 - Profil | So 24.12.2022 8:37:13

Ahoj všem, píši každý rok,tak dodržím tradici. Všem přeji krásné svátky vánoční, v novém roce štěstí a zdraví a také dobrý lov u vody.mirek66

u x a - Profil | So 21.5.2022 17:11:12

Knapík >> já byl dnes na škodný na Hořimě zadřila se jedna štice ..

u x a - Profil | St 23.6.2021 21:02:35

Hurvinek >> kdyby se jezdilo na ryby vlakem jako dřív tak je všude klid,všiml jsem se že lidi by nejraději zajeli autem až do vody..co se děje kolem vody je k zblití,ještě víc zákazu já tomu fandim..

J.F. - Profil | Út 22.6.2021 19:33:19

činka >> Zbytečně po sobě, chlapi, vyjíždíte. Chápu Tě, ale až trošku vychladneš, sám uznáš, že co se kolem některých vod děje, je vážně katastrofa. A (nejen) Berounka je toho příkladem. Co jsem tak slyšel, zákazy tam přibývaly v posledních letech všude. Začaly obce, pokračovali vlastníci pozemků, po kterých jim jezdila auta.
Ono to většinou není o penězích, ale o nastavení v hlavě. Dneska chytá kdejakej vandrák, lidi se k vodě jezdí ožírat a dělat bordel. Nechápu dobytka, kterej po celý víkend sype petky, konzervy a igelity za sebe do křoví a v neděli od toho spokojeně odjede. A příští víkend zas, klidně i na stejným místě.
A zcela nezaujatě: Jak odhaduješ poměr těch, kteří po sobě uklidí, k tomu dobytku? I kdyby jen 1:1, jsou to ročně tuny bordelu, co ty hovada po sobě nechají. A že to pak odserou i ti slušní, to je sice smutný, ale realita.
Takže jsem letos koupil batoh, osekal výbavu na nejnutnější, ještě koupím lehký křeslo a budu na ryby zase chodit. Třeba tam těch hovad budu potkávat míň.

Bambi.SpP - Profil | Pá 13.10.2023 16:23:42

Majra7 >> greysmen napiš Mírovi

Kuli-k1 - Profil | Út 1.8.2023 21:49:09

Stupin >> Ahoj
Tak shodou okolností jsem včera ráno brázdil vody Borské přehrady.
Sumcařů jsem registroval 6. Dva u malého stavidla, to nebudou oni, ti měly nafukovak, ten by se nepotopil.
A 4 byly na výběžku u lávky. Ti měly pramice, to bude někdo z nich
Když jsem jel v 6 ráno okolo, 8 prutů na sumce do vějíře v okruhu 50m.
Před desátou začalo foukat jako prase, tak jsem to balil a jel zpět i když jsem chtěl zůstat o hodně dýl.
4 pruty už byly zabalené a kolegové mi říkaly, že jsou bez záběru.
Na otevřené vodě slušné vlny a vítr, tak jsem upaloval ke břehu (celkem jsem měl nahnaho), já znám své hranice na vodě při větru. Někdo asi ne.

Stupin - Profil | Čt 4.5.2023 7:15:31

SUFO >> Neboj se, že se nepostarají. Jinak díky za odpověď ;-)

Mačař - Profil | Út 2.5.2023 19:32:34

u x a >> Zaujatej nejsem,jsem na....ej.Svaz jim tedy asi zapoměl přeložit to,že rybolov nezačíná devastací pobřežní vegetace.A jak někdo,kdo do sebe leje vodku jak vodu dokáže vnímat nějaký předpisy.Fakt je,že nejsou všichni stejní.Znáš ale to přísloví o tom šafránu.

u x a - Profil | Po 1.5.2023 20:22:48

Mačař >> podle mě dodržují rybářský řád který jim svaz i přeložil, podle mě jsi zaujatý;-)

Knapík - Profil | St 15.3.2023 16:55:55

u x a >> divoký, přezdívá se mu trenér. Už tam pár let prohání vodáky.

Knapík - Profil | St 15.3.2023 11:55:36

u x a >> ještě ho tam mohl potrápit ten labuťák.

u x a - Profil | St 21.9.2022 21:40:54


Knapík - Profil | St 21.9.2022 14:13:00

Možná se někdo dozví něco nového

Mačař - Profil | Čt 18.8.2022 19:51:52

Maryl >> Nebuď na ně takovej ošklivej.Vždytˇjsou to chudáci co utekli před válkou a stěží zachránili svoje milované BMW a AUDI.Musí se přeci nějak živit a ty bys je chtěl omezovat nějakejma pokutama a zákazama.A to,že u vdy chlastaj a chovaj se jak dobytek to přece patří k mentalitě Úkáček.Ráno když vlezu do trolejbusu tak pochybuju že jsem ještě v čechách.

Inferno08 - Profil | St 17.8.2022 9:52:54

Ahoj všem. Tak jsem se dozvěděl, že od příštího roku končí revír za haldou ve Zbůchu. Prý patří horníkům a ti ho chtějí zpět... Veliká škoda. Za mě jeden z nejhezčích revíru v okolí....

Maryl - Profil | Po 18.7.2022 0:12:45

SUFO >> Katastrofa v západních čechách buď s ukrajincema nebo ruskýmy němcema. Seberou jim povolenku a druhý den tam sedí znovu, protože si koupili novou. proč nejsou v záznamu pro přestupek? jak k tomu přijdeme my za prohřešek , máme sebranou povolenku a zákaz na určitou dobu, k tomu pokutu.Němělo by se zamyslet, to České chytré vedení? Oni nemusí platit pokutu? Jít do správního řízení? . A zákaz na nějakou dobu, jak je to u čecháčků?

Stupin - Profil | Po 13.6.2022 7:40:22

Majra7 >> Ahoj, stále to jako soukromák funguje.

Stupin - Profil | Pá 20.5.2022 8:42:21

Knapík >> Suchar urcite nejsem, ale vy dva nohsledi, uz ste s tema samejma vecma fakt trapny.....inu nekolik let ty samy kecy dokola, to uz se tak nejak prejedlo. Majra se tu uplne normalne zepta a co se mu od vas dvou dostane za odpoved? To uz at je to tady radsi neaktivni, nez vy dva....

činka - Profil | Po 17.1.2022 21:24:36

lelacucflek >> samá voda,.... 😂 už je to vyřešené. Musela se vypnout wifina v pc.

Johnny001 - Profil | St 15.9.2021 12:52:40

arapaima >> Když se ti něco nezdá, volej PČR a jednání dotyčného si klidně natoč.. Pravdou je,že měřit takovouhle kudlu je hanba a nesmysl... Druhá věc je,že pokud bude mít blbě seklej háček, nebo budeš v těžkém terénu, tak to pokaždé ve vodě nevyřešíš.. A kde se ti to stalo? Bylo-li to na Litické a oním orgánem byl takovej porošedivělej hladce oholenej ču*ák, nedivím se ničemu 😄