hladinová přívlač popy

zdravím chtel bych se zeptat zda nemáte lepsi montaz popu s lankem. ja pouzivam svou sestavu: kmenový vlasec 0,27 + obratlik s lankem + karabinka + nastraha. Kdyz totiz ryba sleduje nástrahu ze spodu vidi dobre lanko a díky pritahovani ke brehu vidi i obratlik s lankem,ktere ceri vodu pred popem... Nejde temto negativnim jevum nejak predejit? Diky za rady.
Autor diskuse: gorgy - Profil , 10.5.2011 dravci - techniky lovu

loveckaprů - Profil | Čt 19.5.2011 6:37:37 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

pokud bezmezně věříš soustavě obratlík lanko karabina pop, viděl bych to takto: Obratlík si přelep izolačkou, aby měl co nejmenší odpor. lanko použij wolframové, je sice méně pevné, ale ve vodě jde mnohem hůř vidět. karabinku použij co nejmenší, stačí pevnostní na 10kg. a je po problému, navíc když použiješ lanko jen 10cm, a ne 30+, tak to bude o to lepší, poněvadž čím delší lanko, tím hůř si u ryby získáš důvěru.

mascha - Profil | Út 10.5.2011 0:25:05 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

gorgy - >> Obratlík je tam úplně napendrek, používám ho jen občas na rotačky, ale jen na ty od velikosti tři. na popy je úplně k ničemu. lanko typu microvire spojuju s kmenem muškařskym mikrokroužkem, na lanko pop přidělat osmičkovou karabinkou, ideálně o overlockem (křížení zámků). lanko je v metráži, udělám si ho tak dlouhé, jak potřebuju. Nespojuju trubičkama, ale vážu uzly, jsou míň vidět. Pěkný článek o lankách a návazcích, včetně těch na popy, napsal teď Osprey na chytej.cz