Omezení lovu dravců

Vznikl nový revír 451 391 a je na něm zákaz lovu dravců po dobu dvou let. Chtěl bych znát váš názor, jaké druhy ryb se tam tedy nesmí chytat (všechny), mimo klasiky - bolen, candát, štika, sumec(nesmí být nasazen), pstruh, siven. Dále na shůzi bylo řečeno, že nesmí být použita živočišná nástraha. To nesmím chytat na žížalu?
Autor diskuse: masař007 - Profil , 1.3.2009 dravci - RŘ, MO, svazy

LudvaBrno - Profil | Po 2.3.2009 8:01:21 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Na ty živočišný nástrahy se běž zeptat nějakýho vegana, frutariána, ovoteriána nebo nějakýho takovýho podobnýho blázna. Rovnou mu tam vyčóruj snídani a máš jistotu, že chytáš na rostlinou nástrahu.

tomashr - Profil | Ne 1.3.2009 18:53:41 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Podle mě do dravců patří: Okoun, candát, štika,bolen,sumec,pstruh,siven,hlavatka,losos,úhoř,mník a okounek pstruhový. Naopak třeba tloušti nebo parmy jsou všežravé ryby, na ně by se neměla formulace o dravcích vztahovat.

Ad žížala - pokud je užita formulace "zákaz živočišné nástrahy", tak se žížala ani červ užít nemůže, to je stejné jako na pstruhových vodách. Není mi jen tak docela jasné, jak by to bylo s různými "powerbait" umělými červy a nástrahami, to je taková ta klasická "díra" :-)