První český profesionální rybář tvrdí: "Když chcete dobře chytat ryby, musíte myslet jako ony"

Kategorie: Všeobecné

Článek o rybaření Jakuba Vágnera v magazínu Hospodářských novin (č. 35):

+ bonus: V Rudém moři objevili nový druh měkkýše

Petrson, 1.9.2008

Diskuse k bleskovce

trnkáč - Profil | Ne 12.10.2008 15:11:21

Petrson na něho by spíš sedělo bez toho m OSELLA

Petrson - Profil | Út 23.9.2008 1:35:23

"Český rybář chytil největší sladkovodní rybu světa..."

Další článek z Jakubova tahu pralesem - zdroj: Hobby, iDnes:

http://hobby.idnes.cz/cesky-rybar-chytil-nejvetsi-sladkovodni-rybu-sveta-boji-se-ji-i-domorodi-indiani-gp0-/hobby-mazlicci.asp?c=A080911_122128_hobby-mazlicci_nep
------------------------------------------------------------
Tento opus o fenomenálním rybáři a pohádkáři mi poslal kámoš Mirek, díky němu si jej můžou přečíst všichni ostatní.

Petrson - Profil | Čt 11.9.2008 18:26:10

>> SkulalukS - ® > http://www.mrk.cz/clen.php3?id=586&kw=Jakub|V%E1gner

SkulalukS - Profil | Út 9.9.2008 6:28:28 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mimochodem, chodí Jakub Vágner na MRK?

Petrson - Profil | Út 9.9.2008 5:41:52

>> jirpra > když si zkusím laickýma očima představit, že bych prostě měl tu klikku a vážně byla šance tolik sumců zdolat, bylo by to jen o výdrži (40 hod?! - ještě že nepíšou, na jakým utrejchu od šamana kluci frčeli, bo to se snad za střízliva vydržet nedá:) Kor když furt něco kouše). Už si nevybavuju z článku velikost těch ryb. Ale kdybych - jaksi s ohledem na fyzické proporce (těžko vidět jako reálné vyheverovat tolik ryb velikostí řekněme 150 - 200, to je pro "železný muže") - si představil, že by šlo o sumce kolem metru, občas trochu víc, bylo by jen na mně, jestli bych to vydržel. A nebyl za mamlasa, který si neopakovatelnou příležitost nechá pláchnout :) Kdybych to i ustál, nemyslím, že bych to vnímal jako neúctu k přírodě. Ale voni tam medicinmani vaří nějaký přírodní red-bull. Beztak. Tak třeba by se to i dalo! :))

šeptal - Profil | So 6.9.2008 22:16:16

Kluci, neblbněte. Těch 800 kiláků v Amazonii nešel pěšky. Ptal jsem se ho na to osobně na výstavě v Praze. Jel to na kanoi (asi typ Vydra). Tipnul bych, že tu mongolskou anabázi taky nešlapal v keckách, ale spíš zmáknul na skládačce.

Denny - Profil | So 6.9.2008 21:22:15

Majsher - jirpra ti odpovedel vlastne za me a co se tyka toho prvniho profika, zminil jsem se tady treba o p.Tesinskem, vis jak dlouho to dela?

jirpra - Profil | So 6.9.2008 21:12:07

Majsher - a chceš vůbec nějakou vnímat ?? řada příspěvků i v minulých otázkách týkajících se JV
přinášela konkrétní kritické připomínky. Co třeba 147 sumců ??? je to úcta k přírodě, k rybám,či
hon za rekordem???omlouvám se,že se opakuji....

Majsher - Profil | So 6.9.2008 20:59:26

jo, jinak ale článek je o prvním-nikoliv jediným-profi rybáři...

Majsher - Profil | So 6.9.2008 20:55:50

Denny - že to je o penezích a publicite nepochybuje asi nikdo, s tou kritikou bys musel být konkrétnější,

Denny - Profil | So 6.9.2008 18:59:29

Majsher - JV ma urcite radu priznivcu a radu odpurcu.Ti priznivci si myslim, ze jsou spis na strane verejnosti,ktera o rybarine moc nevi.Me spis zarazi to,ze kdyz o nem par lidi napise nejake negativa,hned je nejaky oponent,ktery to hazi na zavist.Ja si to opravdu nemyslim,spoustu nepratel nebo rekneme lidi,kteri ho nemusi si nadelal sam svym chovanim.To,ze vyuzil zrejme financni zazemi sveho otce a nasledne jeho znamosti nebo postaveni.,to mu soudny clovek asi zazlivat nebude,udelala by to spousta lidi.
Ona jedna vec je nejak se chovat na verejnosti,pri prednaskach,v televizi a jina je, jak to opravdu praktikuje u vody.To,ze umi chytat ryby mu asi take nikdo neupira ale ty blaboly,ktere obcas napisou nebo on rekne, jsou opravdu z oblasti sci-fi.Sami jsme se setkali z profesionaly,kteri opravdu nedelaji nic jineho,nez lovi ryby at uz jsou to lidi,ktere podporuji velke firmy nebo treba nekteri pruvodci,kterym tato cinnost vynasi dost na to aby je to v pohode uzivilo.I v Cechach se najde dost profiku,musime vzit totiz v potaz,ze ne jen ten, kdo je v TV nebo se o nem pise je profesionalni rybar.Kdyz vezmu treba pana Tesinskeho asi se mnou bude vetsina lidi souhlasit,ze jde o profesionala,ktery sve znalosti uplatnil v obchode ale vlastne se zivi take rybarinou a urcite patri mezi spickove rybare a mohl bych jich jmenovat vic.Je zapotrebi si uvedomit ze to je bysnys a neni moc podstatne jestli penize jdou z nataceni,ktere se potom za velmi dobre prachy proda a nebo je profik vydelava jinak.Urcite nejde o male castky co se tyka filmu a televize,neco malo o tom vim z dob kdy se mnou delali film v trosku jinem oboru.To jestli chce byt popularni a povazovan za jednicku,no proc ne,ale at to dela s rozumem,pokud to bude delat na urovni se vsim vsudy,tak tyto negativa casem zmizi,tady nejde o zavist,tady jsou spis reakce na jeho,rekneme nevhodne vyjadrovani a chovani.

jirpra - Profil | So 6.9.2008 16:50:47

majsher - zkušenosti s chytáním ryb asi nabyl,ale i s tou propagací úcty k přírodě je to diskutabilní po zhlédnutí fotografie bezmocně ležících několika sumců na břehu,kdo má opravdu
úctu k přírodě,tak si myslím,že se těchto excesů dokáže vyvarovat......je to úcta k přírodě ulovit 147 sumců nebo honba za rekordem ???

Majsher - Profil | So 6.9.2008 10:38:16 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

jirpra - v tom máš pravdu, často to vyprávění zasadí do "dramatického" příběhu :-), ale ty dinosauři, co umí lovit... všechna čest! Mně se na něm líbí, že propaguje úctu k přírodě a potřebu její ochrany - tj. využívá svou publicitu správným směrem.

jirpra - Profil | So 6.9.2008 9:40:25

m.kindl - kolego,z výpočtu je jasné,že lze zdolat i více než 4 sumce za hodinu. JV to dokáže !!!

majsher- nezávidím,ale nemám rád,když mě kdokoliv balamutí,některé věty patří spíše do pohádek pro děti,např. již zmiňovan přiotrávení kurare,jelikož je vědecky dokázané,že pokud
tento jed kdokoliv pozře ,nic se mu nestane,to by v Amazonii již nežil ani jediný indián ,který by
snědl takto ulovenou opici.