Výsledky závodů mládeže LUHAČOVICE (Jaro 2008)

Kategorie: Všeobecné

VÝSLEDKY JARNÍCH RYBÁŘSKÝCH ZÁVODŮ MLÁDEŽE NA LUHAČOVICKÉ PŘEHRADĚ

35. ROČNÍK JARNÍCH RYBÁŘSKÝCH ZÁVODŮ MLÁDEŽE (VĚK OD 5 DO 16 LET)
O PUTOVNÍ POHÁR HEJTMANA ZLÍNSKÉHO KRAJE
KONANÉ V SOBOTU 3.5.2008 V DOBĚ OD 6:00 DO 14:00.

Tohoto ročníku se zúčastnilo 389 mladých rybářek a rybářů z celé České republiky a zastoupeni byli také mladí rybáři ze Slovenska.

CELKOVÝM VÍTĚZEM SE STALA 6ti LETÁ

• SANDRA ZAPLETALOVÁ Z POZLOVIC
Stala se vítězem jarnich závodů (v soutěži o nejtěžší ulovenou rybu)
za kapra dlouhého 79 cm o váze 8,450 kg.
Vítězka obdržela ceny v hodnotě více než 45.000 Kč mezi nimiž byly:
- zájezd na rybolov do NORSKA od CA HITRA Z TÁBORA
- velmi kvalitní rybářská výbava od firmy GAMMARUS A.S.
A DALŠÍ HODNOTNÉ CENY OD SPONZORŮ.

• Na 2.MÍSTĚ se v soutěži o nejtěžší ulovenou rybu umístil
mladý rybář Chmelina Josef ze Šumic
Ulovil kapra 77 cm dlouhého a vážícího 7,640 kg
Zároveň se stal taky vítězem na množství, protože ulovil ještě
kapra 57 cm a tito oba kapři měli celkovou váhu 10,425 kg.

• Na 3.MÍSTĚ se v soutěži o nejtěžší ulovenou rybu umístil
mladý rybář - Zálešák Ondřej ze Šumic
ulovil kapra 77 cm dlouhého a vážícího 7,575 kg

SOUTĚŽ O CELKOVOU VÁHU ULOVENÝCH RYB

• 1.místo Chmelina Josef – Šumice
2x kapr 57 a 77cm o celkové váze 10,425kg

• 2.místo Černota Dan – Vsetín
2x kapr 60 a 78cm o celkové váze 10,371kg

• 3.místo Halamík Denis – Brušperk
2x kapr 54 a 73cm o celkové váze 8,575kg

• 4.místo Zapletalová Sandra – Pozlovice
Kapr 79cm o váze 8,450kg

• 5.místo Zálešák Ondřej – Šumice
Kapr 77cm o váze 7,575kg

• 6.místo Kaláb Jiří – Luhačovice
Kapr 72cm o váze 7,530kg

• 7.místo Slezák Miroslav – Leskovec
2x kapr 53 a 55cm
4x cejn o celkové váze 7,270kg

• 8.místo Čížová Michaela – Valašská Polanka
2x kapr 54 a 55cm o celkové váze 7,085kg

• 9.místo Kadlčák Miroslav – Žeranovice
2x kapr 56 a 61cm o celkové váze 7,04kg

• 10.místo Kadlčák Radomír – Žeranovice
2x kapr 58 a 54cm o celkové váze 6,650kg

• 11.místo Hrabal David – Řetechov
Kapr 69cm o váze 6,435kg

• 12.místo Polách Jan – Študlov
2x kapr 56 a 53cm o celkové váze 6,370kg


Na dětských závodech je ohodnocen každý rybář, který donese na vážení jím ulovenou (třeba i malou) rybičku. Celkově bylo ohodnoceno 193 mladých rybářů. K hodnocení mladí rybáři přinesli celkem 138 ks kapra o průměrné váze 3,85 kg (celkem se ulovilo 531,3 kg kapra).


Ještě jednou všem srdečně gratulujeme.
S rybářským pozdravem „Petrův zdar“ za výbor RSLZ
Hospodář Miko František

V Luhačovicích 4.5.2008

Peete, 4.5.2008

Diskuse k bleskovce

Adioz - Profil | Čt 8.5.2008 18:21:21

Takže já bych chtěl říct že přehrada Luhačovice je skvělé místo na chytačku a prázdninách si tam jedu na týden zachytat.A ty závody jsou taky skvělá věc protože jsou otevřená místa která normálně otevřená nejsou a to je supr.

Sádra - Profil | Čt 8.5.2008 15:32:51

Uzavřu to taky. Že se na tom v Luhačovicích vydělá, to je snad všem jasné a přiznávám to. Že jsou v Luhačovicích nedostatky to taky přiznávám. Že MO dělají závody taky aby něco utržily a mají taky při nich nedostatky, to už se moc nepíše.
Vatek: Dík za pozvání. Raděj si to rozdejme u vody a to pivko až potom. Pokud by ses někdy odhodlal jet do Luhačovic (ne na závody), tak třeba v ploticích. Budem tady s plavačkou pro smích (tady to nikdo nechytá), ale mimo závody si určitě zachytáš a je tu krásně.

Vatek - Profil | Čt 8.5.2008 14:18:13

To All:Pánové,už tu začínáme mlet o hovně furt dokola.Co jsem chtěl říct ,to jsem řekl.Je to telenovela komerčně perfektně ekonomicky propracovaná s mizernýma pravidlama.Na nešvary jsem chtěl poukázat a třeba i někoho popostrčit.Ne se tady posílat do p....Každopádně je to věc luhačovických a oni na to , jak vidím za čas, budou muset přijít sami.Všem vždycky masovost nesedí ,takže se tam jezděte pobavit a ožrat,koupit los od pěkné gymnazistky,ale určitě nečekejte,že férově vyhrajete, protože to vlastně závody ani nejsou.Je to takové posezení u vody ,kdy se bavíte a zároveň máte strach ,že se soused moc neožere ,a že když Vám to potřetí zamotá a urve,že Vám ještě nedá do držky.Končím,čau Sádro oceňuju,že nejsi arogantní a diskutuješ a třeba kdyby jsi chtěl tak někdy sednem náhodně na pivo.

Cottus - Profil | Čt 8.5.2008 12:30:38

hraji. já na závody rybářské nechodím....z principu.
Dětské organizuji několik let. Takové skromné (bez cenných věcných odměn), za to cílené....
Nejsou to však závody z ekonomickým podtextem, což nelze tvrdit o závodech MRS či Luhačovic.
Luhačovice se za bussines aspoň nestydí, jinak rozdíl nevidím..
Je to stejný rozdíl, asi jako mezi lovem na soukromáku vs. lov na Ostravici( úsek +500.-/den).
Bylo by načase se přestat schovávat za hejno, a tvrdit že jsme tady pro lidi...
Houby! .. lidi jsou tam pro vás.

Sádra - Profil | Čt 8.5.2008 12:01:02

Dada87: Tak je tam poloviční účast. Ale taky si tam jezdí lidi chytit kapra. Proto taky většina lidí chodí na ryby a nikdo nikomu tu chycenou rybu nechce upřít. Ale v každém případě ji má chytit dítě a rodič když mu s rozumem pomůže....... Prostě tak je to zamýšleno. Já jezdím s partou 6 rodin. Děcka chytají, tátové se pohádají která slivka je lepší a maminy pokecají. Vždycky děcka aspoň něco chytnou a ta výhra je bonus k dobré pohodě. A není to telenovela ale realita.

Dada87 - Profil | Čt 8.5.2008 10:48:04

A co by se stalo, kdyby nebyly ceny tak hodnotné? Možná by pak doprovod tak usilovně nebojoval o první místo (cenu) a nechali by chytat děti..

Sádra - Profil | Čt 8.5.2008 9:26:32

Vatek: Když napíšeš rodiče s dětmi, tak už se nedomluvíš vůbec s nikým. Celá akce je dělána pro děcka. Aby chytaly hlavně děcka. Je nějak tolerována pomoc rodičů. Do jaké míry by pomoc měla být, je ponecháno na inteligenci táty. Bolužel když chytajícímu tátovi řekneš, i rozhodčí, že jsou to dětské závody a že tu rybu by měl vytáhnout synek, tak tě pošle do piˇ.e a chce ti dát po tlamě. Osobně se mi to stalo. Prostě když si zaplatí, tak chce rybu (samo že i cenu).
Slovit cejnka a nabídnout jej svazové organizaci nebo soukromé vodě? Kolik jich to s otevřenou
náručí přijme? Nabídni kapra a urvou ti ruky. Taky víme že to chce dravce a vysazují se. Dravec ale potřebuje úkryt, kde ho vzít. Majitel přehrady je povodí. Udělejte něco s cejkem. Potřebujem úkryty pro dravce - nelze.
Uspořádat ligu? Co s těma cejnkama co nachytají? Nikdo je nechce. Takže spět do vody a nebo.....
Není to tvůj problém. Jasně. Chce se na to taky podívat z obou stran. Jenže většinou se samostatný stává terčem. Odhaduji, že tak 50 děcek přineslo cejny (a křížence) k vážení. Kolik jich je dalo do kádě s vodou při čekání jako Ty? Kolik si je chtělo odvézt domů? Co by tak asi s nima udělali? Takže zajistit cca 50 rozhodčích aby hlídali jak nesou děcka ryby k vážení. Špatně vychováte děcka ke vstahu k rybám! Co ty rodiče - pošlou tě do háje? Bez doprovodu tam děcko nemá co dělat. Věř tomu že když řekneš že jsme prasata, tak to je ještě pěkná nadávka.
Chytalo na přehradě 389 děcek, věcně ohodnoceno 193. S rodiči a doprovodem tam bylo cca 800 lidí a z takového počtu je vždy někdo nespokoje. Viděl jsem tam i šťastné děcka a bylo jich hodně. A na podzim chtějí přijet zas.

Vatek - Profil | St 7.5.2008 22:11:54

To Adios:Asi nějak tak to je.Rodiče s dětmi.Dát to do propozic,to se může to ne a snažte se a třeba i hlídejte.I autoregulace je regulace.Ale je to na pořadateli.Přemnožený cejn je důsledek něčeho zanedbaného dávno před tím.A dělat s tím určitě něco jde.Vždyť mají hospodáře,to přece měl být profi vzdělaný rybář,dle zákona o rybářství a rybnikářství.Jde regulovat predátory,odlovem atd.A naše řeky jsou docela prázdné,určitě by nějaké metráky bílé ryby zvládli.Uspořádejte tam opakovaně nějaká kola I. nebo II.ligy v plavané či feedru vymezte pravidla,která ryba je či není bodovaná/kapr třeba ne/,vrazte nějaký peníz do cen pro nejlepší a on Vám nějaký ten metrák z vody zmizí.Ale znovu podotýkám,to není můj problém.

Adioz - Profil | St 7.5.2008 20:52:36

Takže jsme se nejspíš shodli na tom že ty závody jsou né dětské ale rodiče a děti by se dalo říct.Ale s tím že jsou přemnoženi cejni a že by se měli hubit nesouhlasím.Představte si že by jste řekli něco takového o romech(nic proti nim dávám příklad)"vyhubte romy jsou přemnoženi".No co tak jsou přemnoženi kdyby byli přemnoženi kapři tak si toho nikdo nevšimne aspon mají štiky a jiní dravci co žrát no.Apředstavte si kdyby ty cejny vhazovali do popelnic.Nevonělo by to zrovna grapefruitem :-).Takže s přemnoženýma cejnama bych nic nedělal.

Sádra - Profil | St 7.5.2008 17:22:54

Vatek: V každém případě jen diskutuji. Je to problém. Závody v Luhačovicích jsou takové jaké jsou. Jsou prostě jiné než klasické plavačkové bodované. A jak jsem již psal, velmi podobné závodům v okolí. Bohužel, si spousta lidí myslí, že když si zaplatí, tak si může dělat co chce. Musí chytit kapra a nejlépe dva. To že chytá táta a děcko se honí po lese je špatně. Na to také upozornil hospodář v rozhlase při zahajování závodů. Určit kolik může táta pomoci je těžké. Je jasné, že děcko v šesti letech nevytáhne úplně samo kapra. Já osobně si myslím že když táta pomůže, mělo být na tomto typu závodů tolerováno. Je to prostě volnější.
Samozřejmě smekám před děckem, které opravdu chytá úplně samo a dokáže v tomto věku takto velkou rybu chytit, zdolat i podebrat. Jako třeba Adioz a tvůj kluk. Celkem chápu, že jsou nasraní.
Nezbývá něž poradit - příště vybrat jiné závody.
S tím prasetem jsem to tak napsal schválně. Ale zlob se nebo ne, když někdo eletřinou odloví plevelnou rybu (jak je v bleskovkách) a pak ji skrmí v ZOO, nenapíšeš že je prase. Jenže co s těma rybama, když jsou přemnožené. Podle mne je to úplně stejné. V tomto případě je prase ten, kdo do vody nahází polomrtvé ryby. Druhý den je to krááásný pohled. A to tak prostě dřív bylo. Už několik let je poukazováno na špatnou kvalitu vody v přehradě. Samozřejmě za to můžou rybáři. Házejí tam krmení atd. Že není nahoře čistička, to už se jaksi přehlíží. No a po závodech když plavou na hladině mrtvé ryby, tak to odserou zase rybáři.
Fak se snažíme zlepšovat. Jde to ale těžce.
Toto jsou jen mé osobní názory a jsem jen řadový člen.

Vatek - Profil | St 7.5.2008 15:26:05

TO Puntik:Opravdu ne.Jezdil jsem na ty závody s partou kamarádů už dávno.Kluka jsem tam vzal až loni , kdy si chtěl trochu přičichnout k závodní plavané a protože jsem tu vodu /a cejny/ znal a věděl jsem , že bude mít opravdu 6.hodin co dělat tak jsem vybral Luhačovice.Takže s děckem jsem byl jednou a už NO MORE. TO Adios:Nemyslím , že se Sádrou hádáme.Prostě jsem otevřel net kukl jsem náhodou na odkaz a vybavili se mi ty negativní vzpomínky.Když je jich víc jak pozitivních, tak jsem zareagoval.na to tady ta diskuse je.NE nehádám se.
Čau Sádro.Tentokrát s tebou souhlasím, že kdo nic nedělá, nic nepokazí.Asi všude při závodech Ti nejhorlivější chtějí vyhrát a to za každou cenu/i plavačkových, to vím/.Ale u Vás to bylo opravdu do očí bijící a je to problém ve Vás v tom jaké si tam vybíráte rozhodčí a jak dodržujete pravidla Vámi stanovená, tady je "jádro pudla" kamaráde.Určitě mne hned sestřelíš, že je těžké stanovit co může táta za děcko udělat a co ne, ale to zase opravdu jen na Vás.Vy pořádáte.Ahoj. PS. A to s tím prasetem jsi trochu vytrhl z kontextu, ne?