Výsledky závodů mládeže LUHAČOVICE (Jaro 2008)

Autor diskuse: Peete - Profil , 4.5.2008

Adioz - Profil | Čt 8.5.2008 18:21:21

Takže já bych chtěl říct že přehrada Luhačovice je skvělé místo na chytačku a prázdninách si tam jedu na týden zachytat.A ty závody jsou taky skvělá věc protože jsou otevřená místa která normálně otevřená nejsou a to je supr.

Sádra - Profil | Čt 8.5.2008 15:32:51

Uzavřu to taky. Že se na tom v Luhačovicích vydělá, to je snad všem jasné a přiznávám to. Že jsou v Luhačovicích nedostatky to taky přiznávám. Že MO dělají závody taky aby něco utržily a mají taky při nich nedostatky, to už se moc nepíše.
Vatek: Dík za pozvání. Raděj si to rozdejme u vody a to pivko až potom. Pokud by ses někdy odhodlal jet do Luhačovic (ne na závody), tak třeba v ploticích. Budem tady s plavačkou pro smích (tady to nikdo nechytá), ale mimo závody si určitě zachytáš a je tu krásně.

Vatek - Profil | Čt 8.5.2008 14:18:13

To All:Pánové,už tu začínáme mlet o hovně furt dokola.Co jsem chtěl říct ,to jsem řekl.Je to telenovela komerčně perfektně ekonomicky propracovaná s mizernýma pravidlama.Na nešvary jsem chtěl poukázat a třeba i někoho popostrčit.Ne se tady posílat do p....Každopádně je to věc luhačovických a oni na to , jak vidím za čas, budou muset přijít sami.Všem vždycky masovost nesedí ,takže se tam jezděte pobavit a ožrat,koupit los od pěkné gymnazistky,ale určitě nečekejte,že férově vyhrajete, protože to vlastně závody ani nejsou.Je to takové posezení u vody ,kdy se bavíte a zároveň máte strach ,že se soused moc neožere ,a že když Vám to potřetí zamotá a urve,že Vám ještě nedá do držky.Končím,čau Sádro oceňuju,že nejsi arogantní a diskutuješ a třeba kdyby jsi chtěl tak někdy sednem náhodně na pivo.

Cottus - Profil | Čt 8.5.2008 12:30:38

hraji. já na závody rybářské nechodím....z principu.
Dětské organizuji několik let. Takové skromné (bez cenných věcných odměn), za to cílené....
Nejsou to však závody z ekonomickým podtextem, což nelze tvrdit o závodech MRS či Luhačovic.
Luhačovice se za bussines aspoň nestydí, jinak rozdíl nevidím..
Je to stejný rozdíl, asi jako mezi lovem na soukromáku vs. lov na Ostravici( úsek +500.-/den).
Bylo by načase se přestat schovávat za hejno, a tvrdit že jsme tady pro lidi...
Houby! .. lidi jsou tam pro vás.

Sádra - Profil | Čt 8.5.2008 12:01:02

Dada87: Tak je tam poloviční účast. Ale taky si tam jezdí lidi chytit kapra. Proto taky většina lidí chodí na ryby a nikdo nikomu tu chycenou rybu nechce upřít. Ale v každém případě ji má chytit dítě a rodič když mu s rozumem pomůže....... Prostě tak je to zamýšleno. Já jezdím s partou 6 rodin. Děcka chytají, tátové se pohádají která slivka je lepší a maminy pokecají. Vždycky děcka aspoň něco chytnou a ta výhra je bonus k dobré pohodě. A není to telenovela ale realita.

Dada87 - Profil | Čt 8.5.2008 10:48:04

A co by se stalo, kdyby nebyly ceny tak hodnotné? Možná by pak doprovod tak usilovně nebojoval o první místo (cenu) a nechali by chytat děti..

Sádra - Profil | Čt 8.5.2008 9:26:32

Vatek: Když napíšeš rodiče s dětmi, tak už se nedomluvíš vůbec s nikým. Celá akce je dělána pro děcka. Aby chytaly hlavně děcka. Je nějak tolerována pomoc rodičů. Do jaké míry by pomoc měla být, je ponecháno na inteligenci táty. Bolužel když chytajícímu tátovi řekneš, i rozhodčí, že jsou to dětské závody a že tu rybu by měl vytáhnout synek, tak tě pošle do piˇ.e a chce ti dát po tlamě. Osobně se mi to stalo. Prostě když si zaplatí, tak chce rybu (samo že i cenu).
Slovit cejnka a nabídnout jej svazové organizaci nebo soukromé vodě? Kolik jich to s otevřenou
náručí přijme? Nabídni kapra a urvou ti ruky. Taky víme že to chce dravce a vysazují se. Dravec ale potřebuje úkryt, kde ho vzít. Majitel přehrady je povodí. Udělejte něco s cejkem. Potřebujem úkryty pro dravce - nelze.
Uspořádat ligu? Co s těma cejnkama co nachytají? Nikdo je nechce. Takže spět do vody a nebo.....
Není to tvůj problém. Jasně. Chce se na to taky podívat z obou stran. Jenže většinou se samostatný stává terčem. Odhaduji, že tak 50 děcek přineslo cejny (a křížence) k vážení. Kolik jich je dalo do kádě s vodou při čekání jako Ty? Kolik si je chtělo odvézt domů? Co by tak asi s nima udělali? Takže zajistit cca 50 rozhodčích aby hlídali jak nesou děcka ryby k vážení. Špatně vychováte děcka ke vstahu k rybám! Co ty rodiče - pošlou tě do háje? Bez doprovodu tam děcko nemá co dělat. Věř tomu že když řekneš že jsme prasata, tak to je ještě pěkná nadávka.
Chytalo na přehradě 389 děcek, věcně ohodnoceno 193. S rodiči a doprovodem tam bylo cca 800 lidí a z takového počtu je vždy někdo nespokoje. Viděl jsem tam i šťastné děcka a bylo jich hodně. A na podzim chtějí přijet zas.

Vatek - Profil | St 7.5.2008 22:11:54

To Adios:Asi nějak tak to je.Rodiče s dětmi.Dát to do propozic,to se může to ne a snažte se a třeba i hlídejte.I autoregulace je regulace.Ale je to na pořadateli.Přemnožený cejn je důsledek něčeho zanedbaného dávno před tím.A dělat s tím určitě něco jde.Vždyť mají hospodáře,to přece měl být profi vzdělaný rybář,dle zákona o rybářství a rybnikářství.Jde regulovat predátory,odlovem atd.A naše řeky jsou docela prázdné,určitě by nějaké metráky bílé ryby zvládli.Uspořádejte tam opakovaně nějaká kola I. nebo II.ligy v plavané či feedru vymezte pravidla,která ryba je či není bodovaná/kapr třeba ne/,vrazte nějaký peníz do cen pro nejlepší a on Vám nějaký ten metrák z vody zmizí.Ale znovu podotýkám,to není můj problém.

Adioz - Profil | St 7.5.2008 20:52:36

Takže jsme se nejspíš shodli na tom že ty závody jsou né dětské ale rodiče a děti by se dalo říct.Ale s tím že jsou přemnoženi cejni a že by se měli hubit nesouhlasím.Představte si že by jste řekli něco takového o romech(nic proti nim dávám příklad)"vyhubte romy jsou přemnoženi".No co tak jsou přemnoženi kdyby byli přemnoženi kapři tak si toho nikdo nevšimne aspon mají štiky a jiní dravci co žrát no.Apředstavte si kdyby ty cejny vhazovali do popelnic.Nevonělo by to zrovna grapefruitem :-).Takže s přemnoženýma cejnama bych nic nedělal.

Sádra - Profil | St 7.5.2008 17:22:54

Vatek: V každém případě jen diskutuji. Je to problém. Závody v Luhačovicích jsou takové jaké jsou. Jsou prostě jiné než klasické plavačkové bodované. A jak jsem již psal, velmi podobné závodům v okolí. Bohužel, si spousta lidí myslí, že když si zaplatí, tak si může dělat co chce. Musí chytit kapra a nejlépe dva. To že chytá táta a děcko se honí po lese je špatně. Na to také upozornil hospodář v rozhlase při zahajování závodů. Určit kolik může táta pomoci je těžké. Je jasné, že děcko v šesti letech nevytáhne úplně samo kapra. Já osobně si myslím že když táta pomůže, mělo být na tomto typu závodů tolerováno. Je to prostě volnější.
Samozřejmě smekám před děckem, které opravdu chytá úplně samo a dokáže v tomto věku takto velkou rybu chytit, zdolat i podebrat. Jako třeba Adioz a tvůj kluk. Celkem chápu, že jsou nasraní.
Nezbývá něž poradit - příště vybrat jiné závody.
S tím prasetem jsem to tak napsal schválně. Ale zlob se nebo ne, když někdo eletřinou odloví plevelnou rybu (jak je v bleskovkách) a pak ji skrmí v ZOO, nenapíšeš že je prase. Jenže co s těma rybama, když jsou přemnožené. Podle mne je to úplně stejné. V tomto případě je prase ten, kdo do vody nahází polomrtvé ryby. Druhý den je to krááásný pohled. A to tak prostě dřív bylo. Už několik let je poukazováno na špatnou kvalitu vody v přehradě. Samozřejmě za to můžou rybáři. Házejí tam krmení atd. Že není nahoře čistička, to už se jaksi přehlíží. No a po závodech když plavou na hladině mrtvé ryby, tak to odserou zase rybáři.
Fak se snažíme zlepšovat. Jde to ale těžce.
Toto jsou jen mé osobní názory a jsem jen řadový člen.

Vatek - Profil | St 7.5.2008 15:26:05

TO Puntik:Opravdu ne.Jezdil jsem na ty závody s partou kamarádů už dávno.Kluka jsem tam vzal až loni , kdy si chtěl trochu přičichnout k závodní plavané a protože jsem tu vodu /a cejny/ znal a věděl jsem , že bude mít opravdu 6.hodin co dělat tak jsem vybral Luhačovice.Takže s děckem jsem byl jednou a už NO MORE. TO Adios:Nemyslím , že se Sádrou hádáme.Prostě jsem otevřel net kukl jsem náhodou na odkaz a vybavili se mi ty negativní vzpomínky.Když je jich víc jak pozitivních, tak jsem zareagoval.na to tady ta diskuse je.NE nehádám se.
Čau Sádro.Tentokrát s tebou souhlasím, že kdo nic nedělá, nic nepokazí.Asi všude při závodech Ti nejhorlivější chtějí vyhrát a to za každou cenu/i plavačkových, to vím/.Ale u Vás to bylo opravdu do očí bijící a je to problém ve Vás v tom jaké si tam vybíráte rozhodčí a jak dodržujete pravidla Vámi stanovená, tady je "jádro pudla" kamaráde.Určitě mne hned sestřelíš, že je těžké stanovit co může táta za děcko udělat a co ne, ale to zase opravdu jen na Vás.Vy pořádáte.Ahoj. PS. A to s tím prasetem jsi trochu vytrhl z kontextu, ne?

gama - Profil | St 7.5.2008 12:59:31

hraji-plne s tebou souhlasim ve vsech bodech

hraji - Profil | St 7.5.2008 12:22:03

Cottus: zjevné nedodržení pravidel a teda naprosto nespravedlivý přístup k dětem, které tam skutečně lovily samy mě myslím si opravňují vyslovit kritiku.
A tu zatím nikdo nezpochybnil, naopak, veřejně zde bylo přiznáno, že to děvče co "vyhrálo" ani neumělo nahodit.
Takže milý Cottusi, pokud chceš být spravedlivý, zameť nejprve před prahem svého blízkého příbuzného (shoda jmen je více než nápadná) a svým a až poté poukazuj na nepořádek na prahu cizím. Zvláště když to opatření, které tu kritizuješ, je na ochranu pstruha potočního.

natas - Profil | St 7.5.2008 11:51:49

Můj příspěvek má všeobecný charakter, protože se závody v menším měřítku mám určité zkušenosti. Zmiňované problémy závodu dětí se objevují prakticky na všech závodech. Je věcí organizátorů, aby všemi způsoby podobným jevům zabraňovali. Pokud někdo dá Luhočovickým závodům monstrózní propagační hesla,tak musí dodržet nastavenou laťku. Zmiňované nedostatky jsou zásadním pochybením organizátorů a vzhledem k tomu, že zmíněné jevy se dle příspěvků již dříve zveřejněných opakují, tak jsou již neospraveditelné. Ano, kdo nic nedělá, tak nic nepokazí a všichno jsou omylní, ale omyly a hrubá pochybení se nesmí opakovat a nesmí mít všeobecnější charakter.
PS: za krajské povolenky jsem do Luhaček rád jezdil i s kamarády, ale když došlo k osamostatnění a seznámil jsem se s filozofií MO, tak už po nich netoužím.

Adioz - Profil | St 7.5.2008 11:30:41

Nemyslím si že by ste se tady měli hádat jednou má pravdu sádra někdy Vatek.Ale pokud jdou chytat dospělí na dětské tak to je pěkně blbé jsou to DĚTSKÉ závody a poduk si ta holka toho kapra neumí vatáhnout a hraje si schovávanou tak at tam prostě nejezdí nás co chytáme bez rodičů nás to pěkně štve.TAk jak říká HP rybařinu to otráví.A má pravdu.

Sádra - Profil | Út 6.5.2008 22:46:39

Vatek: Zdravím a opakuji že je to v lidech. Nikde jsem nepsal že ty cejny jsi přinesl zrovna Ty!! Bohužel s těma cejnama je to tak. Děcka je přinesou k vážení a stojí skoro hodinu v řadě. Pak je prostě rodiče nechtějí vzít do auta a prostě je pustí ,, na svododu". Z té ,, svobody" je musí pak správce druhý den vysbírat podběrákem okolo břehu. Tak to vyřešil takto. Bohužel je bílá ryba nezajímavá pro většinu rybářů všude v okolí a chovají se k ní jak chovají.
Že bylo synovi jedno co vyhraje a ten balíček někomu dal je pravda a nechci dělat žádnou telenovelu.
Byl jsem i na jiných děckých závodech v okolí a je to skoro přes kopírák a to svazové závody. Problém tatínkové a rozhodčí. O tom se ale nepíše. No a ceny ......? Nepíšu o hodnotě, ale počtu vydaných cen. Prostě děcka jsou rády že něco vyhrají.
Taky se mi těžko vysvětluje holce proč ten taťka toho kapra nenechá vytáhnout synkovi. Nemá to tak být to je jasné.
Já se snažím svoje děcka naučit k rybám chovat slušně a chytat je pro zábavu. Co je učí druzí to jejich věc. Dokonce jsem byl několikrát jako vedoucí s děckama na rybářském táboře. Byly tam i děcka z jiných organizací z celé ČR a chytají závodně. Při povídání s děckama se toho hóóóódně dozvíš jak se to při závodech dělá. A zrovna rovina to teda není. Ze svých hlav to nemají. Nic tím ale neobhajuji. Je to v lidech.
Že jsi mne nazval prasetem, tak to jsi nebyl daleko od pravdy, protože se svou váhou do něho nemám daleko a několikrát po mě chtěli porážkový list a ne občanku.
Plotice tam jsou, ale od chaty dolů. I slušné kousky.
PS:Kdo nic nedělá, nic nepokazí.
A samozřejmě že každý dobrý skutek má být po zásluze potrestán. (toto je názor chlapů v hospodě a podotýkám že nemají se spolkem nic společného. Jen že tam byly v sobotu děcka chytat).


Puntík - Profil | Út 6.5.2008 18:52:27

Vatek: Rozumím ti, ale zaráží mě jedna věc.. To je ti ta představa, že můžeš vyhrát věcnou cenu, tak lákavá, že ty své děti takovému šílenství vystavuješ znovu a znovu?

Vatek - Profil | Út 6.5.2008 18:45:04

Čau Sádro.Pravdu máš v tom,že je to o lidech a jejich přístupu.Ale dál z toho děláš limonádovou telenovelu s plačícím ckhlapečkem.Váš přístup je megalomanský/máte na to právo/,který hraje pouze na vítěze.Chcete být největší a vydělat prachy/taky na to máte právo/.Ale buďte tedy megalomani i dodržování pravidel soutěže,naučte své desítkáře/rozhodčí/ poznávat ryby,naučte je pravidla Vaší soutěže,naučte je být skutečně na místě ,kde by měli být.A jestli jsi byl Ty ten pořadatel u vážení synových cejnů,cejnků,plotic,jejich kříženců a perlínů,tak jsi prase taky.Protože výroky o tom,že ty RYBY mám vyhodit, a nebo pak dát tam tomu pánovi ,který je vysype prasatům do lesa na újeď,svědčí o tom jak učíte malé děcka k úctě k rybám.A tam jste to předvedli perfektně.A mi jedno jestli je to plotice nebo kaprosumec.Je to ryba.A veřejně tady lžeš,protože jsme ryby k vážení donesli živé v kyblech s vodou,pak byli v plavačkovém vezírku v kádích spolu s kapry.Tak nelži a nepiš polomrtvéminut na suchu./mimichodem ten vezírek mi z té kádě po vyhlašování vítězů někdo čmajzl.Asi ten milovník lesní zvěře co potřeboval maso na újeď.Ale to je čistě můj průser./A cejny tam máte přemnožené proto ,že máte nevhodně zvolenou rozloženou rybí obsádku/sumec + kapr - ti je moc nežerou,ale to asi víš sám/.Za to plotice tam docela chybí .
Neber to zle,věřím ,že mezi sebou máte lidi,kteří to chcou dělat co nejlépe ,ale jezdil jsem k už dost dlouho a je to skoro furt to samé.Můžeš se mnou nesouhlasit a až se začnete chovat k rybám důstojně,tak to prase odvolám a věřejně se Ti tady omluvím.Ahoj.

Cottus - Profil | Út 6.5.2008 9:43:24

Není nad objektivnost....
Když předseda MO MRS (kde na MP je štika a okoun nežádoucí) haní závody "konkurenčního" RS...
Ono to konkurenční prostředí v rybařině je asi příliš rozmnožené.

Sádra - Profil | Út 6.5.2008 9:13:29

hraji: máš na to právo.
baitruner2: záleží jak se na to díváš. Ve fotbale se dopředu ví že to fraška bude a čumí na to mraky lidí.

baitruner2 - Profil | Út 6.5.2008 8:46:03

Tak jestli je to opravdu tak jak tady pisete tak to je teda FRASKA:-((((((
Ale i tak mladym gratuluji.

hraji - Profil | Út 6.5.2008 8:39:13

Sádra: ani trošku nesouhlasím s tím, co jsi napsal.

Sádra - Profil | Út 6.5.2008 8:33:13

Je to jen v lidech a jak to kdo vidí. Moje děcka a děcka kamarádů navštěvují závody pravidelně a u těch prutů prostě musí sedět. Pokud je to přestane bavit, tak se balí. Přiznám se že jim nahodím (co vidím někdy u vody, jak nahazují mistři s pruty za desítku a na vestě nášivky všech ryb. značek - tak by potřebovali taky pomoct), pomůžu při zdolávání. Musí si zaseknout, prut držet a zdolávat. Nestydím se za to. Prostě ty děcka jsou malé. Snažím se je něco naučit a nerybáře k rybařině přitáhnout. Hlavně k plavané. Taky vysvětlit, že rybařina se nerovná naplněný mrazák a na závodech nemůžou všichni vyhrát. Když už to syn ve dvanácti zvládal, tak si musel kapra i podebrat. Chytl 10 kaprů a vůbec ho nesralo že nestál na bedně. Jednou se to podařilo. A balíček který dostal za přinesenou rybu k vážení, dal prostě chlapečkovi který brečel že nic nechytl.
Vatek: Nikde se neuvádí že jsou závody nejlepší na světě, ale největší co do počtu lovících. Pokud pozveš na závody u vás, až budou a já se klidně přijedu podívat co dostane 13 místo a třeba 150 místo.
Když kluk byl první (už jsem to tu psal a nechci se chlubit), tak kamarád z Chocně prohlásil, že tolik toho nedostanou všichni na závodech dospělých u nich, co dostal kluk za první místo tady na děckých. Cejn je tady přemnožen, nesmí se pouštět spět do vody a taky po 40 minutách na suchu by to asi nerozplaval. Byl jsem u toho, když se někdo divil, že je napolo chcíplé chce naházet do vody a pořadatel mu v tom bránil.
Pořadatel se snaží to dělat co nejlépe, ale vše to nejlépe nejde, pak by byly ,,NEJLEPŠÍ NA SVĚTĚ". To sice pořadatel chce, ale je to ještě hodně práce. A na druhou stranu je krásné, když má děcko radost, když dostane balíček a chytne jen jednu malinkou ploťku.

Vatek - Profil | Po 5.5.2008 18:14:49

Je podvod v zájmů natlučení co nejvíce peněz/co největší placená účast/.A nejvíc to stejnak odserou ty děcka. Loni jsem to absolvoval se synem, který to poctivě odseděl 6 hodin na plavačkové bedně bedně.Výsledek 6kg kapr + 6 kg cejnů stačilo na asi 13 místo za které děcko dostane podběrák za 180 korun na dvě použití a pytlík foukané kukuřice.Potvrzuji na svou čest , opravdu tam většina tatínků chytala i na víc jak dva pruty a děcka lítala po lese a sbírala houby.Cestou domů mi pak těch kluků , kteří to odseděli poctivě a třeba ani neměli pořádnou výbavu, bylo moc líto.Ale reklama je reklama a ta se dělá jen na toho prvního/jedno jak/ a Luhačovické ??závody?? -"Ač nejlepší na celém světě -stále poctivé a SKROMNÉ!!!"
PS:A kdyby jste viděli pořadatele, jak ty prasata zachází s ulovenými cejny a cejnky- Ať žije jen sumec a kapr.

hraji - Profil | Po 5.5.2008 16:03:09

Takže žádné závody, ale v podstatě podvod na těch slušných a samostatných dětech prostřednictvím tatínků a strýčků za tichého souhlasu pořadatele, který se tak krásně zviditelnil.

Adioz - Profil | Po 5.5.2008 15:46:22

Účastnil jsem se těchto závodů a musím také přiznat, že to byly spíše závody dospělých. Je totiž sci-fi, aby si taková holka, která to vyhrála nahodila prut, natož aby vytáhla takového kapra. A nebyla sama, koukal jsem okolo a u některých prutů nebyly ani děti, byly totiž vlese a hráli si na schovávanou. Vím že takové 6 leté holčičce je to jedno, ale že to není jedno těm tatínkům, to nechápu. Já jsem skončil třetí na celkovou váhu a všechno od zvolení návnady, přes uvázání háčků, návazců, zvolení vlasců, až po vytažení 2 kaprů 54 a 73 cm jsem si dělal sám, jelikož můj taťka není rybář a vůbec tomu nerozumí. Ale tohle je problém organizátorů, asi jim to tak vyhovuje. Každopádně to je super akce a já jsem rád, že jsem si dobře zachytal.

HP - Profil | Po 5.5.2008 13:47:24

Dost mě udivuje počat mladých rybářů to číslo je krásný. Jinak u nás se prý stalo, že za takovýhle chytání prostě dítě vyškrtli z vyhlášení, jeto nefér, má se to vyřídit u vody, protože chudák pak dítě akorat mu to rybařinu otráví.

konyli - Profil | Po 5.5.2008 13:16:14

3místo měl obsadit tatínek ditěte byl kousek od nás a první místo šak ta holka nebila ani v blízkosti chytali na plaži ale před 2místem musím smeknout to si mladý rybu chytl sám

Cottus - Profil | Po 5.5.2008 13:08:32

Exer: Mě to nezajímá ...Já jim to nezávidím...
Je přece jasné,že 6-ti letá holka potřebuje pomoci při zdolávání tak těžké ryby.
Při takové rybě bych potřeboval pomoc i já...

ExeR - Profil | Ne 4.5.2008 23:26:44

TAky se připojuji ke gratulace, ale zajímalo by mě kolik z těch kaprů nachytali tatínkové/strýčkové...

baitruner2 - Profil | Ne 4.5.2008 22:21:42

Tak vsem mladym rybarum a rybarce SRDECNE GRATULUJI:-) Parada jen tak dal:-))