Ze zasedání Odboru LRU přívlač Rady ČRS

Kategorie: Všeobecné

Zasedal Odbor lovu ryb udicí přívlač při Republikové radě ČRS. Přinášíme souhrnnou informaci z jednání tohoto orgánu.
...
Jednání zahájil předseda odboru Tomáš Kepr, prvním bodem byla kontrola zápisu z minulého zasedání odboru, následovalo projednání přijetí Trout Area jako nové disciplíny LRU přívlač. Michal Horák popsal specifika disciplíny (lov pstruhů na stojatých vodách). Hlasováním byl návrh na zařazení nové disciplíny přijat a bude předložen Radě ČRS ke schválení.
...
Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/119-vseobecne/1087-ze-zasedani-odboru-lru-privlac-rady-crs

MAXXSKATER, 14.12.2022

Diskuse k bleskovce

Nils - Profil | Po 16.1.2023 16:02:45

boticar >> tak nějak se ale rybníky vhodné pro TA, které jsou Svazové, hledají.... takže uvidíme co se ukáže. Co jsem si tak projel osobně JČUS, tak vhodný pstruhový stoják je asi jen jeden.
Každopádně Svazové jsou priorita, když bude možnost, psali kluci co to vše budou organizovat.

boticar - Profil | Út 10.1.2023 12:28:17

Martin M. >> Takže lokace jsou dané předběžným termínovým kalendářem na stránkách rybsvaz.cz. 2x rybník středočeský ČRS Dvorce, 1x Polička, 1x Chotěboř, 4xNedvědice https://www.cerstvy-pstruh.cz/ Tam je to asi ideální přesně podle toho, co píše Nils.

boticar - Profil | Po 2.1.2023 18:40:25

Nils >> Jasný, tak jako když si někdo vymyslí mistrovství světa v chytání pavích oček v akvárku, tak bude nová disciplína, která bude halová, každej dostane svoje akvárko s přesným počtem pavích oček vyhřáté na laboratorní teplotu a budou naprosto rovné podmínky a pak se nakonec někdo vyfotí s nápisem na kšiltovce a pohárem v ruce a ČRS ho pochválí za skvělou reprezentaci a další rok mu zaplatí letenku do Japonska na druhej ročník. Ono bude časem tolik disciplín v tolika sportech, že to už nebude ani nikoho zajímat nebo se ani nesejdou závodníci :D Ono je to tak ve všech sportech a jiných aktivitách, které někdo za sport považuje.

Nils - Profil | So 31.12.2022 19:35:42

boticar >> no změna pravidel, aby byla motivace chytat větší ryby by se mi líbila. Ono už hodně lidí končí, protože je to nebaví, či štve ten systém a jediná změna co proběhne je ta s rotací...
Navíc právě TA je nová možnost, pak máš lodě a brzy čekám i Streetfishing, který už má taky MS pod Fips.
Když vznikla tahle liga pod ČRS, nic jiného nebylo, teď už je dost konkurenčních možností. A nemluvím o tom, že celý podzim a jaro máš různé závody na soukromákách.
Takže pokud opravdu nebudou výrazné změny, čekám velký oslabení základny.

boticar - Profil | So 31.12.2022 17:31:00

Mrknato >> Takhle jsem to rozhodně nenapsal, ale přes to, že tak trochu závodím, uznávám, že to není úplně košér. Například v Rakousku je to asi i zakázané. Ono pokud to třeba moc nebere, tak se to od normálního rybolovu moc neliší. Když to bere hodně a je potřeba ty ryby těžit z vody v jakýchkoliv velikostech, tak je to už někdy docela zásah do biotopu. My si občas děláme takové sranda závody, kdy se počítá 5 největších ryb za kolo s tím, že se smí přecházet v celém úseku. Stejně to opakovaně vyhrávají ti nejlepší, ale dost to připomíná normální chytání ryb.

boticar - Profil | So 31.12.2022 17:05:55

Nils >> Já vím moc dobře sám, jak v lize chytám :D Ne každej se musí mermomocí válet po hotelích, že? Letos jsme dvakrát spali venku a bylo to celkem napohodu.

Mrknato - Profil | Pá 30.12.2022 21:07:02

Martin M. >> Co vím, tak za závody ve Vč.ÚS (Labe, Chrudimka, Doubrava) nikdo uživateli (ÚS) na zarybnění nic neplatil. Podle mě to jsou jen úvahy, které z něčeho vyplývají.....

Mrknato - Profil | Pá 30.12.2022 21:02:50

Nils >> Nechci vysírat, ale mimo Stč. MO za své, jinde MO územní revíry nezarybňují !!!! A na soukromácích MO, nebo dříve RMV či malých vodách, se závody (mimo gulášovek místních) nekonají.

Mrknato - Profil | Pá 30.12.2022 20:58:17

FRANK71 >> No tak zrovna 10 porybných není dobrý nápad, ale za 16 mega zarybňoval před pár lety celý Vč.ÚS........
Profi "porybný" si má platit stát, ne svaz, stejně tak závodníky !!!

rybomil - Profil | Pá 30.12.2022 20:24:39

boticar >> nejenom že tě může jantar kontrolovat, ale hlavně může dělat chytrýho , nebo i blbýho a vlastně zas tak moc svý odpovědnosti nemá. pamatuju že nás na Rachyni kontrolovali i 3x po sobě. první normální RS v poho, druhý se snažil dělat chytrýho až ofuky a na výtky že kouká na lidi co už berou nějakou šestou, , osmou rybu nereagoval, nebo že nic takovýho při jejich kontrole nezjistil. a ten třetí že ví to tam tak je, jenom je nepřistihl, ikdyž po nich jde a že dokud je nechytí s báglem nemůže nic dělat.

" menší rybník a do něj na jaře a nebo na podzim nandat náklaďák granuláčů " ... to je hodně odvážně napsáno až úsměvné. ale chtěl bych to někdy vidět až zažít. zatím jsem zažil náklaďák tak max. 200 kg rybek. ale rád bych přijel někam kde to bude násobně mooc.
tedy doufám že by to nebyla lokalita jako tristní Písková Lhota ... :§)))

Nils - Profil | Pá 30.12.2022 18:45:04

Martin M. >> Slováci třeba už svojí soutěž dávno mají, u nás je to možná teprve druhým rokem závody přesně dle pravidel. Sám jsem se účastnil pouze pár, a určitě mě to zaujalo z mnoha důvodů... který sem napsal třeba dole boticarovi.
Každopádně tady mrkni a uvidíš jak to tak asi funguje i jak probíhalo MS... a uvidíš, že jsou vody jsou fakt malé. Přesně na to, aby se závodníky dokonale prochytala. Protože by bylo fakt na prd, aby ti ryba ujela tam, kde na ní nikdo nemůže.
https://www.youtube.com/@troutareaslovakia4733

A násada se samozřejmě bude platit vždy, protože vždy musí být čerstvá. Všichni si chtějí zachytat a jsou si ochotní zaplatit. I když by samozřejmě pod Svazem, na Svazovém revíru kde by Svaz zaplatil násadu a zasadil jí do Zarybňovacího plánu by to bylo nejlepší :D.

TA jde u nás nahoru a teprve získává na popularitě. MS v TA bylo teprve letos druhé a teprve se to tak nějak formuje. Ale ještě je třeba Atlas a to je takový závod podobný MS, jen není pod Fips a můžou se tam chytat i gumy.