První povolenka pro děti zdarma v roce 2022

Kategorie: Všeobecné

Jedná se o územní povolenku pro rok 2022.

Podmínkou je členství dítěte v Českém rybářském svazu (dále jen ČRS). Pro tuto akci není podstatné, zda již je dítě členem ČRS delší dobu – některým dětem platili rodiče členství, aniž by děti měly vlastní povolenku, protože využívaly možnosti lovit (do 10 let věku) na prut dospělého rybáře – držitele povolenky. Jedinou a hlavní podmínkou je, že se musí jednat opravdu o první povolenku k rybolovu, kterou dítě ve věku od 6 do 15 let obdrželo. Stejně tak není podstatné, zda a jak dlouho chodí dítě do rybářského kroužku. Na systému v jednotlivých místních organizacích se nic nemění, vše probíhá podle dosavadní praxe MO ČRS, výsledkem však je, že jakmile dítě splní podmínky pro výdej povolenky, neobdrží povolenku ve své místním organizaci za úplatu, ale zdarma. Samozřejmě to musí být první povolenka v životě, získaná v rámci územních svazů, které se do akce zapojily.

Po splnění všech podmínek pro získání první povolenky, má dítě možnost získat (tyto benefity platí pro všechny děti s první povolenkou v životě získanou v roce 2022):

– za poloviční cenu (která činí 345,- ) knihu Rybářství a rybolov. Stačí vyplnit a odeslat objednávku prostřednictvím www.rybsvaz.cz (objednání je možné od 1.1.2022) a přiložit kopii (sken nebo foto) obou stran členské legitimace a první povolenky získané zdarma.

– za poloviční cenu (která činí 270,- Kč) předplatné časopisu Rybářství na jeden rok. Předplatné časopisu je nutno objednat prostřednictvím www.rybsvaz.cz (objednání je možné od 1.1.2022).

Leták ke stažení zde: https://www.rybsvaz.cz/pages_cz/prvni_povolenka_zdarma/prvni_povolenka_zdarma_letak.pdf

Zdroj: https://rybaripce.cz/2022/01/31/prvni-povolenka-pro-deti-zdarma-v-roce-2022/

MAXXSKATER, 4.2.2022

Diskuse k bleskovce

valcha186 - Profil | Pá 25.2.2022 21:57:15

Starejkokot >> Souhlasím s tebou. Jde o to, zabavit děti, něco je naučit a zkusit zda k tomu mají vlohy, baví je to. Jenom chytání nic nestojí, jde o čas toho, kdo se jim bude věnovat.

Starejkokot - Profil | Pá 25.2.2022 16:07:23

V kazde zemi kde chteji vychovat mlade rybare maji decka do 16 let povolenky zdarma. Viz. Svedsko, Norsko. Ale to by nás Crs. Prisel o tech par korun, které se na zarybneni stejně neprojeví.

valcha186 - Profil | Pá 11.2.2022 13:45:51 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Mrknato >> U nás je bordel normální. U nás si skutečně mohou zapálit oheň vyspat se v autě i na břehu. Nevím proč by se měly stát pytláky, buď se věnují rybařině, nebo ne. Nebudu se opakovat, proč tzv. rybáři, prodávají ryby po hospodách a nebo jinde. Nebo je rozdávají jen tak, nebo jen filetují, zbytek vyhazují. Dost samoživitelek má i svého dobročince, jinak by byly zvláštní. Ale jde ji o peníze, rodinu. Lidi bez práce jsou jen že mají volno, jisté peníze, zdravotní, sociální a chodí do práce jinde. Důchod z průměru a ne z minimální mzdy. Imigranti, to není možné, bojujeme proti všemu co není původní. Mám hodně kámošů, co se jim tu líbí, a chodím k nim rád nakupovat. Na závody 250 rohlíků, mezi nimi ani jeden starý, i počet souhlasí. Děláme to pro děti, protože se jim to líbí, a pokud nemají prut, dostanou lísku s návazcem, a i něco chytí. Není problém se zamotáváním. Já jsem rybář proti své vůli , děti mám rád a pořád pro ně něco děláme. I toto je jedna z možností. Nejsi první, komu se to líbí. Volají i další, nevěří, a přijedou. Dokonce jsme měli už i několik rybářů s vypůjčenými dětmi, líbilo se jim u nás. Je to krása, vidět spokojenost dětí, ale i jejich rodičů. Ale už ne ta práce kolem, 14 dní předem. Už teď začínáme s přípravami. Jezdí Hradec, Praha, tak to zkus také.

Mrknato - Profil | Pá 11.2.2022 7:53:15

valcha186 >> Děláš v tý rybařině akorát pěknej bordel. Až dětičky začnou brát rozum a zjistí, že členství není zdarma. povolenka na "půl země" také není zdarma. Pálit ohně také nemohou, stejně jako přespávat v biwi two mann, mýrnyx týrnyx i závodit, tak se akorát pěkně naserou a stanou se pytláky.

Je třeba si uvědomit, že "první povolenka zdarma " je dílo Rady ČRS, které jde prioritně o nové členi a svazozlaťáky do její kasičky. ÚS jí v tom servilně sekundují. Proč to neplatí Rada, když si to vymyslela? Ať místo toho Rada chová původní druhy ryb a ty zdarma vysazuje do řek svazu, když má roupy.

Hele dobráku a co matky samoživitelky, lidi bez práce, imigranti, ty by neměli mít povolenky zdarma a bonus na koupi první udice?

valcha186 - Profil | Pá 4.2.2022 21:17:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já 2 >> U nás je to o něčem jiném. Na podzim, prvně po mnoha letech, přišly děti na výlov a makaly. Kolem vody se motám přes 30 let a dost dětí se vrací, vykoupat se, svézt se na šlapadle, lodích.
Už se těší jak budou spát v autech, venku pod stromy. Než ryby, tak párky v rohlíku, buřtíky. Těch pár korun od dětí nikoho nevytrhne. Složitější je najít vedoucího kroužku. Ten kdo na to má je s dětmi ve Švédsku, Finsku, atd. I to jsou důvody nezájmu o kroužky všeobecně. Dětem se věnujeme, mají u nás to, k čemu se jinde jen těžko dostanou. Bez peněz. A jde to. Ale je to věc názoru.

sven - Profil | Pá 4.2.2022 20:22:55

já 2 >> Rádo se stalo :-)
Já to dělal 16let a sám, takže vím, jak je to časově (a nejen), náročné...
Odměnou jsem získal řadu mladých kamarádů, s kterými se potkávám u vody i mimo ni.
Jak píšeš....také jsme pořádali pravidelné úklidy kolem revírů a děcka se podle svého zájmu, účastnila i výlovů a agregací. Alespoň měla příležitost na vlastní oči vidět, o čem to je.

já 2 - Profil | Pá 4.2.2022 20:11:18

sven >> Já mám zkušenost takovou, že stejně platí rodiče... Líbily by se mi nějaké "brigády" pro děti. Povinné... u nás alespoň uklízíme kolem rybníka. Něco takového by měli mít děti všude jako podmínku pro získání povolenky... Aby si toho, přesně jak píšeš, vážily.
A děkuji, vážím si pochvaly.

já 2 - Profil | Pá 4.2.2022 20:09:03

valcha186 >> Je moc dobře, že děláš akce pro děcka. Byla to jen maličkost ohledně toho ponechávání. Jinak všechna Tvoje práce je rozhodně prospěšná!

Jinak na závodech co děláme pro děti taky pouští.

Ale u vody si rádi občas něco odnesou. Nikoho nenutím, ale v souladu s rybářským řádem jim to ani nezakazuji... Když to vidí u starších kamarádů, nakonec začnou ryby jíst taky i když třeba ne nijak extra často. Na táboře jsme pekly jimi chycené a zpracované kapry a jen se za nimi zaprášilo...

TomášV - Profil | Pá 4.2.2022 16:37:10

Pstruh27 >> kapra klidně každý týden, je jich po revírech jak nasr....
Klidně i zadarmo na dětskou povolenku.

Pstruh27 - Profil | Pá 4.2.2022 15:04:22

já 2 >> Ahoj. Súhlasím s Tebou. Podľa mňa je tiež pre dieťa dobré mať možnosť si nejakú tú rybu z času na čas doniesť aj domov, pochváliť sa doma rodičom, bratovi, sestre a rybu skonzumovať. Jasné, že v nejakej rozumnej miere a pri povolenke zdarma by to ozaj mohli byť kludne 2 či 3 Kapríky za sezónu....

valcha186 - Profil | Pá 4.2.2022 14:39:23 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

já 2 >> Já vycházím jenom z toho, co jsem postřehl u nás na dětských závodech. Z cca 40 dětí, by jich více než 2/3 ryby nejedla. O chytání jim ani moc nejde, sedí a jen mačkají MT. Domů si vzít rybu už vůbec ne. Když mají záběr, tak je to nadzvedne, rybu vytáhnou a zážitek je ji zase pustit. Ony to mají jako krátkodobou zábavu. Druhou stránkou je, že někteří nemohou dát ani ty dvě stovky, jako start. Většinou je známe a tak se jim to hradí z nějakého daru a nebo někdo něco dá za zachytání. Většinou ale rodiče berou závody jako jinou činnost pro své děti, ale MT už jim vzít nesvedou. A bude hůř, nějaký kroužek, a ne jen rybářský, je nebude zajímat. Soustředění dětí týden o prázdninách 4800,- Kč, výhodnější je, střelit je k babičce. Pokud pro děti zadara, bez ryb, tak to stojí jen čas a nic jiného. Za peníze pak chce každý rybu, i když ji nikdo z rodiny nejí. Tak nějak to vidím já, zase letos závody budou a uvidíme jak se to vyvíjí.

sven - Profil | Pá 4.2.2022 12:56:35

já 2 >> Ahoj. Plně s Tvým názorem souhlasím.
Podprahově v té akci cítím spíš než výchovu nových rybářů v plném významu toho slova, formování a nábor budoucích spotřebitelů kaproprůmyslu a budoucí finanční základnu pro bobtnající svazoaparát ...
Ostatně, zadarmo to nebude jak je inzerováno, zafinancováno to bude z členských peněz a to bez toho aby se někdo ráčil, zeptat členů na jejich názor..
Pokud chce někdo stavět se do role mecenáše, měl by sáhnout do vlastní kapsy...

Tobě jako letitému vedoucímu rybářského kroužku, to jistě nemusím nijak vysvětlovat..
Děláš to moc dobře a klobouk dolů. Houšť takových nadšenců !

Osobně tedy nesouhlasím, s tou povolenkou zdarma.
Děti se mají od mala učit, že všechno má svou cenu a nic na světě zdarma není ..
A jak je obecně známo, co je zadarmo, toho si nikdo neváží..
V drtivé většině se člověk už rybářem, lovcem, sportovcem apod. narodí ...
Buď ta vášeň v něm je anebo není. Dobrým přístupem ji rozvineme, špatným zabijeme..
Kdo takový předpoklad naplňuje, snadno si dokáže odříci dvě návštěvy kina apod. nebo si přes zimu alespoň část nákladů, našetří do prasátka..
Nejde o plné pokrytí, domácí sponzor se jistě najde ale alespoň o prokázanou snahu a projevený zájem..

Hynek.N - Profil | Pá 4.2.2022 12:52:17

Vybliz >> Nemusí mít vůbec nic , měl jsi za to správně .

Vybliz - Profil | Pá 4.2.2022 12:08:59

Co je to v textu článku za informaci, že pokud by chtělo chytat ditě pod 10 let na prut dospělého, tak je mu třeba zaplatit členství v ČRS? Já měl za to, že nemusí mít vůbec nic a jediná podmínka je věk pod 10 let.

já 2 - Profil | Pá 4.2.2022 11:33:52

valcha186 >> Ahoj, dovolím si nesouhlasit, ani ne tak s tou povolenkou zdarma, ale s těmi rybami. Pro děti je velmi důležité pochopit, že rybolov je i forma lovu, nemluvě o tom, že mají v sobě chuť onen lov dotáhnout, prostě mají chuť si tu rybu vzít domů a sníst jí a myslím si, že je to správně a mělo by to tak být. Pokud by v prvních letech byly o tuhle možnost připraveny, kdo ví jak by to s nimi bylo dál...

Eli - Profil | Pá 4.2.2022 11:04:04

A Středočeši ostrouhají...

valcha186 - Profil | Pá 4.2.2022 10:55:24 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Pravidelně každý rok děláme dětské rybářské závody do věku 15 let. Myslím, že by děti měly mít členství zdarma. Třeba jen bez přivlastnění ryb, nebo omezeně. Máme startovné na závody 200,- Kč, ale jen kvůli přehledu o počtu závodníků. Tato částka je jen informativní, dostanou mnohem více, včetně možnosti dalšího rybolovu od pátku do neděle, s možností pálení ohňů na břehu, přespání v autech. bi, stanu. Závod je pro všechny děti, bez podmínky členství. Děti mají možnost se pak přihlásit do kroužku a nebo je to nebude bavit, když si to vyzkoušely. Jinak mají možnost si to vyzkoušet po celé prázdniny - zadara.