Film "Svéráz českého rybolovu" brzy v kinech

Kategorie: Všeobecné

V České republice je více než 350 000 rybářů, 15 000 jich každoročně odjíždí chytat ryby do Norska. Režisérka Ivana Pauerová Miloševičová se rozhodla zachytit výpravu šesti dobrosrdečných chlapů z menšího českého města do norského Bessakeru nad Trondheimem. Jaká jsou tajemství mužských rybářských expedic? Napoví celovečerní dokumentární film Svéráz českého rybolovu.

https://www.kinobox.cz/clanek/20510-brzy-v-kinech-sveraz-ceskeho-rybolovu

Trailer:
https://youtu.be/urbz86vbuIg

Martin M., 20.6.2021

Diskuse k bleskovce

Fu - Profil | Út 27.7.2021 0:10:54

aleš vavřina >> 🤣🤣🤣

FockeWulf - Profil | Po 26.7.2021 21:24:47

rybomil >> tech 800 m je fakt signifikantni, pro onoho dalkolovce trefne:):)

rybomil - Profil | Po 26.7.2021 18:42:21

Ijan >> No mi přijde, že kdo zaváží 800m tak svým uvažováním je srovnatelný s těmi co 2 promile v žíle mají, možná s těmi co v žíle mají i víc? :§)))

Už se vůbec nepozastavuju nad tím, že nějaký káčkobijci to zavezou rovnou až k protějšímu břehu řeky, dyť je to max. do 100m. A pak ještě břiblble čumí, když jim při vláčení na tom protilehlým břehu za ty jejich lana zachytáváme nástrahou. Hold inteligence kaprotýmu je vysoká! ( se zaškatulkováním nebo i bez něj )

Bacha San - Profil | Po 26.7.2021 15:59:24

mascha >> Zapomněl jsi na Rumuny, ty všeznalý rozhlede.

mascha - Profil | Po 26.7.2021 15:32:37

Bacha San >> "Dokonce i za restrikce na rybolov a úlovky v Norsku si mohou tyto partičky také samy, protože čecháčci ojebávali co mohli..." nedělám si iluze o tom, co za lidi tam jezdí, byl jsem bohužel svědkem. Ale nadzvedávaj mne poznámky k unikátnímu "čecháčkovství". A představa, že restrikce se staly díky čechům, je úplně mimo. Ale omlouvá tě, že jsi jezdil jen na jedno jediné místo a chybí ti rozhled. Čili, aby sis ho doplnil - úplně stejně funguje svéráz norského rybolovu v podání poláků, němců, rusáků, litevců, holanďanů a dalších národů. Čechů tam jezdí dost, ale poláků a němců výrazně více. Restrikce vznikly pak jako důsledek whataboutistického boje průmyslových rybářů, kteří byli nařčení, že díky nim klesá množství ryb a ani se snažili ze sebe shodit všechnu vinu a pozornost ukazováním na údajné drancování turistickým lovem. Pravda je taková, že za rok se v rámci turistického lovu odveze zhruba tolik, co vyloví jedna jediná průmyslová loď za úspěšný den.

Martin M. - Profil | Po 26.7.2021 15:31:20

mascha >> tak to je pak jeste prapodivnejsi.

mascha - Profil | Po 26.7.2021 15:21:09

Martin M. >> Je to částečně hrané a má to scénář. Jsou tam "všechny" špeky, které se na takových výpravách dějí a bylo by velmi nepravděpodobné, kdyby se přihodily náhodně všechny jedné výpravě. Dokument to fakt není.

Bacha San - Profil | Po 26.7.2021 14:25:32

Specialista >> Ne, myslím to jinak. V Norsku jsem byl na rybách cca 20x. Krom jedné rybačky stále na jednom místě a s CK jen poprvé. Stejná trasa, stejné trajekty a při tom stálé potkávání přesně takových partiček, jako ve filmu. Málokdy a jen výjimečně jsme potkali někoho, kdo se tomu vymykal. Dokonce i za restrikce na rybolov a úlovky v Norsku si mohou tyto partičky také samy, protože čecháčci ojebávali co mohli a dokonce i ničili místní rybochovná zařízení.
A co se množství úlovků týče, tak za to si mohou "rybáři" sami. Proklamace CK s tím má celkem málo společného. Prostě kdo umí, umí a kdo neumí, nechytne ani v rybárně za kačky :-D

Martin M. - Profil | Po 26.7.2021 14:24:44

mascha >> "Podle režisérky šlo o nejlepší z přibližně 200 rybářských skupin, které se přihlásily do castingu."
Pokud jsem to pochopil spravne, tak autorka chtela natocit dokumentarni film, nevim presne k jakym ucelum (TV?), a kdyz se vratila, tak ji nejaky kamos rekl, ze se mu to libi a ze z toho sestrihaji film do kina. Dokument neni hrany, nejsou tam herci, nema to scenar atd.

mascha - Profil | Po 26.7.2021 14:14:40

Mě by fakt zajímalo, jak probíhal casting. Jestli vzali amatérské herce, nalíčili je a nainstruovali, aby hráli co největší vidláky, a nebo jestli někde na Forfishingu vybírali mezi návštěvníkama tu nejkurióznější partu a tý pak slíbili zájezd zdarma a jěště možná nějaký bakšiš navíc, když budou před kamerama autentický...