Ze zasedání Rady ČRS (září 2019)

Kategorie: Všeobecné

Republiková rada ČRS se sešla 5. září 2019 na svém pravidelném zasedání po dvouměsíční prázdninové přestávce. Tentokrát ale na netradičním místě - při příležitosti mistrovství světa v rybolovné technice bylo toto zasedání výjezdní a konalo se v Hluboké nad Vltavou.

Na úvod poděkoval předseda ČRS Dr. Mach dosavadnímu jednateli ČRS Ing. Štípkovi za celoživotní práci pro Český rybářský svaz a předal Medaili „Za mimořádné zásluhy o rozvoj ČRS“, jako ocenění za dlouhodobý a mimořádný přínos k rozvoji ČRS, kterou propůjčuje Republiková rada.

Předseda Dr. Mach následně představil členům Republikové rady ČRS Ing. Romana Heimlicha, Ph.D., který se ujal dnem 1. 9. 2019 funkce jednatele ČRS. Ing. Štípek je od tohoto zasedání Rady členem Republikové rady ČRS z pozice předsedy Západočeského územního svazu ČRS, Republiková rada tak má od tohoto jednání 15 členů.

V prvním bodě jednání členové Rady jednohlasně schválili zadávací dokumentaci pro výběr zpracovatele na zhotovení interní procesní analýzy a přípravy zadávací dokumentace tvorbě centrálního systému. Výběrové řízení bude probíhat do konce tohoto roku, termín pro podání nabídky je 15. říjen 2019. Tento krok je klíčovou fází pro tvorbu centrálního informačního systému, který bude spojovat všechny organizační složky ČRS, včetně členské základny. Implementace tohoto systému na všech úrovních Svazu je plánovaná do konce roku 2021.

V následující části jednání členové Rady opět otevřeli problematiku kodexu sportovního reprezentanta ČRS; shodli se na potřebě aktualizace příslušných směrnic, jejichž návrh předloží Ing. Bílý na příštím zasedání Republikové rady.

Republiková rada rovněž vzala na vědomí předběžné odhady redistribuce prostředků z prodeje celosvazových povolenek za rok 2019 mezi jednotlivé územní svazy; díky výraznému nárůstu jejich prodejů se jedná o meziroční nárůst o 11 mil. Kč. Rada rovněž schválila alokaci 400 tis. Kč z této částky pro potřeby Republikové rady (která se stará o některé revíry, např. ÚN Orlík); způsob využití těchto prostředků bude schválen po předložení analýzy ekonomické situace předsedou Ekonomické komise Ing. Andersem na dalším zasedání Rady.

Předseda Republikové dozorčí rady Ing. Křenek informoval o kontrolách, provedených v uplynulých dvou měsících (pokladní hotovost, rekreačné zařízení ČRS Štědronín) a konstatoval, že nebyly zjištěny žádné závady a byla přijata doporučení z přechozích kontrol.

Republiková rada dále schválila dar ve výši 10 tis. Kč na 9. ročník Handicap Fish Cup pro mentálně postižené, který se bude konat 7. září 2019. Tuto akci organizuje MO ČRS Přelouč.

Na základě předložené žádosti Rada dále udělila souhlas s výjezdem závodníků LRU položená na MS v lovu kapra – Ukrajina 2020 pod hlavičkou ČRS; pro ČRS s tím nebudou spojeny žádné finanční náklady.

V rámci vyšší transparentnosti budou dále instalovány GPS lokátory na tři služební vozy, využívané zaměstnanci sekretriátu Rady ČRS pro účely služebních cest, zarybnění a správu střediska ČRS Štědronín.

Republiková rada se sejde na daším zasedání v Praze, a to 3. října 2019.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/aktuality/rada-crs/556-ze-zasedani-rady-crs-zari-2019

MAXXSKATER, 10.9.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.