Čeští junioři získávají zlato na Mistrovství světa v lovu na umělou mušku

Kategorie: Všeobecné

Je to tam! Česká juniorská reprezentace dokázala vybojovat na MS juniorů (muška) ve Vyšším Brodě v sérii pěti náročných závodů nejcennější kov.

Šampionát odstartoval v sobotu 10. srpna příjezdem účastníků do areálu Herbertov. Zúčastnily se týmy Belgie, České republiky, Irska, Jihoafrické republiky, Nového Zélandu, Polska, Slovinska, Španělska a USA. Náš reprezentační tým pod vedením trenéra Martina Musila nastoupil ve složení Jan Carbol, Jan Bureš, Vojtěch Marek, Antonín Pleska, Jan Wittner a Tomáš Glaesner. Vrcholem dne byla večerní zahajovací ceremonie za účasti organizátorů, zástupců ČRS i předsedy Svazu dr. Macha. Na video se můžete podívat zde.

Následující dva dny se nesly ve znamení intenzivních tréninků. Jednotlivé sektory zahrnovaly revíry Vltava 27, 28 a 29 - celkové bodování sestávalo z pěti závodů , které proběhly od 13. do 15. srpna. Závodníci museli bojovat nejen s náladovými rybami, ale v některých sektorech i s všudypřítomnými vodáky. Zejména pasáže Vltavy kolem Čertových kamenů jsou také velkou výzvou díky silným proudům, které musí závodníci při brodění překonávat.

To, jak se mladí reprezentanti s obtížnými podmínkami poprali zasluhuje respekt a velké uznání. Někteří reprezentanti si dokonce občas zaplavali - v závodním muškaření se všechny ryby měří (a pouštějí) okamžitě po ulovení, takže závodníci musí rybu co nejrychleji dopravit k rozhodčímu na břeh.

Po posledním závodě ve čtvrtek 15. srpna bylo jasno. Český tým si odváží zlato v týmech, v individuálním hodnocení se z českých závodníků umístil nejlépe Vojtěch Marek na 6. místě; individuální zlato putuje do Polska.

Na závěr si dovolíme poděkovat celému organizačnímu týmu, rozhodčím, trenérům i všem účastníkům za skvěle připravený šampionát v přátelské atmosféře a těšíme se na 19 ročník mistrovství světa v lovu ryb na umělou mušku, který se bude v roce 2020 konat v Bosně.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/beta/index.php/aktuality/sport/539-cesti-juniori-ziskavaji-zlato-na-mistrovstvi-sveta-v-lovu-na-umelou-musku

MAXXSKATER, 20.8.2019

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.