Nynější oteplování nemá v posledních 2000 letech obdoby, argumenty skeptiků už podle vědců neobstojí

Kategorie: Všeobecné

Rychlost a míra nynějšího globálního oteplování přesahuje jakýkoliv podobný případ za posledních 2000 let, tvrdí vědci. Slavné historické události, jako malá doba ledová, se podle nich nedají srovnat s mírou oteplování, které jsme svědky v posledním století. Výzkum vědců ukazuje, že argumenty, jež používají takzvaní klimaskeptici, už nadále nejsou platné, napsal zpravodajský server BBC.

Vědecké týmy zrekonstruovaly klimatické podmínky, jež se na Zemi vyskytovaly za posledních 2000 let. Údaje získali ze zástupných záznamů o změnách teplot, například z letokruhů, korálů či usazenin v jezerech. Zjistili, že žádné z období změn teploty se neprojevilo v globálním měřítku

https://www.novinky.cz/pocasi/511565-nynejsi-oteplovani-nema-v-poslednich-2000-letech-obdoby-argumenty-skeptiku-uz-podle-vedcu-neobstoji.html

Lasskoun, 29.7.2019

Diskuse k bleskovce

krusnohorec - Profil | Ne 4.8.2019 13:19:40

nechtěl jsem vůbec reagovat, ale čtu, že to tady začíná být o přesvědčování a " otevírání očí ". Nejlépe je k tomu používat strašení. V minulosti nepř peklem a zatracením, později strašení imparialisty, židy a nyní třeba ohrožení života tkzv globálním oteplováním. A všechno toto otevírání očí bylo podpořeno
v té které době uznávaným vědeckým výzkumem. A vždy měl na tomto výzkumu někdo "zájem". Každý ať si věří čemu chce. Jediné čeho se bojím, a v oblasti klimatu už se k tomu velmi blížíme, je fanatizmus. Ten dokázal při prosazování správných názorů upalovat lidi, vyhlazovat rasy v koncentrácích či gulazích, stavět děti proti rodičům a pod. V současné době pouze pár lidí má potíže v zaměstnání a ve společenském uplatnění. Věřme, že to dál nepůjde. I když síla toho strašení a otevírání očí ta tedy je ..... Kdysi jsem použil (ne mnou vymyšlený) termín, klimatický jehovismus. Kdo chce, ať si mu věří, ale ať a věřím nejen mě, už s ním neotravuje.
P.s. jak již někdo uvedl, vůbec se nepíše o tom, že za posledních cca 60 let na zemi přibylo cca 5,5 miliardy chodících radiátorů o teplotě cca 36,5 st. C ( lidí). Takže co s tím.

sindeji3 - Profil | Pá 2.8.2019 10:22:17

Dědek >> To, že někteří dělají nesmyslné kroky je druhá věc. Módu šetření nikomu nevyčítám, jakmile se začnou bavit o zdanění, tak už je to o něčem jiném. To je model řešení levice/pravice.

Dědek - Profil | Pá 2.8.2019 0:18:56

sindeji3 >> Ono je to fakt ve světě těžké. Je třeba tu ekologii a Gretu začít brát vážně, jako v Německu...

https://www.novinky.cz/zahranicni/512056-nemecti-po​litici-se-stydi-za-letani.html

sindeji3 - Profil | Čt 1.8.2019 23:58:17

Dědek >> Trochu to tam čtu, že by už radši nic podepisovat neměli, protože už jsou profláknutí. Dobrou s kobrou :)

Dědek - Profil | Čt 1.8.2019 23:55:31

sindeji3 >> Já netvrdím nic, jen jsem napsal informaci, kterou jsem se dočetl. Jediné co můžu tvrdit je, že mám chuť na panáka, ale musím si jí nechat zajít, až zítra :-)

sindeji3 - Profil | Čt 1.8.2019 23:50:52

Dědek >> Takže tvrdíš, že ztroskotanci a samozvanci podepsali zprávu, jejíž obsah je naprosto nepodstatný, protože je jasné, že slouží podvratným živlům. Já v tom článku teda nevidím ani zmínku možného řešení.

Dědek - Profil | Čt 1.8.2019 21:02:58

No, jestli je ten článek tak pravdivý, jako výzva k zastavení lidské činnosti ohrožující životní prostředí v souvislosti s vypouštěním uhlíku, kterou prý podepsalo 2500 vědců z celého světa, tak je to drama.
Drama v tom, že již větší polovina z nich, napsala protest proti uvedení jejich jména v tomto seznamu s tím, že byli zneužiti k propagandě globalistů, kteří chtějí celou agendu ekologie využít k zavedení přímých uhlíkových daní.
Dani podobné té, co chtějí v Německu zelení, aby byla uvalena na naftu, benzín a zemní plyn, aby se mohla rozdávat dotace těm, co si koupí elektromobil.
To jen pro příklad.

rybomil - Profil | Čt 1.8.2019 18:00:49

sindeji3 >> neboj on to pantáta klaus vyřeší. jako všechno co udělal, všechno čím nám život posral ... :-(

Kreja - Profil | Čt 1.8.2019 17:29:01

sindeji3 >> dobrá odpověď

sindeji3 - Profil | Čt 1.8.2019 12:07:26

Kreja >> Zase: "Nejsem odborník ALE..." Jediný, co si tady pinkáme, jsou pocity. A to pocity naprostých laiků. Proto je úplně jedno, co si MYSLÍM. Neznáme data, kdybychom je měli, tak nevíme, jak je interpretovat. Ty bys chtěl, abych řekl, jestli je dobře něco řešit/neřešit, případně jak? Já mám hlavně POCIT, že spousta lidí získala díky internetu a sociálním sítím "odvahu" mluvit, soudit a "otvírat lidem oči" ve věcech, o kterých vědí houbeles. Já ale takovou odvahu nemám, mám POCIT, že to tak jednoduché téma není. U případného řešení/neřešení preferuju brát vědu v potaz. Mám POCIT, že to je (nejen) finančně efektivnější.