Pytlák na Brněnsku se snaží ulovit bobra do želez.

Kategorie: Všeobecné

Neznámý pytlák se snaží na Brněnsku nelegálně ulovit bobra do želez. Policisté už našli druhou past nedaleko Veverské Bitýšky u řeky Svratky. Policisté varují rodiče s dětmi, aby při procházkách dávali pozor. (video)

http://tn.nova.cz/clanek/videoreportaz/pytlak-na-brnensku-se-snazi-ulovit-bobra-do-zelez-past-muze-zranit-deti.html

Lasskoun, 16.1.2019

Diskuse k bleskovce

Viciano - Profil | Po 21.1.2019 20:43:19

Sa(l)micka >> Inu. Co neumí tužka, dokáže puška. A přesně naopak.
Čím víc do h..... šťourá, tím víc smrdí! Myslím, že bačové si poradí sami. Rybáři taky, a správci toků.....nechť si nabrousí ty tužky!

Rožnovák - Profil | Po 21.1.2019 19:39:16

Sa(l)micka >> nevím kolik se povolilo , ale v rámci republiky bylo legálně odloveno, pozor v tom je rozdíl :-)

Sa(l)micka - Profil | Ne 20.1.2019 20:49:04

krusnohorec >> On je chovatel ovcí a chovatel ovcí... ti velcí si většinou pořídí ohradníky a nebo ještě psy a mají skoro vystaráno. Jenže ti, co mají za domem deset nebo dvacet oveček, na toho ovčáckýho psa dotaci nedostanou, neb na ni nedosáhnou (nadto jeden pes vlčí smečku neodbije, na to musí být aspoň tři). V tom je potíž. Neni to tak dávno, co bylo nahoře na Šumavě sezení - na jedné straně správa parku, na druhé straně chovatelé ovcí, a ti se shodli na jednom: "mějte si tu vlky, ale když my budeme mít řádně ochráněno, a vlci přes ty zábrany přesto přejdou a něco potrhají, taky nám to pořádně zaplaťte". Jenže proti tomu se staví ministerstvo financí. Tož tak.

Sa(l)micka - Profil | Ne 20.1.2019 20:41:47

Rožnovák >> Však pohoda, tak jako tak se přeptam... právě proto, že vim, že se jich tu 2x za sebou vymlátilo víc, aby nelezli do oprav. Jenom mně překvapuje, že se povolilo tak málo odlovů (kor když jde někdy opravdu takříkajíc o hubu).

drvoštěp - Profil | Ne 20.1.2019 18:38:07

Ravachol >> Na odchovně 2 páry, na Velký Barboře a Plemply podle migrace od 8-20 kusů. Na Dubu 4-8. Vždy podle počasí. Na Rozputlu taky kolem 10ti. Ale jak píšu. Migrují.Ale jsou tu.

Ravachol - Profil | Ne 20.1.2019 18:36:53

potočák 62 >> Za vyhubením většinou stojí kšeft minima jednotlivců...to že je podporuje široká základna voličů téhle generace je věc jiná, ale asi to tak lidi chtěj....Nikdy si nikdo záměrně neutrhnul od huby na svůj úkor pro dobro přírody, ani dnes, ani před dvěstě lety....takhle jsem to myslel k těm předkům, určitě mi rozumíš. To že se nedokážem zastavit, rozhlídnout se kolem sebe, nadechnout a přemýšlet asi patří k lidský přirozenosti....Musím zmizet, přeji fajn večer :)

Ravachol - Profil | Ne 20.1.2019 18:32:50

drvoštěp >> Kolik těch husic nilských tam máš? Já tady sleduju jednu páru už cca 3 roky a vždycky jim mladý něco sežere...

Ravachol - Profil | Ne 20.1.2019 18:30:14

krusnohorec >> Hele já to chápu, že nikdo nechce za barákem medvěda, na zahradě kance a u včelína vlhu.Za farmou jaguára, za vesnicí slona a u ohrady geparda...takže co? všechno to vystřílet? Ale fakt se nebojím, že by kvůli pár vlkům v lesích neměli slováci maso na jídlo...by mě zajímalo kolik tun skopovýho ročně nahážou do kontejneru (možná ne tolik co češi...:)...to by uživilo dalších pět vlaků vlků...takže o konkurenci a strachu z nedostatku to není.
Každopádně předci mě dnes neserou, dnes mě rozradostnili součastníci:
https://zdopravy.cz/reditelstvi-vodnich-cest-spusti​lo-velke-bagrovani-vltavy-ze-dna-vytezi-130-tisic-m​3-22243/

drvoštěp - Profil | Ne 20.1.2019 18:25:14

Ravachol >> S poslední větou na 100% souhlasím. Ale zpět k bobrům. Jsem zvědav jak se situace bude vyvíjet a jak bude reagovat stát. My teď sledujeme rozmach husic nilských. To je taky docela invazivní druh. Naše divoké kachny honí a nenechá je v klidu zahnízdit.

potočák 62 - Profil | Ne 20.1.2019 18:25:01

Ravachol >> Naši předkové na území tohoto státu za stovky roků vyhubili několik druhů zvířat a to zejména těch,kteří jim nadměrně škodili.Současná generace, která má plnou hubu ochrany přírody za posledních 25 roků těch druhů vyhubila daleko více a u ještě mnohem většího počtu kdysi běžných druhů způsobila,že se ocitli na pokraji vyhynutí.Petrův Zdar