Zákonodárce opět zaměstnají náhrady za škody způsobené kormorány

Kategorie: Všeobecné

Zákonodárci se budou opět zabývat vyplácením náhrad rybářům za škody na rybách, které způsobili kormoráni. Skupina poslanců znovu navrhla, aby rybáři dostali odškodnění za letošek a v následujících dvou letech. Předlohou chtějí opravit loňskou novelu, která předpokládala náhrady pro stejné tříleté období, rybáři ale peníze nedostali.

Stát přestal rybářům poskytovat odškodnění za škody způsobené kormorány zhruba před pěti lety. Kormorán velký tehdy vypadl ze seznamu zvláště chráněných živočichů. V zákoně o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy však zůstal. Loni Parlament přijal poslaneckou novelu, která kormorána ze zákona vyškrtla a měla zavést tříleté období pro hrazení škod.

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/zakonodarce-opet-zamestnaji-nahrady-za-skody-zpusobene-kormorany

MAXXSKATER, 18.12.2018

Diskuse k bleskovce

Jirka1976 - Profil | Ne 23.12.2018 10:45:25

Tady plati jak je psano nize , ten kdo rozhoduje vi o dane veci jen to co se mu donese do jeho tepleho dobre placeneho mistecka . Je taky mozne ze tuhle ochranu tohodle skudce si vyrvali ekoteroristi . Pak bych jim nahradu ztrhnul z jejich platu a stedrych dotaci . Kormoran je verbez ktera je absolutne k nicemu .

rybomil - Profil | Ne 23.12.2018 10:29:17

dany1 >> na česneku nebo po myslivecku vydruška taky ujde

dany1 - Profil | Ne 23.12.2018 10:20:25

Jsou chráněný a tim pádem přemnožený,protože státní panáci v kanclech nepoužívaji hlavu.Tak to musí někdo zaplatit.Musí se zredukovat,nebo uplně utlumit jejich stav.Je jich všude srašný hejna.To samé vydry...dřív to redukovali pytláci na kúže.

Scorpio-75 - Profil | St 19.12.2018 7:16:40 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Vybral jsem z článku tyto dvě věty:

"Návrh vychází z předpokladu, že během přechodného tříletého období budou nastartovány procesy, které povedou k postupnému snižování predačního tlaku kormorána velkého na obsádky rybníků a rybí společenstva v rybářských revírech."

To by mě zajímalo, jak to budou chtít páni poslanci udělat. Pokud budou o problému neustále hovořit, jak hovoří o ostatních, je zřejmé, že neudělají nic. Kromě poslaneckých platů se rychle na ničem nedohodnou.

"Kormoráni jsou podle nich kvůli dlouhodobé neodůvodněné ochraně přemnožení."

Tohle věděl už dávno věděl každý rozumně uvažující člověk. Z toho plyne, že naši poslanci do této kategorie zřejmě nepatří.