Ohlédnutí za táborem - Smetanka 2018

Kategorie: Všeobecné

Rybářský tábor Rady ČRS se konal od 29. 7. 2018 do 11. 8. 2018, termín se bohužel trefil do tropických veder, která zasáhla celou republiku. Po celý tábor (mimo jednoho dne) neklesla teplota pod 32 °C. Tábora se zúčastnilo celkem 80 dětí ze všech územních svazů ČRS.

Velkou ranou byl pro všechny nedostatek vody v říčce Lomnici. Díky přírodním zdržím, které okolo areálu jsou, a Jihočeskému územnímu svazu, který do tohoto úseku nasadil ryby, si ale děti mohly užít „rybařiny“ dosytnosti. Chytalo se na plavanou, mušku, těžko i přívlač. Děti si jely zalovit i na Štědronín (na Orlík), zde nachytaly spoustu cejnů, kaprů, ale i candátů.

Pro účastníky tábora byla připravena celotáborová hra, která byla jako v minulém roce provázána s postavou Jakuba Krčína a stavbou rybníků. Jeden z úkolů hry byla i stavba přístřešků pro dělníky J. Krčína. Spousta aktivit proběhla v bazénu, který se nachází přímo v areálu. Protože účastníky tábora jsou i naši úspěšní reprezentanti v rybolovné technice, mohly si děti po celou dobu nacvičovat tuto sportovní disciplínu na připravených terčích. Zkušení závodníci jim byli rádci a učiteli. Děti se podívaly v rámci výletu do Písku a navštívily i Prácheňské muzeum. Program doplňovalo i několik přednášek a ukázek, jako například vázání mušek, ukázka přívlače s různými druhy nástrah, ryby a jejich rozpoznávací znaky a další. Velkou atrakcí byl pro děti příjezd profesionálních potápěčů, kteří pro účastníky tábora připravili 3 hodinový program, ve kterém si děti vyzkoušely i ponor s přístroji. Program tábora pokračoval i po večeři - grilovali a udili se pstruzi, promítaly se filmy. Děti si vyzkoušely chytání ryb na rybářském simulátoru, kde někteří jedinci zvládli vytáhnout sumce nebo zdolat trofejního kapra.

Během tábora probíhalo i několik turnajů, a to ve stolním tenise, vybíjené a fotbale.

Děti se také utkaly v olympiádě jednotlivců, která je složena z pěti disciplín (např. navazování háčků na čas nebo házení krmení na určené místo), v nichž děti ukázaly své rybářské umění, obratnost a zdatnost. Díky Ivaně Pokorné, která sehnala od různých firem spoustu cen, bylo možné odměnit každého účastníka. Největší dík však patří všem vedoucím a zdravotníkovi, kteří se v rámci svých dovolených věnovali dětem. Doufáme, že tábor splnil, i přes extrémní počasí, představu dětí a Odbor mládeže Rady ČRS se již nyní těší na rybářský tábor 2019.

Tento tábor byl finančně podpořen dotací z MŠMT.

Fotografie naleznete na https://uloz.to/tam/_p05VuxYbevZB a zde: https://photos.google.com/share/AF1QipNh17E0Dm7q_XFaNJ4SdQH3tS9rLWfgbSsBA3rrJmbUweF4EW9dCD-luILmoj5IIA?key=TWs0cm1OVHByalpkOVNvQmQ0MWdIQ2IzSW5NQl93

Odd. sportu a mládeže ČRS

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=676&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 13.8.2018

Diskuse k bleskovce

Frenky - Profil | Út 14.8.2018 12:23:54

Pěkná práce klobouk dolů před vámi

Fero123 - Profil | Po 13.8.2018 22:12:45

Tak to má vypadat. Gratulace.

JaMi - Profil | Po 13.8.2018 21:48:51

Super.....