Lidé se pustí do úklidu více jak dvacítky řek. Můžete se přidat

Kategorie: Všeobecné

K dnešnímu Světovému dni vody se hlásí i dobrovolnická akce Ukliďme svět, ukliďme Česko. Úklidové akce se budou konat přímo z lodí na více než dvacítce českých řek a na dalších stovkách míst. Celkem je již zaregistrováno téměř 2000 úklidů. Hlavním úklidovým dnem bude letos sobota 7. dubna. Informují pořadatelé Český svaz ochránců přírody a spolek Ukliďme Česko.

Zdroj: https://ekolist.cz/cz/zpravodajstvi/zpravy/lide-se-pusti-do-uklidu-vice-jak-dvacitky-rek-muzete-se-pridat

MAXXSKATER, 23.3.2018

Diskuse k bleskovce

Rožnovák - Profil | Po 26.3.2018 23:40:46

Tyto akce jsou prospěšné mají svůj efekt i když bohužel mnohdy krátkodobý, jistá skupina lidí musí uvolněný prostor ihned něčím zaplnit. Navíc člověk by neměl vnímat bordel u vody nebo jinde jen když je vyhlašena akce k určitému datu, ale měl by si ho občas povšimnout i během roku. Obecně mi přijde že lidi si přestávají všímat okolí a potřebují na to vyhlásit mezinárodní den :-)
Jinak bordel co občas sezobnu u řeky je z 80% plast z 20% sklo a po rybářích rozhodně není, většinou je to pozůstatek po pařbě v lůně přírody nebo nějaký polysťák. Nejsem žádný šílemý sběratel, ale když mám za zadelí kontoš či odpadkáč, nebo jsem trošku vybaven tak občas něco vemu. Jinak ještě jsem u nás u řeky neviděl rekreanta nebo pejskaře, že by doskočili petku do odpadkáče za někoho jiného, ale možná jim křivdím.

Karel K70 - Profil | Po 26.3.2018 21:05:23

Hlavně ať si každý po sobě uklidí svůj nepořádek, potom podobné akce nemusí být.Ale někteří lidi jsou prostě prasata.Smůla,že jim to ostatní trpí.