BP MRS platné od 1.1.2018

Kategorie: Všeobecné

Kdo ještě neměl tu možnost se seznámit s BP MRS platnými od letošního roku, tak se může podívat zde:
http://www.mrsbrno.cz/dokumenty/BPMP.pdf

antony, 9.1.2018

Diskuse k bleskovce

MrKos - Profil | Út 16.1.2018 9:46:07

tatyk >> místo hájení by bylo možné použít zákaz přivlastňovaní. To by šlo. Jsou i jine reviry, a tam se jedna o celoroční trend.

Osobně by mne ani nenapadlo na D7A vláčet nebo chytat na rybku. Ale známe členi.

tatyk - Profil | Út 16.1.2018 9:37:30

MrKos >> Ale na revíru Dyje 7A z jehož popisu jsi větu vzal NEJSOU dravci celoročně hájeni . Jejich lov je povolen až od 1.9.
Zákaz lovu a přivlastňování si všech dravých druhů ryb (bolen, candát, sumec, štika) včetně užití všech prostředků a způsobů k jejich lovu do 31. 8.“ A z toho důvodu NELZE lovit na plandavku, rotačku či gumku například okouna s tescodravcem a nebo na rybku například úhoře.
Okouna a uhoře můžeš lovit i na jinou nastrahu (žížala)

Petr64 - Profil | Út 16.1.2018 9:30:27

lipan >>To je pro tebe. Pro snadnější orientaci.:o)

Petr64 - Profil | Út 16.1.2018 9:29:20

včetně užití všech prostředků a způsobů k jejich lovu do 31. 8.“

MrKos - Profil | Út 16.1.2018 9:21:38

Tož bychom mohli pomalu pokročit i k dalším změnám v BP a tím je například zavedení hájení dravých ryb a zákaz jejich lovu. V BP si u některých revírů můžeme přečíst formulaci v tomto znění: „ Zákaz lovu a přivlastňování si všech dravých druhů ryb (bolen, candát, sumec, štika) včetně užití všech prostředků a způsobů k jejich lovu do 31. 8.“

Zde se domnívám, že tvůrci BP to sice mysleli dobře, ale vyjmenováním dravých ryb v závorce tak trošku připravili prostor k lidové tvořivosti a výkladu, jak se to komu hodí. Nebohý lovec či méně pozorný čtenář si to na břehu oblíbeného rybníka může vyložit tak, že vše uvedené platí právě a pouze pro druhy ryb vyjmenované v závorce a z toho důvodu lze lovit na plandavku, rotačku či gumku například okouna s tescodravcem a nebo na rybku například úhoře. A nedělejme si iluze, že omylem ulovená štika při tomto lovu okounů bude puštěna a nebo že RS revír uhlídá. Obojí nereálné.

Jakožto budoucí korektor BP se domnívám, že lepší formulace by byla například: „ zákaz lovu na rybku a její část, zákaz lovu přívlačí, zákaz lovu na strýmra, štika, candát, sumec, bolen a okoun jsou celoročně hájeni“.

Fishky - Profil | Út 16.1.2018 8:34:32

lipan >> chyba je, když s sebou každý má mít jen metr a peán ale když chytí jesetera a nadobro by za zády stála RS, tak je průšvih, protože váhu nedokáže určit bez váhy. No a obdobný bejčárny jsou v BP další... například krmení třeba boilíesem je nejspíš zakázané (kapraři prominou) ale ono je nejspíš zakázané i krmení třeba krmením od senzasu (feedraři prominou), vlastně ono bude zakázané nejspíš i krmení obyčejným šrotem (masaři snad také prominou) také bude nejspíš zakázaný lov na živou rybku. Ale nikdo to vlastně nekontroluje a asi by to ani nikoho nenapadlo kontrolovat, když BP to nezakazuje, ale zákon už tak benevolentní ani zdaleka není.

lipan - Profil | Po 15.1.2018 23:12:26

fheavy >> To že je vše v pořádku jsem neřekl ani jednou. Reaguji jen na zcela konkrétní konstrukci ohledně váhy, která je navíc zcela nesmyslná a bezvýznamná. To, že na jedné straně zřejmě kvůli šlendriánu utekly nějaký dotace mi na jedné straně vadí, na straně druhé neznám detaily jaké byly podmínky použití a zda by to skutečně něčemu pomohlo, nebo zda by to bylo něco jako návrat pstruha dle scénáře JV, kdy na tom vydělá pár dodavatelů, masařky se týden uspokojí a je po dotaci. To je možná lepší, že to neklaplo.
A má li s radou problém více organizací, tak stačí postupovat dle stanov § 20, kdyby jsi tápal. Jsou ale dva problémy. Jeden těžkej tj. přesvědčit příslušný počet členů svazového výboru. No a druhej je ještě těžší. Mít 9 lidí, kteří to budou ochotni a schopni dělat 100% bez chyb, rozuměj tak, aby se to líbilo 99,99% členů.
A to je skutečně můj poslední příspěvek do tohoto vlákna. Už budu jen čtenář.

fheavy - Profil | Po 15.1.2018 21:22:35

lipan >> no a pro nektere brnaky ,a ted to nevztahuj na sebe,je taky potreba se obcas podivat trochu jinam nez do brna a na palavu,v okoli jsou jeste dalsi organizace ktere maji zajem aby se neco tady na te brnenske hromadce" nechcu rict ceho" zmenilo))

fheavy - Profil | Po 15.1.2018 20:46:23

lipan >> jeste bych potreboval vedet proc nebyly vyuzity dotace od statu nevim uz presne ale cca pres dva melony kterej mohl svaz dostat ??? ta tvoje konstrukce tzv. smrdi od hlavy,
nejhorsi je na tom ze to je nepostizitelny,a sedi tam furt a furt to samo,a my jenomcumime jak nam mizijo reviry i penize ,a resime tady nejakyho znackovanyho jesetera ,))
a co se tyce te hmotnosti tak ta se nemusi zapisovat u vody pokud si rybu prisvojim,staci kdyz to bede doplneno do pristi dochazky,a znackovanou rybu podmiru bych mel co nejdrive setrne pustit a jestli neco bud merit a hlasit to uz je dalsi vec
EDIT: ja si ty informace necucam z prstu nebuj,ale primo od nekoho z onoho brnenskyho palace mrs)).

fheavy - Profil | Po 15.1.2018 19:26:25

lipan >> takze je vse v poradku svaz funguje jak ma,neni dal o cem ))

MrKos - Profil | Po 15.1.2018 19:17:07

lipan >> už jsem chtěl přejít k jinému tématu, ovšem když máme pořád ještě tu hmotnost, tak jen drobná poznámka:

dle čilimníků BP připouštějí odhadování hmotnosti pouze v jediném uvedeném případě a tento případ začíná rybou opatřenou značkou " Uloví-li oprávněný k lovu rybu, která je opatřena značkou a kterou je povinen pustit zpět do vody, protože je hájená nebo nedosahuje nejmenší délky, zaznamená číslo a tvar značky, změří délku, odhadne její přibližnou hmotnost a pustí ji zpět do vody s náležitou opatrností. "

ve všech ostatních případech se nejedná o žádné odhadování hmotnosti, ale o hmotnost skutečnou... dokonce to čilimníci hezky popsali například zde " Uloví-li oprávněný k lovu rybu, která je opatřena značkou a kterou nemusí pustit zpět do vody, zjistí druh ryby a její přesnou délku a váhu. "

a nebo zde " Přisvojené ryby osoba provádějící lov zapisuje nesmazatelným způsobem do povolenky k lovu, do které uvede druh ryby, její délku a hmotnost. "

z tvého výkladu by to mohlo vypadat, že všichni mohou hmotnost odhadovat nebo použít tabulky ve všech případech a přitom tak to vůbec není... to jen pro pořádek a aby si to náhodou někdo nevysvětlil zase po svém, to bychom nechtěli

lipan - Profil | Po 15.1.2018 19:10:47

fheavy >> Tak to kravinu napíšeš jen pro aby jsi někoho, kdo na ni reaguje mohl nějak ohodnotit. Dost psycho. Vidím že tato diskuse má zcela jinej účel než aby se něco vysvětlilo. Tak si konspirujte.

fheavy - Profil | Po 15.1.2018 19:07:41

lipan >> ja vim ze to neso bratri nesu tak blbe jak si myslis cekal jsem jenom kdy zakejha potrefena husa a vidim ze prvni z hejna uz je tady✌
tohle jsem uvedl umyslne jelikoz cinnost mrs speje do... pr...))

lipan - Profil | Po 15.1.2018 18:58:42

Fishky >> Prosím ještě jednou specifikovat tu chybu a pokud umíš kritizovat, tak bych prosil ještě návrh, jak by to bylo bezchybně.