Zákon o rybářství - revidovaná 2. edice s komentářem předsedy ČRS JUDr. Alexandera Šímy je v prodeji

Kategorie: Všeobecné

Rybářství v obou jeho složkách, tedy v rybníkářství i výkonu rybářského práva, má nepopiratelný význam nejen pro rybáře z povolání, ale i pro sportovní rybáře. Veškerá rybářská činnost – hospodaření na rybochovných zařízeních nebo rybářských revírech i sportovní rybolov – musí být uskutečňována podle zásad řádného výkonu rybářského práva, ochrany ryb a jiných vodních živočichů i obecně ochrany přírody.

Na trhu je velké množství publikací se sportovně- rybářskou tématikou. Titulů, které mapují a shrnují základní právní předpisy a poskytují k nim systematický výklad, je ale pomálu. Tuto mezeru se snaží vyplnit publikace Zákon o rybářství – Komentář (2. vydání), jejímž cílem je podat praktikujícím rybářům, úředníkům rybářských orgánů i uživatelům rybářských revírů a majitelům dotčených pozemků komplexní výklad zákonů a předpisů, které se týkají výkonu rybářského práva.

Autorem komentáře je JUDr. Alexander Šíma. Po absolvování Právnické fakulty Univerzity Karlovy působil jako soudce Okresního soudu v Klatovech a následně jako soudce Nejvyššího soudu ČR v Praze. V současnosti je předsedou občanskoprávního senátu Krajského soudu v Plzni a externě vyučuje na katedře občanského práva Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni. Členem Českého rybářského svazu je od roku 1977, v roce 2010 byl zvolen jeho předsedou.

Publikace reflektuje právní stav ke dni 1.7.2017, včetně změn předpisů do 1.11.2017. Vydavatelem je společnost Wolters Kluwer ČR, a.s., zakoupit ji můžete u knihkupců nebo přes internet na této adrese (https://obchod.wolterskluwer.cz/cz/zakon-o-rybarstvi-c-99-2004-sb-komentar-2-vydani.p4178.html), kde je možné zakoupit i elektronickou verzi knihy.

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/?page=aktuality%2Faktuality&page_menu=&lang=cz&fromIDS=&test=&menu_id=&aktuality_tabulka=aktuality&aktuality_id=582&aktuality_zac=0&aktuality=rozbalit

MAXXSKATER, 27.11.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.