Národní kolo Zlatá udice 2017 - Šilhéřovice

Kategorie: Všeobecné

Ve dnech 23. – 25. června 2017 se ve slezských Šilheřovicích konalo Národní Kolo Zlaté udice. Závody započaly dle časového harmonogramu v pátek v 16 hodin slavnostním zahájením, kterého se zúčastnili vedle závodníků a vedoucích i pozvaní hosté a pořadatel závodu. Po slavnostním slibu závodníků a hlavního rozhodčího popřál všem účastníkům předseda VÚS Ostrava, pan Martínek, pěkné sportovní zážitky.

První část závodu – rybářské znalosti – odstartovaly závod v místě ubytování, krásném prostředí internátní školy Společného stravování v Šilheřovicích. Závodníci museli poznat 20 druhů živých ryb, 15 druhů živých rostlin a 15 druhů živočichů.

V sobotu pokračoval závod lovem ryb udicí na revíru Opava. Závod proběhl dvou-kolově a až v příliš slunečném počasí, což se projevilo i na počtu ulovených ryb. V neděli pak Zlatou udici zakončoval závod v rybolovné technice na hřišti Sokola Hať.

Po každé části závodu se trenéři a vedoucí družstev scházeli s pořadateli závodu k večerní poradě, kde vyhodnocovali ukončenou část Zlaté udice a dostávali pokyny na následující část.

Po rybolovné technice byly spočítány celkové výsledky a v odpoledních hodinách provedeno vyhodnocení a předání věcných cen úspěšným závodníkům. Předání cen provedl člen předsednictva VÚS Ostrava Ing. Kamil Drobek spolu s vedením soutěže.

KATEGORIE ŽÁKŮ

1. místo Pavel Lauš (JČ ÚS), 2. místo Filip Sitek (MS ÚS), 3. místo Johanka Zemánková (MS ÚS)

KATEGORIE ŽÁKYŇ

1. místo Julie Šulová (MRS), 2. místo Veronika Kepáková (MS ÚS), 3. místo Michaela Farská (VČ ÚS)

KATEGORIE JUNIORŮ

1. místo Aleš Křížek (JČ ÚS), 2. místo Lucie Kepáková (MS ÚS), 3. místo Vojtěch Burda (STŘ ÚS)

KONEČNÉ POŘADÍ DRUŽSTEV

1. místo Moravskoslezský ÚS, 2. místo Východočeský ÚS, 3. místo Jihočeský ÚS

Závěrem je třeba poděkovat všem sponzorům této zdařilé akce, stejně jako patří poděkování i odboru mládeže VÚS Ostrava, hlavně pak jeho předsedovi p. Bronislavu Bartošovi. V neposlední řadě patří dík i vedení školy v Šilheřovicích za poskytnutí prostor, ubytování a hlavně pak za velmi chutné stravování.

Pořadatelé NK ZU + odd. sportu

Zdroj: https://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 26.6.2017

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.