Čistá řeka Sázava 2017

Kategorie: Všeobecné

Společnost Posázaví o.p.s. organizuje tento víkend, 7. – 9. dubna 2017, tradiční, v pořadí již dvanáctý ročník jarního úklidu břehů Sázavy.

Stovky dobrovolníků přitom budou sbírat z koryta toku a jeho okolí vše, co tam nepatří – plastové lahve, kusy igelitů, sklo, staré pneumatiky, zbytky konstrukcí všeho druhu, torza nábytku i lodí. Úklid bude probíhat na celé řece od pramene k ústí řeky, celkem na 200 km toku. V průběhu akce jsou pro dobrovolníky zajištěny pytle, rukavice i svoz odpadu.

Spolu s Posázavím o.p.s. úklid organizují místní akční skupiny Lípa pro venkov z.s., Královská stezka o.p.s. a Havlíčkův kraj o.p.s. Přidávají se další organizátoři: dobrovolníci se starají například o řeku Vrchlici, Benešovský, Dojetřický, Štěpánovský, Křešický, Talmberský, Jevanský potok, nebo potok Mnichovka. Projekt se postupně stal inspirací podobných úklidových akcí po celé republice.

Patronkou projektu Čistá řeka Sázava je zpěvačka Aneta Langerová,která se pravidelně zapojuje i do samotného úklidu.

Partnery projektu jsou Povodí Vltavy, státní podnik, ČEPS, a.s. Lesy ČR, státní podnik, mediálním partnerem Rádio Blaník a Benešovský deník.

Úklid řeky je nekomerční aktivitou, založenou na dobrovolnictví a na příspěvcích desítek sponzorů, od drobných dárců po větší firmy. Na akci se podílí také řada členů ČRS i celé místní organizace – tradičně se účastní například MO ČRS Soutice.

Více informací o akci a přihlášky naleznete na:

http://www.cistarekasazava.cz/

Zdroj: http://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 7.4.2017

Diskuse k bleskovce

rybař20 10 - Profil | Pá 1.12.2017 19:55:40

Přeji pěkný a klidný večer. Nevíte, jaká je situace na úseku od Štemberka ?