jak se dětem líbilo na 3. mezinárodním setkání rybářské mládeže v polsku

Kategorie: Všeobecné

Od 29. 6. – 3. 7. 2016 proběhlo pod hlavičkou Evropské rybářské federace (EAF) 3. Mezinárodní setkání mládeže, kterého se za ČRS zúčastnilo družstvo z Východočeského územního svazu ve složení – Zbyněk Bačina, Aleš Počarovský, Martin Bastl, Tomáš Bastl, Adam Kubíček, Adam Smejkal, Anna Krovová, Nikola Vaňková a Lenka Novotná.

Odjezd do místa konání byl v 8 hod. ráno od DDM v Třebechovicích. Po cestě dlouhé 350 km, která proběhla bez sebemenších problémů, jsme v 15.30 hod dorazili do hotelu MALTA, který byl v centru města Poznaň.

Při oficiálním zahájení Mezinárodního setkání mládeže jsme se seznámili s přítomnými družstvy reprezentující své země (Rakousko, Francie, Maďarsko, Polska a ČR). Zároveň nám byl představen program celého setkání, a to samotným prezidentem EAF PhDr. Otakarem Brožem.

Ve čtvrtek dopoledne nás čekal „závod " v lovu ryb udicí na nedalekém rybníce. Organizace a připravenost závodu byla na nejvyšší úrovni, ale bohužel naše družstvo, stejně jako družstvo z Francie, přijelo jen s několika málo drobnostmi pro lov ryb a tak výsledky nebyly nijak oslnivé. Před samotným závodem nám byla předvedena ukázka lovu jednoho z místních závodníků, který patří mezi špičku polské reprezentace. Následoval závod a naše dívčí družstvo ukázalo, že lovit ryby, i přes slabší vybavení, umí a skončilo na krásném třetím místě za družstvy Polska a Maďarska, která přijela plně vybavena.

Jako odpolední program byla naplánována návštěva Poznaňské zoologické zahrady, kde nás nejvíce zaujal pavilon se slony. Cestu do ZOO a zpět účastníci absolvovali menším vláčkem, který byl pro setkání mládeže připraven.

Na páteční dopoledne byl naplánován fotbalový turnaj. Naše družstvo odehrálo několik vyrovnaných utkání, ale bohužel jsme se umístili stejně jako naše fotbalová reprezentace na Mistrovství Evropy. Bylo znát, že družstvo složené z děvčat a malých závodníků (věkem i postavou) se nemůže rovnat ostatním. V pátečním odpoledni jsme navštívili místní muzeum, kde se konala přednáška o městě Poznaň. Hned po prohlídce muzea a katedrály, navazovalo sjíždění řeky Warty na kánoích. Zde jsme si vychutnali 9 km dlouhý sjezd krásné řeky.

Sobotní dopoledne bylo věnováno závodu v rybolovné technice. I když rybolovná technika nepatří mezi Východočeské oblíbené disciplíny, nedopadli jsme v poměru s Polskými reprezentanty vůbec špatně. Po zátěžovém trojboji jsme skončili na třetím místě, kdy bylo znát, že nějakou tu hodinku jsme rybolovné technice věnovali. V odpoledních hodinách jsme navštívili nedaleký hřebčín a bažantnici.

Každý večer pro nás organizátoři měli zajištěn vstup do místního aquacentra, kde se děti plně vydováděly.

Za zúčastněné družstvo z ČR bych chtěl velice poděkovat ČESKÉMU RYBÁŘSKÉMU SVAZU za možnost zúčastnit se tak dobře připravené akce pro rybářskou mládež.

ZBYNĚK BAČINA, vedoucí družstva

http://www.rybsvaz.cz/

MAXXSKATER, 17.7.2016

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.