Jez na Labi u Děčína může být protiprávní, upozorňují němečtí ekologové

Kategorie: Všeobecné

Plánovaná stavba jezu na Labi u Děčína by mohla být v rozporu s čerstvým rozsudkem Evropského soudního dvora. Upozornil na to Spolek pro životní prostředí a ochranu přírody Německo. O výstavbu vodního stupně usiluje Ředitelství vodních cest ČR, aby bylo možné splavnění Labe pro nákladní lodě.

Zdroj: http://usti.idnes.cz/jez-na-labi-u-decina-muze-byt-protipravni-ff9-/usti-zpravy.aspx?c=A150704_2175235_usti-zpravy_alh

Bláža, 9.7.2015

Diskuse k bleskovce

venybit - Profil | So 11.7.2015 15:04:47

Tady je to krásně vidět. Jez v CHKO se postavit může ,můžou tam jezdit bagry ,nákladáky atd. Ale vozíčkář když tam vjede 100metrů za ceduli musí se klepat že dostane pokutu. Kocourkov. Ani za tisíc let bych nenadělal takovej bordel v CHKO jako nadělá ten jez. Hold kdybych měl peníze nebyl by problém vyjet třeba na sněžku.

Honza7 - Profil | So 11.7.2015 9:13:34 - SKVĚLÝ ZÁPIS!

Klasický příklad pro ČR. Natlačit dotace pro vybranou velmi úzkou nenažranou skupinu podnikatelů. Mě by zajímalo co z tohoto projektu bude mít řadový občan ČR. Je vůbec schopna tahle skupina podnikatelů garantovat slevu na zboží - přece doprava se slevní, tak kolik z toho ušetří řadový občan?
České dráhy jsou každým rokem v propadu, stát je slušně sponzoruje a tak si myslím, že je pro nás podatatně lepší využívat pro transport vlakovou dopravu. Výhody jsou zcela zřejmé - doprava pokryje celou ČR a né pouze malinkou oblast ČR. Sníží se nákladní automobilová přeprava už tak silně přetížené této dopravní sítě a hlavně z mého pohledu zůstane zachovaný kus nádherné přírody.