Jak pokračují práce na revitalizaci Jordánu

Kategorie: Všeobecné

Po vánoční přestávce práce na Jordánu dnem 6.1. pokračují.

Před vánočními svátky ukradl zatím neznámý pachatel kabely od čerpadla, které zásobovalo vodou sádky. Naštěstí se podařilo včas krádež odhalit a obnovit zásobování sádek vodou. Ke škodám na rybách nedošlo.

Zhotovitel připravuje suché zkoušky funkčnosti revizních uzávěrů. V plánu je rovněž odstranění sedimentační hrázky na Tismenici pod vodopádem kvůli budování vývařiště vody vytékající pod beztlakou odpadní štolou.

Pokračuje II. a III. etapa odbahňování. Ukládání sedimentu na mezideponie a odvoz sedimentu na skládku v Hůrce bylo obnoveno dnes. Jako další vhodné úložiště sedimentu byla schválena skládka v Dražicích.

Na přísypu hlavní hráze bylo instalováno šest měřicích bodů. Ze základního a jednoho kontrolního měření zatím vychází rovnoměrné poklesy do 5 mm. Měření bude nadále prováděno ve čtrnáctidenních intervalech. 30. prosince bylo provedeno měření stability hlavní hráze, TBD konstatuje zastavení svislých posunů na návodní straně hráze. Zatím se jedná o první měření, nicméně se jedná zřejmě o pozitivní vliv zpevnění spodní části hlavní hráze.

Aktuální stav hladiny v nádrži: horní zdrž vyprázdněna, dolní zdrž 412,85 m n.m.


http://www.taborcz.eu/vismo/dokumenty2.asp?id_org=16470&id=9229&p1=9764

JaMi, 7.1.2014

Diskuse k bleskovce

Žádné zápisy.