Každá čtvrtá ryba prodaná v USA je "falešná". Ukázaly to genetické testy

Kategorie: Všeobecné

Masové klamání zákazníků, kteří si kupují ryby, odhalily až genetické testy. Díky novým technikám je čím dál levněji porovnat DNA v rybím vzorku se "knihovnou" genomů v elektronických knihovnách, kde data stále přibývají.
Více: http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-svet/c1-51951170-kazda-ctvrta-ryba-prodana-v-usa-je-falesna-ukazaly-to-geneticke-testy

Dalimil, 27.5.2011

Diskuse k bleskovce

Martas711 - Profil | So 28.5.2011 18:34:04

Už chápu proč mi víc chutná kapr koupený v rybárně ( o vlastnoručně chyceném nemluvě) ,než něco, co vydávají v marketech za ryby :o)))

TWIN 69 - Profil | So 28.5.2011 18:25:53

Mrknato >> Holt čerstvý je čerstvý.jenže já ryby nekonzumuji.těch pár kaprů co donesu od vody je pro rodinné příslušníky.každopádně díkes za doporučení.

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 18:17:31

TWIN 69 >> Jestli mohu doporučit, tak výborná, mražená, importovaná i do marketů je pražma modrá (středomořská). Královská (tichomořská) je lepší, ale o dost dražší. Poslední dobou je to jediná ryba, která snese název ryba i po rozmražení a kuchyňské úpravě. Všechny treskovité, mražené ryby jsou téměř nejedlé. Pak ať se WaM nediví, že lidi jedou i po velekaprech, čerstvých.....

TWIN 69 - Profil | So 28.5.2011 17:55:07

>> máš pravdu,když lidé chtějí velmi levné rybí maso,tak a´t si ho koupí.je to problém každýho osobně.

Batuta - Profil | So 28.5.2011 13:30:36

Tohle mne pobavilo...

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 13:29:11

>> Stehýnko, nebo křidýlko. Pěknej film i chutné protaviny fy Tricatel.....

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 13:27:27

sněžný muž >> Ale Tricatel vyrábí a dodává i duháky pro ČRS. Proč si to ošklivit?

- Profil | So 28.5.2011 13:18:58

sněžný muž >> Zjevně ne.

sněžný muž - Profil | So 28.5.2011 13:17:59

>>
Ty jsi neviděl komedii s L.Funesem ?

- Profil | So 28.5.2011 13:14:05

sněžný muž >> Kdo nebo co je TRIKATEL?

sněžný muž - Profil | So 28.5.2011 13:09:14

>>
Všechny potravyny se vyrábějí u TRIKATELA.

- Profil | So 28.5.2011 13:06:31

Mrknato >> Já mám podezření, že to "maso" pěstujou někde v továrních halách v živném roztoku, jinak se ta absence jakékolov chuti snad nedá vysvětlit :) Tohle je pěkné video: http://www.vimeo.com/11817894

Mrknato - Profil | So 28.5.2011 13:00:35

>> Pangáč není ani tak levný, jako nemá kosti a není cítit rybou...., ale ryba to prý je....

- Profil | So 28.5.2011 12:51:53

TWIN 69 >> Šrot zvaný pangasius nakupuje u nás spousta lidí. Proč? Protože je to levné. Je to sice humus bez chuti a nejspíš i zdravotně závadný, ale lidi si namlouvají, že je to dobré, protože si tím narvou břicho za pár korun. Ale když to chtějí...

TWIN 69 - Profil | Pá 27.5.2011 20:23:01

Ahoj,dobře jim tak.mají si rybu chytit a ne ji kupovat v marketech.taky by mě zajímalo kolik lidí u nás nakupuje šrot zvaný Pangasius.Holt svět chce a musí být klamán.