Jakub Vágner v pořadu Show Jana Krause

Kategorie: Všeobecné

Rybář Jakub Vágner nejdříve zavzpomíná, jaké to je být hostem amerického kolegy Jana Krause – Jaye Lena v jeho legendární The Tonight Show with Jay Leno, kde byl Jakub jako jeden z mála Čechů. A poté se tématem už stanou ryby. Proč Jakub chytá jen sladkovodní ryby? Jak vypadají jeho rybářské expedice a proč na nich obvykle spí jen 3 hodiny? Janu Krausovi se Jakub pochlubí i některými ze svých rekordních úlovků. Mladý rybář prozradí, že za vznikem jeho rybářské kariéry byla pražská doprava. „Pražská doprava byla dost depresivní a já chtěl prostě pryč. Odjel jsem do Austrálie mýt nádobí a tam jsem také začal s rybářstvím,“ sdělil Janu Krausovi. Dnes jako rybář navštěvuje destinace, které nejsou příliš osídlené, dokonce se dostal i na místa, kde nejspíš ještě žádný běloch nebyl. Jako například u jednoho z kmenů amazonských indiánů, kde žil nakonec celý měsíc. Jak se tvářili indiáni na jeho pouštění ryb zpět do vody? A jak to bylo s uštknutím zmije v Kongu a snědením červivých chipsů?

Ke shlédnutí zde (začátek 5:15min):
http://www.iprima.cz/showjanakrause

foxxx, 12.9.2010

Diskuse k bleskovce

šeptal - Profil | St 15.9.2010 7:39:07

Ohosou: Až Azbestovo literární dílo přelouskáš, možná pochopíš, že že bez domácích průvodců znalých místních poměrů je cizinec prostě v loji. Takže Kubíkojc duševní polutáty, že biologii arapaimy studoval ze vácných a těžko dostupných pramenů 5 let a pak naslepo zabodl prst do glóbusu s tím "tady ji chytnem" je fakt totální kravina. Tam prostě, když chceš nachytat, tak sólo akce bez zajištění místními, je jen mrháním časem a nadějemi. Jestli nevěříš, zkus to sám. Dej si tam dovolenou na blind a pak s profíkem.

DAVISS - Profil | Út 14.9.2010 22:07:28

Fishky >> takovej existuje a nemá ani kotníky - starej dobrej Chuck!

želva - Profil | Út 14.9.2010 22:04:12

Fishky >> Jakuba znám osobně,je to skvělý rybář,o tom není třeba pochybovat.Ale některým historkám nemůže věřit ani sám sobě.Nad tím by se měl trochu zamyslet. Nebo to může být ze strany produkce,protože takhle se to lépe prodá.

Fishky - Profil | Út 14.9.2010 20:20:17

Juraj >> tak na rovinu, znáš někoho na takový úrovni, kdo by si pozval zahraničního hosta a chytil na počkání v centru Prahy jen tak dvoumetrovýho sumce? Někoho, kdo dokázal pochytat tolik, tak velkých, bájných a nebezpečných ryb? Někoho, kdo se zkamarádil s domorodci, co nikdy neviděli bělocha? Někoho, kdo navzdory nepříznivému osudu dokázal udělat díru do světa a jsou ho jako profesionálního super rybáře plná média? Někoho, kdo by mu v tomhle směru sahal aspoň po kotník? Sakra kde je Netipa, ten je na podobný situace gurů, tohle je jeho parketa :)))

Juraj - Profil | Út 14.9.2010 20:07:52

Fishky >> Jo. Proč ne. Přestože zanechává dojem barona Prášila, tak s ním při osobním setkání může být legrace. Já neříkám, že když ho potkám tak mu vmetu do tváře, že je lhář a po té mu vyškrábu oči. Nastala - li by ta situace je docela možné, že bychom spolu mohli strávit příjemné odpoledne na rybách. Ale neznamená to, že bych mu měl lézt do zadku a vše mu věřit.

Rytíř - Profil | Út 14.9.2010 19:57:59

Fishky >> jo,je to kamoš at přijede na Orlik a ukaže co umi:-))Radi mu tam s kolegy smeknem.

Fishky - Profil | Út 14.9.2010 19:56:21

Juraj >> kecáš, Kuba umí, Kuba válí, Kuba chytí i tam, kde nic není, přežil útok jedovatý zmije, Kuba je kámoš.

Juraj - Profil | Út 14.9.2010 19:44:45

Ohosou >> Přemýšlel jsi někdy nad tím, že bez dobrého učitele - lů, budeš dělat pokroky v čemkoliv velmi pomalu? Odjedeš do Amazonie, zaplatíš si průvodce znalého místních poměrů a budeš tahat taky. Zda tak velké je spíš otázka času, který tím můžeš strávit, ale určitě naprázdno nevyjdeš. Toť pohled můj, Azbest by ti k tomu pověděl o mnoho víc, neboť není nad osobní zkušenost. Nikdo nikdy nezpochybnil jedinou rybu Pavla Tomiho a všichni se shodují na tom, že umí. Proč asi?
Taky jsem neslyšel, že by Karel Nikl, Milan Tychler nebo třeba Pepa Konopásek byli podvodníci. Kuba se prezentuje, nebo prezentoval jako specialista lovu kaprů, sumců a v poslední době hlavně ryb, o nichž ví rybářská veřejnost kuloví. Pokud se někdo vypraví do stejných končin, tak zjistí zcela jiné skutečnosti, než se nám snaží Kuba namluvit.
Chci tím říci, že když chce být někdo špičkou v lovu sumců, určitě nebude trhat rekordy v lovu kaprů ap. Tzn., že specialistou na špičkové úrovni může být člověk pouze v jedné oblasti. Neznamená to, že by kaprař neuměl uvláčet štiku, nebo lovit ploťky na plavanou, ale výsledků jako specialista vláčkař, nebo plavačkář bude velmi těžko dosahovat.
Univerzální mistr na cokoliv prostě neexistuje, neboť je to mimo lidské možnosti

sliver - samolibý vůl - Profil | Út 14.9.2010 17:13:36

Venca888 >> tady dole na konci stránky se tam dostaneš

http://www.megasphera.cz/africanvenomoussnakes/_pri​vate/Taxonomie_Echis.htm

sliver - samolibý vůl - Profil | Út 14.9.2010 17:10:05

Venca888 >> ty, poslouchej, nechytáš ty mě nějak za slovíčka ? Tady máš třeba jen jeden rod zmije, který se v Africe vyskytuje. Nebezpečně jedovatých je jich tam dost. Zbytek si dohledej sám. http://www.megasphera.cz/africanvenomoussnakes/imag​es/uvod_personal/Publikace/Taxonomie%20zmijí%20rodu%20Echis%20Merrem%201820_PDF.pdf

Samozřejmě jsem to psal z pozice člověka, který se v hadech nevyzná ( a JV se taky nevyzná ) a při pomyšlení, že mě v Africe kousne had, si myslím, že každý normální jedinec s nenarušeným pudem sebezáchovy hledí toho hada odchytit k určení , poskytnout si první pomoc a neprodleně vyhledá lékařské ošetření ( kámoš jezdí lovit do Afriky zvěř a u každé výpravy je přítomen nebo zajištěn v dosahu lékař s potřebnými séry a léky ). Je tam dost i ostatních jedovatých hadů a určení co mě vlastně kouslo, je pro turistu hazard . A on turista je. A krmí nás nesmyslama. Mi to ale nijak nevadí, nijak ho nesleduji, jen jsem viděl ten pořad s Krausem( toho na rozdíl od JV sleduji ) a všiml jsem si toho, co jsem popsal.

Fishky - Profil | Út 14.9.2010 13:33:38

Šumichrást >> nesetřel, tohle je rybářský chat

Pellon - Profil | Út 14.9.2010 13:31:13

Šumichrást >> nic se nedeje :)

Šumichrást - Profil | Út 14.9.2010 12:03:35

Pellon >> Jéžíši a není jedno co a jak dělá ? Živí se jak umí. A tady musím uznat, že umí. Mít stejnou příležitost, byl bych možná stějně agresivní a možná i víc. Udržení v jakékoli práci chce své. A na druhou stranu záložil vlákno na MRKu,aby nás setřel ? Ne.
Pellon promiň. Blbě jsem odklepnul. Měl to být jen obyčejný příspěvek.